Moja lesena igrača - obvezne predhodne prijave

Tehniški muzej Slovenije, 8. junij 2017 ― nedelja, 26.avgust 14:00 Moja lesena igrača - obvezne predhodne prijave TMS, Bistra pri Vrhniki Na tokratni nedeljski družinski delavnici bomo izdelovali igrače iz lesa. Pridružite se nam ob 14.00 z nakupom muzejske vstopnice. Delavnica je primerna za otroke od 8. leta starosti oz. mlajše ob spremstvu in poteka eno uro. Obvezne prijave do petka pred razpisanim terminom do 15.00 na programi@tms.si oz. 01 750 66 72. Dogodek prirejamo v okviru evropskega leta kulturne dediščine, ki je v mesecih juliju in avgustu posvečeno tematiki potovanj in transporta.

'Pobeg' med spomine - vodenje za upokojence

Tehniški muzej Slovenije, 8. junij 2017 ― petek, 13.julij 10:00 'Pobeg' med spomine - vodenje za upokojence TMS, Bistra pri Vrhniki Vse upokojence vabimo, da se udeležijo vodenja z muzejskim vodičem in po ogledu delijo zgodbe s kustosinjo. Spoznavali bomo stalne zbirke, na koncu pa boste lahko vaše spomine ali asociacije, ki ste jih dobili ob ogledu, delili z andragoško službo. Naj bo petek 13. lep dan!   Celoten program traja največ do dve uri in pol, točka pričetka je pri muzejski trgovini.  

Svež pogled na Plečnika in njegovo arhitekturo v novi knjižni izdaji in na razstavi

MGML, 8. junij 2017 ― Prvo polovico Plečnikovega leta zaključujemo z novo knjigo o Plečnikovem življenju in delu ameriškega avtorja dr. Noaha Charneya ter fotografsko razstavo Ljubljana, mesto s Plečnikovim podpisom v Jakopičevem sprehajališču, t. i. Plečnikovi promenadi v parku Tivoli. Oba dogodka, predstavitev knjige in odprtje razstave, se bosta zgodila v četrtek, 15. junija 2017.

Praznični odpiralni čas

Tehniški muzej Slovenije, 8. junij 2017 ― torek, 31.oktober 10:00 Praznični odpiralni čas V torek, 31. 10.,  vas vabimo v oba muzeja. Tehniški muzej Slovenije v Bistri pri Vrhniki bo odprt od 10.00 do 18.00, Muzej pošte in telekomunikacij v Polhovem Gradcu od 10.00 do 16.00. Razstavni prostori bodo v obeh muzejih odprti še eno uro po zaprtju blagajn. V sredo, 1. 11., bosta oba muzeja zaprta.

Poletni odpiralni čas

Tehniški muzej Slovenije, 8. junij 2017 ― sobota, 01.julij 10:00 Poletni odpiralni čas TMS, Bistra pri Vrhniki V juliju in avgustu v Tehniškem muzeju Slovenije v Bistri velja poletni odpiralni čas. Muzej je odprt od torka do petka od 10.00 do 17.00, ob sobotah od 9.00 do 17.00 in ob nedeljah ter praznikih od 10.00 do 18.00. Razstavni prostori so odprti še eno uro po zaprtju blagajne. V  torek, 15. 8., bosta odprta oba muzeja. Tehniški muzej Slovenije v Bistri od 10.00 do 18.00, Muzej pošte in telekomunikacij v Polhovem Gradcu pa od 10.00 do 16.00. Razstavni prostori bodo v obeh muzejih odprti še eno uro po zaprtju blagajne. Od 13.00 do 18.00 bo na ogled tudi depo vozil TMS v Soteski pri Dolenjskih Toplicah. Vabljeni! 

POLETNA MUZEJSKA NOČ

Gorenjski muzej, 6. junij 2017 ― Na dan, najkrajše noči v letu, ko že tradicionalno poteka POLETNA MUZEJSKA NOČ, Vas prijazno vabimo, da se nam pridružite v kolažu pestrih muzejskih dogodkov: GRAD KHISLSTEIN: - ob 18. uri – odprtje gostujoče razstave Narodnega muzeja Slovenije ... Več o
Kruh med preteklo in sodobno ustvarjalnostjo

Kruh med preteklo in sodobno ustvarjalnostjo

SEM, 6. junij 2017 ― V Slovenskem etnografskem muzeju pripravljamo razstavo nagrajenih pekovskih izdelkov in razstavo fotografij kruha. Otvoritev razstave z novinarsko konferenco bo potekala v Slovenskem etnografskem muzeju v petek, 9.6.2017 ob 11. uri. Podobe kruha med preteklo in sodobno ustvarjalnostjo Pregovor »Kruha ne naredi moka, ampak roka« izraža pomen človekove ustvarjalnosti in iznajdljivosti pri dejavnostih, ki so namenjene tako vsakdanjemu preživetju kakor posebnim priložnostim. Fototeka Slovenskega etnografskega muzeja je bogat vir podob o pomembni vlogi kruha v vsakdanjem in prazničnem življenju ter šegah in navadah od rojstva pa vse do smrti. Na razstavi predstavljeni manjši del ohranjenih fotografij prikazuje dolgo tradicijo peke kruha na Slovenskem in opozarja na njegove nove pomene in oblike. mag. Adela Pukl in Miha Špiček, avtorja in kustosa razstave Odlični pekovski izdelki leta 2017 Slovenski trg kruha in pekovskih izdelkov je izredno bogat in mnogovrsten. Podjetja v duhu tradicije in v želji po inovativnosti in izrednosti ustvarjajo široko in pestro ponudbo odličnih pekovskih izdelkov. Ker se vse slovenske regije ponašajo s tipičnim dnevnim kruhom z značilnimi sestavo, obliko in okusom, k temu prispevajo še bogate regionalne posebnosti. Eden izmed glavnih ciljev Sekcije za pekarstvo, ki deluje v okviru Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij pri Gospodarski zbornici Slovenije, je promocija visokokakovostnih pekovskih izdelkov. V ta namen vsako leto organiziramo ocenjevanje pekovskih izdelkov, na katerem odlično kakovost potrdimo tistim, ki izpolnjujejo visoko postavljene kriterije. Leta 2017 smo izvedli že 17. ocenjevanje kruha, pekovskega in finega pekovskega peciva, testenin, keksov in slaščic. Nagrajenci bodo predstavljeni na razstavi v Slovenskem etnografskem muzeju. mag. Jana Ramuš, sekretarka Žitnega sektorja, Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij pri GZS Kolofon razstave Avtorja razstave: mag. Adela Pukl, Miha Špiček Strokovni so
Novice: Sozvočje Primorske - Koncert Matevža Šaleharja na Vrsnem

Novice: Sozvočje Primorske - Koncert Matevža Šaleharja na Vrsnem

Tolminski muzej, 5. junij 2017 ― Niz glasbenih dogodkov pod skupnim imenom Sozvočje Primorske se nadaljuje. V sredo zvečer se bo na dvorišču pred rojstno hišo Simona Gregorčiča odvijal že četrti poetično-glasbeni dogodek, koncert Matevža Šaleharja. Matevž Šalehar - Hamo in kitarist Peter Dekleva bosta poskrbela, da bodo odlična besedila zvenela v ritmih rocka, bluesa in drugih glasbenih žanrov, v povsem akustični izvedbi. Več informacij in predprodaja ...

Razstava del Toneta Stojka – Portreti

Gorenjski muzej, 5. junij 2017 ― Tokrat v sodelovanju z Galerijo Prešernovih nagrajencev vljudno vabimo na odprtje razstave fotografij Prešernovih nagrajencev in nagrajencev Prešernovega sklada 1996 – 2017, avtorja Toneta Stojka v četrtek, 15. junija 2017, ob 19. uri v Galerijo Prešernovih nagrajencev. Del razstave bo ... Več o

Čarobni dan v Tivoliju praznujte tudi z Mestnim muzejem Ljubljana

MGML, 5. junij 2017 ― V nedeljo, 11. junija 2017, Čarobni dan prvič prihaja v Ljubljano, v park Tivoli. Na doživetju za vso družino bo z vami tudi naša maskota. Skupaj z njo se boste preiskusili v veščinah iz pradavnine. Bi znali sestaviti prazgodovinsko kolo ali streljati z lokom? Pridružite se žabici Ljubi na čisto pravi koliščarski delavnici! Vstop na prireditev je brezplačen. Na spletni povezavi www.carobni dan.si pa lahko uveljavite tudi popust za družine, ki vam omogoča 1 brezplačno družinsko vstopnico za ogled razstave Nova doba prihaja s tiskanim družinskim vodnikom Indus3ja v Mestnem muzeju Ljubljana.
še novic