When East Meets West: v fokusu tudi Slovenija

CED, 17. januar ― Fokus letošnjega koprodukcijskega dogodka When East Meets West (WEMW) na mednarodnem filmskem festivalu v Trstu (21.–23. jan. 2018) je povezovanje producentov iz jugovzhodne Evrope, nordijskih držav in Italije. V uradnem pitchingu sodelujeta dva slovenska projekta, Inventory in Skiing in Scarves. Sodeluje tudi CED Slovenija, saj bo s sedmimi partnerskimi CED MEDIA pisarnami pokrovitelj otvoritvenega dogodka za navezovanje stikov.

Kultura e–novice, 16. januar 2018

CED, 16. januar ― Pozdravljeni, samo še dva dni do izteka roka za oddajo vlog na razpis za projekte sodelovanja Kultura za leto 2018. Do zdaj ste najbrž upoštevali že vse naše nasvete za uspešno prijavo. Če se tik pred zdajci zalomi, globoko vdihnite – še imamo nasvetov. Od četrtka dalje pa bomo vse do poletja skupaj z vami[...]

Podpora evropski književnosti v letu 2018

CED, 16. januar ― Letos obeležujemo 10. obletnico nagrade EU za književnost EUPL, ki jo je od leta 2009 prejelo že 108 avtorjev, med njimi tudi Nataša Kramberger, Gabriela Babnik in Jasmin B. Frelih. Od leta 2014 so evropski založniki s podporo Ustvarjalne Evrope v višini več kot 12,3 milijonov EUR prevedli skoraj 1.700 prevodov leposlovnih del. Razpis za prevode literarnih del bo predvidoma objavljen februarja 2018.

EPK 2018: Leeuwarden in Valetta

CED, 12. januar ― Letošnji evropski prestolnici kulture gostita Malta in Nizozemska, ki od druge polovice januarja vabita k obisku številnih kulturnih in filmskih dogodkov v letošnjem letu. Valetta s tradicionalno malteško festo odpira vrata med 14. in 20. jan., Leeuwarden načrtuje otvoritveni vikend med 26. in 28. jan. 2018, ko bodo v Friziji na ogled številne umetniške instalacije, performansi, idr.
še novic