Motovilke, marec 2018

CED, 8. marec ― Pozdravljeni, ker smo trenutno v obdobju snovanja predlogov za prihodnost evropskih finančnih mehanizmov, Komisija mrzlično zbira dokaze o učinkih svojih programov financiranja, preverja vrednote, na katerih ti slonijo ter z javnimi spletnimi posvetovanji postavlja pred (resen) preizkus njihovo dodano vrednost. Zaradi brexita bo resno ogroženo financiranje EU za določena področja. Po enem od možnih scenarijev[...]

Kultura in AV področje izgubljata lasten program financiranja?

CED, 7. marec ― V Berlinu smo se udeležili (19. feb. 2018) prvega letošnjega Evropskega filmskega foruma, kjer so priznani filmski ustvarjalci, strokovnjaki in odločevalci politik razpravljali o prihodnosti podprograma MEDIA. Komisija poudarja ključen pomen digitalnih tehnologij za prihodnost kulture in ustvarjalnosti. Izjemno pomembno je, da se kulturni, filmski in ustvarjalni sektorji aktivno odzovejo na posvetovanja s Komisijo!

Na obisk v ateljeje arhitekt in oblikovalk!

CED, 5. marec ― Umetnostnozgodovinski inštitut Franceta Steleta ZRC SAZU v okviru projekta »MoMoWo: Women's Creativity since the Modern Movement« s podporo Ustvarjalne Evrope na mednarodni dan žena (8. mar.) pripravlja že tretji dan odprtih vrat v ateljejih arhitektk in oblikovalk. Tokrat v Ljubljani, Mariboru in Novem mestu.

Prva pomoč za tiste, ki želijo sooblikovati prihodnost programov financiranja EU

CED, 2. marec ― Evropska komisija želi s posvetovanjem izvedeti vaše mnenje o izzivih, ciljih, ovirah, administrativnih postopkih in sinergijah programov EU za kulturni in ustvarjalne sektorje (KUS), vključno z AV, po letu 2020. Priložnost, da izrazite mnenje se izteka: spletni vprašalnik lahko izpolnite le še do 9. marca do 24.00**! V pomoč so vam lahko mnenja in predlogi, ki jih je pripravila Motovila.
še novic