SLOVENSKO STALNO GLEDALIŠČE LETOS DVAKRAT NA PPF-JU

SLOVENSKO STALNO GLEDALIŠČE LETOS DVAKRAT NA PPF-JU

SSG Trst, 16. junij 2017 ― v ponedeljek, 19. junija BEGUNSTVA v sredo, 21. junija krstna izvedba mednarodne koprodukcije BARUFE   V soboto, 17. junija se bo odprl zastor 24. Primorskega poletnega festivala, ki bo do 2. julija ponudil zanimive dogodke v širokem žanrskem razponu (vključno z odmevnim muziklom) v sedmih krajih Slovenije, Hrvaške in Italije. Med glasbenimi in gledališkimi predstavami, […]

RAZPIS NATEČAJA ZA IZVIRNO SLOVENSKO KOMEDIJO

SLG Celje, 16. junij 2017 ― Mestna občina Celje kot pokroviteljica inSlovensko ljudsko gledališče Celje kot organizatorrazpisujetaJAVNI ANONIMNI NATEČAJ ZA IZVIRNO KOMEDIJO(ŽLAHTNO KOMEDIJSKO PERO).Nagrado v višini 6.000,00 EUR bruto bo podelila žirija, ki jo imenuje SLG Celje.Pogoji natečaja:- komedija mora biti napisana v slovenskem jeziku in ne sme biti objavljena ali uprizorjena;- avtorji morajo poslati tri izvode komedije pod šifro in zraven priložiti zaprto kuverto, označeno z isto šifro, v katero vložijo list s svojimi podatki (ime in priimek, naslov, telefonsko številko in elektronski naslov);- pravico do krstne uprizoritve nagrajene komedije ima SLG Celje;- nagrada ne izključuje avtorskega honorarja;- članstvo v žiriji izključuje možnost sodelovanja na natečaju; - moralno in pravno so za izvirnost komedije odgovorni avtorji.Žirija ne bo upoštevala:- besedil, na katerih so navedeni podatki avtorja;- že objavljenih ali uprizorjenih besedil in besedil, ki so bila že poslana na kateregakoli od preteklih natečajev za žlahtno komedijsko pero;- nelektoriranih besedil.Avtorji morajo svoje komedije poslati do 30. septembra 2017 (poštni žig) na naslov: Slovensko ljudsko gledališče Celje, Gledališki trg 5, 3000 Celje, s pripisom "Za natečaj". Prejetih tekstov ne vračamo. Odločitev žirije bo objavljena v medijih.Nagrada bo podeljena na Dnevih komedije 2018.

Maša Pelko bere sodobno slovensko dramo

SiGledal Novice, 16. junij 2017 ― Študentka režije Maša Pelko je štafeto branja sodobne slovenske dramatike sprejela iz rok Jasne Pintarič. S pomočjo SiGledalovega iskalnika je prebrskala bazo sodobnih slovenskih dramskih besedil in se odločila, da obiskovalcem portala v branje priporoči tekst Simone Semenič Nogavice.

Primož Ekart bere sodobno slovensko dramo

SiGledal Novice, 16. junij 2017 ― Režiser in igralec Primož Ekart je štafeto branja sodobne slovenske dramatike sprejel iz rok Tomija Janežiča. S pomočjo SiGledalovega iskalnika je prebrskal bazo sodobnih slovenskih dramskih besedil in se odločil, da obiskovalcem portala v branje priporoči tekst Simone Semenič Jaz, žrtev.

Tatjana Ažman bere sodobno slovensko dramo

SiGledal Novice, 16. junij 2017 ― Tatjana Ažman, dramaturginja v SNG Opera in balet Ljubljana, je štafeto branja sodobne slovenske dramatike sprejela iz rok Lee Kukovičič. S pomočjo SiGledalovega iskalnika je prebrskala bazo sodobnih slovenskih dramskih besedil in se odločila, da obiskovalcem portala v branje priporoči tekst Drage Potočnjak Za naše mlade dame.

Anja Novak bere sodobno slovensko dramo

SiGledal Novice, 16. junij 2017 ― Igralka Anja Novak, članica ansambla Slovenskega mladinskega gledališča, je štafeto branja sodobne slovenske dramatike sprejela iz rok Maje Šorli. S pomočjo SiGledalovega iskalnika brska po bazi sodobnih slovenskih dramskih besedil in danes obiskovalcem portala v branje priporoča tekst Zimske radosti Pie Vatovec.

Jaša Koceli bere sodobno slovensko dramo

SiGledal Novice, 16. junij 2017 ― Režiser Jaša Koceli je štafeto branja sodobne slovenske dramatike sprejel iz rok Eve Mahkovic. S pomočjo SiGledalovega iskalnika je prebrskal bazo sodobnih slovenskih dramskih besedil in se odločil, da obiskovalcem portala v branje priporoči tekst Simone Semenič prilika o vladarju in modrosti.
še novic