Uganke Celjskega stropa

Kamra.si, 19. april 2017 ― Pokrajinski muzej Celje vabi v glavno dvorano Stare grofije na Muzejskem trgu 1 v četrtek, 20. aprila 2017, ob 18. uri na odprtje občasne razstave avtorice Gabrijele Kovačič ob 90. obletnici prenove Celjskega stopa  Odprtje bodo z glasbo pospremili Miha Firšt na kontrabasu, Matej Haas na violini in Luka Železnik s flavto. Dostop je s Savinjskega nabrežja.
SEM vas vabi na Slovenske dneve knjige

SEM vas vabi na Slovenske dneve knjige

SEM, 19. april 2017 ― Slovenski dnevi knjige, 19.-23.4.2017 Slovenski etnografski muzej ponuja publikacije iz svoje bogate knjižne bere zadnjih let po močno znižanih cenah v času sejma. Obiščite nas na stojnici na Stritarjevi ulici, kjer vas pričakujemo skupaj s Slovenskim etnološkim društvom.

Razstava Prepletanje

Kamra.si, 19. april 2017 ― V spomin na nekdanjo tekstilno industrijo, ki je bila ponos Maribora, vas v četrtek, 20. aprila 2017, ob 20. uri vljudno vabimo v Salon uporabnih umetnosti v Mariboru na otvoritev razstave Prepletanje. Na njej se bodo predstavili dijaki in študenti mariborskih srednjih šol ter fakultet, ki so spoznavali zgodbe nekdanjih in še obstoječih podjetij ter te zgodbe s pomočjo znanja prenovili, obudili in postavili na ogled. Tako so prepletli vezi med preteklostjo in prihodnjostjo. Organizator razstave je Društvo Hiša!, na njej pa sodelujejo Muzej narodne osvoboditve Maribor, Inštitut za Medijske komunikacije Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko UM, Katedra za tekstilne materiale in oblikovanje Fakultete za strojništvo UM, Srednja šola za oblikovanje Maribor, Srednja trgovska šola Maribor ter Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem Maribor. Veselimo se srečanja z vami!
ČOKOLADA »IMPERIAL«

ČOKOLADA »IMPERIAL«

Fototeka MNZS, 19. april 2017 ―     Kdaj je rajhenburškim trapistom cesar Franc Jožef podelil naziv »IMPERIAL« ni povsem znano. Arhivskih dokumentov o tem nimamo, saj so menihi po razpustu samostana leta 1947 arhiv odpeljali v Francijo.     Menihi trapisti, ki so v devetdesetih letih 20. st., ko sem zbirala gradivo in pripravljala prvo razstavo o trapistih, še živeli, so v ustnih pričevanjih rekli, da naj bi bilo...
TROJANE - Spomenik padlim v NOB

TROJANE - Spomenik padlim v NOB

Simboli polpretekle zgodovine, 19. april 2017 ― Lokacija: Slovenija; Trojane Avtor: Ni podatka. Opis: Pokončna granitna plošča z vklesanimi podatki padlih borcev in žrtev fašističnega nasilja z območja Trojan. Postavila kulturna skupnost občine Domžale in ZB Trojane 1987. Spomenik stoji zahodno ob zadružnem domu Trojane 6, v vzhodnem delu Trojan.    
še novic