Odprt razpis za Fellowship program v Istanbulu (3.-5. maj 2018)

Javna agencija za knjigo, 1. februar 2018 ― V okviru istanbulskega mednarodnega literarnega festivala ITEF bo tudi letos potekal Fellowship program, namenjen tako večanju prepoznavosti turške literature zunaj meja kot širjenju literarnih obzorij v Turčiji. Tu se srečujejo in ustvarjalno povezujejo avtorji, založniki, literarni agenti, prevajalci, novinarji, vodje literarnih festivalov z vsega sveta, skratka, vsi, ki so tako ali drugače povezani s svetom literature. Program poteka v Istanbulu in traja tri dni (3.-5. maj) ter nudi veliko možnosti za mreženje z obiski najpomembnejših turških založb in drugimi družabnimi dogodki. Festival krije udeležencem stroške nastanitve za 4 noči, medtem ko morajo za stroške poti poskrbeti sami. Zadnji rok za prijavo je 1. marec 2018. Izpolnjeno prijavnico s pripeto fotografijo (do 1 MB) pošljite na e-naslov: fellowship@itef.com.tr Prijavnica: ITEF 2018 - Professional Meetings Fellowship Program Application Form
Snežinka in njena odgovornost za plaz

Snežinka in njena odgovornost za plaz

LUD Literatura, 1. februar 2018 ― Kako je mogoče, da v času, ko je že skorajda vsaka neokusna ali neprimerna opazka razglašena za seksistično, v času, ko se milenijci zgražajo nad seksističnimi prizori iz nanizanke Prijatelji (Friends) in ko se je pod njihovim drobnogledom zaradi svojega seksizma znašel celo James Bond, dekleta sporočajo, da jim je pri spolnih odnosih večinoma neprijetno?
Kakšna država?

Kakšna država?

Radio Študent, 31. januar 2018 ― Država je nek pojem, ki je zagotovo zanimiv v tem, da ga eni - recimo marksistični teoretiki od sedemdesetih let prejšnjega stoletja dalje - skorajda fetišizirajo, drugim pa je popolnoma nezanimiv, irelevantno abstrakten ali pa dolgočasno empiričen.
še novic