Kraljeva vojska, lačni psi

Kraljeva vojska, lačni psi

Odzven, 18. januar ― Srceder, nova plošča zasedbe Na lepem prijazni, je ena bolj nenavadnih izdaj v letu 2017, a zato tem bolj dobrodošla, tudi zato, ker je pod obleko »melodramatske pravljične grozljivke« precej aktualna in angažirana.
Vrh ledene gore

Vrh ledene gore

Odzven, 17. januar ― V petek pred božičem se je zgodilo snemanje zadnjega Aritmičnega koncerta, zadnje dejanje z novim letom ukinjene glasbene oddaje Aritmija na Televizija Slovenija.
Sakralni jazz

Sakralni jazz

Odzven, 15. januar ― Povezave med sakralno in jazzovsko glasbo so povsem neraziskane, četudi se je jazz razvil iz gospela, ki je prvenstveno povezan z duhovnostjo. Mlada skladatelja Barbara Grahor in Samo Vovk sta se podala prav v ta izziv, v tem primeru sicer predvsem v vlogi aranžerjev, ter k sodelovanju povabila Zbor sv. Nikolaja Litija.
Samospevski blues

Samospevski blues

Odzven, 8. januar ― Na novi plošči Tomija Lorberja takoj na začetku vstopimo v kombinacijo Quentina Tarantina, Umorov na podeželju, Twin Peaks in običajnih mafijskih obračunov iz dvajsetih in tridesetih let 20. stoletja.
Ko si fantastičnost in realnost zreta v oči

Ko si fantastičnost in realnost zreta v oči

Odzven, 5. januar ― Medvoška heavymetalska četverica Metalsteel je ob koncu leta predstavila že svoj sedmi album, Beyond The Stars. Gre za konceptualno glasbeno delo klasične minutaže nekje okoli ure, katerega poglavitna značilnost je potek glasbene zgodbe skozi deset pesmi v angleškem jeziku.
Potrpežljivi zveni

Potrpežljivi zveni

Odzven, 29. december 2017 ― Na novi mednarodni izdajni nas pihalec Cene Resnik v triu Watch For Dogs z Zlatkom Kaučičem in Giovannijem Maierjem vpenja v intenzivna, a hkrati mehko barvita sozvočja sodobnega jazza in svobodno improvizirane glasbe.
še novic