Izšel je 2. del ŠKATLE!

Izšel je 2. del ŠKATLE!

Vigevageknjige, 13. april 2018 ― Pa prav na petek, trinajstega – kot se za hobi-izumitelje in njihove najboljše prijatelje spodobi, razveseljeni objavljamo, da je izšla nova Škatla! No, pravzaprav slovenski prevod drugega dela otroške stripovske serije Škatla s podnaslovom BEGOMARČKI … več »

Per acclamationem DRAGO JANČAR

Vrabec Anarhist, 13. april 2018 ― V tej platonski paradigmi človeka, ki mu je telo ječa duha, v dramskem galjotu, ki ga družbene silnice obsojajo na brezsmiselno kroženje v zablodelem svetu, sem v osemdesetih našla svojo literarno identiteto. The post Per acclamationem DRAGO JANČAR appeared first on Vrabec Anarhist.
Obupane davkoplačevalke tožba

Obupane davkoplačevalke tožba

LUD Literatura, 13. april 2018 ― Tudi sistem so postavili ljudje. Ljudje z imeni in priimki, ki bi morali odgovarjati za svoje napačne odločitve. In če bi se najmanjša, najneznatnejša, a kljub temu pomembna kolesca v sistemu lepega dne iz protesta nehala vrteti, bi morda lahko razgalili tiste, ki so krivi za našo nesrečo.
Do zadnje strani: Vse o Odiseji v vesolju

Do zadnje strani: Vse o Odiseji v vesolju

Dnevnik, 13. april 2018 ― V filmu Stanleyja Kubricka 2001: Odiseja v vesolju je samo en »čisto« emocionalen prizor: to je tisti, ko astronavt David Bowman (Keir Dullea) izklaplja inteligenčne funkcije računalnika HAL, ta pa nas presune, ko moleduje Davida, naj tega ne počne,...
Pesniško-pripovedovalski nastop – Neil McCarthy (poročilo z dogodka)

Pesniško-pripovedovalski nastop – Neil McCarthy (poročilo z dogodka)

Trubarjeva hiša literature, 13. april 2018 ― Na aprilski petek trinajsti je Ljubljano ponovno obiskal irski pesnik Neil McCarthy, ki je v Trubarjevi hiši literature predstavil svoj pesniški prvenec Stopgap Grace (Salmon poetry, 2018). Z njim se je pogovarjala Veronika Dintinjana, za živahno vzdušje pa je s tradicionalno irsko glasbo poskrbela še skupina Noreia, Neil pa je kot po navadi navdušil s svojo spoken word poezijo.
Kaveljci, korenine in portreti v družinskem albumu

Kaveljci, korenine in portreti v družinskem albumu

Literatura v živo, 12. april 2018 ― Kdo je tebe, Praslovan, plavati učil, da si preplaval tisto rusko reko, … etc., prepeva Predin in nas spomni na neke davne migrantske tokove, na katere še pod povrhnjico kljuva spomin, in nekaj podobnega piše tudi nobelovka Munro, samo v prozi in seveda ne o kakšnih zakarpatskih nomadskih plemenih, temveč o svojih škotskih prednikih in njihovem preseljevanju v Ameriko.
Med #truelove in #hardwork

Med #truelove in #hardwork

Airbeletrina, 12. april 2018 ― Lani sem po spletu naključij odkrila Instagram. Pozno, seveda, pogosto sem zadnja na zabavi. Dolgo časa sem ga doživljala kot pač še enega v nizu odvodov civilizacijskega narcisizma, kar seveda tudi je, a sem ga, ko mi ga je prijatelj razkazal, hitro posvojila kot učno orodje v zadevah vizualne kulture. Da sem lahko ustvarila spodobno galerijo, sem od ljudi, ki jim v estetskem smislu zaupam, pokradla celo vrsto uporabnikov in se, ko sem imela čas, posvetila izkopavanju še neodkritih talentov.
še novic