Brata Gradišnik letošnja prejemnika prevajalske Jermanove nagrade

Misli, 18. oktober 2017 ― Jermanovo nagrado, ki jo Društvo slovenskih književnih prevajalcev podeljuje za posebno uspele prevode družboslovnih in humanističnih besedil iz tujih jezikov v slovenščino, letos prejmeta Bogdan in Branko Gradišnik. Prvi za prevod dela Gilberta Keitha Chestertona Večni človek, drugi za prevod dela Nancy McWilliams Psihoanalitična diagnostika.
USTANOVA INŠTITUCIONALNO MISLI BIROKRACIJO

USTANOVA INŠTITUCIONALNO MISLI BIROKRACIJO

Radio Študent, 18. oktober 2017 ― Jutri, v četrtek, 19. oktobra, se bo na Vodnikovi domačiji v Šiški ob 15. uri začel dvodnevni simpozij Figure birokracije, Aparat/aparatčik/aparature, ki ga organizira novonastajajoči inštitut UDESIN. Ta je zaenkrat še projekt, ki bo inštitucija še postal, Univerzitetne ustanove ing. Lenarčiča.
Dobitnik nagrade man booker Američan George Saunders

Dobitnik nagrade man booker Američan George Saunders

Misli, 18. oktober 2017 ― Dobitnik literarne nagrade man booker je ameriški avtor George Saunders. Nagrado je prejel za roman Lincoln in the Bardo, ki ga je žirija med drugim označila za "povsem izvirnega" in "globoko ganljivega". Saunders, ki so mu nagrado izročili v torek, je drugi ameriški avtor po vrsti, ki je v 49-letni zgodovini podeljevanja nagrade prejel bookerja.

Film Nika Slobodana Maksimovića predvajajo na Kitajskem

Misli, 18. oktober 2017 ― Film Nika Slobodana Maksimovića predvajajo na Kitajskem. Po trditvah Slovenskega filmskega centra (SFC) gre za prvi slovenski film, ki si ga bo tamkajšnje občinstvo lahko ogledalo na domačih tleh. Prva projekcija je bila v torek v sklopu desetega filmskega festivala Evropske unije v Pekingu, na sporedu pa bo še prihodnji torek prav tako v Pekingu.
še novic