Glasni sončev obrat

Glasni sončev obrat

Radio Študent, 21. junij 2017 ― Drago poslušalstvo, pozdravljeni v današnjih Kulturnih novicah. Iniciativa za praznik glasbe se je pojavila že davnega leta 1982 v Franciji, letos pa pri soustvarjanju tega mednarodnega dogodka sodeluje že 120 držav. Na ta dan širom sveta, v več kot 700 mestih, potekajo razni glasbeni dogodki. Namen iniciative je jasen: glasbenikom dajte več prostora, poslušalcem pa več glasbe. Mednarodni iniciativi Fête de la Musique se pridružujeta tako slovenska kot tudi štajerska prestolnica. Samo v Ljubljani poteka današnje praznovanje na več kot 18 lokacijah z raznoliko ponudbo brezplačne glasbe na prostem. Takoj zdaj pa se lahko odpravite na ljubljansko trnovsko nabrežje, kjer že poteka nabrežni RŠ krožek z ekipo oddaje Riddim Operator, dvojcem oddaje Alarma in DJ Tetsuo. Na spletni strani Radia Študent lahko najdete spletno povezavo do uradne strani Praznika glasbe, kjer boste našli več informacij o dogajanju. Na drugi strani glasbenega spektra pa ne smemo zanemariti pristne domače-goveje-pop-turbo-ekstra-folk muske. V Pritličju bo ob 21. uri potekal pogovor o spontani perverziji slovenske domače glasbe z naslovom Mama, ti si mója. Tematika pogovora bo razbiranje perverzije v moralizmu glasbe, ki jo ponavadi lahko slišite z odrov vaških veselic. Zvečer bo potekala predstavitev nove številke revije ustvarjalcev sodobnih gledaliških in filmskih praks Adepta, v produkciji Akademije za gledališče, radio, film in televizijo. Pogovarjali smo se s članom uredniškega odbora, Jakobom Ribičem.   IZJAVA   Predstavitev revije bo potekala danes. Zanimalo nas je kje, kdaj in kako bo potekal dogodek ter kakšni so dolgoročni cilji revije Adept in njegovih sodelavcev.   IZJAVA   Kulturne novice je pripravila Mojca. PRAZNIK GLASBE (http://praznikglasbe.si/?page_id=12)
Retro »streljačina« Končni obračun

Retro »streljačina« Končni obračun

ARS Gremo v kino, 21. junij 2017 ― Kinodvorov letni kino Kinodvorišče je v torek odprl film Buldožer – Pljuni istini u oči režiserke Varje Močnik, ki obravnava legendarno ploščo skupine Buldožer, v atriju Slovenskih železnic pa se je zavrtela tudi retro »streljačina« Končni obračun britanskega režiserja Bena Wheatleya. V oddaji Gremo v kino bomo ocenili še črno komedijo Dekliška noč, znanstvenofantastično pustolovščino […]
Brez kaplje čez rob

Brez kaplje čez rob

Odzven, 21. junij 2017 ― Prvenec zasedbe Aikula, omamljen od kitar iz Bihača in Ankare, brzi po transverzali med Bosno in Anatolijo, sta ga pa poreklo in usoda ponesla v čisto nasprotno smer, tako da balkanski pedigre razvija skozi samosvojo hardrockovsko govorico.
Slovenija se tudi letos pridružuje prazniku glasbe

Slovenija se tudi letos pridružuje prazniku glasbe

Misli, 21. junij 2017 ― Na najdaljši dan v letu, 21. junija, ulice in druge lokacije na prostem oživijo ob zvokih raznolikih glasbenih žanrov. S tem počastijo praznik glasbe, svetovno iniciativo, ki od leta 1982 poteka v Franciji in združuje že več kot 700 mest iz več kot 120 držav. Slovenija se mu danes pridružuje v Ljubljani in prvič tudi v Mariboru.
Mladinin oder na Festivalu Lent

Mladinin oder na Festivalu Lent

Mladina, 21. junij 2017 ― Na obrežju reke Drave bo med 23. junijem in 1. julijem potekal 25. Festival Lent, ki velja za največji slovenski festival na prostem. V okviru festivala se odvija več festivalskih sklopov, ki bodo tudi letos ponudili žanrsko pisano paleto prireditev. Eno od prizorišč je že trinajsto leto zapored tudi Mladinin oder - prizorišče vzhajajočih zvezd v Jazz klubu Satchmo, namenjen mladim glasbenikom in skupinam, ki šele...
še novic