Ksevt: »Minister laže in zavaja«

Ksevt: »Minister laže in zavaja«

Dnevnik, 11. april 2018 ― Več kot leto dni po tem, ko je država prevzela pod svoje okrilje Ksevt v Vitanju, ki se danes imenuje Noordung Center, se za izvajanje programa zavoda še vedno nezakonito uporablja zasebna lastnina prvotnih ustanoviteljev Ksevta, pravi Miha Turšič,...
Razigrano brez nadigravanja

Razigrano brez nadigravanja

Odzven, 11. april 2018 ― Brez velikega pompa je izšel cede Peaks of Light, najnovejše poglavje v katalogu čudovitih glasbenih sodelovanj kitarista Sama Šalamona, tokrat z orgličarjem Howardom Levyjem iz zasedbe Bela Fleck & The Flecktones.
Kulturni €

Kulturni €

Radio Študent, 11. april 2018 ― Društvo Asociacija je z včerajšnjim sporočilom za javnost naslovilo in opozorilo na Zakon o zagotavljanju sredstev za nekatere nujne programe v kulturi (t. i.
Slovenski dnevi knjige bodo letos povezali literaturo in film

Slovenski dnevi knjige bodo letos povezali literaturo in film

Misli, 11. april 2018 ― Slovenski dnevi knjige, ki jih organizira Društvo slovenskih pisateljev, se bodo v 23. izdaji osredotočili na preplet literature in filma. Založniški sejem bo letos v Atriju Pošte, kjer bo potekal tudi bogat program. Vseslovenski literarni festival, ki bo potekal od 18. do 22. aprila, bo segel še v druga slovenska mesta in čez mejo.
Filmska recenzija: Tiho mesto

Filmska recenzija: Tiho mesto

MMC Film, 11. april 2018 ― Emily Blunt si je najbrž težko predstavljati v vlogi stereotipne avše žanrskega filma, ki s svojim stikanjem po podstrešju ali tavanjem po gozdu skoraj prosi , da postane prva žrtev serijskega . . .
Akademski zbor primorske univerze konec tedna v Bolgarijo

Akademski zbor primorske univerze konec tedna v Bolgarijo

Misli, 11. april 2018 ― Akademski pevski zbor Univerze na Primorskem se bo konec tedna odpravil v bolgarsko Sofijo, kjer se bo v okviru projekta Erasmus+ udeležil prvega dela dvoletnega projekta evropske vzhodno-zahodne sakralne zborovske glasbe. Pred tem se bo v četrtek na Obali predstavil s koncertom sakralnih skladb domačih skladateljev ter pravoslavne ruske liturgije.

Mineva 100 let od smrti avstrijskega arhitekta Otta Wagnerja

Misli, 11. april 2018 ― Mineva 100 let od smrti avstrijskega arhitekta Otta Wagnerja (1841-1918). Wagner je že v času življenja veljal za enega najpomembnejših dunajskih arhitektov, njegove arhitekture veljajo za mejnike na poti iz historicizma v moderno. Poleg arhitekturnega ustvarjanja je pomemben tudi njegov doprinos k oblikovanju novih generacij arhitektov.
Prva predstavitev kultnega ameriškega umetnika Davida Lyncha v Ljubljani

Prva predstavitev kultnega ameriškega umetnika Davida Lyncha v Ljubljani

Mladina, 11. april 2018 ― V Mednarodnem grafičnem likovnem centru v Ljubljani bodo 13. aprila ob 12.00 odprli razstavo ameriškega režiserja, scenarista, fotografa, glasbenika in grafika Davida Lyncha z naslovom Ogenj na odru, ki je nastala v sodelovanju s pariško založbo Item Éditions in Lynchevim studiem iz Los Angelesa. Lynch je svoj kultni status pridobil kot filmski ustvarjalec, a ga je pot do filma vodila prek slikarstva.
še novic