Z IGRO DO DEDIŠČINE

Z IGRO DO DEDIŠČINE

Galerija Murska Sobota, 1. oktober ― V Tednu otroka (7. – 11. oktober 2019), ko po slovenskih galerijah in muzejih poteka akcija Z IGRO DO DEDIŠČINE, za vas v Galeriji Murska Sobota pripravljamo naslednje dejavnosti: 7. – 11. oktober: brezplačen obisk in vodstva po razstavi OSAMLJENOSTI za skupine (vrtci, šole, odrasli, družine). Potrebne so najave na 041 782 705; 8. – […]
Odprtje razstave OSAMLJENOSTI

Odprtje razstave OSAMLJENOSTI

Galerija Murska Sobota, 26. september ― Vljudno vabljeni na odprtje in ogled razstave “OSAMLJENOSTI. Izrazi tesnobe v “prekmurski” likovni umetnosti” (Izbor del iz stalne zbirke Galerije Murska Sobota), ki bo v četrtek, 3. oktobra 2019, ob 18. uri. Razstavo bo odprl dr. Aleksander Jevšek, župan Mestne občine Murska Sobota.Razstava bo na ogled do 23. januarja 2020.
Izbor plakatov Galerije Murska Sobota na razstavi v Pokrajinski in študijski knjižnici Murska Sobota

Izbor plakatov Galerije Murska Sobota na razstavi v Pokrajinski in študijski knjižnici Murska Sobota

Galerija Murska Sobota, 21. avgust ― Vljudno vabljeni na odprtje razstave “Izbor plakatov Galerije Murska Sobota”, ki bo v četrtek, 22. 8. 2019, ob 17. uri v razstavišču Pokrajinske in študijske knjižnice Murska Sobota.Namen plakatov je, da s podobo in besedo opozarjajo na določen dogodek. Ko se določen dogodek konča, plakat, ki ga je oglaševal, izgubi svoj neposreden pomen in se pospravi v arhiv. Plakati Galerije Murska Sobota so vizualni medij s katerim, poleg tiskanih in elektronskih vabil, objav v medijih opozarjamo na naše razstave. Manjši izbor plakatov je narejen izmed plakatov, ki so bili narejeni od leta 1980, ko je bil zgrajen objekt Galerije Murska Sobota. Namen majhne razstave plakatov Galerije Murska Sobota, ki jih bomo predstavili iz našega arhiva je torej ta, da tisto, kar je bilo namenjeno temu, da opozarja na neki dogodek sedaj ne oglašuje več ničesar, temveč opozarja samo nase in samo postane likovni dogodek.
8. FEBRUAR V GALERIJI MURSKA SOBOTA

8. FEBRUAR V GALERIJI MURSKA SOBOTA

Galerija Murska Sobota, 4. februar ― Galerija Murska Sobota v petek, 8. februarja 2019, na stežaj odpira svoja vrata. Ob slovenskem kulturnem prazniku za vas pripravljamo naslednji program:10.00: vodstvo po razstavah “LUDVIK VREČIČ. Dela na papirju iz stalne zbirke Galerije Murska Sobota” in “TUGO ŠUŠNIK. Déjà Vu”10.00 – 14.00: likovna delavnica za vse generacije v ateljeju Pike in PackaGalerija bo odprta med 9. in 17. uro, vstop prost.
še novic