Pismo bralca: Pobuda za spremembo in dopolnitev Gradbenega zakona

OUTSIDER, 11. november ― Spoštovani kolegi Matej Gašperič, Matevž Granda in dr. Jernej Markelj,   Čestitam za vašo pobudo za spremembo in dopolnitev Gradbenega zakona in poenostavitev postopkov izdaje gradbenega dovoljenja in oblikovne presoje, ki smo jo lahko prebrali v 19.-ti številki naše revije Outsider!   Z veseljem se pridružujem vašim predlogom in argumentom za predlagane spremembe. Moram reči,… The post Pismo bralca: Pobuda za spremembo in dopolnitev Gradbenega zakona appeared first on OUTSIDER.
Nagrada slovenski ilustraciji

Nagrada slovenski ilustraciji

Dnevnik, 10. november ― V Bratislavi od 25. oktobra poteka Bienale ilustracije Bratislava, BIB 2019. Gre za najpomembnejše tekmovanje in razstavo izvirnih ilustracij otroške in mladinske literature in je ena največjih tovrstnih manifestacij na svetu. Na razstavi letos...
Modularni vertikalni vrtovi

Modularni vertikalni vrtovi

Dnevnik, 10. november ― Salzburški in pekinški arhitekturni studio Penda je predstavil načrte za 116 metrov visok arkadni stolp v Tel Avivu (Izrael), ki ima izmenični fasadni plašč iz modularnih lokov, s katerim bi prebivalcem zagotovili sončne vrtne terase ali zasebne...

Miha Čebulj Arhitektura: Pisarne Nomago

OUTSIDER, 8. november ― Arhitekt Miha Čebulj dobro razume, kakšne so prostorske potrebe zaposlenih danes. Za Nomago, podjetje ki je nastalo z združevanjem več drugih, in ki je ob svojem začetku želelo popolnoma prevetriti tako način delovanja kot svojo podobo, je oblikoval sodoben pisarniški prostor. Novi načini dela zahtevajo nove prostore – to je povsem jasno. Ozke in zadušljive… The post Miha Čebulj Arhitektura: Pisarne Nomago appeared first on OUTSIDER.

Alojz Ihan: Boj na požiralniku

OUTSIDER, 8. november ― Z naravoslovnega vidika je razmah medsebojnega bojevanja znotraj posamezne biološke vrste ali skupine praviloma posledica nenadnega pomanjkanja osnovnih življenjskih virov – hrane, vode, prostora, možnosti za parjenje. Biološki smisel agresivnega vzdušja znotraj skupine je odstranitev šibkejših, ki v medsebojnih spopadih propadejo ali pobegnejo; posledično se skupina zmanjša do stopnje, ki ustreza razpoložljivim virom. A znotraj… The post Alojz Ihan: Boj na požiralniku appeared first on OUTSIDER.

Idea:list studio: Dama

OUTSIDER, 7. november ― Interier stanovanja Dama, ki so ga oblikovali arhitekti Idea:list studia, je natančno premišljeno in celostno oblikovano. Elegantna meščanskost stanovanja je tudi izrazit odraz naročnice. Mehke, zaobljene linije v projektu dobro pridejo do izraza, ker so uporabljene le tu in tam, v kombinaciji z ostrimi koti in volumni. Tudi materialnost pripomore k razvoju značaja – toplina… The post Idea:list studio: Dama appeared first on OUTSIDER.

Barbara Čeferin: So ljudje, ki še vedno veliko raje izbirajo tiskane formate

OUTSIDER, 5. november ― Barbara Čeferin, ki vodi zasebno Galerijo Fotografija v Ljubljani, od lani v novem sektorju knjižnega sejma Fotocona v preddverju Linhartove dvorane Cankarjevega doma predstavlja fotografsko umetnost v knjižni obliki. Poleg slovenskih samozaložnikov in založb so v naboru tudi izdaje tujih založb, del programa pa so tudi pogovori s slovenskimi ustvarjalci, avtorji fotoknjig. Lani ste na… The post Barbara Čeferin: So ljudje, ki še vedno veliko raje izbirajo tiskane formate appeared first on OUTSIDER.

Miloš Kosec: Bivanje na kredit?

OUTSIDER, 5. november ― V preteklih dneh so nova pravila Banke Slovenije, ki močno zožujejo dostop prebivalstva do dolgoročnih kreditov, precej razburkala javnost. Namen tega zapisa je opozoriti, da bodo spremenjena pravila bistveno vplivala na prostorsko, arhitekturno, socialno in psihološko stanje našega okolja. Ne glede na vse pritožbe čez nova pravila o kreditiranju prebivalstva pa lahko rečemo, da lahko… The post Miloš Kosec: Bivanje na kredit? appeared first on OUTSIDER.

BRUMNOVA NAGRADA

Fakulteta za dizajn, 4. november ― Fakulteta za dizajn je 22. 10. 2019 prejela Brumnovo nagrado za digitalni produkt MiCreate. Nagrado so prejeli študentka Silina S. Pintar, študenti 3. letnika VK 2018/19 in mentorica doc. mag. Barbara Dovečar. Nagrajeno je bilo oblikovanje uporabniške izkušnje in informacijska arhitektura digitalnega produkta MiCreate. Projekt je nastal v sodelovanju z ZRS Koper in Fakulteto za […] The post BRUMNOVA NAGRADA appeared first on Fakulteta za dizajn.

Matevž Granda: Dediščina solin, »ki mogoče šele pride«

OUTSIDER, 3. november ― Leta 1986 je film Poletje v školjki (Tugo Štiglic) podrl vse rekorde gledanosti. Tistega leta naj bi si ga ogledalo več kot 116.000 ljudi. Če bi ga danes umestili na lestvico gledanosti slovenskih filmov (Poletje v školjki je bilo namreč posneto v Jugoslaviji), bi s šestega mesta izpodrinil film Outsider (Andrej Košak). Film Poletje v… The post Matevž Granda: Dediščina solin, »ki mogoče šele pride« appeared first on OUTSIDER.

Sistem vhodnih vrat z edinstveno kakovostjo in opremo

OUTSIDER, 1. november ― Podjetje heroal s sistemom vhodnih vrat heroal D 72 ponuja enkratno raznolikost. Najboljši materiali, največja funkcionalnost, prefinjene izvedbe in maksimalna prilagodljivost tvorijo idealno osnovo za vedno individualno in ekskluzivno izdelane posamezne izdelke. Podjetje heroal s tem nudi monterjem, investitorjem, arhitektom in načrtovalcem kar največjo svobodo na področju zasebne gradnje in gradnje objektov. Sistem vhodnih vrat… The post Sistem vhodnih vrat z edinstveno kakovostjo in opremo appeared first on OUTSIDER.

Sodoben stavbni kompleks opremljen s sistemi heroal

OUTSIDER, 1. november ― AFI Vokovice odlikuje moderna arhitektura AFI Europe se kot nepremičninska in investicijska družba osredotoča na razvoj komercialnih projektov in stanovanjskih zgradb v osrednji in vzhodni Evropi. Sredi leta 2018 je bil v Pragi dokončan sodoben stavbni kompleks AFI Vokovice – stavba, ki je bila s sistemi heroal zgrajena za prihodnost. S stavbo smo nenazadnje na… The post Sodoben stavbni kompleks opremljen s sistemi heroal appeared first on OUTSIDER.
še novic