Tapete: nekoč in danes

OUTSIDER, 16. april ― Tapete so oblika umetniškega izraza. Pomenijo tudi zavezo, ki od stanovalca zahteva širši premislek o prostoru in bolj trajni (morda tudi trajnostni?) viziji. Pomembno je, da razumemo, kako deluje velikost prostora v odnosu do gostote vzorca, kako se obnaša ob različnih delih dneva in svetlobi. Izjemno širok nabor motivov omogoča, da likovni poudarek (če prostor to… The post Tapete: nekoč in danes appeared first on OUTSIDER.

Katarina Gomboc Čeh: Iskanje izgubljenega časa

OUTSIDER, 16. april ― Nikoli nisem imela pretiranega zaupanja v novoletne zaobljube. Tu in tam sem se čemu zaobljubila, a iz izkušenj sem vedela, da bodo zastavljeni cilji kmalu splavali po vodi, zato sem se tega lotevala s previdnostjo, najraje pa sploh ne. Pa vendar sem si lani tik pred silvestrovim, ne da bi to posebej načrtovala, zastavila na… The post Katarina Gomboc Čeh: Iskanje izgubljenega časa appeared first on OUTSIDER.

German Design Council

Fakulteta za dizajn, 16. april ― Poziv arhitektom, načrtovalcem in oblikovalcem: Registrirajte se zdaj za ICONIC AWARDS 2021: Inovativna arhitektura in sodelujte z najboljšimi. Ne glede na to, ali ste vključeni v gradbene projekte, notranje zasnove, […] The post German Design Council appeared first on Fakulteta za dizajn.

Študent študentu o študiju na daljavo

Fakulteta za dizajn, 16. april ― Prejeli smo: Vabilo na spletno srečanje študentov »Študent študentu o študiju na daljavo« Vabimo, da se nam v torek, 20.4. od 17:00 do 19:00 pridružite na srečanju študentov s statusom posebnih potreb, namenjenemu izmenjavi izkušenj na področju […] The post Študent študentu o študiju na daljavo appeared first on Fakulteta za dizajn.

Javni natečaj za podelitev denarne nagrade in priznanja najboljšemu ponudniku dizajna uniforme za slovensko udeležbo na svetovni razstavi EXPO Dubaj 2020

Fakulteta za dizajn, 16. april ― Objavljeno: SPIRIT Slovenija, javna agencija, 12. 4. 2021, www.spiritslovenia.si Predmet javnega natečaja: S podelitvijo denarne nagrade in priznanja se izreka izbranemu zmagovalnemu oblikovalcu javno priznanje za prispevek k učinkoviti predstavitvi Republike Slovenije na […] The post Javni natečaj za podelitev denarne nagrade in priznanja najboljšemu ponudniku dizajna uniforme za slovensko udeležbo na svetovni razstavi EXPO Dubaj 2020 appeared first on Fakulteta za dizajn.

OPOMNIK ZA JAVNI NATEČAJ: Socialni demokrati obujajo tradicijo prvomajskega plakata z natečajem o prihodnosti dela

Fakulteta za dizajn, 16. april ― Spoštovane in spoštovani, v nadaljevanju vam pošiljamo sporočilo za javnost Socialnih demokratov o javnem natečaju: Socialni demokrati obujajo tradicijo prvomajskega plakata z natečajem o prihodnosti dela Socialni demokrati v sodelovanju […] The post OPOMNIK ZA JAVNI NATEČAJ: Socialni demokrati obujajo tradicijo prvomajskega plakata z natečajem o prihodnosti dela appeared first on Fakulteta za dizajn.

Poletna šola Krater: odprti poziv za oblikovalce in arhitekte

Fakulteta za dizajn, 16. april ― Rok za prijave: 29. apr 2021 Poletna šola Krater je 9-dnevni program oblikovanja in razvoja novih materialov iz lokalnega okolja. V okviru programa bodo mentorirali izbrane oblikovalske kolektive/posameznike_ce pri razvoju, produkciji in aplikaciji idej […] The post Poletna šola Krater: odprti poziv za oblikovalce in arhitekte appeared first on Fakulteta za dizajn.

Trafika je odprta!

OUTSIDER, 15. april ― Ob novi številki revije Outsider je v začetku meseca na novo zaživela tudi Plečnikova trafika! Pod visokimi topoli na Vegovi ulici v Ljubljani lahko opravite nakup aktualne številke 25, prav tako pa si lahko za domačo knjižnico priskrbite starejše izvode revije Outsider, knjižno publikacijo Med vrsticami, prvo Plečnikovo monografijo, Domače knjižnice, publikacijo Living with water… The post Trafika je odprta! appeared first on OUTSIDER.

MVA: Hiša v Zagrebu

OUTSIDER, 14. april ― Projekt lahko opišemo kot arhetip, ki se v svojem izhodišču nasloni na brezčasno zasnovo, prepoznano v različnih arhitekturnih projektih, a z umestitvijo odprtih praznin – atrijev – od tega odločno odstopa. Hišo tako sooblikujejo tvorjeni mikrokozmosi, ki s svojo pojavnostjo ustvarjajo posebne bivanjske momente in med prostori vzpostavljajo nove povezave.Projekt, ki so ga zasnovali v… The post MVA: Hiša v Zagrebu appeared first on OUTSIDER.

1. poletna šola trajnostne dediščine

OUTSIDER, 14. april ― Inštitut Univerze v Ljubljani za trajnostno varstvo dediščine organizira 1. poletno šolo trajnostne dediščine Univerze v Ljubljani 2021: Odgovorna prenova stavb kulturne dediščine kot temelj trajnostnega in kvalitetnega bivanja, ki bo potekala med 21. In 24. junijem 2021, kot serija webinarjev. Tema se osredotoča na aktualno prakso energetskih sanacij stanovanjskih stavb, nastalih v 19. in … The post 1. poletna šola trajnostne dediščine appeared first on OUTSIDER.

(PRA)STOL 7. MEDNARODNI NATEČAJ INDUSTRIJSKEGA OBLIKOVANJA

Fakulteta za dizajn, 13. april ― Festival lesa z.o.o., so.p. razpisuje 7. mednarodni natečaj za oblikovanje lesenega stola kot poklon kočevskemu pragozdu. Sodelovanje na natečaju oblikovalcem in ustvarjalcem ponuja možnost, da s svojim pogledom na odnos »pragozd – človek« uresničijo svojo […] The post (PRA)STOL 7. MEDNARODNI NATEČAJ INDUSTRIJSKEGA OBLIKOVANJA appeared first on Fakulteta za dizajn.
še novic