Spletna dostopnost za ranljive skupine uporabnikov

COBISS, 19. januar ― Epidemija novega koronavirusa je v marsičem spremenila naše življenjske navade. Čeprav se je sprva zdelo, da se bo vse skupaj kmalu vrnilo nazaj v normalne življenjske ritme, se vedno bolj kaže, da bomo še nekaj časa živeli na nekoliko drugačen način kot prej. Ena od največjih sprememb je bila selitev najrazličnejših aktivnosti v digitalno okolje. … Preberi več "Spletna dostopnost za ranljive skupine uporabnikov"

Sistem COBISS – prehod v odprtokodno okolje

COBISS, 7. januar ― Sistem COBISS se je v dobrih treh desetletjih od začetkov do danes vztrajno spreminjal in rasel. V prispevku opisujemo, na katero strojno in programsko opremo smo se opirali, in napovedujemo, v katero smer smo zastavili prihodnji razvoj ob upoštevanju IZUM-ovih strateških ciljev (Šoštarič, 2019). COBISS2 ali obdobje 1987–1996 Ko se je leta 1987 začel razvoj … Preberi več "Sistem COBISS – prehod v odprtokodno okolje"

Dvojniki zapisov za imena oseb v CONOR.SI

COBISS, 14. december 2020 ― Med večjimi težavami CONOR.SI so dvojniki normativnih zapisov za imena oseb, tj. več normativnih zapisov za isto osebo. Zato smo v IZUM-u na osnovi seznama potencialnih dvojnikov izvedli aktivnost odkrivanja in razreševanja podvojenih normativnih zapisov za osebna imena, ki jo predstavljamo v tem prispevku. Normativni zapisi za osebna imena – seznam potencialnih dvojnikov V IZUM-u … Preberi več "Dvojniki zapisov za imena oseb v CONOR.SI"
še novic