Konferenca SC23 – The International Conference for High Performance Computing, Networking, Storage, and Analysis

COBISS, 20. februar ― Z vami bi rada delila svoje izkušnje ob obisku SC23, Mednarodne konference za visoko zmogljivo računalništvo, omrežje, shranjevanje in analizo, ki je potekala teden dni (od 11. do 17. novembra 2023) v Denverju, ZDA. SC23 je bila odlična priložnost za spoznavanje najnovejših dosežkov in trendov na področju visoko zmogljivega računalništva (angl. high performance computing ali … Preberi več "Konferenca SC23 – The International Conference for High Performance Computing, Networking, Storage, and Analysis"

Računalniška omrežja: Rast informacijskih sistemov

Računalniški muzej, 10. februar ― V novi seriji prispevkov smo se podrobneje posvetili pojavu računalniških omrežij. Razpiramo celovit pogled na to kako so se razvojne stopnje in posamezni vidiki računalniških omrežij dotaknili domačega računalništva in kako se v računalniških omrežjih na edinstven način kaže in udejanja tesna prepletenost računalništva, informatike in telekomunikacij. Razvoj informacijskih sistemov se je pri nas okrepil […] The post Računalniška omrežja: Rast informacijskih sistemov first appeared on Računalniški muzej.

Ob 40. obletnici Macintosha

Računalniški muzej, 7. februar ― Ob proslavitvi 40. rojstnega dne Macintosha smo v Računalniškem muzeju priredili mini slavje. Ta revolucionarni računalnik je tehnološko izražanje dvignil na nov nivo človeške kreativnosti in tako v svetu kot v Sloveniji spodbudil razvoj raznolikih storitev, tehnologij in miselnih tokov. Iz muzejskega depoja smo na plan potegnili vse Apple eksponate in prikazali preko njih razvojno […] The post Ob 40. obletnici Macintosha first appeared on Računalniški muzej.

Po novo znanje v spletno učilnico – izkušnja s spletnim tečajem Osnove obdelave gradiva za bibliografije raziskovalcev

COBISS, 6. februar ― Med 13. in 16. 11. 2023 je IZUM izvedel spletni tečaj Osnove obdelave gradiva za bibliografije raziskovalcev, ki se ga je udeležilo 14 udeležencev. Sama sem se s tovrstno obliko tečaja srečala prvič in po začetnem skepticizmu lahko rečem, da sem navdušena. Tečaj je namenjen knjižničarjem, ki vodijo bibliografije raziskovalcev v sistemu COBISS, in obsega naslednje tematike: … Preberi več "Po novo znanje v spletno učilnico – izkušnja s spletnim tečajem Osnove obdelave gradiva za bibliografije raziskovalcev"

Računalniška omrežja: Prve velike podatkovne zbirke

Računalniški muzej, 3. februar ― V novi seriji prispevkov smo se podrobneje posvetili pojavu računalniških omrežij. Razpiramo celovit pogled na to kako so se razvojne stopnje in posamezni vidiki računalniških omrežij dotaknili domačega računalništva in kako se v računalniških omrežjih na edinstven način kaže in udejanja tesna prepletenost računalništva, informatike in telekomunikacij. Zametki informacijskih sistemov so pri nas začeli nastajati […] The post Računalniška omrežja: Prve velike podatkovne zbirke first appeared on Računalniški muzej.
Računalniška omrežja: Računalniško podprti informacijski sistemi

Računalniška omrežja: Računalniško podprti informacijski sistemi

Računalniški muzej, 27. januar ― V novi seriji prispevkov smo se podrobneje posvetili pojavu računalniških omrežij. Razpiramo celovit pogled na to kako so se razvojne stopnje in posamezni vidiki računalniških omrežij dotaknili domačega računalništva in kako se v računalniških omrežjih na edinstven način kaže in udejanja tesna prepletenost računalništva, informatike in telekomunikacij. Strojna oprema elektronskih računalnikov je v sedemdesetih zelo […] The post Računalniška omrežja: Računalniško podprti informacijski sistemi first appeared on Računalniški muzej.

Učbeniški sklad v osnovni šoli s prilagojenim programom z nižjim izobrazbenim standardom ter posebnim programom vzgoje in izobraževanja

COBISS, 23. januar ― Na osnovni šoli Minke Namestnik-Sonje Slovenska Bistrica izobražujemo učence s posebnimi potrebami. Izvajamo prilagojen program vzgoje in izobraževanja z nižjim izobrazbenim standardom (v nadaljevanju NIS) ter posebni program vzgoje in izobraževanja (v nadaljevanju PPVI). Izvajamo še program domske vzgoje ter mobilno specialnopedagoško službo. V tem prispevku se bom osredotočila na programa NIS in PPVI, saj … Preberi več "Učbeniški sklad v osnovni šoli s prilagojenim programom z nižjim izobrazbenim standardom ter posebnim programom vzgoje in izobraževanja"
še novic