Navodila za delo v COBISS3? Da, prosim.

COBISS, 24. januar ― Programsko opremo spremlja več vrst dokumentacije. Poleg interne (tehnične, razvojne), ki nastaja med razvojem, jo spremlja še dokumentacija za uporabnike (navodila za namestitev, podatki za konfiguracijo, specifikacije, brošure, priročniki …). Priročniki in navodila za delo so lahko v različnih oblikah – od klasičnega priročnika v tiskani obliki, zgibank, pa vse do t. i. “help-a”, kjer … Preberi več "Navodila za delo v COBISS3? Da, prosim."
Rog, od kolesa do slovesa

Rog, od kolesa do slovesa

Kulturnik, 19. januar ― Avtonomna tovarna Rog je s svojo unikatnostjo in udejstvovanjem v širšem slovenskem umetniškem okolju zagotovo predstavljala prostor, ki ga ni mogoče nadomestiti. Najrazličnejši ljudje, ki […] The post Rog, od kolesa do slovesa appeared first on Kulturnikov blog.

Sta Andrej Novak in Novak Andrej dve osebi?

COBISS, 11. januar ― Ob zaključku tečaja COBISS3/Katalogizacija in format COMARC – dopolnitve in novosti, ki sem se ga udeležila sredi oktobra 2021, sem na tečaju izdala, da kljub prehodu na nivo tretje univerze še vedno rada in z veseljem delam. Uredništvo bloga mi je pravzaprav pustilo proste roke pri izbiri teme, toda ker precej nerada pišem (raje govorim), … Preberi več "Sta Andrej Novak in Novak Andrej dve osebi?"

Deseterica umetnikov v razstavišču IZUM

COBISS, 15. december 2021 ― Palača na Prešernovi 17 je bila ena prvih v mestu Maribor z razsežnimi steklenimi površinami in bila je to sploh prva razkošnejša zgradba, ki si jo je mesto privoščilo po vojni, ko so bile ruševine vojnega bombardiranja pretežno že pospravljene. Ljudska domiselnost jo je zaradi prozornosti hitro poimenovala »akvarij«, pri tem pa so namigovali na … Preberi več "Deseterica umetnikov v razstavišču IZUM"
še novic