V spomin legendarni AKF

COBISS, 26. oktober ― Za okrajšavo AKF sem nekoč dobil dovoljenje same Aleksandre Kornhauser Frazer (26. september 192617. maj 2020), ko sem ji v šali omenil, kako njena slika na televizijskih ekranih postane miniaturna, ko morajo pod njo napisati vse njene titule, ime in oba priimka ter funkcije. Srečeval sem jo več kot pol stoletja in bil občasno tudi njen … Preberi več "V spomin legendarni AKF"

Kulturna dediščina v slovenskih splošnih knjižnicah

COBISS, 13. oktober ― Kulturna dediščina je pojem, ki ga vse bolj ozaveščamo. Bolj ko postaja družba globalizirana, bolj pomembno se nam zdi, da kot posamezniki in skupnost negujemo ter ohranjamo lastno identiteto, vrednote, zgodovino in tradicijo.[1] Ni naključje, da je Evropska komisija leto 2018 razglasila za evropsko leto kulturne dediščine.[2] Kot so ob tem zapisali, je kulturna dediščina … Preberi več "Kulturna dediščina v slovenskih splošnih knjižnicah"
Muzej odpira svoja vrata za teden programiranja

Muzej odpira svoja vrata za teden programiranja

Računalniški Muzej, 12. oktober ― #meetandcode #codeEU #sap4good Virtualni sprehod po muzeju in spoznavne delavnice računalniškega šifriranja, igričarske grafike in osnovne elektronike Te dni poteka teden programiranja, ko se po celi Evropi posvetimo računalniškemu izobraževanju in ozaveščanju. Računalniški muzej kot vsako leto sodeluje z edinstvenimi (in seveda malo retro) vsebinami pri nas: v torek, 20.10. ob 18:00 – 19:30 virtualni … Continue reading Muzej odpira svoja vrata za teden programiranja

mCOBISS v vseh državah v mreži COBISS.net

COBISS, 6. oktober ― Leta 2012 smo na Institutu informacijskih znanosti v Mariboru začeli razvijati mobilno aplikacijo mCOBISS. Projekt je bil sofinanciran s strani Evropske unije pod okriljem Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport. Na začetku je bila aplikacija namenjena samo uporabnikom v Sloveniji, leta 2020 pa je dosegla uporabnike v vseh državah v mreži COBISS.net. Že na samem … Preberi več "mCOBISS v vseh državah v mreži COBISS.net"

Letos na spletu

Ljubljana Mini Maker Faire, 1. oktober ― Letošnji Maker Faire Ljubljana poteka kar čez celotno leto. Predstavljali vam bomo zanimive Maker-je in organizirali več aktualnih okroglih miz. Vse podrobnosti o letošnjem dogajanju najdete na spletni strani online izvedbe Maker Faire dogodka. Covideo video posnetke lahko spremljate na našem Youtube kanalu. Če bi se tudi sami želeli predstaviti z video prispevkom, prosimo izpolnite […] The post Letos na spletu appeared first on Ljubljana Maker Faire.
še novic