Svet kulture

Svet kulture

ARS Svet kulture, 23. oktober ― Edina dnevna informativna oddaja o kulturi. V dobrih petnajstih minutah povzame kulturno in ustvarjalno dogajanje pri nas. Predstavljamo novosti, festivale in kulturno problematiko. Edina dnevna informativna oddaja o kulturi. V dobrih petnajstih minutah povzame kulturno in ustvarjalno dogajanje pri nas. Predstavljamo novosti, festivale in kulturno problematiko.
Oder

Oder

ARS Oder, 23. oktober ― Predstavljamo trenutno domače gledališko dogajanje, izpostavljamo tudi pomembnejša mednarodna gledališka gibanja ter gostovanja tujih gledaliških skupin ali umetnikov pri nas. Predstavljamo trenutno domače gledališko dogajanje, izpostavljamo tudi pomembnejša mednarodna gledališka gibanja ter gostovanja tujih gledaliških skupin ali umetnikov pri nas.
Skladatelj tedna

Skladatelj tedna

ARS Skladatelj tedna, 23. oktober ― Oddaja zaznamuje jutra na Programu Ars. Vsak teden je v znamenju enega izmed svetovno znanih ustvarjalcev. Izbor skladateljev pripravljajo uredniki in sodelavci glasbenega programa. Oddaja zaznamuje jutra na Programu Ars. Vsak teden je v znamenju enega izmed svetovno znanih ustvarjalcev. Izbor skladateljev pripravljajo uredniki in sodelavci glasbenega programa.
Esej na radiu

Esej na radiu

ARS Esej na radiu, 22. oktober ― Esej, ki uporablja poezijo ali prozo drugih avtorjev, da bi iz nje zgradil svet, ki bi omogočal razumevanje tistega, o čemer razpravlja. Esej, ki uporablja poezijo ali prozo drugih avtorjev, da bi iz nje zgradil svet, ki bi omogočal razumevanje tistega, o čemer razpravlja.
Svet kulture

Svet kulture

ARS Svet kulture, 22. oktober ― Edina dnevna informativna oddaja o kulturi. V dobrih petnajstih minutah povzame kulturno in ustvarjalno dogajanje pri nas. Predstavljamo novosti, festivale in kulturno problematiko. Edina dnevna informativna oddaja o kulturi. V dobrih petnajstih minutah povzame kulturno in ustvarjalno dogajanje pri nas. Predstavljamo novosti, festivale in kulturno problematiko.
Skladatelj tedna

Skladatelj tedna

ARS Skladatelj tedna, 22. oktober ― Oddaja zaznamuje jutra na Programu Ars. Vsak teden je v znamenju enega izmed svetovno znanih ustvarjalcev. Izbor skladateljev pripravljajo uredniki in sodelavci glasbenega programa. Oddaja zaznamuje jutra na Programu Ars. Vsak teden je v znamenju enega izmed svetovno znanih ustvarjalcev. Izbor skladateljev pripravljajo uredniki in sodelavci glasbenega programa.
Jezikovni svet gluhoslepih

Jezikovni svet gluhoslepih

ARS Jezikovni pogovori, 21. oktober ― Ob evropskem dnevu gluhoslepih Ob slepoti in gluhoti pomislimo na omejitve v sporazumevanju. Pri gluhoslepoti pa verjetno ne pomislimo le na to, da je sporazumevanje prekinjeno, ampak kar onemogočeno. Kakšen je sploh sporazumevalni svet gluhoslepih? Ob evropskem dnevu gluhoslepih v pogovoru dr. Simono Gerenčer Pegan, tolmačko za gluhoslepe in sekretarko Združenja gluhoslepih Slovenije DLAN.  
Skladatelj tedna

Skladatelj tedna

ARS Skladatelj tedna, 21. oktober ― Oddaja zaznamuje jutra na Programu Ars. Vsak teden je v znamenju enega izmed svetovno znanih ustvarjalcev. Izbor skladateljev pripravljajo uredniki in sodelavci glasbenega programa. Oddaja zaznamuje jutra na Programu Ars. Vsak teden je v znamenju enega izmed svetovno znanih ustvarjalcev. Izbor skladateljev pripravljajo uredniki in sodelavci glasbenega programa.
Kulturna panorama

Kulturna panorama

ARS Kulturna panorama, 20. oktober ― Mozaična oddaja, sestavljena iz prispevkov o izbranih aktualnih dogodkih s področja kulture tekočega tedna in napovedjo dogodkov prihodnjega. Mozaična oddaja, sestavljena iz prispevkov o izbranih aktualnih dogodkih s področja kulture tekočega tedna in napovedjo dogodkov prihodnjega.
Svet kulture

Svet kulture

ARS Svet kulture, 19. oktober ― Edina dnevna informativna oddaja o kulturi. V dobrih petnajstih minutah povzame kulturno in ustvarjalno dogajanje pri nas. Predstavljamo novosti, festivale in kulturno problematiko. Edina dnevna informativna oddaja o kulturi. V dobrih petnajstih minutah povzame kulturno in ustvarjalno dogajanje pri nas. Predstavljamo novosti, festivale in kulturno problematiko.
Gremo v kino

Gremo v kino

ARS Gremo v kino, 19. oktober ― Želite biti seznanjeni z aktualnim filmskim dogajanjem doma in po svetu, in tudi kritiško slediti tekočemu filmskemu sporedu? Želite biti seznanjeni z aktualnim filmskim dogajanjem doma in po svetu, in tudi kritiško slediti tekočemu filmskemu sporedu?
Za en bokal muzike

Za en bokal muzike

ARS Za en bokal muzike, 18. oktober ― V oddaji Za en bokal muzike poslušamo posnetke ljudske glasbe iz starejših oddaj Slovenska zemlja v pesmi in besedi, iz arhivov naše radijske postaje ter […] V oddaji Za en bokal muzike poslušamo posnetke ljudske glasbe iz starejših oddaj Slovenska zemlja v pesmi in besedi, iz arhivov naše radijske postaje ter Glasbeno narodopisnega instituta, pa tudi z drugih glasbenih izdaj s tovrstno vsebino. Včasih se tudi posvetimo posameznim dogodkom povezanim z ljudskim glasbenim izročilom. Tako nam ponuja vpogled v izvedbene prakse in enkratne interpretacije pevcev in godcev, obenem pa tudi v spremembe v načinih izvajanja in odnosu do izročila, kot jih prinaša čas in spreminjanje načina življenja.
Izšlo je

Izšlo je

ARS Izšlo je, 18. oktober ― Oddaja predstavlja zanimive knjige z leposlovnega, humanističnega in družboslovnega polja. Zasnovana je kot pogovor z avtorjem ali s prevajalcem knjige ali s poznavalcem njene tematike; […] Oddaja predstavlja zanimive knjige z leposlovnega, humanističnega in družboslovnega polja. Zasnovana je kot pogovor z avtorjem ali s prevajalcem knjige ali s poznavalcem njene tematike; v oddajah o leposlovnih delih je skoraj običajno, da avtor, prevajalec ali dramski igralec prebere kak odlomek iz obravnavanega dela, bodisi kot iztočnico ali pa kot ilustracijo povedanega. Oddajo je leta 1978 zasnoval in tudi poimenoval tedanji urednik Tretjega programa Ciril Stani, prvi jo je urejal Andrej Arko, pozneje Marjan Kovačevič-Beltram, zadnja leta pa jo pripravljata Tina Kozin in Marko Golja (tudi urednik oddaje).
Svet kulture

Svet kulture

ARS Svet kulture, 18. oktober ― Edina dnevna informativna oddaja o kulturi. V dobrih petnajstih minutah povzame kulturno in ustvarjalno dogajanje pri nas. V njej skrbimo za odzive na minule kulturne […] Edina dnevna informativna oddaja o kulturi. V dobrih petnajstih minutah povzame kulturno in ustvarjalno dogajanje pri nas. V njej skrbimo za odzive na minule kulturne dogodke (z ocenami predstav, razstav ali knjig), predstavljamo novosti, festivale in kulturno problematiko kot tako. Namenjena je tudi javnim kulturnim razpisom in nagrajencem številnih festivalov, tako pri nas kot v tujini. Na sporedu od ponedeljka do petka ob 16.1.
Arsov forum

Arsov forum

ARS Arsov forum, 18. oktober ― Oddaja, ki jo izmenično pripravljajo vsi sodelavci Uredništva za kulturo, poteka praviloma v živo iz studia 3. programa s kompetentnimi gosti za izbrano področje. Namenjena […] Oddaja, ki jo izmenično pripravljajo vsi sodelavci Uredništva za kulturo, poteka praviloma v živo iz studia 3. programa s kompetentnimi gosti za izbrano področje. Namenjena je pretresanju in reflektiranju aktualnih in izstopajočih dogodkov na področju kulture in umetnosti. Oddaja poskuša v slabi uri poglobljeno predstavi izbrano tematiko in probleme, povezane z njo, ter soočiti različna mnenja.
Skladatelj tedna

Skladatelj tedna

ARS Skladatelj tedna, 18. oktober ― Oddaja Skladatelj tedna, ki je na sporedu od ponedeljka do petka, je posvečena delu in življenju domačih in tujih skladateljev. Oddaja Skladatelj tedna, ki je na sporedu od ponedeljka do petka, je posvečena delu in življenju domačih in tujih skladateljev.
še novic