Za en bokal muzike

Za en bokal muzike

ARS Za en bokal muzike, 14. februar ― Poslušamo posnetke ljudske glasbe iz starejših oddaj Slovenska zemlja v pesmi in besedi in iz arhivov naše radijske postaje ter Glasbeno narodopisnega instituta. Poslušamo posnetke ljudske glasbe iz starejših oddaj Slovenska zemlja v pesmi in besedi in iz arhivov naše radijske postaje ter Glasbeno narodopisnega instituta.
Za en bokal muzike

Za en bokal muzike

ARS Za en bokal muzike, 7. februar ― Poslušamo posnetke ljudske glasbe iz starejših oddaj Slovenska zemlja v pesmi in besedi in iz arhivov naše radijske postaje ter Glasbeno narodopisnega instituta. Poslušamo posnetke ljudske glasbe iz starejših oddaj Slovenska zemlja v pesmi in besedi in iz arhivov naše radijske postaje ter Glasbeno narodopisnega instituta.
O Ljubljani

O Ljubljani

ARS Za en bokal muzike, 10. januar ― V oddaji Za en bokal muzike bomo slišali pesmi o Ljubljani. Vsebinsko so nekatere bolj, druge manj povezane z mestom samim, izbor pa je nastal […] V oddaji Za en bokal muzike bomo slišali pesmi o Ljubljani. Vsebinsko so nekatere bolj, druge manj povezane z mestom samim, izbor pa je nastal iz starejših oddaj in arhiva Glasbenonarodopisnega inštituta. Jedro oddaje so posnetki, ki so bili na radiu prvič predvajani leta 1974. Oddajo je pripravil Tomaž Rauch.
Velike Lese pri Krki

Velike Lese pri Krki

ARS Za en bokal muzike, 3. januar ― V oddaji Za en bokal muzike bomo tokrat slišali posnetke iz Velikih Les pri Krki na Dolenjskem. Domačini so leta 1984 zapeli in zaigrali nekaj […] V oddaji Za en bokal muzike bomo tokrat slišali posnetke iz Velikih Les pri Krki na Dolenjskem. Domačini so leta 1984 zapeli in zaigrali nekaj pesmi in viž, med drugim bomo slišali danes redko slišane bordunske citre, ali kot so jim tudi rekli: »švrkovnice«. Oddajo je pripravil Tomaž Rauch.
Za en bokal muzike

Za en bokal muzike

ARS Za en bokal muzike, 27. december 2019 ― Tokrat bomo v oddaji Za en bokal muzike slišali pesmi in viže iz Beneške Slovenije, ki jih je z arhivskih posnetkov koprskega radia za oddajo […] Tokrat bomo v oddaji Za en bokal muzike slišali pesmi in viže iz Beneške Slovenije, ki jih je z arhivskih posnetkov koprskega radia za oddajo leta 1979 izbral Julijan Strajnar. Po večini bomo slišali različice pesmi, ki so tudi sicer znane v slovenskem prostoru, vendar so v Benečiji oblikovale po svoje in dobile prepoznaven značaj in obliko.
Za en bokal muzike – Srečno!

Za en bokal muzike – Srečno!

ARS Za en bokal muzike, 20. december 2019 ― V oddaji Za en bokal muzike boste slišali nekaj glasbe in besed, povezanih z običaji ob koncu starega in začetku novega leta. Oddajo je pripravil […] V oddaji Za en bokal muzike boste slišali nekaj glasbe in besed, povezanih z običaji ob koncu starega in začetku novega leta. Oddajo je pripravil Tomaž Rauch.
Godčevske viže

Godčevske viže

ARS Za en bokal muzike, 13. december 2019 ― V oddaji Za en bokal muzike bomo tokrat slišali nekaj instrumentalne ljudske glasbe, primerne za praznični čas. Oddajo je pripravil Tomaž Rauch. V oddaji Za en bokal muzike bomo tokrat slišali nekaj instrumentalne ljudske glasbe, primerne za praznični čas. Oddajo je pripravil Tomaž Rauch.
Pesmi izpod Pohorja

Pesmi izpod Pohorja

ARS Za en bokal muzike, 6. december 2019 ― V oddaji Za en bokal muzike bomo tokrat slišali posnetke ljudskih pesmi v izvedbi pevcev iz Pameč pri Slovenj Gradcu, ki jih je v oddaji […] V oddaji Za en bokal muzike bomo tokrat slišali posnetke ljudskih pesmi v izvedbi pevcev iz Pameč pri Slovenj Gradcu, ki jih je v oddaji Slovenska zemlja v pesmi in besedi z naslovom Pesmi izpod Pohorja leta 1978 predstavila Jasna Vidakovič.
Za en bokal muzike

Za en bokal muzike

ARS Za en bokal muzike, 29. november 2019 ― Brkini V oddaji Za en bokal muzike bomo slišali posnetke z Brkinov, ki jih je v oddaji Slovenska zemlja v pesmi in besedi leta 2000 predstavila Marjetka Golež Kaučič. Različne vsebine obarva narečje, v izvedbi odličnih pevcev in predvsem pevk pa bomo slišali od pripovednih pa do ljubezenskih pesmi. Oddajo je pripravil Tomaž Rauch.
Za en bokal muzike

Za en bokal muzike

ARS Za en bokal muzike, 22. november 2019 ― Poslušamo posnetke ljudske glasbe iz starejših oddaj Slovenska zemlja v pesmi in besedi in iz arhivov naše radijske postaje ter Glasbeno narodopisnega instituta. Poslušamo posnetke ljudske glasbe iz starejših oddaj Slovenska zemlja v pesmi in besedi in iz arhivov naše radijske postaje ter Glasbeno narodopisnega instituta.
Porabska krajina

Porabska krajina

ARS Za en bokal muzike, 15. november 2019 ― V tokratni oddaji Za en bokal muzike bomo slišali nekaj posnetkov pesmi iz Porabja, kakor so nastali v začetku sedemdesetih let in jih je leta […] V tokratni oddaji Za en bokal muzike bomo slišali nekaj posnetkov pesmi iz Porabja, kakor so nastali v začetku sedemdesetih let in jih je leta 1979 v oddaji Slovenska zemlja v pesmi in besedi ob izidu gramofonske plošče s porabsko ljudsko glasbo predstavil Julijan Strajnar
Za en bokal muzike: Potujoče pesmi

Za en bokal muzike: Potujoče pesmi

ARS Za en bokal muzike, 8. november 2019 ― V oddaji Za en bokal muzike bomo tokrat slišali pesmi, posnete v okolju, v katerem niso nastale, ampak so jih tja prinesli prišleki. Ti so […] V oddaji Za en bokal muzike bomo tokrat slišali pesmi, posnete v okolju, v katerem niso nastale, ampak so jih tja prinesli prišleki. Ti so bili nekoč največkrat priženjeni, pozneje pa ljudje, ki so se selili v iskanju zaposlitev in podobno. Tudi sicer so se nadarjeni pevci radi učili še neznanih pesmi, ki so jih ob različnih priložnostih slišali od tujih ljudi ali izven domačega kraja.
Za en bokal muzike

Za en bokal muzike

ARS Za en bokal muzike, 1. november 2019 ― Poslušamo posnetke ljudske glasbe iz starejših oddaj Slovenska zemlja v pesmi in besedi in iz arhivov naše radijske postaje ter Glasbeno narodopisnega instituta. Poslušamo posnetke ljudske glasbe iz starejših oddaj Slovenska zemlja v pesmi in besedi in iz arhivov naše radijske postaje ter Glasbeno narodopisnega instituta.
Za en bokal muzike

Za en bokal muzike

ARS Za en bokal muzike, 18. oktober 2019 ― Poslušamo posnetke ljudske glasbe iz starejših oddaj Slovenska zemlja v pesmi in besedi in iz arhivov naše radijske postaje ter Glasbeno narodopisnega instituta. Poslušamo posnetke ljudske glasbe iz starejših oddaj Slovenska zemlja v pesmi in besedi in iz arhivov naše radijske postaje ter Glasbeno narodopisnega instituta.
še novic