Za en bokal muzike

Za en bokal muzike

ARS Za en bokal muzike, 6. december ― Poslušamo posnetke ljudske glasbe iz starejših oddaj Slovenska zemlja v pesmi in besedi in iz arhivov naše radijske postaje ter Glasbeno narodopisnega instituta. Poslušamo posnetke ljudske glasbe iz starejših oddaj Slovenska zemlja v pesmi in besedi in iz arhivov naše radijske postaje ter Glasbeno narodopisnega instituta.
Za en bokal muzike

Za en bokal muzike

ARS Za en bokal muzike, 29. november ― V oddaji Za en bokal muzike bomo slišali posnetke z Brkinov, ki jih je v oddaji Slovenska zemlja v pesmi in besedi leta 2000 predstavila […] V oddaji Za en bokal muzike bomo slišali posnetke z Brkinov, ki jih je v oddaji Slovenska zemlja v pesmi in besedi leta 2000 predstavila Marjetka Golež Kaučič. Raznolikost vsebin je obarvana z narečjem, v izvedbi odličnih pevcev in predvsem pevk pa bomo slišali od pripovednih pa do ljubezenskih pesmi… Oddajo je pripravil Tomaž Rauch.
Za en bokal muzike

Za en bokal muzike

ARS Za en bokal muzike, 22. november ― Poslušamo posnetke ljudske glasbe iz starejših oddaj Slovenska zemlja v pesmi in besedi in iz arhivov naše radijske postaje ter Glasbeno narodopisnega instituta. Poslušamo posnetke ljudske glasbe iz starejših oddaj Slovenska zemlja v pesmi in besedi in iz arhivov naše radijske postaje ter Glasbeno narodopisnega instituta.
Porabska krajina

Porabska krajina

ARS Za en bokal muzike, 15. november ― V tokratni oddaji Za en bokal muzike bomo slišali nekaj posnetkov pesmi iz Porabja, kakor so nastali v začetku sedemdesetih let in jih je leta […] V tokratni oddaji Za en bokal muzike bomo slišali nekaj posnetkov pesmi iz Porabja, kakor so nastali v začetku sedemdesetih let in jih je leta 1979 v oddaji Slovenska zemlja v pesmi in besedi ob izidu gramofonske plošče s porabsko ljudsko glasbo predstavil Julijan Strajnar
Za en bokal muzike: Potujoče pesmi

Za en bokal muzike: Potujoče pesmi

ARS Za en bokal muzike, 8. november ― V oddaji Za en bokal muzike bomo tokrat slišali pesmi, posnete v okolju, v katerem niso nastale, ampak so jih tja prinesli prišleki. Ti so […] V oddaji Za en bokal muzike bomo tokrat slišali pesmi, posnete v okolju, v katerem niso nastale, ampak so jih tja prinesli prišleki. Ti so bili nekoč največkrat priženjeni, pozneje pa ljudje, ki so se selili v iskanju zaposlitev in podobno. Tudi sicer so se nadarjeni pevci radi učili še neznanih pesmi, ki so jih ob različnih priložnostih slišali od tujih ljudi ali izven domačega kraja.
Za en bokal muzike

Za en bokal muzike

ARS Za en bokal muzike, 1. november ― Poslušamo posnetke ljudske glasbe iz starejših oddaj Slovenska zemlja v pesmi in besedi in iz arhivov naše radijske postaje ter Glasbeno narodopisnega instituta. Poslušamo posnetke ljudske glasbe iz starejših oddaj Slovenska zemlja v pesmi in besedi in iz arhivov naše radijske postaje ter Glasbeno narodopisnega instituta.
Za en bokal muzike

Za en bokal muzike

ARS Za en bokal muzike, 18. oktober ― Poslušamo posnetke ljudske glasbe iz starejših oddaj Slovenska zemlja v pesmi in besedi in iz arhivov naše radijske postaje ter Glasbeno narodopisnega instituta. Poslušamo posnetke ljudske glasbe iz starejših oddaj Slovenska zemlja v pesmi in besedi in iz arhivov naše radijske postaje ter Glasbeno narodopisnega instituta.
Za en bokal muzike

Za en bokal muzike

ARS Za en bokal muzike, 11. oktober ― Poslušamo posnetke ljudske glasbe iz starejših oddaj Slovenska zemlja v pesmi in besedi in iz arhivov naše radijske postaje ter Glasbeno narodopisnega instituta. Poslušamo posnetke ljudske glasbe iz starejših oddaj Slovenska zemlja v pesmi in besedi in iz arhivov naše radijske postaje ter Glasbeno narodopisnega instituta.
Kako pojemo

Kako pojemo

ARS Za en bokal muzike, 27. september ― Poslušamo posnetke ljudske glasbe iz starejših oddaj Slovenska zemlja v pesmi in besedi in iz arhivov naše radijske postaje ter Glasbeno narodopisnega instituta. Poslušamo posnetke ljudske glasbe iz starejših oddaj Slovenska zemlja v pesmi in besedi in iz arhivov naše radijske postaje ter Glasbeno narodopisnega instituta.
Okolica Laškega

Okolica Laškega

ARS Za en bokal muzike, 13. september ― Predstavljamo tradicijske ljudske pevce in godce različnih slovenskih etnij ter zamejstva, glasbenike, ki načrtno poustvarjajo ljudsko glasbo za koncertni oder ali pa za ponovno navzoče […] Predstavljamo tradicijske ljudske pevce in godce različnih slovenskih etnij ter zamejstva, glasbenike, ki načrtno poustvarjajo ljudsko glasbo za koncertni oder ali pa za ponovno navzoče hišno muziciranje.
Za en bokal muzike

Za en bokal muzike

ARS Za en bokal muzike, 6. september ― Predstavljamo tradicijske ljudske pevce in godce različnih slovenskih etnij ter zamejstva, glasbenike, ki načrtno poustvarjajo ljudsko glasbo za koncertni oder ali pa za ponovno navzoče […] Predstavljamo tradicijske ljudske pevce in godce različnih slovenskih etnij ter zamejstva, glasbenike, ki načrtno poustvarjajo ljudsko glasbo za koncertni oder ali pa za ponovno navzoče hišno muziciranje.
Za en bokal muzike

Za en bokal muzike

ARS Za en bokal muzike, 30. avgust ― Predstavljamo tradicijske ljudske pevce in godce različnih slovenskih etnij ter zamejstva, glasbenike, ki načrtno poustvarjajo ljudsko glasbo za koncertni oder ali pa za ponovno navzoče […] Predstavljamo tradicijske ljudske pevce in godce različnih slovenskih etnij ter zamejstva, glasbenike, ki načrtno poustvarjajo ljudsko glasbo za koncertni oder ali pa za ponovno navzoče hišno muziciranje.
Za en bokal muzike

Za en bokal muzike

ARS Za en bokal muzike, 15. avgust ― Predstavljamo tradicijske ljudske pevce in godce različnih slovenskih etnij ter zamejstva, glasbenike, ki načrtno poustvarjajo ljudsko glasbo za koncertni oder ali pa za ponovno navzoče […] Predstavljamo tradicijske ljudske pevce in godce različnih slovenskih etnij ter zamejstva, glasbenike, ki načrtno poustvarjajo ljudsko glasbo za koncertni oder ali pa za ponovno navzoče hišno muziciranje.
Porabje

Porabje

ARS Za en bokal muzike, 9. avgust ― Po glasbi Prekmurja poslušamo še pesmi istega kulturnega prostora, ki je pred sto leti ostal na drugi strani meje Prejšnji teden smo oddajo Za en bokal muzike posvetili Prekmurju, tokrat pa se bomo poklonili drugemu delu istega kulturnega prostora, ki je pred sto leti ostal na drugi strani meje – Porabju. Slišali bomo predvsem značilne pesmi, nekaj je tudi takih, ki smo jih že spoznali v prekmurski različici,  spet druge so takšne, ki jih poznajo na vsem slovenskem prostoru, pa so v Porabju dobile drugačno barvo in podobo, tudi zaradi jezika…
še novic