Koronavirus in posledice za filmsko industrijo

Motovila, 18. marec ― Kakšne bodo posledice koronavirusa, ko kina zapirajo svoja vrata, festivali so odpovedani ali prestavljeni, filmska produkcija je pa omejena ali ustavljena? Je to priložnost za različne VOD platforme? The post Koronavirus in posledice za filmsko industrijo appeared first on Motovila.

Če vam koronavirus otežuje izvedbo projekta s podporo Ustvarjalne Evrope …

Motovila, 11. marec ― Obvestilo za vse, ki sodelujete pri mednarodnih projektih s podporo Ustvarjalne Evrope in vam izbruh koronavirusa otežuje izvedbo in/ali udeležbo na sestankih in prireditvah, ki jih vi ali vaši partnerji organizirate v okviru tekočih projektov in so del trenutnih pogodb The post Če vam koronavirus otežuje izvedbo projekta s podporo Ustvarjalne Evrope … appeared first on Motovila.

Zadnji vlak za Ustvarjalno Evropo

Motovila, 3. marec ― Izvajalska agencija EACEA je objavila zadnje razpise MEDIA in Kultura za projekte sodelovanja v okviru te generacije Ustvarjalne Evrope. Če razmišljate o prijavi na razpis, vam lahko pomagamo pri prvih korakih. The post Zadnji vlak za Ustvarjalno Evropo appeared first on Motovila.

Zdaj je čas, da spomnimo odločevalce, naj podprejo večji proračun za kulturo!

Motovila, 17. februar ― Prihodnost programa Ustvarjalna Evropa 2021–2027 je še vedno v rokah Evropskega sveta, s katerim se 20. februarja 2020 nadaljujejo pogajanja o proračunu EU. Zahtevajmo, da se kulturnemu sektorju omogoči razvoj z okrepljenim proračunom Ustvarjalne Evrope v proračunskem obdobju EU 2021–2027. The post Zdaj je čas, da spomnimo odločevalce, naj podprejo večji proračun za kulturo! appeared first on Motovila.

Projekt mora koristiti regiji Zahodnega Balkana in imeti jasno utemeljen dolgoročni učinek

Motovila, 13. februar ― Na tehnični delavnici za prijavitelje na razpis Kultura za Zahodni Balkan (Ljubljana, 12. feb. 2020) smo udeležence opremili z vsemi informacijami o razpisu in jim svetovali, kako se lotiti pisanja podrobnega opisa projekta. The post Projekt mora koristiti regiji Zahodnega Balkana in imeti jasno utemeljen dolgoročni učinek appeared first on Motovila.

Razširili horizonte na Nizozemskem

Motovila, 30. januar ― Motovila je med 19. in 23. jan. 2020 organizirala študijski obisk za povezovanje slovenskega in nizozemskega kulturnega in ustvarjalnih sektorjev. Obiskali smo nekaj deset priznanih prizorišč in organizacij v Amsterdamu in Rotterdamu. The post Razširili horizonte na Nizozemskem appeared first on Motovila.

V kakšnih pogojih nastajajo animirane serije v regiji?

Motovila, 20. december 2019 ― Ustvarjalci animiranih TV serij v Srednji in Vzhodni Evropi, vključno s Slovenijo, si želijo stabilnejše (ko)produkcijske pogoje na regionalni ravni. Trenuten finančni model namreč ne omogoča kontinuitete ustvarjanja. The post V kakšnih pogojih nastajajo animirane serije v regiji? appeared first on Motovila.

Podpora kulturi je podpora Evropi!

Motovila, 20. december 2019 ― Podpri kampanjo za povečanje proračuna EU za kulturo! Evropski svet se pogaja o novem proračun EU post 2020. Zdaj je čas, da spomnimo odločevalce, naj podprejo večji proračun za kulturo. The post Podpora kulturi je podpora Evropi! appeared first on Motovila.

Kako smo zaključili leto 2019

Motovila, 16. december 2019 ― Letos smo izpeljali 21 dogodkov z več kot 800 udeleženci, pri tem pa gostili 74 domačih in tujih strokovnjakov iz 17 različnih držav. A ni vse v številkah, saj učinki našega dela niso vedno merljivi. The post Kako smo zaključili leto 2019 appeared first on Motovila.
še novic