CMAKoncert: Quartzite 4tet

C.M.A.K. Cerkno, 15. junij ― (Pre)dolgo trajajoče zatišje živih koncertov v organizaciji MC C.M.A.K. Cerkno bomo razbili to soboto, 19.6., ko v goste pridejo mednarodno priznani đezerji z vseh vetrov, Quartzite 4tet! Quartzite 4tet je četverec, ki se je formiral med študijem na glasbeni akademiji v Rotterdamu leta 2016. Prvič so glasbeniki v živo nastopili na tekmovanju polfinala Erasmus Jazz […] The post CMAKoncert: Quartzite 4tet appeared first on C.M.A.K. Cerkno.

14. Tabor Karajžewc

C.M.A.K. Cerkno, 13. junij ― Kljub vsem ukrepom dobro kaže, da se bo tudi letos v prvem vikendu Malega srpana zgodil tradicionalni, že 14. tabor Karajžewc. Program sledi v prihajajočih dneh! The post 14. Tabor Karajžewc appeared first on C.M.A.K. Cerkno.

A Humanoid Individual – CMAKoncert livestream

C.M.A.K. Cerkno, 23. maj ― No words, only Techno. A Humanoid Individual - Humanoidni posameznik, po imenu Luka Grgić, je DJ/producent iz Ljubljane. Že od majhnega je imel veliko strast do glasbe, ta strast pa se je začela tudi manifestirati, ko je... The post A Humanoid Individual – CMAKoncert livestream appeared first on C.M.A.K. Cerkno.

Vrtičkarsko dopoldne pred MC C.M.A.K.

C.M.A.K. Cerkno, 20. maj ― Na izmenjavi smo dali in dobili, slednje bomo sedaj še posadili.  Pridružite se nam v soboto, 29. maja dopoldne na delovni akciji vrtičkanja! Del vrta, pred Večnamenskim centrom Cerkno, kjer trenutno domuje CMAK, smo lansko jesen pognojili in pripravili, sedaj pa ga bomo opleli, nato pa vanj posadili semena in sadike zelenjave in začimb z […] The post Vrtičkarsko dopoldne pred MC C.M.A.K. appeared first on C.M.A.K. Cerkno.

Izmenjava semen in sadik

C.M.A.K. Cerkno, 13. maj ― Pandemija je tudi nam kar pošteno zagodla z izvedbo mnogih dogodkov, zato vas z velikim veseljem vabimo na izmenjavo semen in sadik, ki bo potekala v nedeljo, 16. 5., od 9:oo do 14:oo na “Starem placu” pri fontani v Cerknem, v živo! Namen dogodka je preprost: če ste posejali preveč semen neke zelenjave, jih prinesite […] The post Izmenjava semen in sadik appeared first on C.M.A.K. Cerkno.

Očistimo Cerkljansko 2021

C.M.A.K. Cerkno, 10. april ― MC CMAK Cerkno in društvo tabornikov RAJ Cerkno vabimo vse občanke in občane, da se udeležite čistilne akcije OČISTIMO CERKLJANSKO 2021, ki bo potekala v soboto, 24. 4. 2021 v celotni občini Cerkno. Akcija bo tokrat morala biti prilagojena vsem omejitvam in ukrepom, povezanim z bojem proti Covidu, zato druženje večjega števila ljudi in pikniki […] The post Očistimo Cerkljansko 2021 appeared first on C.M.A.K. Cerkno.

Lažne informacije in prevare na internetu

C.M.A.K. Cerkno, 23. marec ― Te večkrat najdejo bogati Nigerijski princi, ki bi radi iz prijaznosti na tvoj bančni račun prenesli vse svoje prihranke?Ti je prijazni neznanec ponudil ponudbo za super študentsko garsonjero v centru za 100€ na mesec?Si pogosto izžreban/a v nagradnih igrah, na katere se nisi niti prijavil/a? Take in drugačne prevare so postale del naše vsakodnevne rabe […] The post Lažne informacije in prevare na internetu appeared first on C.M.A.K. Cerkno.

Mehika – barvita dežela / potopis

C.M.A.K. Cerkno, 6. marec ― Hola, pendejos! Na drugem potopisu “Going up the country / Gor pa dol po svetu”, nas bo Tjaša popeljala v živahno Mehiko. Potovanje v Mehiko je bila za Tjašo in Ora spontana odločitev. Njun prvotni načrt je bil, da se iz Peruja odpravita v Bolivijo, vendar sta se zaradi manjših težav z vizumom odločila, da […] The post Mehika – barvita dežela / potopis appeared first on C.M.A.K. Cerkno.

Podpri Mladinski center C.M.A.K.!

C.M.A.K. Cerkno, 17. februar ― Cerkljanski mladinski alternativni klub potrebuje tvojo podporo! Kako lahko pomagaš? 1) Podari C.M.A.K.-u del dohodnine / do 31.5.2021! Cerkljanskemu mladinskemu alternativnemu klubu lahko do 31.5.2021 podariš del svoje dohodnine (po novem največ 1%) za tekoče leto. Donacija zate ne predstavlja stroška, saj gre ta del dohodnine sicer neposredno v državno blagajno. Z donacijo boš pripomogel/la k nadaljnemu […] The post Podpri Mladinski center C.M.A.K.! appeared first on C.M.A.K. Cerkno.

“Alternativa niču” na spletu

C.M.A.K. Cerkno, 15. februar ― Danes, za 24. rojstni dan C.M.A.K.-a, na našem spletišču objavljamo tekst Matjaža Peternelja z naslovom “Alternativa niču – pregled dvaindvajsetletnega delovanja Cerkljanskega mladinskega laternativnega kluba“, ki je bil pod okriljem Mestnega muzeja Idrija prvotno izdan v Idrijskih razgledih decembra 2019.Tekst opisuje zgodovino C.M.A.K.-a od njegove ustanovitve leta 1997 pa vse do rušenja Tinčkove bajte novembra 2019, dopolnjen […] The post “Alternativa niču” na spletu appeared first on C.M.A.K. Cerkno.

De-Lima / live stream / 24. obletnica C.M.A.K.

C.M.A.K. Cerkno, 12. februar ― Kot prvi se na Cmakovih 24 oglasi… De-Lima! ? Vabljeni in vabljene, da v soboto ob 20.00 preko našega FB in Youtube prenosa skupaj z njim zaplešete v melodičnih house/dance ritmih. ? Gašper Tavčar aka. De-Lima je začel sukati plošče leta 2003. Član kolektiva Smoke In Crew, kateri je imel bazo v Tinčkovi bajti, je navdih za začetek dobil […] The post De-Lima / live stream / 24. obletnica C.M.A.K. appeared first on C.M.A.K. Cerkno.

Plazmatick (HR) / CMAKoncert live stream / 24. obletnica C.M.A.K.

C.M.A.K. Cerkno, 12. februar ― Ob 24. obletnici delovanja C.M.A.K. -a se nam bo predstavil hrvaški “pionir novih medijev” Plazmatick. Njegova glasba je izvenserijski miks elektra, deep housea in tehna, z dodelanimi “sci-fi cyber neo-pank” elementi, ki popeljejo širom neskončno prijetnih, pa vendarle precej “vesoljskih” zvočnih pokrajin. Pridružite se nam v nedeljo, 14.2.2021 ob 20:oo na našem FB in Youtube […] The post Plazmatick (HR) / CMAKoncert live stream / 24. obletnica C.M.A.K. appeared first on C.M.A.K. Cerkno.

Kolumbija – dežela raznolikosti / potopis / 24. obletnica C.M.A.K.

C.M.A.K. Cerkno, 12. februar ― Hola, todo bien? V sklopu 24. obletnice delovanja C.M.A.K.-a se bomo odpravili tudi na drug konec sveta, v temperamentno Kolumbijo.Kolumbija je bila prva država, ki jo sta jo med svojim 7 mesečnim potovanjem po Južni Ameriki obiskala Tjaša in Or. Tja sta prišla čisto brez pričakovanj, menila sta, da bo en mesec dovolj za raziskovanje […] The post Kolumbija – dežela raznolikosti / potopis / 24. obletnica C.M.A.K. appeared first on C.M.A.K. Cerkno.

Posnetki iz cikla predavanj in delavnic PRIJAZNI DO OKOLJA

C.M.A.K. Cerkno, 18. januar ― V ciklu treh predavanj nam je Maja Nagode predstavila različne načine, kako lahko pomagamo okolju.Predstavila nam je, kako pravilno ločujemo odpadke, kako jih preprečujemo in kako deluje tekstilna industrija. Za vsakim predavanjem pa nam je tudi pokazala, kaj lahko sami izdelamo iz “odpadkov”, da vsaj malo pripomoremo k boljšemu odnosu do narave in nas samih. […] The post Posnetki iz cikla predavanj in delavnic PRIJAZNI DO OKOLJA appeared first on C.M.A.K. Cerkno.

Vabilo k reševanju ankete: Od ideje do izvedbe

C.M.A.K. Cerkno, 7. januar ― Zavedamo se, da časi za žive dogodke še niso blizu, a vseeno veliko mislimo nanje, saj je premišljeno načrtovanje velik del dejanske izvedbe. Obenem pa k soustvarjanju programa vabimo tudi tebe! Pred tabo je anketa, ki ti bo vzela 5 minut. Z njo bi radi dobili boljši občutek, v katere dejavnosti naj namenimo več časa […] The post Vabilo k reševanju ankete: Od ideje do izvedbe appeared first on C.M.A.K. Cerkno.
še novic