FOTO: Marino Kranjac & Zingelci @ Mediadom Streaming 6.7.2020

Muzikobala, 8. julij ― “Mediadom Streaming 2.0” je drugi sklop prenosov v živo v času izrednih razmer, ko javne prireditve niso dovoljene. S projektom »Mediadom Streaming« so organizatorji podprli lokalne ustvarjalce ter bogatili kulturno dogajanje v razmerah, ki so vse nas zaznamovale s prepovedjo približevanja. Organizatorji projekta so Mediadom Pyrhani, ZKD Piran ter OI JSKD Piran. Iz starega piranskega [&hellip The post FOTO: Marino Kranjac & Zingelci @ Mediadom Streaming 6.7.2020 appeared first on Muzikobala.

Mef in Narodnoosvobodilni bend – Bel Papir

Muzikobala, 7. julij ― To je še zadnja, ki jo ponujamo kot single z našega lanskoletnega albuma Ma ne že spet … Mef. Bel papir bi moral biti že na prvem albumu, Najboljše so padle, ki smo ga posneli leta 2001, pa smo jo pozabili. V načrtu je bila za album Svoboda, leta 2005 pa sem jo spet nekam [&hellip The post Mef in Narodnoosvobodilni bend – Bel Papir appeared first on Muzikobala.

FOTO: Dan D @ Festival Poletje z biseri 1.7.2020

Muzikobala, 6. julij ― Letošnja edicija festivala Poletje z biseri, ki so ga 1. julija otvorili Dan D, se je preselila na Kapodistrian trg pred Pokrajinskim arhivom v Kopru. Nova lokacija bo v sredo, 8. julija gostila tudi naslednjega izmed bisernih koncertov, ko bo v Kopru nastopil Vlado Kreslin. Fotografije: Benedikt Weiss, ESE prostovoljec The post FOTO: Dan D @ Festival Poletje z biseri 1.7.2020 appeared first on Muzikobala.
Mediadom Streaming 2.0 – drugi sklop, ki bo ponovno pospremil sprostitev ukrepov za prireditve!

Mediadom Streaming 2.0 – drugi sklop, ki bo ponovno pospremil sprostitev ukrepov za prireditve!

Muzikobala, 4. julij ― Mediadom Pyrhani, v so-organizaciji z Zvezo kulturnih društev Piran ter O.I. JSKD Piran organizira drugi sklop koncertov »Mediadom Streaming«. Prvi sklop koncertov je presegel pričakovaja, zato smo se odločili da nadaljujemo s projektom in ga nekoliko nadgradimo.  Koncerti v živo bo potekali na skritih lokacijah v Piranu, v času, v katerem ponovno niso dovoljene večje [&hellip The post Mediadom Streaming 2.0 – drugi sklop, ki bo ponovno pospremil sprostitev ukrepov za prireditve! appeared first on Muzikobala.

Bogdan Sojič – Nekaj se med nama dogaja

Muzikobala, 3. julij ― Bogdan Sojič je glasbenik, multiinštrumentalist z bogatim zaledjem sodelovanj z mnogimi slovenskimi glasbeniki – najbolj ga poznamo iz obdobja skupine Eskobars, ko sta izšla dva albuma. Po razpadu skupine je začel pisati svoje pesmi. Prvo pesem, skladbo ‘Kanela’, je predstavil na festivalu Melodije morja in sonca leta 2018, kjer je dobil nagrado za najboljše besedilo. ”Izkušnja na [&hellip The post Bogdan Sojič – Nekaj se med nama dogaja appeared first on Muzikobala.
MareziJazz…po podeželju Kopra

MareziJazz…po podeželju Kopra

Muzikobala, 2. julij ― Dvome in negotovosti minulih nekaj dni smo razčistili in se odločili 1. večer letošnjega festivala izpeljati. MareziJazz gre na potep … pod borovce v Kubed. Vidimo se že v soboto, 4. julija, ob 20.00. Naša ušesa bodo razvajali Just Friends Quartet, sledil jim bo jam session. Več informacij na spletni strani festivala ter na FB strani. Vabljeni na [&hellip The post MareziJazz…po podeželju Kopra appeared first on Muzikobala.
Festival Poletje z biseri letos v Pokrajinskem arhivu

Festival Poletje z biseri letos v Pokrajinskem arhivu

Muzikobala, 1. julij ― Tudi to poletje bomo lahko v Kopru spremljali glasbene večere združene v Festival Poletje z biseri, le da se bodo koncerti zaradi zagotavljanja potrebne razdalje med obiskovalci dogajali pred Pokrajinskim arhivom na Kapodistriasovem trgu 1. Letošnja festivalska ogrlica šteje osem koncertov, prvi, že razprodani, je na sporedu danes zvečer. Program bodo tokrat stkali ena najprepoznavnejših slovenskih zasedb, Dan D s svojo »Tiho« [&hellip The post Festival Poletje z biseri letos v Pokrajinskem arhivu appeared first on Muzikobala.

SPIRAL MIND na Klubskem Maratonu

Muzikobala, 30. junij ― Okrogla edicija Klubskega Maratona Radia Študent, ki je bila predstavljena v oddaji 100 decibelov, bo letos vključila tudi južno primorske mladeniče Spiral Mind (elektro bendovski prosti pad z Obale) in Tržačane Billy Clubs (prevret hardcorovski koktejl). Prestižna turneja, ki popelje mlade in ne-mlade glasbenike po slovenskih klubskih odrih, bo med drugimi vključila naslednje skupine: Klinci (brzojezična junaška rap godba iz [&hellip The post SPIRAL MIND na Klubskem Maratonu appeared first on Muzikobala.

Rudi Bučar predstavlja novo skladbo ”Otroci tistega časa”

Muzikobala, 26. maj ― Ste hodili po Leviske v Trst, čakali na meji v kolonah, hodili v Arrigoni v letni kino, snemali muziko s plošč na kasete? Rudi Bučar je! In o tem preteklem času je spisal novo skladbo ‘Otroci tistega časa’. Rudi Bučar v svoji kantavtorski maniri nadaljuje s pisanjem glasbenih novosti. Tokrat svetu predstavlja s preteklostjo navdihnjeno skladbo ‘Otroci [&hellip The post Rudi Bučar predstavlja novo skladbo ”Otroci tistega časa” appeared first on Muzikobala.
Mediadom Streaming – sklop koncertov, ki bo pospremil sprostitev ukrepov za prireditve!

Mediadom Streaming – sklop koncertov, ki bo pospremil sprostitev ukrepov za prireditve!

Muzikobala, 21. maj ― Mediadom Pyrhani, v so-organizaciji z Zvezo kulturnih društev Piran ter O.I. JSKD Piran organizira nov projekt »Mediadom Streaming«. Sklop koncertov v živo bo potekal v »prazni« dvorani Mediadoma v prihajajočem mesecu, v času, v katerem še niso dovoljenje javne prireditve. Sprva bodo prenosi v živo (streaming) potekali vsak ponedeljek in četrtek na uradnem Youtube kanalu [&hellip The post Mediadom Streaming – sklop koncertov, ki bo pospremil sprostitev ukrepov za prireditve! appeared first on Muzikobala.

Jure Lesar z novim singlom “Parfum”

Muzikobala, 20. maj ― ‘Pisalo se je poletje 2012. Pozitiven trenutek romance ob zvokih rokenrola se mi je močno vtisnil v spomin in mi spremenil življenje.‘ (Jure Lesar). Konec januarja 2020 je Jure Lesar izdal prvo skladbo s prihajajočega novega albuma, ki bo izšel v letošnjih jesenskih dneh, predvidoma oktobra 2020. Drugi singel z novega albuma se imenuje ‘Parfum’, skladba, [&hellip The post Jure Lesar z novim singlom “Parfum” appeared first on Muzikobala.

Ne me jugat z novim singlom “Smej se”

Muzikobala, 19. maj ― Ker pravijo, da je smeh pol zdravja … Pozitivno naravnana pesem skupine Ne me jugat je kot nalašč za prehod v poletje in brezskrbno druženje, ki nam ga je sploh zadnje čase primanjkovalo. Vremena se enkrat pač morajo zjasniti. Zato si ga privoščimo – do ušes! Avtor melodije in besedila – Mitja Kodarin Aranžma –  Ne me jugat Producent – [&hellip The post Ne me jugat z novim singlom “Smej se” appeared first on Muzikobala.

Lean Kozlar Luigi z novim singlom – Ko ugasnejo luči

Muzikobala, 13. maj ― »Ko ugasnejo luči, le zrak zajemi, vem, da želiš si tja. Ko pleševa v temi, dokler ob tebi noč se ne konča …” Skladba Ko ugasnejo luči je nadaljevanje zgodbe iz pesmi Luigijevega prvega albuma z naslovom V vesolje in nazaj. Tam Luigi na plaži spozna brhko dekle in nemudoma “odletita v vesolje”. Očitno je bil ta izvenzemeljski izlet [&hellip The post Lean Kozlar Luigi z novim singlom – Ko ugasnejo luči appeared first on Muzikobala.
Intervju: Alen Grižonič

Intervju: Alen Grižonič

Muzikobala, 5. maj ― Alen Grižonič, pianist z Gažona, je v začetku letošnjega leta z zasedbo UP Trio izdal prvenec Home, Anywhere. Primorec, ki je na Obali igral v različnih zasedbah, že več let živi na Dunaju, kjer se je skupina UP Trio (v njej sta še Umberto Pisano in Antonio DiVico) tudi našla. Grižonič ob tem ni pozabil [&hellip The post Intervju: Alen Grižonič appeared first on Muzikobala.

Yan Baray z novim videom za single “Par idej”

Muzikobala, 17. april ― YAN BARAY ob sočasnem izidu albuma v angleščini in EP-ja v slovenščini niza ideje iz različnih obdobij v življenju.  Koprčan Jan Baruca, ki se predstavlja pod psevdonimom Yan Baray, je vsestranski glasbenik, producent in tudi pevec. Ob istočasnem izidu drugega albuma z naslovom What I do and what I’ve got in EP-ja s tremi skladbami v slovenskem jeziku predstavlja tudi novi singel Par idej. Skladba Par idej iz istoimenskega EP-ja govori [&hellip The post Yan Baray z novim videom za single “Par idej” appeared first on Muzikobala.
še novic