Nick Mason’s Saucerful Of Secrets v Avditoriju Portorož

Muzikobala, 19. julij ― V sredo, 10. julija 2024, smo doživeli psihedelični praznik, saj je portoroški Avditorij obiskal Nick Mason, bobnar in nesporna legenda zgodbe Pink Floyd, edini član zasedbe, ki je prisoten na vseh njihovih albumih in koncertih. Mason se je skušnjavi preigravanja Pink Floyd glasbe dolgo upiral, popustil pa ji je pred vsega šestimi leti. V tem […] The post Nick Mason’s Saucerful Of Secrets v Avditoriju Portorož appeared first on Muzikobala.

Nick Mason’s Saucerful Of Secrets v Avditoriju Portorož

Muzikobala, 19. julij ― V sredo, 10. julija 2024, smo doživeli psihedelični praznik, saj je portoroški Avditorij obiskal Nick Mason, bobnar in nesporna legenda zgodbe Pink Floyd, edini član zasedbe, ki je prisoten na vseh njihovih albumih in koncertih. Mason se je skušnjavi preigravanja Pink Floyd glasbe dolgo upiral, popustil pa ji je pred vsega šestimi leti. V tem […] The post Nick Mason’s Saucerful Of Secrets v Avditoriju Portorož appeared first on Muzikobala.

Zmelkoow napisali ‘Pismo komarju’ – Nova skladba in videospot

Muzikobala, 18. julij ― Zaploskajmo jim! Tudi komarji imajo svoje mesto v ciklu življenja! Spet bomo najprej zapisali takole: še dobro, da se črnoglede napovedi o koncu sveta niso uresničile in imajo Zmelkoow še dalje priložnost, da širijo svoje modre nasvete in plava navodila. Tokrat so nasveti, predlogi, prošnje pravzaprav namenjene drugi vrsti živalskega kraljestva (kamor spada tudi človek), […] The post Zmelkoow napisali ‘Pismo komarju’ – Nova skladba in videospot appeared first on Muzikobala.

MareziJazz 2024 je za nami

Muzikobala, 17. julij ― S  sobotnim večerom smo zaključili še zadnji najstniški MareziJazz – naslednje leto se nam namreč obeta že 20. izvedba festivala! V teh letih je dogodek zrasel v največji festival bigbandovske glasbe v srednji Evropi in je trenutno še edini v Sloveniji. Glede na odzive publike in nastopajočih, pa je to tudi festival z najlepšo kuliso […] The post MareziJazz 2024 je za nami appeared first on Muzikobala.

FOTO: Nick Mason’s Saucerful of secrets @ Avditorij Portorož, 10.7.2024

Muzikobala, 15. julij ― Legendarni Nick Mason, ustanovitelj ter originalni bobnar zasedbe Pink Floyd, je 10.7.2024 s skupino Saucerful Of Secrets prvič nastopil v Sloveniji, v polnem Avditoriju Portorož. Skupino Saucerful Of Secrets, ki deluje od leta 2018 sestavljajo: Guy Pratt (basist Pink Floyd od leta 1987, po odhodu Rogerja Watersa), Gary Kemp (kitarist skupine Spandau Ballet), kitarist Lee Harris […] The post FOTO: Nick Mason’s Saucerful of secrets @ Avditorij Portorož, 10.7.2024 appeared first on Muzikobala.

Anika Horvat in Lara Baruca z novim singlom – “Danes je vse”

Muzikobala, 13. julij ― Izšel je najnovejši singel Anike Horvat in Lare Baruca, ki bo začinil letošnje poletje! Pesem govori o poletnih potepanjih, prijateljstvu, nepozabnih doživetjih in o tem, kako pomembno je biti prisoten tukaj in zdaj. Ker “danes je vse”. Primorki sta ujeli duh poletja, ker ju združuje morje, sonce, smeh, glasba in veter v laseh… Ekipa, ki […] The post Anika Horvat in Lara Baruca z novim singlom – “Danes je vse” appeared first on Muzikobala.

MareziJazz 2024 – 19. festival big bandov

Muzikobala, 10. julij ― MareziJazz, največji srednjeevropski festival bigbandov, z vedno boljšimi glasbeniki in širšo ponudbo lokalnih produktov. Zvesta publika je že vajena, da festival MareziJazz, ob svoji devetnajstletni neprekinjeni tradiciji, v istrsko okolje privablja vrhunske glasbenike in zasedbe. Kljub temu pa letošnji nabor nastopajočih presega vsa pričakovanja, saj je organizatorjem končno uspelo pripeljati nekaj zasedb, ki si jih […] The post MareziJazz 2024 – 19. festival big bandov appeared first on Muzikobala.

Toxine z Markom Vuksanovićem predstavljajo Slovensko pesem (MMS 2024) – single in video

Muzikobala, 10. julij ― Obalna zasedba Toxine je na letošnjem Festivalu melodij morja in sonca predstavila čudovito balado Slovenska pesem. Za to priložnost so združili moči z Markom Vuksanovićem, pevcem legendarne novogoriške skupine Avtomobili. Za svoj nastop na MMS so prejeli najvišjo oceno strokovne žirije. Sedaj za skladbo predstavljajo tudi videospot, ki si ga lahko ogledate spodaj. Kot pravi avtor besedila Tomi Toth, je Slovenska pesem večplastna. […] The post Toxine z Markom Vuksanovićem predstavljajo Slovensko pesem (MMS 2024) – single in video appeared first on Muzikobala.

Zmagovalec 43. Melodij morja in sonca je Žan Videc s skladbo “Neznano”

Muzikobala, 8. julij ― Portorož, 8. julij 2024: Avditorij Portorož – Portorose je v sodelovanju z Občino Piran izvedel že 43. festival Melodij morja in sonca. Veliko zmago je dosegel izvajalec Žan Videc s skladbo Neznano, za katero je napisal besedilo, glasbo pa je ustvaril Goran Sarjaš. Uvod v festival se je pričel z lansko zmagovalno skladbo Torek, ki […] The post Zmagovalec 43. Melodij morja in sonca je Žan Videc s skladbo “Neznano” appeared first on Muzikobala.

Slepa sreča (Davor Klarič, Tinkara Kovač in Interceptor) – Uničimo tabuje 2.0

Muzikobala, 3. julij ― Prvi slovenski slepi videospot, prilagojen za radio Letos obeležujemo 200 let brajeve abecede oziroma brajice. Ob tej priložnosti vam ustvarjalci projekta Slepa sreča (Davor Klarič, Tinkara Kovač in Interceptor) predstavljajo zgodbo o slepi deklici Mili, ki je obenem eksperiment za vse videče. Z zaprtjem oči lahko doživite glasbo, natanko tako, kot jo doživljajo slepi ljudje. Trilogija […] The post Slepa sreča (Davor Klarič, Tinkara Kovač in Interceptor) – Uničimo tabuje 2.0 appeared first on Muzikobala.

Tinkara Kovač in Tokac – Love Song

Muzikobala, 1. julij ― S singlom Tinkara napoveduje album duetov Soba za dva ter veliki oktobrski koncert v Kinu Šiška »Love song ni le eden izmed največjih hitov skupine Dan D, ampak je tudi eden večjih slovenskih hitov sploh. Ko na odru zaigraš uvod v ta komad – se ljudem zmeša.« – Jure Rozman, bobnar »Že pred samim ustvarjalnim […] The post Tinkara Kovač in Tokac – Love Song appeared first on Muzikobala.

FOTO: Thomas Gansch & Alegre Corrêa – BRASILETO @ Gledališče Tartini Piran, 22.6.2024

Muzikobala, 24. junij ― Gledališče Tartini je v soboto 22.6.2024 bilo v znamenju brazilskih ritmov, saj sta v goste prišla Thomas Gansch in Alegre Corrêa z zasedbo Brasileto. “Alegre Corrêa zagotovo ni neznan na tem koncu sveta. Grammy nagrajenec je mnogo let živel na Dunaju in kot vodja brazilske skupnosti predstavil mnogo glasbenikov lokalni sceni. Izabel Padovani, Ronaldo Saggiorato […] The post FOTO: Thomas Gansch & Alegre Corrêa – BRASILETO @ Gledališče Tartini Piran, 22.6.2024 appeared first on Muzikobala.

Mladi val festival letos že petič v Parku Sonce Lucija

Muzikobala, 13. junij ― Avditorij Portorož-Portorose letos ponovno organizira Mladi Val festival, ki se bo zgodil 14.6.2024 v Parku Sonce Lucija s pričetkom ob 18.00 uri. Dogodek je namenjen predstavitvi lokalnih mladinskih organizacij in društev, mreženju mladih, ustvarjalnemu preživljanju prostega časa ter oživitvi mladinskega organiziranja. Mladinski tržnici s predstavitvijo sodelujočih bo sledil koncert obalnih skupin PARANOISE, KAVČ in CARO […] The post Mladi val festival letos že petič v Parku Sonce Lucija appeared first on Muzikobala.

FOTO: Srečanje Obalnih pihalnih orkestrov @ Avditorij Portorož, 9.6.2024

Muzikobala, 12. junij ― 1. SREČANJE OBALNIH PIHALNIH ORKESTROV Avditorij Portorož – Portorose je letos premierno organiziral Srečanje obalnih pihalnih orkestrov. Namen prireditve je predvsem v promociji ter ohranjanju godbeništva, kot glasbene dediščine naših krajev. Želja je predvsem, da bi koncert vseh Obalnih pihalnih orkestrov postal tradicionalna prireditev, ki bo vsako leto na sporedu ob koncu sezone.Na srečanju bodo […] The post FOTO: Srečanje Obalnih pihalnih orkestrov @ Avditorij Portorož, 9.6.2024 appeared first on Muzikobala.

Bill Evans & The Vansband All Stars v Avditoriju Portorož

Muzikobala, 27. maj ― Po dveh letih smo preteklo soboto na odru portoroškega Avditorija znova slišali legendarnega saksofonista Billa Evansa, ki ga je slovensko občinstvo lahko na domačem terenu poslušalo že nekajkrat. Če si je prejšnjič oder delil s še eno legendo, kitaristom Mikom Sternom, tudi tokrat ni skoparil z zvenečimi imeni sodelavcev. Pri Evansu je dovolj že, če […] The post Bill Evans & The Vansband All Stars v Avditoriju Portorož appeared first on Muzikobala.
še novic