Slavko Ivančić – S skladbo ‘Lahko računaš name’ se poslavlja od aktualnega albuma

Muzikobala, 7. april ― Slavko Ivančić je pred tremi leti po daljšem premoru izdal nov album ‘Med valovi in oblaki’. Njegovemu umiku iz glasbe in javnega življenja je botrovala huda prometna nesreča, po kateri se je Slavko ponovno rodil in ugotovil, kdo in kaj mu daje moč in zagon za pot naprej. Tri leta po njej je Slavko izdal [&hellip The post Slavko Ivančić – S skladbo ‘Lahko računaš name’ se poslavlja od aktualnega albuma appeared first on Muzikobala.

Vlado Jeremič se po 20-tih letih vrača z Jasmin

Muzikobala, 5. april ― Vlado Jeremič se vrača z novim albumom in singlom Jasmin. Vlado Jeremič je novo ime na slovenski glasbeni sceni samo za tiste, ki so prepričani, da pred BQL in Leo Sirk na naših odrih in ekranih ni bilo nikogar razen večnih udeležencev različnih glasbenih oddaj slovenskih televizij. Pa je Vlado Jeremič na odru festivala Melodije [&hellip The post Vlado Jeremič se po 20-tih letih vrača z Jasmin appeared first on Muzikobala.

NOBEND – Mi se premikamo

Muzikobala, 19. marec ― Nekatere pesmi se naredijo same. Pameten (ali pa dovolj len) avtor samo počaka, da najdejo prave misli, prave rime, pravi ritem, ustrezne harmonije in potem jim da ime, jih spravi v studio, jih posname, sproducira, zmiksa, zmasterizira in jih da na ogled. Kaj se bo zgodilo z njimi v prihodnje pa ne vedo niti pesmi [&hellip The post NOBEND – Mi se premikamo appeared first on Muzikobala.

Razpis za udeležbo na 40. festivalu Melodije morja in sonca

Muzikobala, 18. marec ― Avditorij Portorož-Portorose z današnjim dnem objavlja javni razpis za udeležbo na 40. festivalu Melodije morja in sonca,  ki bo 10. julija 2021 ob 21. uri v Amfiteatru Avditorija Portorož. Štirideseto izvedbo festivala smo nekoliko osvežili in, ker gre za »koronsko« leto, tudi prilagodili, zato so novosti in spremembe v javnem razpisu sledeče: prijave skladb potekajo [&hellip The post Razpis za udeležbo na 40. festivalu Melodije morja in sonca appeared first on Muzikobala.

Mediadom Streaming 4.0 – četrti sklop glasbenih nastopov, ki bo ponovno pospremil sprostitev ukrepov za prireditve!

Muzikobala, 15. marec ― Mediadom Pyrhani, v so-organizaciji z Zvezo kulturnih društev Piran ter OI JSKD Piran organizira četrti sklop koncertov »Mediadom Streaming«. Prvi trije so presegli pričakovanja, zato smo se odločili da nadaljujemo s projektom in ga nekoliko nadgradimo.  Koncerti v živo bo potekali v prazni dvorani Mediadoma, v času, v katerem ponovno niso dovoljene javne prireditve. Prenosi [&hellip The post Mediadom Streaming 4.0 – četrti sklop glasbenih nastopov, ki bo ponovno pospremil sprostitev ukrepov za prireditve! appeared first on Muzikobala.

Žiga Murko z novim singlom “Your Love”

Muzikobala, 1. februar ― Obalni pozavnist, producent, pevec in tekstopisec Žiga Murko  je danes, 1. februarja 2021 izdal novo skladbo z naslovom “Your Love”. To je njegova prva izdaja v letu 2021, ki pa jo ponuja z novo strategijo izdaje glasbe:  Ta spodbuja oboževalce, da se obrnejo neposredno nanj, da bi dobili skladbo v celoti in pri tem prispevajo 2,5 EUR (oz. [&hellip The post Žiga Murko z novim singlom “Your Love” appeared first on Muzikobala.

Splet(e)ni pogovori Muzikobala: Nika Solce

Muzikobala, 21. januar ― V petem Spletenem pogovoru Muzikobale smo se pogovorili z večstransko umetnico: glasbenico, pevko, lutkarico Niko Solce. Pogovorili smo se o začetkih njene glasbene poti, kaj trenutno počne,  kje vse je še glasbeno aktivna in kakšni so načrti za v prihodnje, ko se situacija tudi za glasbo izboljša. V svojem dolgoletnem glasbenem udejstvovanju se je namreč [&hellip The post Splet(e)ni pogovori Muzikobala: Nika Solce appeared first on Muzikobala.

Splet(e)ni pogovori Muzikobala: Pantaloons

Muzikobala, 14. januar ― V četrtem Spletenem pogovoru Muzikobale smo se pogovorili z vodjo zasedbe Pantaloons, bobnarjem in na sploh obetavnim glasbenikom Davidom Nikom Lipovacom. Pogovorili smo se o začetkih njegove glasbene poti, kaj trenutno počne,  kje vse je še glasbeno aktiven in kakšni so vtisi zadnjega pred-koronskega obdobja z zasedbo Pantaloons. Za njimi je namreč kar nekaj nastopov [&hellip The post Splet(e)ni pogovori Muzikobala: Pantaloons appeared first on Muzikobala.
Naj 2020 izbor Muzikobala

Naj 2020 izbor Muzikobala

Muzikobala, 6. januar ― Čeprav bi marsikdo leto 2020 najraje pozabil, hkrati pa se zdi, da nam to preteklo leto ni ponudilo nič dobrega, smo bili člani uredništva Muzikobale ob pregledu glasbenih stvaritev leta 2020 vseeno prijetno presenečeni. Obalni glasbeniki so še enkrat več dokazali, da jim kreativnosti ne gre zlahka vzeti. Tako kot je postalo že tradicija, smo [&hellip The post Naj 2020 izbor Muzikobala appeared first on Muzikobala.

Boštjan Velkavrh združuje v pesmi ‘I colori dell’amore’

Muzikobala, 5. januar ― ‘IL COLORI DELL AMORE’ na tenkočuten način opisuje različne barvne spektre ljubezni – od zaljubljenosti, strasti, do tiste ljubezni, ko tudi barv ni več. Besedilo je prevedla in priredila Lara Baruca. Boštjan Velkavrh je oktobra 2019 izdal album ‘Potovanje’, kjer  se nahaja 10 skladb, med njimi tudi pesem Barve ljubezni. Album ‘izžareva vse kar Boštjan predstavlja, saj sam verjame, da [&hellip The post Boštjan Velkavrh združuje v pesmi ‘I colori dell’amore’ appeared first on Muzikobala.

Gedore z novim videospotom “S tabo”

Muzikobala, 22. december 2020 ― Skupina Gedore z romantičnim singlom za čarobne praznike “S TABO“ Skladba S tabo je nastala v trenutkih, ko si ob sebi želimo nekoga, ki nam v življenju pomeni največ. Nekoga, ki mu lahko popolnoma zaupamo, z njim delimo dobro in slabo ter s to osebo rišemo svojo pot do uspeha in sreče. Čeprav je v resnici, s tisto pravo [&hellip The post Gedore z novim videospotom “S tabo” appeared first on Muzikobala.

Splet(e)ni pogovori Muzikobala: Spiral Mind

Muzikobala, 21. december 2020 ― V tretjem delu rubrike “Splet(e)ni pogovori Muzikobala” smo se dobili s fanti skupine Spiral Mind. Manuel, Gaj in Rok so povedali kako so našli skupno pot, kaj trenutno počnejo, kje vse so še glasbeno aktivni in kakšni so vtisi zadnjega pred-koronskega intenzivnega obdobja. Za njimi je namreč kar nekaj nastopov za promocijo albuma A Play [&hellip The post Splet(e)ni pogovori Muzikobala: Spiral Mind appeared first on Muzikobala.

FOTO: Denis Beganovič & Bowrain @ Mediadom Streaming 10.12.2020

Muzikobala, 11. december 2020 ― “Mediadom Streaming 3.0” je tretji sklop prenosov v živo v času izrednih razmer, ko javne prireditve niso dovoljene. S projektom »Mediadom Streaming« je Mediadom podprl lokalne ustvarjalce ter bogatil kulturno dogajanje v razmerah, ki so vse nas zaznamovale s prepovedjo približevanja. Iz prazne dvorane Mediadom Pyrhani sta v živo nastopila Denis Beganovič & Bowrain. Nekaj [&hellip The post FOTO: Denis Beganovič & Bowrain @ Mediadom Streaming 10.12.2020 appeared first on Muzikobala.

FOTO: Goga Sedmak @ Mediadom Streaming 7.12.2020

Muzikobala, 8. december 2020 ― “Mediadom Streaming 3.0” je tretji sklop prenosov v živo v času izrednih razmer, ko javne prireditve niso dovoljene. S projektom »Mediadom Streaming« je Mediadom podprl lokalne ustvarjalce ter bogatil kulturno dogajanje v razmerah, ki so vse nas zaznamovale s prepovedjo približevanja. Iz prazne dvorane Mediadom Pyrhani je v živo nastopil Goga Sedmak (Zmelkoow). Nekaj foto [&hellip The post FOTO: Goga Sedmak @ Mediadom Streaming 7.12.2020 appeared first on Muzikobala.

FOTO: Luka Zavišič @ Mediadom Streaming 3.12.2020

Muzikobala, 4. december 2020 ― “Mediadom Streaming 3.0” je tretji sklop prenosov v živo v času izrednih razmer, ko javne prireditve niso dovoljene. S projektom »Mediadom Streaming« je Mediadom podprl lokalne ustvarjalce ter bogatil kulturno dogajanje v razmerah, ki so vse nas zaznamovale s prepovedjo približevanja. Iz prazne dvorane Mediadom Pyrhani je v živo nastopil Luka Zavišič. Nekaj foto utrinkov [&hellip The post FOTO: Luka Zavišič @ Mediadom Streaming 3.12.2020 appeared first on Muzikobala.
še novic