Gedore z novim singlom – Za vsako ceno

Muzikobala, 13. oktober ― Na življenjski poti vsak posameznik išče svoje individualne resnice, s katerimi si definira eksistenco. Največkrat se te pojavijo v obliki družbenih pravil in zakonov, pisanih in nepisanih, ki so servirane s strani izkušenejših članov skupnosti. Kaj je pomembneje? Popolna skladnost z družbo ali samosvoja izbira, vožnja po tirnicah ali ohranjanje lastne svobode? Kaj narediti za […] The post Gedore z novim singlom – Za vsako ceno appeared first on Muzikobala.

Boštjan Velkavrh – Živim

Muzikobala, 12. oktober ― Boštjan, pesnik in večni romantik ter ljubitelj življenja, je z mariborsko ekipo napisal novo pesem, ŽIVIM. Boštjan pravi, da zadnja pesem govori sama zase, besedilo je prežeto s pesnikovim optimističnim odnosom do življenja in vsega, kar ga obkroža. Med poletjem je z BV bendom nastopal po Sloveniji s koncertnim ciklom, ki ga je poimenoval INTIMNO. Videli smo ga […] The post Boštjan Velkavrh – Živim appeared first on Muzikobala.

Žiga Rustja z novim singlom “Ko padeš”

Muzikobala, 5. oktober ― Žiga Rustja pošilja v svet albumsko različico pesmi s katero je nastopil na 44. festivalu Popevka 2021. Pesem je bila posneta doma, v studiu 106, prav tako je Žiga poskrbel za glasbo, besedilo in aranžma, vse je posnel sam, razen klavirja in flavte – na klavir je zaigral Timotej Majer, na flavto pa Tina Novak. Skladba je bila masterizirana v […] The post Žiga Rustja z novim singlom “Ko padeš” appeared first on Muzikobala.

Kevin Koradin z novim videospotom “Vse kot prej”

Muzikobala, 4. oktober ― Avtor, kantavtor in producent Kevin Koradin predstavlja svojo novo, melanholično rock skladbo in videospot, VSE KOT PREJ. Ko sem začel pisati besedilo sem prvotno razmišljal o ljubezenskem razmerju v katerem zaradi določenih besed ali dejanj ne najdeš več poti nazaj, da bi bilo vse kot prej. Kasneje sem svoje misli pri pisanju dodatno poglobil, tako, […] The post Kevin Koradin z novim videospotom “Vse kot prej” appeared first on Muzikobala.

Piranska godba se vrača domov – V bivši godbeni dom, danes Mediadom

Muzikobala, 25. september ― Mediadom Pyrhani, Zveza kulturnih društev Piran, OI JSKD Piran v so-organizaciji s KD Pihalni orkester Piran organizira spletni koncert z naslovom »Piranska godba se vrača domov«. Nastop Pihalnega orkestra Piran v živo iz dvorane Mediadom, nekoč piranskega Godbenega doma, bo osrednja prireditev za obeležitev 170. obletnice društva.  Spletni prenos koncerta bo na voljo na uradnem […] The post Piranska godba se vrača domov – V bivši godbeni dom, danes Mediadom appeared first on Muzikobala.
V Kopru se bodo na Festivalu Kitarika predstavili virtuozi klasične kitare

V Kopru se bodo na Festivalu Kitarika predstavili virtuozi klasične kitare

Muzikobala, 15. september ― Kulturno društvo Kitarika v Kopru že vrsto let pripravlja Festival Kitarika, ki v naše mesto privabi številno publiko in kitarske navdušence. Festival bo tokrat potekal od 17. do 19. septembra 2021 na različnih prizoriščih. V sklopu cikla Kitarski večeri v starem mestnem jedru Kopra pod okriljem festivala bosta v čudovitem ambientu Protokolarno prireditvene dvorane sv. Frančiška v Kopru zazvenela koncerta klasične […] The post V Kopru se bodo na Festivalu Kitarika predstavili virtuozi klasične kitare appeared first on Muzikobala.

FOTO: Anika Horvat @ Piranski Poletni utrip 25.8.2021

Muzikobala, 26. avgust ― Mediadom Pyrhani, v so-organizaciji z Zvezo kulturnih društev Piran ter OI JSKD Piran tudi letos organizira sklop glasbenih večerov na trgu »Piranski poletni utrip«. Po uspešnih Mediadom Streaming koncertih in spletnemu programu, smo se odločili ponovno organizirati koncerte s publiko pod odrom, na katerem blestijo predvsem lokalni glasbeni ustvarjalci. Vseh sedem koncertov bo na sporedu […] The post FOTO: Anika Horvat @ Piranski Poletni utrip 25.8.2021 appeared first on Muzikobala.

FOTO: One Cupcake Away, Nevermind @ Poletje na Travniku, Lucija 24.8.2021

Muzikobala, 25. avgust ― V torek 24.8.2021 so v sklopu prireditve “Poletje na Travniku”, v lucijskem Mladinskem Epicentru nastopili One Cupcake Away ter Nevermind. Poletje na travniku letos prvič organizira Mladinski Epicenter (ŠIMC Piran). Fotografije v galeriji: Jadran Rusjan (Foto Klub Portorož). The post FOTO: One Cupcake Away, Nevermind @ Poletje na Travniku, Lucija 24.8.2021 appeared first on Muzikobala.

FOTO: Jure Pukl – Ray Colom Quintet @ Georgios Piran, 22.8.2021

Muzikobala, 23. avgust ― Nekaj utrinkov s koncerta Jure Pukl – Ray Colom Quintet, ki je bil na sporedu v nedeljo 22.8.2021 v Pastoralno – kulturnem središču Georgios Piran. Fotografije v galeriji: Jadran Rusjan (Foto Klub Portorož). Koncert je organizirala Občina Piran. Mediadom Piran je skrbel za spletni prenos koncerta, ki je še vedno na voljo za ogled na […] The post FOTO: Jure Pukl – Ray Colom Quintet @ Georgios Piran, 22.8.2021 appeared first on Muzikobala.

Vrnitev odpisanih: Ansambel Vinotoch Band

Muzikobala, 22. avgust ― Pred slabim desetletjem se je na prvem KŠOK-ovem GimFestu pojavila skupina dečkov s slamnatimi klobuki, pivskimi zastavami in glomazno dozo težko razumljive glasbe, ki ji še danes pravijo Šagra Metal. V takratnem MKSMC-ju še leta kasneje niso pomnili take žurke. Vinotoch so skakljali od barov, klubov, festivalov in v nekajletni karieri prebrodili kar nekaj … […] The post Vrnitev odpisanih: Ansambel Vinotoch Band appeared first on Muzikobala.

FOTO: Jure Lesar @ Piranski poletni utrip 18.8.2021

Muzikobala, 19. avgust ― Mediadom Pyrhani, v so-organizaciji z Zvezo kulturnih društev Piran ter OI JSKD Piran tudi letos organizira sklop glasbenih večerov na trgu »Piranski poletni utrip«. Po uspešnih Mediadom Streaming koncertih in spletnemu programu, smo se odločili ponovno organizirati koncerte s publiko pod odrom, na katerem blestijo predvsem lokalni glasbeni ustvarjalci. Vseh sedem koncertov bo na sporedu […] The post FOTO: Jure Lesar @ Piranski poletni utrip 18.8.2021 appeared first on Muzikobala.

FOTO: Ante Upedanten (Ana Pupedan) @ Piranski poletni utrip 11.8.2021

Muzikobala, 12. avgust ― Mediadom Pyrhani, v so-organizaciji z Zvezo kulturnih društev Piran ter OI JSKD Piran tudi letos organizira sklop glasbenih večerov na trgu »Piranski poletni utrip«. Po uspešnih Mediadom Streaming koncertih in spletnemu programu, smo se odločili ponovno organizirati koncerte s publiko pod odrom, na katerem blestijo predvsem lokalni glasbeni ustvarjalci. Vseh sedem koncertov bo na sporedu […] The post FOTO: Ante Upedanten (Ana Pupedan) @ Piranski poletni utrip 11.8.2021 appeared first on Muzikobala.

FOTO: Tinkara Kovač @ Piranski poletni utrip 4.8.2021

Muzikobala, 5. avgust ― Mediadom Pyrhani, v so-organizaciji z Zvezo kulturnih društev Piran ter OI JSKD Piran tudi letos organizira sklop glasbenih večerov na trgu »Piranski poletni utrip«. Po uspešnih Mediadom Streaming koncertih in spletnemu programu, smo se odločili ponovno organizirati koncerte s publiko pod odrom, na katerem blestijo predvsem lokalni glasbeni ustvarjalci. Vseh sedem koncertov bo na sporedu […] The post FOTO: Tinkara Kovač @ Piranski poletni utrip 4.8.2021 appeared first on Muzikobala.

FOTO: Žiga Rustja @ Piranski poletni utrip 28.7.2021

Muzikobala, 29. julij ― Mediadom Pyrhani, v so-organizaciji z Zvezo kulturnih društev Piran ter OI JSKD Piran tudi letos organizira sklop glasbenih večerov na trgu »Piranski poletni utrip«. Po uspešnih Mediadom Streaming koncertih in spletnemu programu, smo se odločili ponovno organizirati koncerte s publiko pod odrom, na katerem blestijo predvsem lokalni glasbeni ustvarjalci. Vseh sedem koncertov bo na sporedu […] The post FOTO: Žiga Rustja @ Piranski poletni utrip 28.7.2021 appeared first on Muzikobala.

FOTO: Elvis Šahbaz @ Piranski poletni utrip 21.7.2021

Muzikobala, 22. julij ― Mediadom Pyrhani, v so-organizaciji z Zvezo kulturnih društev Piran ter OI JSKD Piran tudi letos organizira sklop glasbenih večerov na trgu »Piranski poletni utrip«. Po uspešnih Mediadom Streaming koncertih in spletnemu programu, smo se odločili ponovno organizirati koncerte s publiko pod odrom, na katerem blestijo predvsem lokalni glasbeni ustvarjalci. Vseh sedem koncertov bo na sporedu […] The post FOTO: Elvis Šahbaz @ Piranski poletni utrip 21.7.2021 appeared first on Muzikobala.
MareziJazz 2021 – že 16. Kozarec dobre glasbe

MareziJazz 2021 – že 16. Kozarec dobre glasbe

Muzikobala, 22. julij ― Koper, 22. julij 2020 – Festival MareziJazz se, po lanskem potepanju po koprskem podeželju, ponovno sidra v Marezigah. Lanski, pandemsko obarvani jubilej smo obeležili s potepanjem po lepih razgledih slovenske Istre. Letos pa se festival MareziJazz vrača k osnovam – nazaj v domače Marezige, nazaj k dvema zaporednima festivalskima dnevoma, nazaj k big bandom, nazaj […] The post MareziJazz 2021 – že 16. Kozarec dobre glasbe appeared first on Muzikobala.
še novic