Naj 2021 izbor Muzikobala

Naj 2021 izbor Muzikobala

Muzikobala, 17. januar ― Kljub temu da se zdi, da nam tudi leto 2021 ni ponudilo nič dobrega in bi ga marsikdo najraje pozabil, smo bili člani uredništva Muzikobale ob pregledu glasbenih stvaritev v lanskem letu lahko zadovoljni. Obalni glasbeniki so še enkrat dokazali, da jim kreativnosti ne gre zlahka vzeti. Kot veleva tradicija, smo ob novem letu pripravili […] The post Naj 2021 izbor Muzikobala appeared first on Muzikobala.
MeduzaleM za leto 2022 obljubljajo Tretjo nogo

MeduzaleM za leto 2022 obljubljajo Tretjo nogo

Muzikobala, 21. december 2021 ― MeduzaleM napovedujejo nov album z naslovom La terza gamba, ki bo izšel 28. 1. 2022 pri založbi On-Parole. Štiri leta po izidu živega albuma “Seacock seance” na ankaranski Študentski plaži leta 2018 predstavlja novi album povratek skupine v studio. Album je bil v letih 2019 in 2020 posnet v studiu Beartracks v Kočevju. Na njem […] The post MeduzaleM za leto 2022 obljubljajo Tretjo nogo appeared first on Muzikobala.

Jure Lesar z videospotom live verzije ‘Malo po malo’

Muzikobala, 11. november 2021 ― Spomladi je Jure Lesar izdal drugi samostojni album ‘Je kaj novega’, ki ga je predstavil s koncertom v Kino Šiška, 18. novembra pa izide še album v vinilni obliki. Izid bomo proslavili s koncertom v Orto baru, ko bodo epidemiološke razmere ugodnejše. Jure nam je z ekipo tesnih sodelavcev pripravil live verzijo singla ‘Malo po malo’, ki […] The post Jure Lesar z videospotom live verzije ‘Malo po malo’ appeared first on Muzikobala.

Dokumentarec ob 20. obletnici MePz Obalca

Muzikobala, 8. november 2021 ― Ob 20. letnici MePz Obalca s seboj prinaša glasbo, umetnost, ki jo srce in duša potrebujeta. “Veseli dogodek smo želeli deliti z vami, zato smo sklenili, da za vas posnamemo dokumentarni film. V njem boste izvedeli več o pestri zgodovini zbora in nas spoznali še drugače. Hvala, ker boste prisluhnili našim zgodbam, in hvala, ker […] The post Dokumentarec ob 20. obletnici MePz Obalca appeared first on Muzikobala.
Žiga – I believe in you

Žiga – I believe in you

Muzikobala, 7. november 2021 ― Vsestranski glasbenik Žiga Murko je dobro uveljavljeno ime na slovenski in mednarodni sceni. Prekaljeni pozavnist se je podpisal pod številne pomembne jazz projekte, v zadnjem desetletju pa se je uveljavil tudi kot producent, DJ in eden osrednjih in daleč najbolj plodovitih beat-makerjev na močni slovenski inštrumentalni hip-hop sceni. V zadnjem času pa se Žiga dokazuje v popolnoma novi vlogi […] The post Žiga – I believe in you appeared first on Muzikobala.

Lean Kozlar Luigi z novim singlom “Odhajaš”

Muzikobala, 3. november 2021 ― Odhajaš je pesem o iskanju novih obzorij in obenem vračanju h koreninam. Govori o tem, kako v svojem življenju ne smemo pozabiti, od kod prihajamo, predvsem pa moramo izhajati iz sebe in svojih želja. Še na drug konec sveta bomo namreč prinesli vso odvečno prtljago, če se ne bomo naučili najti notranjega ravnovesja. Takrat bo vsako […] The post Lean Kozlar Luigi z novim singlom “Odhajaš” appeared first on Muzikobala.
Mediadom Streaming 5.0 – spletni program Mediadoma se nadaljuje

Mediadom Streaming 5.0 – spletni program Mediadoma se nadaljuje

Muzikobala, 29. oktober 2021 ― Mediadom Pyrhani, v so-organizaciji z Zvezo kulturnih društev Piran ter OI JSKD Piran organizira peti sklop koncertov »Mediadom Streaming«. Prvi štirje so presegli pričakovanja, zato smo se odločili da nadaljujemo s projektom in ga nekoliko nadgradimo.  Koncerti v živo bo potekali v prazni dvorani Mediadoma, v času, v katerem ponovno niso dovoljene večje prireditve. Prenosi […] The post Mediadom Streaming 5.0 – spletni program Mediadoma se nadaljuje appeared first on Muzikobala.

FOTO: Pantaloons, Nevermind @ Festival Grando 16.10.2021

Muzikobala, 19. oktober 2021 ― V sklopu Festivala Grando, je v soboto 16.10.2021 ob 20.00 bil a sporedu mladinski koncert s skupinami PANTALOONS in NEVERMIND. Dogodek je bil namenjen mlajšemu občinstvu, saj “Mladi val festival” v Parku Sonce Lucija zaradi izrednih razmer z epidemijo zadnji dve leti ni bil organiziran. Organizatorji dogodka: Zveza kulturnih društev Piran, Mediadom Pyrhani, OI JSKD […] The post FOTO: Pantaloons, Nevermind @ Festival Grando 16.10.2021 appeared first on Muzikobala.

Aleksander Novak z novim singlom – Trenutek je vroč

Muzikobala, 18. oktober 2021 ― Vsak dan je lahko nov korak proti soncu, zato stecimo za njim zdaj, ko je trenutek vroč. Novi singel obalnega kantavtorja Aleksandra Novaka govori o tem, kako je točno ta trenutek najpomembnejši in kako moraš odreagirati tu in zdaj, še preden te življenje prehiti. V življenju predolgo odlašamo določene korake, probleme, nujne spremembe, bodisi glede menjave službe, bivališča, […] The post Aleksander Novak z novim singlom – Trenutek je vroč appeared first on Muzikobala.

Gedore z novim singlom – Za vsako ceno

Muzikobala, 13. oktober 2021 ― Na življenjski poti vsak posameznik išče svoje individualne resnice, s katerimi si definira eksistenco. Največkrat se te pojavijo v obliki družbenih pravil in zakonov, pisanih in nepisanih, ki so servirane s strani izkušenejših članov skupnosti. Kaj je pomembneje? Popolna skladnost z družbo ali samosvoja izbira, vožnja po tirnicah ali ohranjanje lastne svobode? Kaj narediti za […] The post Gedore z novim singlom – Za vsako ceno appeared first on Muzikobala.

Boštjan Velkavrh – Živim

Muzikobala, 12. oktober 2021 ― Boštjan, pesnik in večni romantik ter ljubitelj življenja, je z mariborsko ekipo napisal novo pesem, ŽIVIM. Boštjan pravi, da zadnja pesem govori sama zase, besedilo je prežeto s pesnikovim optimističnim odnosom do življenja in vsega, kar ga obkroža. Med poletjem je z BV bendom nastopal po Sloveniji s koncertnim ciklom, ki ga je poimenoval INTIMNO. Videli smo ga […] The post Boštjan Velkavrh – Živim appeared first on Muzikobala.

Žiga Rustja z novim singlom “Ko padeš”

Muzikobala, 5. oktober 2021 ― Žiga Rustja pošilja v svet albumsko različico pesmi s katero je nastopil na 44. festivalu Popevka 2021. Pesem je bila posneta doma, v studiu 106, prav tako je Žiga poskrbel za glasbo, besedilo in aranžma, vse je posnel sam, razen klavirja in flavte – na klavir je zaigral Timotej Majer, na flavto pa Tina Novak. Skladba je bila masterizirana v […] The post Žiga Rustja z novim singlom “Ko padeš” appeared first on Muzikobala.

Kevin Koradin z novim videospotom “Vse kot prej”

Muzikobala, 4. oktober 2021 ― Avtor, kantavtor in producent Kevin Koradin predstavlja svojo novo, melanholično rock skladbo in videospot, VSE KOT PREJ. Ko sem začel pisati besedilo sem prvotno razmišljal o ljubezenskem razmerju v katerem zaradi določenih besed ali dejanj ne najdeš več poti nazaj, da bi bilo vse kot prej. Kasneje sem svoje misli pri pisanju dodatno poglobil, tako, […] The post Kevin Koradin z novim videospotom “Vse kot prej” appeared first on Muzikobala.

Piranska godba se vrača domov – V bivši godbeni dom, danes Mediadom

Muzikobala, 25. september 2021 ― Mediadom Pyrhani, Zveza kulturnih društev Piran, OI JSKD Piran v so-organizaciji s KD Pihalni orkester Piran organizira spletni koncert z naslovom »Piranska godba se vrača domov«. Nastop Pihalnega orkestra Piran v živo iz dvorane Mediadom, nekoč piranskega Godbenega doma, bo osrednja prireditev za obeležitev 170. obletnice društva.  Spletni prenos koncerta bo na voljo na uradnem […] The post Piranska godba se vrača domov – V bivši godbeni dom, danes Mediadom appeared first on Muzikobala.
V Kopru se bodo na Festivalu Kitarika predstavili virtuozi klasične kitare

V Kopru se bodo na Festivalu Kitarika predstavili virtuozi klasične kitare

Muzikobala, 15. september 2021 ― Kulturno društvo Kitarika v Kopru že vrsto let pripravlja Festival Kitarika, ki v naše mesto privabi številno publiko in kitarske navdušence. Festival bo tokrat potekal od 17. do 19. septembra 2021 na različnih prizoriščih. V sklopu cikla Kitarski večeri v starem mestnem jedru Kopra pod okriljem festivala bosta v čudovitem ambientu Protokolarno prireditvene dvorane sv. Frančiška v Kopru zazvenela koncerta klasične […] The post V Kopru se bodo na Festivalu Kitarika predstavili virtuozi klasične kitare appeared first on Muzikobala.
še novic