Obalni program festivala Druga Godba 2018

Muzikobala, 20. maj ― Zavod Druga godba Ljubljana, organizator festivala Druga godba, je na nedavnih novinarskih konferencah, ki sta potekali v Ljubljani in Piranu, predstavil pester program 34. mednarodnega festivala Druga godba, ki bo potekal med 24. in 26. majem na različnih prizoriščih v Piranu in Ljubljani. Festival je vsem zbranim medijem predstavil Bogdan Benigar, član Programskega odbora Zavoda [&hellip The post Obalni program festivala Druga Godba 2018 appeared first on Muzikobala.

Muzikobala praznuje 5. obletnico

Muzikobala, 17. maj 17. maja 2013 je na spletu zaživel portal Muzikobala, interaktivna knjiž(n)ica glasbene scene slovenske Istre. Ljubiteljski projekt petih članov (Gabriela Ogrina, Sama Turka, Matjaža Derina, Roka Soczke Mandaca in Eve Branc), ki se jim občasno pridružujejo zunanji avtorji, se po petih letih delovanja lahko pohvali s skoraj tisoč objavami. Med njimi je več kot 20 [&hellip The post Muzikobala praznuje 5. obletnico appeared first on Muzikobala.

FOTO: Lea Sirk @ Mai Piú 13. 5. 2018

Muzikobala, 14. maj ― Slovenska predstavnica za Pesem Evrovizije 2018, Lea Sirk, se je v nedeljo iz portugalske prestolnice Lizbone vrnila v domačo Izolo. Dobrodošlico so ji oboževalci pripravili v lokalu Mai Piú, ki je kljub pozni uri pokal po šivih. Fotografije: Foto Belvedere The post FOTO: Lea Sirk @ Mai Piú 13. 5. 2018 appeared first on Muzikobala.

Bitlesi v Piranu – zbiranje gradiva za publikacijo

Muzikobala, 12. maj ― Piran je do sedaj tudi z glasbo zaznamoval že prav vsako generacijo. Tartini je »šopal« pred stoletji, Beatlesi pa pred desetletji. O Tartiniju vemo že veliko, o začetkih rocka in jazza v Piranu pa ničesar. A ne bo dolgo! Konec leta izide v založbi MEDITERANUM Piran publikacija Beatlesi v Piranu avtorja S. Simič Simeta, ki govori ravno [&hellip The post Bitlesi v Piranu – zbiranje gradiva za publikacijo appeared first on Muzikobala.

FOTO: King Foo @ Radio Live 9.5.2018

Muzikobala, 10. maj ― Sezono oddaj radioLive! se je zaključila z ljubljansko skupino King Foo. Žanrsko sodi skupina med pop-rock in funk, skupina pa svoje glasbeno ustvarjanje označuje kot “foo-sion”, mešanico popa, rocka in funka. Foto v galeriji: Alan Radin The post FOTO: King Foo @ Radio Live 9.5.2018 appeared first on Muzikobala.

Prijavite se na Muzofilski praznik glasbe 2018

Muzikobala, 9. maj ― MUZOFILSKI PRAZNIK GLASBE se bo odvil 21. 6. 2018, in se tako pridružil priznani mednarodni iniciativi ‘Fête de la Musique’, ki poteka v več kot 100 državah in 400 mestih po celem svetu. Gre za enodnevni festival, na katerem se na zunanjih prizoriščih v mestih in njihovih okolicah predstavijo tako ljubiteljski kot poklicni glasbeniki različnih [&hellip The post Prijavite se na Muzofilski praznik glasbe 2018 appeared first on Muzikobala.
Glasujte za NOAIR na INMusic breaktrough

Glasujte za NOAIR na INMusic breaktrough

Muzikobala, 23. april ― V okviru natečaja INmusic breaktrough poteka izbor glasbenikov, ki bodo nastopili na glavnem odru INmusic festivala 2018 v Zagrebu, enega največjih festivalov v regiji, kjer bodo letos nastopili tudi Queens of the stone age, David Byrne, Nick Cave & The Bad Seeds, Alice in Chains in mnogi drugi. Finaliste so izbirali tako hrvaški kot slovenski glasbeni mediji in [&hellip The post Glasujte za NOAIR na INMusic breaktrough appeared first on Muzikobala.
Blaž ima nov album “Steven”

Blaž ima nov album “Steven”

Muzikobala, 22. april ― Obalno-ljubljanski producent Blaž  se  vrača z novo dozo svoje glasbene ustvarjalnosti. Izolski mladenič na delu v Ljubljani je z umetnostjo povezan od glave do pet. V mladih letih ga je pot vodila na Srednjo oblikovno šolo v Ljubljano, kjer je poleg šolskih dejavnosti počel še marsikaj obšolskega. Ob ustvarjanju glasbe in uvodnih verbalnih raperskih korakih [&hellip The post Blaž ima nov album “Steven” appeared first on Muzikobala.

FOTO: Vlado Batista in Stringsi @ Jazz v Hendrixu 18.4.2018

Muzikobala, 19. april ― V sredo 18.4.2018 so v oddaji Jazz v Hendrixu nastopili Vlado Batista in Stringsi. STRINGSI je ime različnih glasbenih zasedb, ki jih od l. 2000 vodi skladatelj in violinist VLADO BATISTA. Stringse je popeljal v različne projekte. Prva leta je zasedba temeljila na godalnem kvartetu s kontrabasom, v zadnjem času pa so Stringsi jazz trio. [&hellip The post FOTO: Vlado Batista in Stringsi @ Jazz v Hendrixu 18.4.2018 appeared first on Muzikobala.

CMK Koper razpisuje natečaj za neuveljavljene glasbene skupine

Muzikobala, 18. april ― Center mladih Koper razpisuje natečaj za neuveljavljene glasbene skupine, za nastop na seriji koncertov poimenovanih CMK Muska 2018. Med vsemi prispelimi prijavami bo Center mladih Koper izbral ožji izbor 9 izvajalcev, ki bodo nastopili v maju in v začetku junija v Centru mladih Koper. Vsaka skupina bo imela nastop v dolžini 45 – 60 minut. Koncerti CMK Muska bodo v Centru mladih Koper, in sicer 5. 5., 12. 5., 26. 5. in 2. 6. 2018.  Vse zainteresirane skupine vabimo, da se prijavijo na razpis do vključno 20. 4. 2018 (velja poštni žig). NAGRADE: Vsem nastopajočim skupinam na koncertih CMK Muska 2018, Center mladih Koper zagotovi brezplačno snemanje določenega števila ur v snemalnem studiju namenjene snemanju studijskega posnetka lastne avtorske skladbe. Posnetki bodo izdani na zgoščenki CMK Muska 2018. Nastop na enodnevnem dogodku FlekFest 2018 – Barvit vstop v poletje!, ki bo 15. 6. 2018 na parkirišču Ukmarjev trg, Koper. POGOJI ZA PRIJAVO: Če se želite prijaviti na razpis morate zadostiti spodnjim pogojem: imeti vsaj 3 avtorske skladbe, demo posnetek z vsaj 3 avtorskimi skladbami, program za 1 (eno) uro nastopa v živo. K prijavi na razpis priložite: demo posnetek vsaj treh avtorskih skladb, kratek opis skupine s sliko (v promocijske namene), okviren seznam dosedanjih koncertnih nastopov, kontaktno osebo (Ime in priimek, e-pošto in telefonsko številko). Prijave s pripisom »Razpis za neuveljavljene glasbene skupine« pošljite do vključno 20. 4. 2018 na: Center mladih Koper Gregorčičeva 4 6000 Koper Prijave je možno oddati tudi preko elektronske pošte. In sicer tako, da se elektronska pošta z naslovom »Razpis za glasbene skupine« pošlje na naslov info@mladi-koper.si . Prijava prek elektronske pošte je veljavna, če ta prispe do 23:59 ure, 20. 4. 2018. Dodatne informacije na info@mladi-koper.si. Center mladih Koper (www.mladi-koper.si) The post CMK Koper razpisuje natečaj za neuveljavljene glasbene skupine appeared first on Muzikobala.

Moya in nova skladba Leto naokrog

Muzikobala, 9. april ― Pomlad je prinesla Moyino novo skladbo z naslovom Leto naokrog. Pesem je nastala v sodelovanju s Simonom Colja – Muraro (član zasedbe Moya in član skupine Na eks), ki je tudi avtor skladbe. Sicer Moya poje kantavtorske skladbe, tokrat pa se je odločila za Simonovo skladbo, ki ji je takoj padla v uho. Pesem je [&hellip The post Moya in nova skladba Leto naokrog appeared first on Muzikobala.
Neodvisni obalni radio bo imel prvo oddajanje!

Neodvisni obalni radio bo imel prvo oddajanje!

Muzikobala, 30. marec ― Na velikonočno nedeljo, 1. 4. 2018 bo od 15.00 do 21.00 ure lokalni spletni radio, NOR (Neodvisni obalni radio) imel prvo javno oddajanje. Pridružite se nam na spletni frekvenci noradio.org in prisluhnite projektu, ki dozoreva že dobri dve leti. Projekta se je lotila skupina zagnanih samoukov na radijskem področju, a ki si želi soustvarjati medijsko [&hellip The post Neodvisni obalni radio bo imel prvo oddajanje! appeared first on Muzikobala.

FOTO: Nika Solce z gosti @ Radio Koper 28.3.2018

Muzikobala, 29. marec ― V studiu Hendrix je v sredo, 28. marca, nastopila NIKA SOLCE z gosti.  Njen novi projekt TIHA MISEL prinaša poezijo Srečka Kosovela.  Na poti v subtilne sfere so NIKO SOLCE spremljali odlični glasbeniki, ki združujejo zvočnosti vseh koncev sveta. Fotografije v galeriji: Alan Radin The post FOTO: Nika Solce z gosti @ Radio Koper 28.3.2018 appeared first on Muzikobala.
še novic