FOTO: The Martensson sisters @ Poletje z biseri, 15.8.2018

Muzikobala, 16. avgust ― Sinoči sta v lapidariju Pokrajinskega muzeja v Kopru na Festivalu Poletje z biseri nastopili sestri Marina in Emilia Martensson s spremljevalno zasedbo v postavi: David Morgan, Miha Koren, Miha Koretič in Jamie Safir. Organizator festivala, Iztok Novak Easy, se je danes takole spomnil dogodka: “Čez dan je postalo kar naenkrat zelo pestro. Ko sem že [&hellip The post FOTO: The Martensson sisters @ Poletje z biseri, 15.8.2018 appeared first on Muzikobala.

Sensation zbirajo sredstva za vinilko

Muzikobala, 16. avgust ― Pozdravljeni Sensation podporniki! Sporočamo vam, da smo se podali v akcijo imenovano LP z naslovom 2 Juicy. Ugotovili smo, da je LP (Vinyl) edina prava rešitev, saj smo v dobi ko CD umira, tako kot je v 90-ih umrla kaseta, vsi ostali nosilci pa so povsem brezosebni, da o prodaji po spletu, ki je namenjena [&hellip The post Sensation zbirajo sredstva za vinilko appeared first on Muzikobala.

Halcyon Era iščejo bobnarja!

Muzikobala, 15. avgust ― Obalna zasedba Halcyon Era (modern melodic metal band) išče bobnarja/bobnarko (KP, LJ) Petčlanska zasedba Halcyon Era (Koper, Ljubljana) išče izkušenega bobnarja/izkušeno bobnarko za dolgoročno sodelovanje. Vadimo v popolnoma opremljenem studiu na Obali in igramo avtorsko glasbo: dva spevna ženska vokala vs. dva kitarista … for a glorious battle of egos. Nekdo mora pomagati basistu, da [&hellip The post Halcyon Era iščejo bobnarja! appeared first on Muzikobala.
Črna Šagra 2018

Črna Šagra 2018

Muzikobala, 8. avgust ― Po lanskem ognjenem krstu se tudi letos v Pobege in Čežarje vrača Črna Šagra. Potekala bo dan pred tradicionalno šagro, ki se že od nekdaj odvije v tretjem koncu tedna meseca avgusta. Letos bo Črna Šagra v petek 17. 8. s pričetkom ob 20.00, nastopile pa bodo tri skupine: ATER ERA (Black metal, slovenska Istra) [&hellip The post Črna Šagra 2018 appeared first on Muzikobala.

Koala Voice, Mencarija @ Pokrajinski muzej Koper (18. 7. 2018)

Muzikobala, 21. julij ― Na drugem večeru festivala Poletje z biseri so nastopili trio Mencarija, ki je občinstvo ogrevalo z avtorskim gipsy swingom in zasavska, zdaj že uveljavljena zasedba, tokrat izštekani Koala Voice. Fotografije: Stefano Carnevali The post Koala Voice, Mencarija @ Pokrajinski muzej Koper (18. 7. 2018) appeared first on Muzikobala.

FOTO: Koala Voice, Mencarija @ Poletje z biseri, 18. 7. 2018

Muzikobala, 21. julij ― Na drugem večeru festivala Poletje z biseri so nastopili trio Mencarija, ki je občinstvo ogrevalo z avtorskim gipsy swingom in zasavska, zdaj že uveljavljena zasedba, tokrat izštekani Koala Voice. Fotografije: Stefano Carnevali The post FOTO: Koala Voice, Mencarija @ Poletje z biseri, 18. 7. 2018 appeared first on Muzikobala.

Sanjal bom – novi singel Laurylin z Janom Bogatičem

Muzikobala, 20. julij ― Godalna rock zasedba Laurylin je 14. julija 2018 nastopila v portoroškem Avditoriju na 38. Festivalu melodij morja in sonca s skladbo Sanjal bom, ki jo je odpel Jan Bogatič, s katerim so sodelovali že na prejšnjem singlu Drop of Deliverance.   Besedilo rockerske skladbe Sanjal bom je poskus vživljanja v moško vlogo v zapletenem ljubezenskem [&hellip The post Sanjal bom – novi singel Laurylin z Janom Bogatičem appeared first on Muzikobala.
Veliko nagrado MMS osvojila Lea Sirk

Veliko nagrado MMS osvojila Lea Sirk

Muzikobala, 16. julij ― Avditorij Portorož – Portorose, Občina Piran v soorganizaciji z RTV Slovenijo so v soboto, 14. julija 2018, v Amfiteatru Avditorija Portorož priredili 38. festival Melodije morja in sonca. Umetniški vodja  festivala je bil Slavko Ivančić, voditeljici Lorella Flego in Bernarda Žarn. VELIKO NAGRADO MMS 2018 je prejela LEA SIRK. Avtorja zmagovalne skladbe MOJ PROFIL: Lea [&hellip The post Veliko nagrado MMS osvojila Lea Sirk appeared first on Muzikobala.

Žiga Murko z novim singlom “Shy girl”

Muzikobala, 10. julij ― Žiga Murko je svoj vokal začel razvijati relativno pozno, saj je, kot pozavnist in v zadnjih letih, kot producent večinoma ustvarjal inštrumentalno glasbo. Čeprav ga je vokalna glasba navdihovala že kot otroka ni čutil želje po pevski karieri, dokler se pred dvema letoma ni vpisal v šolo petja – Studio cantica. Zanj je to bil [&hellip The post Žiga Murko z novim singlom “Shy girl” appeared first on Muzikobala.

Lilith Cage

Muzikobala, 8. julij ― (Post punk, New Wave,  Shoegaze, Wall of sound) Kraj: Lucija, Piran. Leta delovanja: 2017 – danes V času vse večje participacije žensk na področju alterja četverec z imenom Lilith Cage, ki ga poleg bobnarja Matjaža Pegama sestavljata še kitarist Vili Domijan in basist Piero Pocecco še posebej avtorsko in karakterno opredeljuje izjemen vokal pevke Lili Žigo. [&hellip The post Lilith Cage appeared first on Muzikobala.

Bebin Sladoled

Muzikobala, 6. julij ― (Rock / Blues / Cover) Kraj: Koper, Prade, Dvori, Kampel. Leta delovanja: 2017 – danes Bebin Sladoled je štiričlanska skupina iz obale in sicer iz Kopra, Kampela, Prad in Dvorov. Skupina izvaja zaenkrat le priredbe od skupin  kot so The Beatles, The Doors, Cream,… Zasedbo sestavljajo klaviature, bobni, bas kitara, kitara prav tako pa tudi vsi [&hellip The post Bebin Sladoled appeared first on Muzikobala.
še novic