V polnem teku je 6. Mednarodni bienale sodobne glasbe Koper

Muzikobala, 7. december ― Petdnevni Mednarodni bienale sodobne glasbe Koper v soorganizaciji Društva prijateljev glasbe in Glasbene šole Koper pod umetniškim vodstvom Tatjane Jercog in Micheleja Marrellija se je začel  3. 12. 2018 v Pokrajinskem muzeju Koper z odprtjem razstave Zven kamna, ki so jo s pozdravnimi nagovori otvorili Tatjana Jercog, Franci Krevh – soavtor projekta Zven kamna, Timotej Pirjevec [&hellip The post V polnem teku je 6. Mednarodni bienale sodobne glasbe Koper appeared first on Muzikobala.
Jure Lesar – Zemljin sin

Jure Lesar – Zemljin sin

Muzikobala, 30. november ― Od zadnjega albuma Eskobars so minila že dolga štiri leta in očitno je band »na čakanju«, saj sta letos dva od članov sestavila nove zasedbe in začela vsak svojo pot. Bogdan je na Festivalu melodij morja in sonca promoviral Kanelo, Jure Lesar pa je približno takrat lansiral svoj prvi samostojni single Mestno kolo. Ko je [&hellip The post Jure Lesar – Zemljin sin appeared first on Muzikobala.

Mednarodni bienale sodobne glasbe Koper praznuje 10 let

Muzikobala, 29. november ― Jubilej festivala, ki ga soorganizirata Društvo prijateljev glasbe in Glasbena šola Koper, bomo počastili 3. decembra 2018 in skupaj s Pokrajinskim muzejem Koper obeležili tudi Ta veseli dan kulture. Festival sodobne glasbe je zaradi svoje kakovosti z mednarodno renomiranimi gosti koncertanti in skladatelji, pestrimi programi koncertov ter razstavami, predavanji, umetniškimi delavnicami in kompozicijskimi natečaji postal pomenljiv sooblikovalec glasbene kulture na [&hellip The post Mednarodni bienale sodobne glasbe Koper praznuje 10 let appeared first on Muzikobala.

Inde Drugje pripravlja delavnico zahodnoafriških ritmov

Muzikobala, 28. november ― Klub Inde Drugje (KID) vas vabi na kulturno glasbeno delavnico, kjer bomo spoznali osnovne in naprednejše zahodnoafriške ritme, preko začetne in nadaljevalne tolkalske delavnice. Igrali bomo na tradicionalno tolkalo djembe, delavnico pa bo spremljala sekcija bas bobnov, ki so srce vsakega afriškega ritma. Med odmorom bomo udeleženci delavnice okusili afriško jed in se z mentorjem [&hellip The post Inde Drugje pripravlja delavnico zahodnoafriških ritmov appeared first on Muzikobala.
Žiga Rustja – Čas

Žiga Rustja – Čas

Muzikobala, 25. november ― Ko so pred dnevi med vožnjo v avtu z radia zadoneli prvi takti pesmi Nov list, je na mojo vest potrkalo dejstvo, da nam je Žiga Rustja svoj album Čas v uredništvo poslal še pred poletjem in je zdaj nemara skrajni čas (kako prikladno glede na naslov zgoščenke), da njegovi glasbeni stvaritvi namenimo nekaj razmislekov. [&hellip The post Žiga Rustja – Čas appeared first on Muzikobala.

FOTO: Nevermind @ Unplugged at Mediadom 14.11.2018

Muzikobala, 15. november ― V piranskem Mediadomu je v sredo 14.11.2018 na festivalu “Unplugged at Mediadom” nastopila mlada obalna skupina Nevermind. Fotografije v galeriji: Aleksander Bančič (Foto klub Portorož) The post FOTO: Nevermind @ Unplugged at Mediadom 14.11.2018 appeared first on Muzikobala.
Intervju: Laurylin

Intervju: Laurylin

Muzikobala, 12. november ― Letošnjo jesen mineva 10 let odkar so se Amanda, Linda in Apolonia Vidic, takrat v družbi še ene članice Rebeke Vidic odločile, da sežejo onkraj meja klasične glasbe in pričnejo z igranjem rock in metal uspešnic na godala. Prve priredbe, ki so takrat zazvenele izpod njihovih strun, so bile Smoke on the Water (Deep Purple), [&hellip The post Intervju: Laurylin appeared first on Muzikobala.
Unplugged at Mediadom že drugič  – sklop akustičnih koncertov obalnih glasbenikov

Unplugged at Mediadom že drugič  – sklop akustičnih koncertov obalnih glasbenikov

Muzikobala, 2. november ― Mediadom Pyrhani in Zveza kulturnih društev Piran tudi letos organizirata sklop akustičnih koncertov obalnih glasbenikov z naslovom »Unplugged at Mediadom 2.0«. Na prvem izmed Unplugged-ov, v ponedeljek 12.11. bo nastopil Yan Baray. V torek, 13.11., Jure Lesar s skupino, v sredo,14.11., pa perspektivni mladi rockerji Nevermind. Unplugged at Mediadom je prvi tovrstni obalni festival, kjer [&hellip The post Unplugged at Mediadom že drugič  – sklop akustičnih koncertov obalnih glasbenikov appeared first on Muzikobala.

Prostor za vaje v Izoli išče skupino!

Muzikobala, 24. oktober ― Išče se skupina / glasbenik za delitev prostora za vaje. Prostor je na primerni lokaciji v Izoli, je varen, ima klimo in WC. Interesenti kličite na 068153959 – Vito The post Prostor za vaje v Izoli išče skupino! appeared first on Muzikobala.

Luka Zavišič se predstavlja s priredbo skladbe Moon Over The Castle

Muzikobala, 12. oktober ― Obalni jazz pianist Luka Zavišič se s priredbo skladbe Moon Over The Castle predstavlja v drugačni luči. Združil je namreč glasbo in virtualno dirkanje ter posnel video, posvečen obema njegovima strastema. Sam o projektu pravi: “To je kratek glasbeni film, ki prikazuje moje stare, prve posnetke, ko sem se začel ukvarjati z dirkalnimi simulatorji in [&hellip The post Luka Zavišič se predstavlja s priredbo skladbe Moon Over The Castle appeared first on Muzikobala.
Jure Lesar

Jure Lesar

Muzikobala, 8. oktober ― (Rock) Kraj: Piran. Leta delovanja: 2016 – danes Jure Lesar se z glasbo poklicno ukvarja že vrsto let. Za seboj ima dva izvrstna albuma s svojo ex skupino Eskobars, na katerih je avtor glasbe in besedil, pevec in kitarist. Jure je svojevrsten umetnik, ki z velikim občutkom preplete trd in neposreden kitarski zvok s tankočutnimi [&hellip The post Jure Lesar appeared first on Muzikobala.
Sound Research na Obali – Raziskovanje zvoka in drugega

Sound Research na Obali – Raziskovanje zvoka in drugega

Muzikobala, 5. oktober ― Projekt Sound Research, ki ga vodi producent Gaber Radojevič, se že nekaj časa izvaja na glasbenih prizoriščih Obale. Naslednjič se bo zgodil 21. oktobra med 10:00 in 18:00 v Sončni dvorani, ulica Giordano Bruno 8 v Izoli. Več si lahko preberete na tej povezavi. Danes, 5. oktobra pa bodo na RAI radiu Trst A okoli 15:10 [&hellip The post Sound Research na Obali – Raziskovanje zvoka in drugega appeared first on Muzikobala.
še novic