Mladi val festival 2019 tudi letos v parku Sonce Lucija

Mladi val festival 2019 tudi letos v parku Sonce Lucija

Muzikobala, 13. junij ― Mladi val festival že drugič – plima ustvarjalnosti in energije ne le mladih izvajalcev in udeležencev! Mediadom Pyrhani, Zveza kulturnih društev Piran ter O.I. JSKD Piran tudi letos organizirajo Mladi Val festival, ki se bo zgodil 21.6.2019 v Parku Sonce Lucija s pričetkom ob 17.00 uri. Dogodek je namenjen predstavitvi lokalnih mladinskih organizacij in društev,  [&hellip The post Mladi val festival 2019 tudi letos v parku Sonce Lucija appeared first on Muzikobala.
Intervju: Slobodan Simič “Sime”

Intervju: Slobodan Simič “Sime”

Muzikobala, 11. junij ― Slobodan Simič “Sime” – piranski raziskovalec, publicist in avtor številnih knjig. Poznavalec zgodovine obalnih mest, predvsem vsega, kar je povezano z morjem. O sebi pravi, da je “človek, ki še danes ni v kontekstu pa vendar preprost, nepopravljiv Pirančan”. Z njim smo se pogovarjali o njegovi novi knjigi “Piranski bitlesi”, ki bo letos izšla v založbi Zavod [&hellip The post Intervju: Slobodan Simič “Sime” appeared first on Muzikobala.

Krkuča Kunekšon grejo u dishko

Muzikobala, 10. junij ― Obalni rap-erji Krkuča Kunekšon imajo nov videospot za singl Dishko. To je drugi single iz albuma Munjan Svet. Za produkcijo pesmi je poskrbel Benjamin Shock. Posneto in zmiksano pa je bilo v Studiu Tartini v Piranu. Ekipa Friends Production je zrežirala, posnela in zmontirala videospot, ki je bil posnet v CMK-ju. V spotu so nastopili naslednji plesalci, [&hellip The post Krkuča Kunekšon grejo u dishko appeared first on Muzikobala.

Intervju: Second Chance Blown

Muzikobala, 14. maj ― Obalna electro-industrial skupina Second Chance blown je nedavno izdala svoj drugi album z naslovom “Dewy Clothes On Shapes Long Gone”. S člani skupine smo poklepetali o novi plošči, načrtih za prihodnost ter o stanju trenutne obalne glasbene scene. Prosim, predstavite se vsi člani SCB in povejte, kakšna je vaša vloga v bendu. A.V.: Andrej Vidic [&hellip The post Intervju: Second Chance Blown appeared first on Muzikobala.

Vrača se festival urbane kulture Burja

Muzikobala, 14. maj ― Obalni festival urbane kulture Burja se po enoletnem premoru vrača na koprsko kulturno sceno. Zavod Fontico v sodelovanju z agencijo Viana in ob podpori Mestne občine Koper konec maja organizira tretjo edicijo festivala Burja. Med 29. in 31. majem bo v novem parku ob Semedelski promenadi mogoče spremljati različne koncerte, sodelovati na razpravljanju o mobilnosti, dostopnosti, [&hellip The post Vrača se festival urbane kulture Burja appeared first on Muzikobala.
Enco se vrača na odre

Enco se vrača na odre

Muzikobala, 13. maj ― Pevec nekdanje skupine No Limits Enco Đurđević se vrača na glasbene odre s skupino Link Der Wasser.  Prvi koncert ali krstni koncert, kot mu pravijo, se bo zgodil v CMKju 18.5.2019 ob 21:00. Na odru se jim bodo priključili še kanadčani Jan Paches. Link Der Wasser je posoški bend, ki je nastal konec osemdesetih let [&hellip The post Enco se vrača na odre appeared first on Muzikobala.
Vrača se festival Kitarika

Vrača se festival Kitarika

Muzikobala, 12. maj ― Društvo Kitarika v sodelovanju z Glasbeno šolo Koper prireja festival Kitarika, ki bo 17., 18. in 19. maja 2019. Prireditev, ki je doživela prvo izvedbo pred dobrim desetletjem, ima cilj oplemenititi kulturno dogajanje v Kopru. Koncertni cikel Kitarski večeri v starem mestnem jedru Kopra, ki običajno odpira vrata koprskim poletnim glasbenim prireditvam, je tokrat spomladansko [&hellip The post Vrača se festival Kitarika appeared first on Muzikobala.

Omega Sun predstavljajo sveži video spot

Muzikobala, 10. maj ― Omega sun predstavljajo novi video spot za skladbo Burn Away iz albuma Opium for the masses (On Parole prod.). Več o Omega Sun si lahko preberete v zadnjem Muzikobala intervjuju s skupino The post Omega Sun predstavljajo sveži video spot appeared first on Muzikobala.
Zapustil nas je Maksimiljan Rojc – Maksi (1972 – 2019)

Zapustil nas je Maksimiljan Rojc – Maksi (1972 – 2019)

Muzikobala, 7. maj ― Nedavno smo izvedeli žalostno vest, da nas je v sedeminštiridesetem letu starosti zapustil Maksimiljan Rojc – Maksi. Bil je dolgoletni bobnar skupine Dance Mamblita ter član raznih obalnih glasbenih skupin, kot so Implosia,Folpi, Robert Svinja, ipd. Izola ga že pogreša, kot tudi vsi mi. Uredništvo Muzikobala izreka iskrene sožalje družini in vsem žalujočim prijateljem. Maksi, počivaj v miru! [&hellip The post Zapustil nas je Maksimiljan Rojc – Maksi (1972 – 2019) appeared first on Muzikobala.

NOAIR se z novim singlom in videospotom vrača v noir

Muzikobala, 6. maj ― Po intenzivnem letu koncertiranja, med drugim na MENT-u 2019 ter v ogrevalni vlogi za Petera, Bjorna in Johna v Kinu Šiška, se NOAIR vračajo z novim singlom in videospotom, »Suol stripped«, ki je izdelan v lastni produkciji in je v celoti posnet le s kamero telefona. »Suol stipped« skupino NOAIR potiska nazaj v noir; abstinenca [&hellip The post NOAIR se z novim singlom in videospotom vrača v noir appeared first on Muzikobala.
Intervju: Omega Sun

Intervju: Omega Sun

Muzikobala, 23. april ― Omega Sun čez ocean Omega Sun so po izidu prvenca stopili na pot promocije albuma po slovenskih in tujih odrih. V medijskem zatišju, a s pomočjo spleta in njegovih uporabnikov, se bo skupina prebila, kamor je uspelo le malokateri, predvsem obalni skupini. Skupina Laibach bi najbrž za tak dogodek pripravljala dokumentarec, Marko Brecelj pa bi [&hellip The post Intervju: Omega Sun appeared first on Muzikobala.

Rudi Bučar z novim videospotom “Plešem”

Muzikobala, 22. april ― Glasbenik, poet, raziskovalec. Naš istrski trubadur, večni sanjač in veseljak Rudi Bučar ima nov videospot. In tako kot njega bi lahko z mnogimi besedami opisali tudi njegovo novo skladbo ‘Plešem’. Plešem je zgodba o človeku, ki svoje življenje živi drugače; o človeku, ki živi v svojem sistemu in svoj vsakdan. Je zgodba o preprostem življenju, ki je [&hellip The post Rudi Bučar z novim videospotom “Plešem” appeared first on Muzikobala.

Vadnica še vedno išče band

Muzikobala, 16. april ― Izolski band Anti-Slaughter je ostal sam v prostoru za vaje, za katerega plačujejo najemnino. Ker je ta za en band previsoka, vadnico v primeru, da ne dobijo nikogar, ki bi si jo delil z njimi, konec meseca zapustijo. Prostor v velikosti 35 m2 je popolnoma brez vlage, ima klimo in wc, je zelo varen in [&hellip The post Vadnica še vedno išče band appeared first on Muzikobala.
še novic