Koala Voice, Mencarija @ Pokrajinski muzej Koper (18. 7. 2018)

Muzikobala, 21. julij ― Na drugem večeru festivala Poletje z biseri so nastopili trio Mencarija, ki je občinstvo ogrevalo z avtorskim gipsy swingom in zasavska, zdaj že uveljavljena zasedba, tokrat izštekani Koala Voice. Fotografije: Stefano Carnevali The post Koala Voice, Mencarija @ Pokrajinski muzej Koper (18. 7. 2018) appeared first on Muzikobala.

Sanjal bom – novi singel Laurylin z Janom Bogatičem

Muzikobala, 20. julij ― Godalna rock zasedba Laurylin je 14. julija 2018 nastopila v portoroškem Avditoriju na 38. Festivalu melodij morja in sonca s skladbo Sanjal bom, ki jo je odpel Jan Bogatič, s katerim so sodelovali že na prejšnjem singlu Drop of Deliverance.   Besedilo rockerske skladbe Sanjal bom je poskus vživljanja v moško vlogo v zapletenem ljubezenskem [&hellip The post Sanjal bom – novi singel Laurylin z Janom Bogatičem appeared first on Muzikobala.
Veliko nagrado MMS osvojila Lea Sirk

Veliko nagrado MMS osvojila Lea Sirk

Muzikobala, 16. julij ― Avditorij Portorož – Portorose, Občina Piran v soorganizaciji z RTV Slovenijo so v soboto, 14. julija 2018, v Amfiteatru Avditorija Portorož priredili 38. festival Melodije morja in sonca. Umetniški vodja  festivala je bil Slavko Ivančić, voditeljici Lorella Flego in Bernarda Žarn. VELIKO NAGRADO MMS 2018 je prejela LEA SIRK. Avtorja zmagovalne skladbe MOJ PROFIL: Lea [&hellip The post Veliko nagrado MMS osvojila Lea Sirk appeared first on Muzikobala.

Žiga Murko z novim singlom “Shy girl”

Muzikobala, 10. julij ― Žiga Murko je svoj vokal začel razvijati relativno pozno, saj je, kot pozavnist in v zadnjih letih, kot producent večinoma ustvarjal inštrumentalno glasbo. Čeprav ga je vokalna glasba navdihovala že kot otroka ni čutil želje po pevski karieri, dokler se pred dvema letoma ni vpisal v šolo petja – Studio cantica. Zanj je to bil [&hellip The post Žiga Murko z novim singlom “Shy girl” appeared first on Muzikobala.

Lilith Cage

Muzikobala, 8. julij ― (Post punk, New Wave,  Shoegaze, Wall of sound) Kraj: Lucija, Piran. Leta delovanja: 2017 – danes V času vse večje participacije žensk na področju alterja četverec z imenom Lilith Cage, ki ga poleg bobnarja Matjaža Pegama sestavljata še kitarist Vili Domijan in basist Piero Pocecco še posebej avtorsko in karakterno opredeljuje izjemen vokal pevke Lili Žigo. [&hellip The post Lilith Cage appeared first on Muzikobala.

Bebin Sladoled

Muzikobala, 6. julij ― (Rock / Blues / Cover) Kraj: Koper, Prade, Dvori, Kampel. Leta delovanja: 2017 – danes Bebin Sladoled je štiričlanska skupina iz obale in sicer iz Kopra, Kampela, Prad in Dvorov. Skupina izvaja zaenkrat le priredbe od skupin  kot so The Beatles, The Doors, Cream,… Zasedbo sestavljajo klaviature, bobni, bas kitara, kitara prav tako pa tudi vsi [&hellip The post Bebin Sladoled appeared first on Muzikobala.

Couch ‘n’ Transistor

Muzikobala, 3. julij ― (Rock) Kraj: Koper/Izola. Leta delovanja: 2015 – danes Kaj igrajo? Ime pove vse! Predstavljajte si, da ste na kavču s tranzistorjem pri ušesu…… in pol vidiš da je kavč sredi plesišča…….in da je plesišče sredi vesolja…… v daljavi pa Lucky Luke jaha na Jolly Jumperju proti sončnem zahodu…..v glavnem, pridite nas poslušat. Tako se je [&hellip The post Couch ‘n’ Transistor appeared first on Muzikobala.

Prihaja MareziJazz

Muzikobala, 2. julij ― Iz Marežganskega mladinskega društva sporočajo, da se s poletjem vrača tudi MareziJazz, največji srednjeevropski festival big bandov. Tako bodo 6. in 7. julija v Marezigah že 14. leto zapored poskrbeli za nepozabno doživetje, izvrstno vzdušje in vrhunsko glasbo. Po dolgem času so se letos odločili za spremembo ponovno gostiti izključno slovenske glasbenike. Nekaj več o dogodku in nastopajočih si je [&hellip The post Prihaja MareziJazz appeared first on Muzikobala.
Sensation – 2 Juicy

Sensation – 2 Juicy

Muzikobala, 29. junij ― Cel pornič novi SENSATION Po trinajstih letih smo končno dočakali novi izdelek crossover/comedy/punk ansambla Sensation. Zmagovalci uredniškega izbora razočaranje leta 2014 in 2015 portala Muzikobala so po dolgem premlevanju novega materiala le stopili iz podzemlja. Nazadnje jih je bilo moč slišati 26.11.2016 v izolskem Hangar Baru, kjer je so v živo odpilili nekaj materiala z [&hellip The post Sensation – 2 Juicy appeared first on Muzikobala.
Nika Solce

Nika Solce

Muzikobala, 28. junij ― (Etno / Folk) Kraj: Ankaran. Leta delovanja: 1999 – danes Nika Solce je vsestranska umetnica, lutkarica in pevka, ki svojo glasbeno govorico združuje z ljudskim izročilom. Že od rane mladosti nastopa z glasbeniki z vsega sveta in išče nove poti izražanja, tako znotraj divjih balkanskih ritmov kot indijskih duhovnih pesmi. S pomočjo izrednega smisla za lastne melodije, ki jih prepleta z glasbo vseh celin, [&hellip The post Nika Solce appeared first on Muzikobala.

FOTO: Mladi Val Festival @ Park Sonce Lucija 22.6.2018

Muzikobala, 27. junij ― Mladi Val Festival je doživel svojo premierno izvedbo v petek 22.6.2018 v Parku Sonce Lucija. Deževno jutranje vreme je popoldanska burja prelevila v lep sončen dan. Na dnevni mladinski tržnici so se predstavile lokalne mladinske organizacije in društva, ki so z raznolikimi dejavnostmi popsestrili dogajanje na festivalu. Proti večeru je sledil koncert, kjer so nastopile [&hellip The post FOTO: Mladi Val Festival @ Park Sonce Lucija 22.6.2018 appeared first on Muzikobala.
Natečaj za nastop na Neptunovem koncertu

Natečaj za nastop na Neptunovem koncertu

Muzikobala, 26. junij ― Letos v času prireditve Pomorski krst, Gimnazija, elektro in pomorska šola organizira koncert lokalnih neuveljavljenih glasbenih skupin. Neptunov koncert bo potekal v petek, 7. 9. 2018 na Tartinijevem trgu v Piranu. Pogoji za sodelovanje: Prijavijo se lahko skupine iz slovenske obale (Piran, Izola, Koper, Ankaran), od katerih mora biti vsaj 50% repertoarja avtorske glasbe. Skupina ne sme imeti [&hellip The post Natečaj za nastop na Neptunovem koncertu appeared first on Muzikobala.

Perpetuum Jazzile posneli spot v Mai Piú Izola

Muzikobala, 25. junij ― Slavni slovenski pevski zbor Perpetuum Jazzile, ki je zaslovel s priredbo skladbe Africa skupine Toto, je posnel videospot za skladbo skupine Agropop »Samo miljon nas je« na slovenski obali. Med lokacijami so si izbrali priljubljeni izolski lokal Mai Piú Izola, ki gosti tudi arhiv fizičnih nosilcev zvoka Muzikobala.com. Režiser video spota je Perica Rai (Predrag [&hellip The post Perpetuum Jazzile posneli spot v Mai Piú Izola appeared first on Muzikobala.

Jure Lesar ima novo Mestno kolo

Muzikobala, 24. junij ― Jure Lesar je avtor glasbe in besedil, pevec, kitarist, poznamo ga kot člana skupine Eskobars. Tokrat predstavlja svoj novi projekt in album z naslovom Zemljin sin, ki bo izšel jeseni 2018. Pri projektu so sodelovali Denis Horvat (producent in multi-instrumentalist), David Morgan (bobni), Zoran Čalič (kitara), Luka Mrdakovič (bas) in Jan Fanedl (kitara). “Zgodilo se [&hellip The post Jure Lesar ima novo Mestno kolo appeared first on Muzikobala.
še novic