Spletna akcija portala Muzikobala – Obalni album dneva

Spletna akcija portala Muzikobala – Obalni album dneva

Muzikobala, 26. marec ― V uredništvu portala Muzikobala smo se odločili, da v času izrednih razmer zaradi epidemije z virusom COVID-19 naredimo spletno akcijo, v kateri lahko sodelujejo vsi naši bralci. Obalni album dneva je akcija, s katero želimo popestriti dneve, ko je potrebno ostati doma in predvsem promovirati obalne avtorje in glasbenike. Navodila so enostavna: Objavite naslovno sliko [&hellip The post Spletna akcija portala Muzikobala – Obalni album dneva appeared first on Muzikobala.

Nova skladba “Pot” skupine Paul grem

Muzikobala, 24. marec ― Veter zlahka podre drevesa brez korenin. Tudi pri ljudeh je tako. Zato avtor skladbe, Dušan Sagadin Duco, frontman zasedbe v skladbi »Pot« prepeva: »Kjerkoli že boš…jaz bom za tabo stal…,« Skupina PAUL GREM je nastala v minulem letu, ko so glasbena znanja in ideje združili v novo zgodbo brata Mitja in Marko Stropnik, Andrej Rot, Dušan Sagadin Duco ter Patrik Grbac. Kmalu za tem je na radijske postaje prispel [&hellip The post Nova skladba “Pot” skupine Paul grem appeared first on Muzikobala.
Intervju: Potnik

Intervju: Potnik

Muzikobala, 27. februar ― Potnik so čisto nova obalna glasbena zasedba, ki ustvarja avtorsko glasbo v slovenskem jeziku. S člani smo se pogovarjali o njihovem novem albumu, obalni glasbeni sceni ter o načrtih za prihodnost. Danes 28.2.2020 jih lahko poslušate v živo v Centru Mladih Koper. Prosim, predstavite se vsi člani Potnik in povejte svojo vlogo v bendu! Luka: [&hellip The post Intervju: Potnik appeared first on Muzikobala.
Intervju: Malorshiga

Intervju: Malorshiga

Muzikobala, 17. februar ― Malorshiga so obalni istrski black metal band. Nedavno so izdali svoj prvenec z naslovom “Kvlt ov Vitis et Olea”. Z njimi smo se pogovarjali o obalni metalski glasbeni sceni, novem albumu, koncertih ter načrtih za prihodnost. Kaj pomeni/predstavlja Malorshiga? [Oelka] Način za odkrivanje zapuščine našega rodnega kraja in obenem eksperiment iz vidika zvoka, jezika ter [&hellip The post Intervju: Malorshiga appeared first on Muzikobala.
Intervju: Malorshiga

Intervju: Malorshiga

Muzikobala, 17. februar ― Malorshiga so obalni istrski black metal band. Nedavno so izdali svoj prvenec z naslovom “Kvlt ov Vitis et Olea”. Z njimi smo se pogovarjali o obalni metalski glasbeni sceni, novem albumu, koncertih ter načrtih za prihodnost. Kaj pomeni/predstavlja Malorshiga? [Oelka] Način za odkrivanje zapuščine našega rodnega kraja in obenem eksperiment iz vidika zvoka, jezika ter [&hellip The post Intervju: Malorshiga appeared first on Muzikobala.
Guattari

Guattari

Muzikobala, 13. februar ― (Progressive / Beatdown / Metal) Kraj: Koper. Leta delovanja: 2019 – danes Guattari so obalni progressive metal band v sestavi Jan Urbanc (vokal), Enej Demirović (bobni), Lenard Jerabek (bas) ter Marko Kocjančič (kitara). “Obalni Guattari dostavljajo vnetljivi sludge/beatdown/groove koktajl, ki poslušalca stežka pusti ravnodušnega. Začetki delovanja segajo v leto 2008 ko je bend nastal kot stranski [&hellip The post Guattari appeared first on Muzikobala.

NOAIR prvič v slovenščini: predstavljajo single IGRÁ z videospotom

Muzikobala, 12. februar ― Skupina NOAIR ima novi single in videospot IGRÁ. Njihov Colours še vedno lahko redno slišimo na radiu in vidimo na televiziji, v zadnjem letu so navduševali tudi v živo s številnimi nastopi, med drugim na MENTu, v Kinu Šiška in na dunajskem festivalu Waves Vienna. Tokrat se vračajo z novim singlom IGRÁ, ki je opremljen [&hellip The post NOAIR prvič v slovenščini: predstavljajo single IGRÁ z videospotom appeared first on Muzikobala.

Novi singel Aleksandra Novaka “Pot spominov”

Muzikobala, 11. februar ― Za Aleksandrom Novakom sta že dva izdana albuma, Želel želela (2012), Do dna (2015), ter mnogo čudovitih skladb, kot so Pentlja, Drugačna sva, Mesto rož (MMS 2017), Dotik stare Ljubljane (Popevka 2017), Te ne izpustim, Do nje in še kar nekaj drugih, ki so poslušalcem zlezle pod kožo. Tokrat predstavlja novo skladbo z naslovom Pot spominov. Pesem Pot spominov je rojen Koprčan napisal v Ljubljani na Poti [&hellip The post Novi singel Aleksandra Novaka “Pot spominov” appeared first on Muzikobala.
Chains

Chains

Muzikobala, 7. februar ― (Doom) Kraj: Izola. Leta delovanja: 2010 – danes Chains je bil sprva projekt enega samega človeka, Etienna Chellerija, in se je rodil leta 2010 pod navdihom skupin Sunn O))), Moss in Urfaust ter s srkanjem zloglasnega zvoka bendov iz 70. let preteklega stoletja Death SS in Paul Chain. Leta 2012 je Etienne Chelleri oziroma Chains izdal [&hellip The post Chains appeared first on Muzikobala.

Masayah ima nov videospot za singl “Brez Milosti”

Muzikobala, 4. februar ― Obalna nadarjena raparka Masayah ima nov videospot za single “Brez milosti”.  Masayah o videu pove: “Naslov je Brez Milosti ker edino še tako vidim življenje, nikakor drugače. Po zelo težkem obdobju v življenu se vračam, močnejša kot kadarkoli prej”. Doda še: “Vedno in vsepovsod z emocijami, kar se bo tudi v prihodnje morda prelevilo v [&hellip The post Masayah ima nov videospot za singl “Brez Milosti” appeared first on Muzikobala.

Soulution imajo nov videospot za skladbo “Eno”

Muzikobala, 4. februar ― V zadnjih dneh se med slovensko estrado in glasbenimi navdušenci šušlja o novi fantovski zasedbi Soulution, ki že osvaja ženska srca. Štiričlanska zasedba, ki sicer deluje od novembra 2018, je jeseni izdala prvo avtorsko pesem in videospot z naslovom Naj ne čakam te, danes pa nas že razvajajo z novo pesmijo Eno. Fantovsko skupino Soulution sestavljajo štirje vokalisti, Matevž Derenda, [&hellip The post Soulution imajo nov videospot za skladbo “Eno” appeared first on Muzikobala.

Teo Collori & Momento Cigano imajo prvi videospot

Muzikobala, 3. februar ― Teo Collori in Momento Cigano imajo svoj prvi videospot. Skladba “Warriors Lullaby” je prvi single tretje plošče z naslovom “Molto aligatore”, ki so jo lani izdali v samozaložbi. Videospot je seveda posnet v Piranu, ki je odlična kulisa za zgodbo prikazano v spotu. V videospotu nastopajo: Miranda Tirnjanjin – mati, Patrik Remištar – sin,  Luka [&hellip The post Teo Collori & Momento Cigano imajo prvi videospot appeared first on Muzikobala.

FOTO: Drill & Masayah @ Unplugged at Mediadom 20.1.2020

Muzikobala, 30. januar ― Unplugged at Mediadom je glasbeni festival, izključno obalnih glasbenikov, kjer v akustični izvedbi predstavijo svojo avtorsko glasbo. Koncerti bodo tudi posneti, tako bodo skupine imele možnost promocije avtorske glasbe ob ustvarjanju arhivskega gradiva. Organizatorja festivala Unplugged at Mediadom sta Mediadom Piran ter Zveza Kulturnih Društev Piran. Projekt je podprt s strani Občine Piran ter O.I. [&hellip The post FOTO: Drill & Masayah @ Unplugged at Mediadom 20.1.2020 appeared first on Muzikobala.

Jure Lesar ima nov singl “Je kaj novega”

Muzikobala, 28. januar ― »Je kaj novega« je prvi single iz drugega samostojnega albuma, ki ga bo Jure Lesar izdal jeseni 2020.  Jure Lesar je avtor glasbe in besedil, pevec, kitarist. Prvi album “Zemljin sin”, ki ga je izdal leta 2018, je naletel na odličen odziv občinstva in medijev. Singli “Drugačen”, “Mestno kolo”, “Oči Očeta” in “Zemljin sin” nosijo vsaka svojo zgodbo [&hellip The post Jure Lesar ima nov singl “Je kaj novega” appeared first on Muzikobala.

Lean Kozlar Luigi z novim singlom “Ti znaš”

Muzikobala, 23. januar ― Lean Kozlar Luigi je obalni pevec in kantavtor, ki se po dveh izdanih albumih (Kralj noči, 2017 in Barve, 2019) predstavlja z novim singlom Ti znaš. “Res ne rabiš kril, da poletiš …” Ideja za skladbo je nastala nekega poznega jutra, ko sta Lean in avtor skladbe Mitja Kodarin sestopala iz Slavnika. Po dobrem kosilu, joti in [&hellip The post Lean Kozlar Luigi z novim singlom “Ti znaš” appeared first on Muzikobala.
še novic