FOTO: Lovro Ravbar @ Jazz v Hendrixu 14.3.2018

Muzikobala, 16. marec ― Studio Hendrix Radia Koper je bil v sredo v znamenju kozmičnega jazza! Mojca Maljevac je v oddaji Jazz v Hendrixu gostila devetčlansko zasedbo saksofonista LOVRA RAVBARJA! Njegov novi projekt GET ON BOARD prinaša tradicijo in avantgardo v isti sapi. Za najrazličnejša glasbena doživetja, ki izstopajo iz ustaljenih okvirov, so ob Lovro Ravbar poskrbeli še: trobentač [&hellip The post FOTO: Lovro Ravbar @ Jazz v Hendrixu 14.3.2018 appeared first on Muzikobala.
34. mednarodni festival Druga Godba 2018 v Piranu in Ljubljani

34. mednarodni festival Druga Godba 2018 v Piranu in Ljubljani

Muzikobala, 15. marec ― Piran in Ljubljana, od 24. do 26. maja Razkrivamo vse nastopajoče 34. mednarodnega festivala Druga godba: Ibeyi, James Holden, Kokoko!, Dirtmusic in mnogi drugi na letošnji Drugi godbi. Zavod Druga godba z velikim veseljem predstavlja osrednji del 34. mednarodnega festivala Druga godba, ki se vrača z udarnimi imeni in glasbenimi poslasticami. Kot običajno bo drugodbeni slog [&hellip The post 34. mednarodni festival Druga Godba 2018 v Piranu in Ljubljani appeared first on Muzikobala.

FOTO: Magnifico @ Šotor Bonifika Koper 10.3.2018

Muzikobala, 12. marec ― Magnifico se je na pobudo organizatorja KODA events s svojo Charlatan de Balkan Tour ustavil tudi v Kopru, kjer je s svojim bendom v soboto, 10. marca 2018, v šotoru ob Bonifiki, razgrel in razvnel pisano množico poslušalk in poslušalcev, ki je napolnila vse kotičke šotora. Za ogrevanje so kar med množico nastopili tudi trubači [&hellip The post FOTO: Magnifico @ Šotor Bonifika Koper 10.3.2018 appeared first on Muzikobala.

Skupina GeDoRe z novo skladbo “Da pozabiva”

Muzikobala, 11. marec ― Zasedba Gedore nam po singlu Hej, ta je izšel v drugi polovici lanskega leta, daje v poslušanje novo skladbo z naslovom Da pozabiva. Če smo ob izidu prvega posnetka izpostavili “igrivost, energijo in ljubezen”, lahko sedaj ob njihovem novem glasbenem izdelku, omenjenim lastnostim, ki opredeljuje glasbo skupine, dodamo še “zasanjenost” in “hipijevsko norost”. Avtor glasbe [&hellip The post Skupina GeDoRe z novo skladbo “Da pozabiva” appeared first on Muzikobala.

Videospot: Lean Luigi Kozlar in Iztok Novak Easy – Ti si glasba

Muzikobala, 6. marec ― Lean Kozlar – Luigi, pozitivno naravnani primorski glasbenik, je v prvih jesenskih dneh lanskega leta izdal debitantski album z naslovom ‘Kralj noči’. Iz albuma nam tokrat daje v poslušanje pesem ‘Ti si glasba’, v kateri je avtorsko združil moči s primorskim glasbenikom Easy-jem. Za skladbo, kjer lahko slišimo Luigijev fin, raskav glas in Easyjevo nežno [&hellip The post Videospot: Lean Luigi Kozlar in Iztok Novak Easy – Ti si glasba appeared first on Muzikobala.

FOTO: Toxine / Vasko Vidmar @ Art kino Odeon, Izola (28. 2. 2018)

Muzikobala, 5. marec ― V sredo, 28. februarja so Toxine svoj akustični projekt Noiseless predstavili v izolskem Art kinu Odeon. Za to priložnost je vsestranski obalni umetnik in likovni inženir Vasko Vidmar vsako skladbo posebej opremil z unikatnim videom. Fotografije: Maja Bjelica The post FOTO: Toxine / Vasko Vidmar @ Art kino Odeon, Izola (28. 2. 2018) appeared first on Muzikobala.

Bolani doktor ima nov videospot

Muzikobala, 3. marec ― “Mo Money” je drugi single iz prihajajočega novega albuma izolskega raperja DrILL-a, ki bi izšel letos pri založbi Wudisban. Komad “Mo money” gosti Emkeja, matrico je priskrbel Miha Mih-a (AMN), za mix in mastering pa je posrkrbel Benjamin Shock. Tudi za drugo video podobo je poskrbel dvojec M² Studios (Matej Simčič, Matej Zupan). Drill: “Denar vlada [&hellip The post Bolani doktor ima nov videospot appeared first on Muzikobala.

FOTO: Klasično, mladostno in živo – GŠ Vinka Vodopivca Ajdovščina @ Radio Koper 15.2.2018

Muzikobala, 16. februar ― Klasično, mladostno in…živo! Glasbena šola Vinka Vodopivca Ajdovščina V studiu Hendrix Radia Koper se bo nocoj ob 20.00 v živo predstavila Glasbena šola Vinka Vodopivca Ajdovščina. Njeno razvejano dejavnost bodo poskušali z glasbo in besedo širši javnosti razkrivati učenci različnih komornih zasedb, njihovi mentorji in ravnateljica Bernarda Paškvan. Ajdovska glasbena šola praznuje letos 70. obletnico [&hellip The post FOTO: Klasično, mladostno in živo – GŠ Vinka Vodopivca Ajdovščina @ Radio Koper 15.2.2018 appeared first on Muzikobala.
Omega sun – Opium For the Masses

Omega sun – Opium For the Masses

Muzikobala, 4. februar ― Že ves svet poroča o novorojencu skupine OMEGA SUN, od Nemčije do Mladine. V to vrsto smo se na koncu postavili še mi z Muzikobale, pa ne zato, ker bi spregledali izid njihovega albuma, ampak ker smo si za poslušanje le tega vzeli čas in »pretripali« vsebino. Kaj drugega bi lahko naredili z izdelkom z [&hellip The post Omega sun – Opium For the Masses appeared first on Muzikobala.

FOTO: Koncert v spomin Danilu Kocjančiču @ Arena Bonifika 3.2.2018

Muzikobala, 4. februar ― V soboto 3.2.2018 se je v koprski areni Bonifika zvrstil veliki koncert v spomin Danilu Kocjančiču in izid nove plošče “Nisi prva, Nisi zadnja”. Glasbeni spektakel je ponovno obudil spomin na eno izmed največjih obalnih glasbenih legend. Na koncertu so nastopili glasbeniki, ki jih je Danilovo ustvarjanje tako ali drugače zaznamovalo: Danilo Kocjančič friends, Drago Mislej [&hellip The post FOTO: Koncert v spomin Danilu Kocjančiču @ Arena Bonifika 3.2.2018 appeared first on Muzikobala.
še novic