Lean Kozlar Luigi z novim singlom “Ti znaš”

Muzikobala, 23. januar ― Lean Kozlar Luigi je obalni pevec in kantavtor, ki se po dveh izdanih albumih (Kralj noči, 2017 in Barve, 2019) predstavlja z novim singlom Ti znaš. “Res ne rabiš kril, da poletiš …” Ideja za skladbo je nastala nekega poznega jutra, ko sta Lean in avtor skladbe Mitja Kodarin sestopala iz Slavnika. Po dobrem kosilu, joti in [&hellip The post Lean Kozlar Luigi z novim singlom “Ti znaš” appeared first on Muzikobala.
Naj 2019 izbor Muzikobala

Naj 2019 izbor Muzikobala

Muzikobala, 7. januar ― Tudi letos smo v uredništvu portala Muzikobala pripravili izbor naj glasbenih stvaritev in ustvarjalcev, ki zdaj že tradicionalno prihaja z začetkom novega leta in med glasbeniki, glasbenimi uredniki in v javnosti pri nekaterih zbuja ponos, spet drugih pa negodovanje. Na tej točki velja dodati, da ekipa Muzikobale letni naj izbor opravi med izdelki in glasbeniki, [&hellip The post Naj 2019 izbor Muzikobala appeared first on Muzikobala.
Pihalni orkestri na obali – Tradicija, ki je ne smemo izgubiti

Pihalni orkestri na obali – Tradicija, ki je ne smemo izgubiti

Muzikobala, 26. december 2019 ― Konec leta je čas velikih prazničnih dogodkov, koncertov leta, popustov ter komercialno naravnanih božično-novoletnih prireditev. (Novoletne okrasitve in prižigi lučk so zadnja leta aktualni že v začetku jeseni). Polnemu koledarju dogodkov v decembru običajno sledi januar brez prireditev, vsaj na obali je tako. Ne glede na to, decembrski čas je tudi čas tradicionalnih letnih nastopov [&hellip The post Pihalni orkestri na obali – Tradicija, ki je ne smemo izgubiti appeared first on Muzikobala.

LAPsus trio

Muzikobala, 9. december 2019 ― (Jazz) Kraj: Izola. Leta delovanja: 2017 – danes LAPsus trio nastane leta 2017. Gre za Jazz-Funk-Latin trio, ki ga sestavljajo Luka Zavišič na klaviaturah, Aljoša Bolje na bobnih in Peter Turičnik Popovski na saksofonu. Preigravajo jazz, funk in latin standarde iz zgodnjih 50ih do danes. Repertoar zajema klasike svetovnih jazz imen, kot so Charlie Parker, [&hellip The post LAPsus trio appeared first on Muzikobala.
Potnik z novim singlom “Tuje roke”

Potnik z novim singlom “Tuje roke”

Muzikobala, 3. december 2019 ― Potnik je obalna skupina, ki jo sestavljajo Luka Furlan, Žiga Dodič, Erik FIlipčič in Manuel Kocjančič. Fantje ustvarjajo avtorsko glasbo v slovenskem jeziku, ki ima po njihovih besedah “vgrajen filter za plehkost”. Besedila se nanašajo na odnose med ljudmi, ena kritizirajo površinskost, z drugimi obravnavajo avtentičnost posameznikovega pogleda na svet in kritizirajo normiranje posameznika v družbene norme. Glasba temelji na klasični rockovski zasedbi in modernih glasbenih [&hellip The post Potnik z novim singlom “Tuje roke” appeared first on Muzikobala.

FOTO: Zdravko Pleše in Denys Masliuk @ Mediadom Piran 1.12.2019

Muzikobala, 2. december 2019 ― V nedeljo 1.12.2019, so v Mediadomu Piran gostili vrhunski glasbeni večer z naslovom “Tartini, Brahms, Schubert”, kjer sta nastopila Zdravko Pleše (violina) ter Denys Masliuk (klavir). Koncert je bil izveden z original Tartinijevo violino. Fotografije v galeriji: Jadran Rusjan (Foto Klub Portorož) The post FOTO: Zdravko Pleše in Denys Masliuk @ Mediadom Piran 1.12.2019 appeared first on Muzikobala.
Intervju: Elvis Šahbaz

Intervju: Elvis Šahbaz

Muzikobala, 26. november 2019 ― Elvis Šahbaz, kitarski virtuoz iz Izole, ki ga vrsto let poznamo na obalni glasbeni sceni, ima danes uspešno solo kariero. Z Elvisom smo se pogovarjali o obalni glasbeni sceni, njegovem drugem albumu “iO” ter načrtih za prihodnost. Elvis, veliko ljudi te pozna…ne samo kot kitarskega virtuoza. Kako bi sebe opisal v dveh, treh stavkih? Nas [&hellip The post Intervju: Elvis Šahbaz appeared first on Muzikobala.

FOTO: Grafenberg und the Alkotesters @ Unplugged at Mediadom 20.11.2019

Muzikobala, 21. november 2019 ― Unplugged at Mediadom je glasbeni festival, izključno obalnih glasbenikov, kjer v akustični izvedbi predstavijo svojo avtorsko glasbo. Koncerti bodo tudi posneti, tako bodo skupine imele možnost promocije avtorske glasbe ob ustvarjanju arhivskega gradiva. Letos je bila izvedena 3.0 verzija festivala želimo pa si, da bi v prihodnjih letih festival postal tradicionalen glasbeni dogodek mesta Piran. [&hellip The post FOTO: Grafenberg und the Alkotesters @ Unplugged at Mediadom 20.11.2019 appeared first on Muzikobala.

FOTO: Nas 3 @ Unplugged at Mediadom 18.11.2019

Muzikobala, 19. november 2019 ― Unplugged at Mediadom je glasbeni festival, izključno obalnih glasbenikov, kjer v akustični izvedbi predstavijo svojo avtorsko glasbo. Koncerti bodo tudi posneti, tako bodo skupine imele možnost promocije avtorske glasbe ob ustvarjanju arhivskega gradiva. Letos je bila izvedena 3.0 verzija festivala želimo pa si, da bi v prihodnjih letih festival postal tradicionalen glasbeni dogodek mesta Piran. [&hellip The post FOTO: Nas 3 @ Unplugged at Mediadom 18.11.2019 appeared first on Muzikobala.
Intervju: Zofa Lipa

Intervju: Zofa Lipa

Muzikobala, 17. november 2019 ― Damir Fazlić – poznan kot Zofa Lipa, član obalne rap skupine Luknje v Sistemu, je obalni MC, ki prihaja iz Strunjana in piše pesmi od svojega 16-ega leta. Z njim smo spregovorili o novo izdani plošči  “Obalni duh starodavnega pirata”, njegovih pogledih na obalno rap sceno ter o načrtnih za prihodnost. Koliko let si glasbeno že aktiven? [&hellip The post Intervju: Zofa Lipa appeared first on Muzikobala.

Rudi Bučar z novo skladbo “Kakšni so takšni”

Muzikobala, 13. november 2019 ― Rudi Bučar predstavlja novo skladbo ”Kakšni so takšni”. Akustična skladba z enostavnim aranžmajem govori o takšnih in drugačnih ljudeh, o razlikah med nami in o spreminjanju. A nad nami, ne glede na to, ali smo kakšni ali takšni, je vedno čas in svet, ki se vrti in vrti in gre dalje. V skladbi poleg Rudijevega glasu [&hellip The post Rudi Bučar z novo skladbo “Kakšni so takšni” appeared first on Muzikobala.
Unplugged at Mediadom tudi tretjič – sklop akustičnih koncertov obalnih glasbenikov

Unplugged at Mediadom tudi tretjič – sklop akustičnih koncertov obalnih glasbenikov

Muzikobala, 12. november 2019 ― Mediadom Pyrhani in Zveza kulturnih društev Piran tudi letos organizirata sklop akustičnih koncertov obalnih glasbenikov z naslovom »Unplugged at Mediadom 3.0«. Na prvem izmed Unplugged-ov, v ponedeljek 18.11. bodo nastopili NAS 3. V torek, 19.11., Drill in Masayah, v sredo, 20.11., pa Grafenberg und the Alkotesters. Unplugged at Mediadom je prvi tovrstni obalni festival, kjer [&hellip The post Unplugged at Mediadom tudi tretjič – sklop akustičnih koncertov obalnih glasbenikov appeared first on Muzikobala.
Boštjan Velkavrh izdaja prvenec – Potovanje

Boštjan Velkavrh izdaja prvenec – Potovanje

Muzikobala, 11. november 2019 ― Boštjan je pevec, pesnik, pisec besedil, šaljivec, ambasador dobre volje ter nepoboljšljivi zaljubljenec. Rodil se je v Mariboru, življenjska pot ga je pred leti zanesla na Obalo, kjer živi in ustvarja. Glasbene izkušnje si je nabiral v manj znanih, srednješolskih skupinah, kjer je zmeraj deloval kot tekstopisec, vokalist in frontman. Po odhodu Zorana Predina v [&hellip The post Boštjan Velkavrh izdaja prvenec – Potovanje appeared first on Muzikobala.

FOTO: Kdo se je zbral? 25. obletnica @ Hangar Izola 1.11.2019

Muzikobala, 4. november 2019 ― Prvi november je bil letos vesel! Na ta dan so Zmelkoow v izolskem Hangarju praznovali točno četrt stoletja od izida prvega albuma skupine Zmelkoow »Kdo se je zbral?«. Po vseh teh letih je za to priložnost ansambel odigral celoten album v živo, in to v originalni trio zasedbi iz začetka devetdesetih z (skoraj) vsemi gostujočimi [&hellip The post FOTO: Kdo se je zbral? 25. obletnica @ Hangar Izola 1.11.2019 appeared first on Muzikobala.
Intervju: Pantaloons

Intervju: Pantaloons

Muzikobala, 31. oktober 2019 ― Pantaloons so trio, ki dela avtorsko glasbo, ki je mešanica broken beata, dubstepa, elektrofunka, jazza in ambientalnih momentov. Vse ideje spustijo skozi tubo, sax in bobne. Pantaloons sestavljajo Aljaž Markežič, Luka Belič in David Nik Lipovac. S člani smo se pogovorili o njihovih pogledih na obalno glasbeno sceno ter o načrtih v prihodnosti! Prosim, predstavite se [&hellip The post Intervju: Pantaloons appeared first on Muzikobala.
še novic