Intervju: Omega Sun

Intervju: Omega Sun

Muzikobala, 23. april ― Omega Sun čez ocean Omega Sun so po izidu prvenca stopili na pot promocije albuma po slovenskih in tujih odrih. V medijskem zatišju, a s pomočjo spleta in njegovih uporabnikov, se bo skupina prebila, kamor je uspelo le malokateri, predvsem obalni skupini. Skupina Laibach bi najbrž za tak dogodek pripravljala dokumentarec, Marko Brecelj pa bi [&hellip The post Intervju: Omega Sun appeared first on Muzikobala.

Rudi Bučar z novim videospotom “Plešem”

Muzikobala, 22. april ― Glasbenik, poet, raziskovalec. Naš istrski trubadur, večni sanjač in veseljak Rudi Bučar ima nov videospot. In tako kot njega bi lahko z mnogimi besedami opisali tudi njegovo novo skladbo ‘Plešem’. Plešem je zgodba o človeku, ki svoje življenje živi drugače; o človeku, ki živi v svojem sistemu in svoj vsakdan. Je zgodba o preprostem življenju, ki je [&hellip The post Rudi Bučar z novim videospotom “Plešem” appeared first on Muzikobala.

Vadnica še vedno išče band

Muzikobala, 16. april ― Izolski band Anti-Slaughter je ostal sam v prostoru za vaje, za katerega plačujejo najemnino. Ker je ta za en band previsoka, vadnico v primeru, da ne dobijo nikogar, ki bi si jo delil z njimi, konec meseca zapustijo. Prostor v velikosti 35 m2 je popolnoma brez vlage, ima klimo in wc, je zelo varen in [&hellip The post Vadnica še vedno išče band appeared first on Muzikobala.
Žiga Murko z novo skladbo “Ti nisi več ti”

Žiga Murko z novo skladbo “Ti nisi več ti”

Muzikobala, 12. april ― Po prvih dveh izdanih singlih v angleščini se Žiga, slovenski producent, skladatelj, pozavnist in pevec premierno predstavlja s skladbo napisano v slovenščini.  “Melodija in harmonija sta bili napisani z namenom, da bo skladba odpeta v slovenščini. To zveni samoumevno, vendar želim izpostaviti nekaj drugega. Nisem prepričan, da lahko vsako skladbo prevedeš v vsak jezik. Teoretično [&hellip The post Žiga Murko z novo skladbo “Ti nisi več ti” appeared first on Muzikobala.

Masayah

Muzikobala, 8. april ― (Rap/akustična glasba) Kraj: Ankaran. Leta delovanja: 2018 – danes Masayah je prebrisana najstnica, ki ceni drugačnost in zabavo. Njen cilj je širiti ljubezen na enak način kot jo pridobi sama. Z glasbo živi, glasbo ustvarja in glasbo deli – vsakič z večjim nasmehom na obrazu. Mia Puhar Rodin z umetniškim imenom Masayah (ima zanimivo osebno [&hellip The post Masayah appeared first on Muzikobala.

Masayah predstavlja svoj prvi videospot “Pusto”

Muzikobala, 4. april ― Perspektivna mlada obalna glasbenica Masayah je za njen 18. Rojstni dan je izdala svoj prvi videospot z naslovom Pusto. Skladba govori o ljubezni do glasbe, ki jo ustvarja in o poti ki jo je pripeljala do tu kjer je. Idejo za videospot je dobila sama, ko je doma pri očetu našla stare posnetke iz otroštva na [&hellip The post Masayah predstavlja svoj prvi videospot “Pusto” appeared first on Muzikobala.
Teo Collori in Momento Cigano – Kamerato muzikante

Teo Collori in Momento Cigano – Kamerato muzikante

Muzikobala, 4. april ― V treh letih, ki so minila med prvencem Hot Club Piran in njegovim naslednikom Kamerato muzikante (2018, samozaložba) se je v zasedbi Teo Collori in Momento Cigano spremenilo nekaj bistvenih stvari. Zamenjala se je celotna ritem sekcija – na kontrabasu je sedaj Jan Gregorka, na ritem kitari Metod Banko –, avtorstvo glasbe pa se je od [&hellip The post Teo Collori in Momento Cigano – Kamerato muzikante appeared first on Muzikobala.

FOTO: Pogovor pred izdajo knjige Piranski Bitlesi @ Mediadom Piran 2.4.2019

Muzikobala, 3. april ― V torek 2.4.2019 je v piranskem Mediadomu potekal pogovor pred izdajo knjige “Piranski Bitlesi”, ki jo bo v letošnjem letu izdal piranski domoznanec ter publicist Slobodan Simič – Sime. Ob sproščenem klepetu v polni dvorani, so med drugim nastopili tudi Gianni Collori, Tulio Furlanič ter Piero Pocecco. Fotografije v galeriji: Jadran Rusjan (Foto Klub Portorož) The post FOTO: Pogovor pred izdajo knjige Piranski Bitlesi @ Mediadom Piran 2.4.2019 appeared first on Muzikobala.

Slavko Ivančić predstavlja videospot “Dan ob tebi”

Muzikobala, 2. april ― Slavko Ivančić letos slavi 65. rojstni dan in obeležuje 45 let glasbene kariere. Pred 45 leti je eden od naših najbolj cenjenih pevcev takrat še v skupini Grupa Vivak izdal svojo prvo ploščo. Leta, ki jih je z veseljem preživljal plavajoč po v glasbenih vodah so ga vodila med skupinami (tudi Faraoni in Bazar), klapami, nastopal je kot tudi spremljevalni pevec. [&hellip The post Slavko Ivančić predstavlja videospot “Dan ob tebi” appeared first on Muzikobala.
Malorshiga

Malorshiga

Muzikobala, 22. marec ― (Istrian Etno Black Metal) Kraj: Koper, Izola, Piran. Leta delovanja: 2017– danes Malorshiga je nastala leta 2017 skupaj s Črno Šagro v sklopu istega konceptualnega okvira. Takrat so tudi izdali prvi komad Kvlt ov Vitis et Olea in pripadajoči spot. Naslednje leto so posneli demo Smrt na Oljki – v fizični obliki obstaja samo ena [&hellip The post Malorshiga appeared first on Muzikobala.

Feel – Robbie Williams Tribute

Muzikobala, 22. marec ― (Cover) Kraj: Koper. Leta delovanja: 2018 – danes Tribute band – “Feel” tvorijo italijanski in slovenski glasbeniki, ki so združili moči v želi pripraviti nastop, ki temelji na angleškega pevca Robbie Williamsa. Robbie Williams – ime, pevec, zvezda. Eden poglavitnejših pevcev zadnjih desetletij z edinstvenim nastopom, prepoznavnim glasom in karizmo. Tribute band – “Feel” želi vso [&hellip The post Feel – Robbie Williams Tribute appeared first on Muzikobala.
še novic