Liffe: Stotnik

Liffe: Stotnik

MMC Film, 17. november ― Vojna drama Stotnik je do groteskne končne izpeljave pripeljani rek, da "obleka naredi človeka". Nekatere uniforme očitno ustvarjajo zveri.
Liffe: Suspiria

Liffe: Suspiria

MMC Film, 16. november ― Romantična drama Pokliči me po svojem imenu , obsijana s soncem italijanskega podeželja in zavita v topel plašč nostalgije, je bila marsikomu eden najljubših filmov lanskega leta.
Liffe: Mandy

Liffe: Mandy

MMC Film, 15. november ― Morda je bilo treba počakati na manj uveljavljenega, s predsodki neobremenjenega režiserja, da si je spet enkrat upal z vso resnostjo staviti na Nicolasa Cagea, nesporno legendo, ki že več let svojo . . .
Liffe: 112

Liffe: 112

MMC Film, 14. november ― Celovečerni prvenec danskega režiserja Gustava Möllerja je sicer vaja iz sloga, že viden koncept - a obenem tudi dobro speljana, kompaktna, klavstrofobična kriminalka, ki se skoraj v celoti naslanja . . .
Liffe: Najljubša

Liffe: Najljubša

MMC Film, 13. november ― Najljubša je duhovit pristop k pogosto zatohlemu žanru zgodovinske drame, pri kateri je najbolj presenetljivo to, da večni cinik Yorgos Lanthimos prvič nakaže, da morda vendarle ima srce.
Liffe: Dvojna življenja

Liffe: Dvojna življenja

MMC Film, 12. november ― Olivier Assayas se po dveh filmih v angleščini vrača na svoj materni jezik, Dvojna življenja pa odkljukajo praktično vse stereotipe, ki jih imamo o Francozih in pariški družbi.
še novic