Knjižničarji Trbovlje priporočamo

Knjižnica Trbovlje, 5. september 2023 ― Bella Mackie: Kako ubiti lastno družino Knjigo sicer prodajajo kot psihološki triler – a čeprav beremo o miselnem toku serijske morilke, je način pripovedi tako lahkoten, tudi zabaven in simpatičen, da jo lahko berejo tudi največji strahopetci. Po smrti mame se Grace odloči, da ubije vseh šest članov očetove bogataške, ohole družine, ki zanju ni hotela […] The post Knjižničarji Trbovlje priporočamo appeared first on Knjižnica Toneta Seliškarja Trbovlje.
Knjižnice Trbovlje priporočamo

Knjižnice Trbovlje priporočamo

Knjižnica Trbovlje, 15. marec 2023 ― YUVAL NOAH HARARI: Sapiens – Kratka zgodovina človeštva Knjiga Sapiens: Kratka zgodovina človeštva je nastala  na podlagi niza predavanj, ki jih je Noah Harari imel na univerzi v Jeruzalemu. Kot profesor za makrozgodovinske procese in svetovne zgodovine se je v svojih predavanjih osredotočal na preživetje in razvoj mislečega človeka (Homo sapiens) skozi burno zgodovinsko obdobje […] The post Knjižnice Trbovlje priporočamo appeared first on Knjižnica Toneta Seliškarja Trbovlje.
Knjižničarji Knjižnice Trbovlje priporočamo

Knjižničarji Knjižnice Trbovlje priporočamo

Knjižnica Trbovlje, 1. februar 2023 ― Malcolm Gladwell – Prebojniki   Knjigo Prebojniki – zgodba o uspehu, kanadskega raziskovalnega novinarja in pisatelja, bi lahko strnili v en sam, pomenljiv odstavek: Zgodba o pojasnjevanju, zakaj »samorastnik«, oziroma človek, ki svoj uspeh pripisuje zgolj lastnim zaslugam, predstavlja velikanski mit v zgodbah o uspehu. V resnici se za uspehom najuspešnejših ljudi pogosto skriva niz […] The post Knjižničarji Knjižnice Trbovlje priporočamo appeared first on Knjižnica Toneta Seliškarja Trbovlje.
S Trboveljčani med knjige: Uroš Ocepek

S Trboveljčani med knjige: Uroš Ocepek

Knjižnica Trbovlje, 20. januar 2023 ― Dr. Uroš Ocepek je Učitelj leta 2022 in je učitelj strokovnih modulov s področja računalništva na Srednji tehniški in poklicni šoli Trbovlje. Doktoriral je s področja računalništva in informatike. Je član skupine RINOS2, strokovne delovne skupine MVI za vključitev temeljnih vsebin računalništva in informatike v slovensko šolstvo. Dr. Ocepek je tudi inovator, saj je do […] The post S Trboveljčani med knjige: Uroš Ocepek appeared first on Knjižnica Toneta Seliškarja Trbovlje.
Knjižničarji Knjižnice Trbovlje priporočamo

Knjižničarji Knjižnice Trbovlje priporočamo

Knjižnica Trbovlje, 9. januar 2023 ― Miloš Urban: Sedem cerkva Praga, konec 20. stoletja. Mesto pretresajo okrutni umori, policija pa pri iskanju krivca tava v temi. V preiskavo umorov se po naključju vplete tudi Kvetoslav Švach, kronični nevrotik, faliran študent zgodovine in osramočeni nekdanji policist, ki se zaradi svoje obsesivne ljubezni do srednjeveške arhitekture počuti, kot da je bil rojen v […] The post Knjižničarji Knjižnice Trbovlje priporočamo appeared first on Knjižnica Toneta Seliškarja Trbovlje.
Knjižničarji Knjižnice Trbovlje priporočamo

Knjižničarji Knjižnice Trbovlje priporočamo

Knjižnica Trbovlje, 14. december 2022 ― Metod Pevec: Greh   Greh je druga kriminalka Metoda Pevca, na katero smo čakali dvajset let. Glavno vprašanje v njej je: kdo je storilec. Ob tem vas čaka potovanje v osnovo krščanske misli, k bogomilom, razmišljanje o ideji pravičnosti, o dobroti, poštenju. Kriminalista Kajetan in Rudi naletita pri zapornicah vevške elektrarne na primer utopljenega brezdomca. […] The post Knjižničarji Knjižnice Trbovlje priporočamo appeared first on Knjižnica Toneta Seliškarja Trbovlje.
Knjižničarji Knjižnice Trbovlje priporočamo

Knjižničarji Knjižnice Trbovlje priporočamo

Knjižnica Trbovlje, 28. november 2022 ― Atiq Rahimi: Syngue sabour- kamen potrpljenja   Zgodba se dogaja nekje v Afganistanu, kjer divja vojna in odmevajo poki bomb. V majhni hiši sedi mlada muslimanka, ki neguje svojega moža. Le-ta je že tri tdene v komi, ker je bil ustreljen med častnim pretepom, ko je skušal ubraniti materino čast. Mož leži v komi, nepremičen, […] The post Knjižničarji Knjižnice Trbovlje priporočamo appeared first on Knjižnica Toneta Seliškarja Trbovlje.
Knjižničarji Knjižnice Trbovlje priporočamo

Knjižničarji Knjižnice Trbovlje priporočamo

Knjižnica Trbovlje, 3. november 2022 ― Camilla Lackberg : Zlata kletka   Nova knjižna uspešnica pisateljice Camille Läckberg z naslovom Zlata kletka bo zagotovo navdušila in presenetila, saj je drugačna od preteklih del uspešne skandinavske pisateljice. Knjiga je prva iz nove serije kriminalk, ki ne bodo razočarale. Zgodba se odvija v enem izmed najboljših predelov Stockholma. Na zunaj se zdi, da […] The post Knjižničarji Knjižnice Trbovlje priporočamo appeared first on Knjižnica Toneta Seliškarja Trbovlje.
Literarni krožek, Povej, kaj bereš, povej, kaj misliš 2022/23

Literarni krožek, Povej, kaj bereš, povej, kaj misliš 2022/23

Knjižnica Trbovlje, 3. november 2022 ― Prvo srečanje članic literarnega krožka Povej, kaj bereš, povej, kaj misliš, september 2022 Članice ter mentorica literarnega krožka smo na prvem literarnem krožku v sezoni 2022/23, ki je že dvanajsta po vrsti,  določile program in vsebino naših srečanj. Naše skupno poletno branje so bile knjige Brine Svit. Pogovarjale smo se o pomenu jezika, o iskanju […] The post Literarni krožek, Povej, kaj bereš, povej, kaj misliš 2022/23 appeared first on Knjižnica Toneta Seliškarja Trbovlje.

Knjižničarji Knjižnice Trbovlje priporočamo

Knjižnica Trbovlje, 14. oktober 2022 ― Imogen Kealey: Osvoboditev Nancy Wake se z možem na jugu Francije pridruži odporniškemu gibanju. Ko okupator zajame njenega soproga, za las zbeži v Združeno kraljestvo, kjer se pridruži tajni službi za posebne operacije. Težavam pa za mlado Nancy kar ni videti konca, začenši s tem, da je ženska in da je nihče ne jemlje resno. […] The post Knjižničarji Knjižnice Trbovlje priporočamo appeared first on Knjižnica Toneta Seliškarja Trbovlje.

Literarni krožek, Povej, kaj bereš, povej, kaj misliš 2022/23

Knjižnica Trbovlje, 5. oktober 2022 ― Literarni krožek 2022/23 S septembrskim srečanjem v letu 2022 smo članice in mentorica otvorile srečanja v že dvanajsti sezoni Literarnega krožka. Čisto na začetku smo ga poimenovale Povej, kaj bereš, povej, kaj misliš. Vodila iz tega naslova smo se držale vsa ta leta. Tako bo tudi v prihodnosti. Letošnja srečanja bodo prinesla veliko pogovora o […] The post Literarni krožek, Povej, kaj bereš, povej, kaj misliš 2022/23 appeared first on Knjižnica Toneta Seliškarja Trbovlje.
S Trboveljčani med knjige: Dušan Jesenšek Serša

S Trboveljčani med knjige: Dušan Jesenšek Serša

Knjižnica Trbovlje, 3. oktober 2022 ― Dušan Jesenšek Serša se je rodil v Trbovljah      27. novembra 1956. Je eden redkih slovenskih ustvarjalcev, ki tematiko slepote opisuje iz prve roke. Navkljub izgubi vida redno hodi na daljše sprehode v Čeče nad Trbovljami. V mladosti se je aktivno ukvarjal s šahom. Je dobitnik številnih šahovskih priznanj na turnirjih slepih od 1979 […] The post S Trboveljčani med knjige: Dušan Jesenšek Serša appeared first on Knjižnica Toneta Seliškarja Trbovlje.

Knjižničarji Knjižnice Trbovlje priporočamo

Knjižnica Trbovlje, 22. september 2022 ― Lara Prescott: Skrivnosti, ki smo jih varovale Prepovedan roman, dve vohunki. Zgodba o nastanku romana Doktor Živago je tudi ljubezenska zgodba med Pasternakom in njegovo ljubico Olgo. Olga je bila navdih za glavno junakinjo romana, Laro. Pasternak je bil zaradi pisanja svojega romana v nemilosti pri ruskih oblasteh. Hkrati je tudi zgodba o tajnicah, ki […] The post Knjižničarji Knjižnice Trbovlje priporočamo appeared first on Knjižnica Toneta Seliškarja Trbovlje.
še novic