Knjižničarji Knjižnice Trbovlje priporočamo

Knjižničarji Knjižnice Trbovlje priporočamo

Knjižnica Trbovlje, 20. julij ― Božidar Trefalt v sklenjeni pripovedi prikaže svojo življenjsko pot od rojstva v Kranju do izpustitve in koncentracijskega taborišča v Šentvidu. Posebej pretresljivi so njegovi spomini na zadnje majske dni 1945. Ko je s svojo enoto domobrancev odhajal na Koroško, se je na kratko oglasil doma na Primskovem in obljubil, da se bodo kmalu spet videli. […] The post Knjižničarji Knjižnice Trbovlje priporočamo appeared first on Knjižnica Toneta Seliškarja Trbovlje.
Knjižničarji Knjižnice Trbovlje priporočamo

Knjižničarji Knjižnice Trbovlje priporočamo

Knjižnica Trbovlje, 29. junij ― Velma Wallis: Ženici   Zgodba se dogaja na Aljaski in pripoveduje o dveh ostarelih in bolnih ženskah rodu Rod. Ker sta bili bolni in ostareli sta bili plemenu v breme, ju pustijo same sredi mrzle pokrajine, saj v trdem in krutem boju za življenje ni prostora za slabotne, zato jih Eskimi zapustijo. To so njihovi […] The post Knjižničarji Knjižnice Trbovlje priporočamo appeared first on Knjižnica Toneta Seliškarja Trbovlje.
Knjižničarji Knjižnice Trbovlje priporočamo

Knjižničarji Knjižnice Trbovlje priporočamo

Knjižnica Trbovlje, 9. junij ― John Marrs: Edini   Moje tokratno priporočilo je kriminalni roman, drugačna zgodba, kot jih berem po navadi, pa me je vseeno pritegnila k branju. Vse, kar potrebuješ, je preprost test DNK. Oddaj vzorec sline in kmalu boš izvedel, kdo je tvoj idealni partner – tisti, ki ga določa genetika. Ste kdaj pomislili, da za vsakega prebivalca […] The post Knjižničarji Knjižnice Trbovlje priporočamo appeared first on Knjižnica Toneta Seliškarja Trbovlje.
Knjižničarji Knjižnice Trbovlje priporočamo

Knjižničarji Knjižnice Trbovlje priporočamo

Knjižnica Trbovlje, 18. maj ― Feri Lainšček: Ki jo je megla prinesla Jon Urski je duhovnik, ki pomaga ljudem v stiski in revščini tako, da (raz)prodaja cerkveno premoženje. Takšen padec pod križem, kot meni sam Jon, seveda ne more ostati nekaznovan. Škof Jonifacij mu dosodi pokoro. Pošlje ga v ravninsko in močvirno zakotje, kjer že poltretje desetletje ni bilo duhovnika. […] The post Knjižničarji Knjižnice Trbovlje priporočamo appeared first on Knjižnica Toneta Seliškarja Trbovlje.
Knjižnica Trbovlje je odprla svoja vrata

Knjižnica Trbovlje je odprla svoja vrata

Knjižnica Trbovlje, 18. maj ― Knjižnica Trbovlje je odprla svoja vrata   V ponedeljek, 4. maja smo se zaposleni v Knjižnici Trbovlje veselo pripravljali na ponovno odprtje naše knjižnice, ki smo jo za obiskovalce (pod spremenjenimi pogoji obiska) odprli dan kasneje. Za vas smo strnili in zapisali svoje občutke in razmišljanja o ponovno in težko pričakovani vrnitvi v naš knjižni […] The post Knjižnica Trbovlje je odprla svoja vrata appeared first on Knjižnica Toneta Seliškarja Trbovlje.

Dogaja se!

Knjižnica Trbovlje, 2. marec ― Naši gostje v januarju in februarju so bili iz. prof. dr. Danila Djokić, pisateljica Bronja Žakelj, ki je predstavila knjigo Belo se pere na devetdeset in Mitja Čander, ki je spregovoril o tem, kako je nastala knjiga Slepec. Srečali smo se člani Buklžura, literarnega krožka in domoznanske skupine. Za najmlajše smo pripravili pravljične urice in […] The post Dogaja se! appeared first on Knjižnica Toneta Seliškarja Trbovlje.
Literarni krožek

Literarni krožek

Knjižnica Trbovlje, 28. februar ― Elif Shafak 1. 2020       Navdušenje članic nad družbeno kritičnimi romani Elif Shafak je bilo veliko, razpravljanje o temah, ki se jih pisateljica v romanih loteva, pa živahno. Širile smo naše poznavanje odnosov v družbi, se poglabljale v razumevanje političnih stanj, verskih nasprotovanj, socialnih razmer – tako v  polpretekli zgodovini, kot v sedanjosti.   Elif […] The post Literarni krožek appeared first on Knjižnica Toneta Seliškarja Trbovlje.
Profesorski pogovori po trboveljsko

Profesorski pogovori po trboveljsko

Knjižnica Trbovlje, 27. februar ― V februarju smo v Knjižnici Toneta Seliškarja Trbovlje izvedli zadnje predavanje pred načrtovanimi gradbenimi deli. Naša gostja je bila izr. prof. dr. Danila Djokić, Trboveljčanka, ki so jo karierni izzivi ponesli na študij in službovanje izven Trbovelj. V pogovoru s Katro Hribar Frol je Djokićeva predstavila zasnovo avtorskega projekta Profesorski pogovori po trboveljsko in spregovorila tudi o svojem delu, življenju ter […] The post Profesorski pogovori po trboveljsko appeared first on Knjižnica Toneta Seliškarja Trbovlje.
Knjižničarji Knjižnice Trbovlje priporočamo

Knjižničarji Knjižnice Trbovlje priporočamo

Knjižnica Trbovlje, 14. februar ―   Ken Follett: STEBRI ZEMLJE SVET BREZ KONCA Ken Follett je avtor številnih odličnih knjig in sodi med izjemne angleške pisatelje vohunskih in zgodovinskih romanov. Pri nas ga poznamo po trilogiji Stoletje, v kateri je opisoval obdobje od začetka prve svetovne vojne do konca minulega stoletja. V seriji Kingsbridge pa se posveča srednjeveški Angliji.  Po […] The post Knjižničarji Knjižnice Trbovlje priporočamo appeared first on Knjižnica Toneta Seliškarja Trbovlje.
Literarni krožek

Literarni krožek

Knjižnica Trbovlje, 5. februar ― novembra 2019 je potekalo srečanje članic literarnega krožka, ki je bilo »kriminalno« obarvano. Cel mesec smo namreč preživele s kriminalnimi romani Avgusta Demšarja.   Bil je pester večer. Pogovor je potekal ustvarjalno, sproščeno in zabavno. Simona in Ljuba sta izčrpno predstavili avtorja. Manici je bilo všeč, da pisatelj poglavja opremi s podnaslovi in te s […] The post Literarni krožek appeared first on Knjižnica Toneta Seliškarja Trbovlje.
Dogaja se!

Dogaja se!

Knjižnica Trbovlje, 5. februar ― Januarja tega leta smo na dveh izjemno odmevnih literarnih večerih gostili Bronjo Žakelj, ki je predstavila knjigo Belo se pere na devetdeset in Mitjo Čandra, ki je spregovoril o tem, kako je nastala knjiga Slepec. Tudi o svojem delu urednika na Založbi Beletrina je povedal marsikaj zanimivega, tako kot je tudi njegovo življenje slabovidne osebe […] The post Dogaja se! appeared first on Knjižnica Toneta Seliškarja Trbovlje.
Knjižničarji Knjižnice Trbovlje priporočamo

Knjižničarji Knjižnice Trbovlje priporočamo

Knjižnica Trbovlje, 16. januar ― Alena Mornštajnova: Hana   Sago češke židovske družine spremljamo skozi pripovedovanje dveh sorodnic, nečakinje Mire in njene skrivnostne tete Hane, ki je tudi naslovna junakinja te knjige. Zgodba skače v času in vseskozi menja pripovedovalca. Roman opisuje čas med letoma 1933 in 1963 in prikazuje življenje treh generacij iz mesta Valašské Meziřičí. Ko se devetletna […] The post Knjižničarji Knjižnice Trbovlje priporočamo appeared first on Knjižnica Toneta Seliškarja Trbovlje.
S Trboveljčani med knjige: Katja Mikula

S Trboveljčani med knjige: Katja Mikula

Knjižnica Trbovlje, 16. januar ― Sem rojena Gorenjka, z Jesenic. Sedaj živim v Trbovljah, tu je moj dom, pripeljala me je ljubezen. In pripeljala me je služba. V vrtcu sem se narisala v moji sanjski službi pred šolsko tablo in klopmi z učenci. Brati sem se naučila pri 4 letih. V osnovni šoli sem knjige požirala, šolska knjižnica je bila […] The post S Trboveljčani med knjige: Katja Mikula appeared first on Knjižnica Toneta Seliškarja Trbovlje.
Dogaja se!

Dogaja se!

Knjižnica Trbovlje, 3. januar ―   Decembra je bilo v knjižnici že praznično, tudi z dogodki, ki smo jih pripravili za vas. Srečali ste se lahko z Veroniko Dintinjana, pesnico, prevajalko in zdravnico kirurginjo, povabili smo vas na  literarno-filmski večer z Matetom Dolencem, pisateljem in čuvajem morja, kjer je predstavil knjigo Kako dolg je čas, ogledali pa smo si film […] The post Dogaja se! appeared first on Knjižnica Toneta Seliškarja Trbovlje.
še novic