Knjižničarji Knjižnice Trbovlje priporočamo

Knjižničarji Knjižnice Trbovlje priporočamo

Knjižnica Trbovlje, 16. januar ― Alena Mornštajnova: Hana   Sago češke židovske družine spremljamo skozi pripovedovanje dveh sorodnic, nečakinje Mire in njene skrivnostne tete Hane, ki je tudi naslovna junakinja te knjige. Zgodba skače v času in vseskozi menja pripovedovalca. Roman opisuje čas med letoma 1933 in 1963 in prikazuje življenje treh generacij iz mesta Valašské Meziřičí. Ko se devetletna […] The post Knjižničarji Knjižnice Trbovlje priporočamo appeared first on Knjižnica Toneta Seliškarja Trbovlje.
S Trboveljčani med knjige: Katja Mikula

S Trboveljčani med knjige: Katja Mikula

Knjižnica Trbovlje, 16. januar ― Sem rojena Gorenjka, z Jesenic. Sedaj živim v Trbovljah, tu je moj dom, pripeljala me je ljubezen. In pripeljala me je služba. V vrtcu sem se narisala v moji sanjski službi pred šolsko tablo in klopmi z učenci. Brati sem se naučila pri 4 letih. V osnovni šoli sem knjige požirala, šolska knjižnica je bila […] The post S Trboveljčani med knjige: Katja Mikula appeared first on Knjižnica Toneta Seliškarja Trbovlje.
Dogaja se!

Dogaja se!

Knjižnica Trbovlje, 3. januar ―   Decembra je bilo v knjižnici že praznično, tudi z dogodki, ki smo jih pripravili za vas. Srečali ste se lahko z Veroniko Dintinjana, pesnico, prevajalko in zdravnico kirurginjo, povabili smo vas na  literarno-filmski večer z Matetom Dolencem, pisateljem in čuvajem morja, kjer je predstavil knjigo Kako dolg je čas, ogledali pa smo si film […] The post Dogaja se! appeared first on Knjižnica Toneta Seliškarja Trbovlje.
Knjižničarji Knjižnice Trbovlje priporočamo

Knjižničarji Knjižnice Trbovlje priporočamo

Knjižnica Trbovlje, 27. december 2019 ― Jean-Luc Bannalec: Stara zgodba   Kriminalni roman Stara zgodba prinaša osmi primer francoskega komisarja Georgesa Dupina. Dupina v prvem primeru serije premestijo iz Pariza v slikovito pokrajino Bretanijo, kjer se po prvotnih zapletih povsem “udomači”, stke prijateljske in odlične službene vezi ter drugega za drugim uspešno rešuje zapletene umore in druga kriminalna dejanja. Knjige so […] The post Knjižničarji Knjižnice Trbovlje priporočamo appeared first on Knjižnica Toneta Seliškarja Trbovlje.
Knjižničarji Knjižnice Trbovlje priporočamo

Knjižničarji Knjižnice Trbovlje priporočamo

Knjižnica Trbovlje, 19. december 2019 ― Miro Simčič: Svetozar Borojević: med slavo in ponižanjem V lanskem letu smo praznovali stoto obletnico konca prve svetovne ali velike vojne, kot so jo takrat poimenovali. Prva svetovna vojna, ki je bila v slovenskem zgodovinopisju po drugi svetovni vojni dolgo zapostavljena, je z vstopom Italije v prvo svetovno vojno, leta 1915, potekala tudi na slovenskem […] The post Knjižničarji Knjižnice Trbovlje priporočamo appeared first on Knjižnica Toneta Seliškarja Trbovlje.
Knjižničarji Knjižnice Trbovlje priporočamo

Knjižničarji Knjižnice Trbovlje priporočamo

Knjižnica Trbovlje, 12. december 2019 ― Evgenij Germanovič Vodolazkin: Laurus Dečka, ki se rodi 8. maja 6948. leta od Stvarjenja sveta in 1440. leta od rojstva Odrešenika, Jezusa Kristusa, krstijo sedem dni po rojstvu za Arsenija. Ko njegova straša vzame črna smrt, ima le še Kristofora, dedka, ki ga uči vse o naravi, človeku, zdravilnih zeliščih. Arsenij podeduje zdravilne moči in […] The post Knjižničarji Knjižnice Trbovlje priporočamo appeared first on Knjižnica Toneta Seliškarja Trbovlje.
Knjižničarji Knjižnice Trbovlje priporočamo

Knjižničarji Knjižnice Trbovlje priporočamo

Knjižnica Trbovlje, 5. december 2019 ― Josie Silver: Nekega decembrskega dne   Laurie je povsem prepičana, da ljubezen na prvi pogled ne obstaja nikjer drugje, razen v filmih. Vendar življenje ni prizor iz filma, kajne? Potem pa skozi zarošeno okno mestnega avtobusa nekega decembrskega dne zagleda fanta, ki stoji na avtobusni postaji. Njuna pogleda se srečata in nastopi magičen trenutek … […] The post Knjižničarji Knjižnice Trbovlje priporočamo appeared first on Knjižnica Toneta Seliškarja Trbovlje.
Dogaja se!

Dogaja se!

Knjižnica Trbovlje, 2. december 2019 ― V novembru so se nam predstavile klekljarice Društva klekljaric Srčevke, njihove umetnine so bile na ogled v galeriji knjižnice. Ob prav posebnem dnevu, dnevu slovenskih splošnih knjižnic, je pri nas gostoval Feri Lainšček. V goste smo povabili tudi Romana Rozino. Člani domoznanske skupine so odšli v sobo pobega v 4. Dritl, Buklžurovci so skupaj z […] The post Dogaja se! appeared first on Knjižnica Toneta Seliškarja Trbovlje.

Knjižničarji Knjižnice Trbovlje priporočamo

Knjižnica Trbovlje, 30. november 2019 ― Susan Meissner: Skrivnosti srečnega življenja   Roman, ki povsem prikuje k branju. Tako, kot ostala avtoričina dela: Ognjeni šal, Onstran obzorja in Bulvar hrepenenja. V zgodbi, ki jo priporočam, se prepletata sedanjost in preteklost. Študentka Kendra v okviru svojega študija zgodovine na Oxfordu piše seminarsko nalogo o nemškem bombardiranju Londona. S pomočjo svojega profesorja spozna […] The post Knjižničarji Knjižnice Trbovlje priporočamo appeared first on Knjižnica Toneta Seliškarja Trbovlje.
Literarni krožek

Literarni krožek

Knjižnica Trbovlje, 26. november 2019 ― Drugo srečanje v sezoni 2019/20 se je odvilo 28. oktobra 2019. Cel mesec smo preživele s poezijo Uroša Zupana in na srečanju smo si imele kaj povedati. Delile smo mnenja o njegovih različnih pesniških zbirkah, si ogledale njegovo recitacijo pesmi Večerni vlak.             Veliko smo si imele tokrat povedati o pesniku Zupanu (o njegovih esejih […] The post Literarni krožek appeared first on Knjižnica Toneta Seliškarja Trbovlje.
S Trboveljčani med knjige: Katarina Nučič

S Trboveljčani med knjige: Katarina Nučič

Knjižnica Trbovlje, 1. oktober 2019 ― V iskanju lastnega raja, vsak dan posebej, nič ni samoumevno. Najdem ga v krogu svojih treh najdražjih na morju, soncu, snegu, dežju, kjerkoli in kadarkoli; sama absolutno na kolesu, ko trpim proti vrhu in v nekem trenutku prikolesarim nanj – znova in znova. Branje, ki vzbuja razmišljanja je moja strast, ravno tako branje, ki je […] The post S Trboveljčani med knjige: Katarina Nučič appeared first on Knjižnica Toneta Seliškarja Trbovlje.
BEREMO NA KUOLMKIŠTI 2018/19 Slovensko. Sodobno.

BEREMO NA KUOLMKIŠTI 2018/19 Slovensko. Sodobno.

Knjižnica Trbovlje, 20. junij 2018 ― »Bralna značka« za člane Knjižnice Toneta Seliškarja Trbovlje, ki obiskujejo oddelek za odrasle. Letošnji podnaslov Slovensko. Sodobno. prinaša izbor novejše slovenske proze. V projekt se vključite na oddelku za odrasle ali v enoti Dom svobode. Dobite zgibanko s seznamom priporočenih knjig. Ob prevzemu zgibanke potrdite vaše sodelovanje z vpisom na seznam sodelujočih. Iz seznama priporočenega […] The post BEREMO NA KUOLMKIŠTI 2018/19 Slovensko. Sodobno. appeared first on Knjižnica Toneta Seliškarja Trbovlje.
Živele knjižnice! Živele knjige! Pridite k nam!

Živele knjižnice! Živele knjige! Pridite k nam!

Knjižnica Trbovlje, 10. marec 2017 ― V času, ko je denarja vse manj, veliko ljudi kar naenkrat ugotavlja, da bi morala biti ponudba kulture/kulturnih dejavnosti dostopna vsem – razdeljena med vse, vržena, razdrobljena med rajo in elito. In prav to je cilj, naloga, poslanstvo ali če želite obveza splošnih knjižnic in knjižnice le-to tudi počno: za znesek v višini letne članarine […] The post Živele knjižnice! Živele knjige! Pridite k nam! appeared first on Knjižnica Toneta Seliškarja Trbovlje.
še novic