Dogaja se!

Knjižnica Trbovlje, 2. marec ― Naši gostje v januarju in februarju so bili iz. prof. dr. Danila Djokić, pisateljica Bronja Žakelj, ki je predstavila knjigo Belo se pere na devetdeset in Mitja Čander, ki je spregovoril o tem, kako je nastala knjiga Slepec. Srečali smo se člani Buklžura, literarnega krožka in domoznanske skupine. Za najmlajše smo pripravili pravljične urice in […] The post Dogaja se! appeared first on Knjižnica Toneta Seliškarja Trbovlje.
Literarni krožek

Literarni krožek

Knjižnica Trbovlje, 28. februar ― Elif Shafak 1. 2020       Navdušenje članic nad družbeno kritičnimi romani Elif Shafak je bilo veliko, razpravljanje o temah, ki se jih pisateljica v romanih loteva, pa živahno. Širile smo naše poznavanje odnosov v družbi, se poglabljale v razumevanje političnih stanj, verskih nasprotovanj, socialnih razmer – tako v  polpretekli zgodovini, kot v sedanjosti.   Elif […] The post Literarni krožek appeared first on Knjižnica Toneta Seliškarja Trbovlje.
Profesorski pogovori po trboveljsko

Profesorski pogovori po trboveljsko

Knjižnica Trbovlje, 27. februar ― V februarju smo v Knjižnici Toneta Seliškarja Trbovlje izvedli zadnje predavanje pred načrtovanimi gradbenimi deli. Naša gostja je bila izr. prof. dr. Danila Djokić, Trboveljčanka, ki so jo karierni izzivi ponesli na študij in službovanje izven Trbovelj. V pogovoru s Katro Hribar Frol je Djokićeva predstavila zasnovo avtorskega projekta Profesorski pogovori po trboveljsko in spregovorila tudi o svojem delu, življenju ter […] The post Profesorski pogovori po trboveljsko appeared first on Knjižnica Toneta Seliškarja Trbovlje.
Knjižničarji Knjižnice Trbovlje priporočamo

Knjižničarji Knjižnice Trbovlje priporočamo

Knjižnica Trbovlje, 14. februar ―   Ken Follett: STEBRI ZEMLJE SVET BREZ KONCA Ken Follett je avtor številnih odličnih knjig in sodi med izjemne angleške pisatelje vohunskih in zgodovinskih romanov. Pri nas ga poznamo po trilogiji Stoletje, v kateri je opisoval obdobje od začetka prve svetovne vojne do konca minulega stoletja. V seriji Kingsbridge pa se posveča srednjeveški Angliji.  Po […] The post Knjižničarji Knjižnice Trbovlje priporočamo appeared first on Knjižnica Toneta Seliškarja Trbovlje.
Literarni krožek

Literarni krožek

Knjižnica Trbovlje, 5. februar ― novembra 2019 je potekalo srečanje članic literarnega krožka, ki je bilo »kriminalno« obarvano. Cel mesec smo namreč preživele s kriminalnimi romani Avgusta Demšarja.   Bil je pester večer. Pogovor je potekal ustvarjalno, sproščeno in zabavno. Simona in Ljuba sta izčrpno predstavili avtorja. Manici je bilo všeč, da pisatelj poglavja opremi s podnaslovi in te s […] The post Literarni krožek appeared first on Knjižnica Toneta Seliškarja Trbovlje.
Dogaja se!

Dogaja se!

Knjižnica Trbovlje, 5. februar ― Januarja tega leta smo na dveh izjemno odmevnih literarnih večerih gostili Bronjo Žakelj, ki je predstavila knjigo Belo se pere na devetdeset in Mitjo Čandra, ki je spregovoril o tem, kako je nastala knjiga Slepec. Tudi o svojem delu urednika na Založbi Beletrina je povedal marsikaj zanimivega, tako kot je tudi njegovo življenje slabovidne osebe […] The post Dogaja se! appeared first on Knjižnica Toneta Seliškarja Trbovlje.
Knjižničarji Knjižnice Trbovlje priporočamo

Knjižničarji Knjižnice Trbovlje priporočamo

Knjižnica Trbovlje, 16. januar ― Alena Mornštajnova: Hana   Sago češke židovske družine spremljamo skozi pripovedovanje dveh sorodnic, nečakinje Mire in njene skrivnostne tete Hane, ki je tudi naslovna junakinja te knjige. Zgodba skače v času in vseskozi menja pripovedovalca. Roman opisuje čas med letoma 1933 in 1963 in prikazuje življenje treh generacij iz mesta Valašské Meziřičí. Ko se devetletna […] The post Knjižničarji Knjižnice Trbovlje priporočamo appeared first on Knjižnica Toneta Seliškarja Trbovlje.
S Trboveljčani med knjige: Katja Mikula

S Trboveljčani med knjige: Katja Mikula

Knjižnica Trbovlje, 16. januar ― Sem rojena Gorenjka, z Jesenic. Sedaj živim v Trbovljah, tu je moj dom, pripeljala me je ljubezen. In pripeljala me je služba. V vrtcu sem se narisala v moji sanjski službi pred šolsko tablo in klopmi z učenci. Brati sem se naučila pri 4 letih. V osnovni šoli sem knjige požirala, šolska knjižnica je bila […] The post S Trboveljčani med knjige: Katja Mikula appeared first on Knjižnica Toneta Seliškarja Trbovlje.
Dogaja se!

Dogaja se!

Knjižnica Trbovlje, 3. januar ―   Decembra je bilo v knjižnici že praznično, tudi z dogodki, ki smo jih pripravili za vas. Srečali ste se lahko z Veroniko Dintinjana, pesnico, prevajalko in zdravnico kirurginjo, povabili smo vas na  literarno-filmski večer z Matetom Dolencem, pisateljem in čuvajem morja, kjer je predstavil knjigo Kako dolg je čas, ogledali pa smo si film […] The post Dogaja se! appeared first on Knjižnica Toneta Seliškarja Trbovlje.
Knjižničarji Knjižnice Trbovlje priporočamo

Knjižničarji Knjižnice Trbovlje priporočamo

Knjižnica Trbovlje, 27. december 2019 ― Jean-Luc Bannalec: Stara zgodba   Kriminalni roman Stara zgodba prinaša osmi primer francoskega komisarja Georgesa Dupina. Dupina v prvem primeru serije premestijo iz Pariza v slikovito pokrajino Bretanijo, kjer se po prvotnih zapletih povsem “udomači”, stke prijateljske in odlične službene vezi ter drugega za drugim uspešno rešuje zapletene umore in druga kriminalna dejanja. Knjige so […] The post Knjižničarji Knjižnice Trbovlje priporočamo appeared first on Knjižnica Toneta Seliškarja Trbovlje.
Knjižničarji Knjižnice Trbovlje priporočamo

Knjižničarji Knjižnice Trbovlje priporočamo

Knjižnica Trbovlje, 19. december 2019 ― Miro Simčič: Svetozar Borojević: med slavo in ponižanjem V lanskem letu smo praznovali stoto obletnico konca prve svetovne ali velike vojne, kot so jo takrat poimenovali. Prva svetovna vojna, ki je bila v slovenskem zgodovinopisju po drugi svetovni vojni dolgo zapostavljena, je z vstopom Italije v prvo svetovno vojno, leta 1915, potekala tudi na slovenskem […] The post Knjižničarji Knjižnice Trbovlje priporočamo appeared first on Knjižnica Toneta Seliškarja Trbovlje.
Knjižničarji Knjižnice Trbovlje priporočamo

Knjižničarji Knjižnice Trbovlje priporočamo

Knjižnica Trbovlje, 12. december 2019 ― Evgenij Germanovič Vodolazkin: Laurus Dečka, ki se rodi 8. maja 6948. leta od Stvarjenja sveta in 1440. leta od rojstva Odrešenika, Jezusa Kristusa, krstijo sedem dni po rojstvu za Arsenija. Ko njegova straša vzame črna smrt, ima le še Kristofora, dedka, ki ga uči vse o naravi, človeku, zdravilnih zeliščih. Arsenij podeduje zdravilne moči in […] The post Knjižničarji Knjižnice Trbovlje priporočamo appeared first on Knjižnica Toneta Seliškarja Trbovlje.
Knjižničarji Knjižnice Trbovlje priporočamo

Knjižničarji Knjižnice Trbovlje priporočamo

Knjižnica Trbovlje, 5. december 2019 ― Josie Silver: Nekega decembrskega dne   Laurie je povsem prepičana, da ljubezen na prvi pogled ne obstaja nikjer drugje, razen v filmih. Vendar življenje ni prizor iz filma, kajne? Potem pa skozi zarošeno okno mestnega avtobusa nekega decembrskega dne zagleda fanta, ki stoji na avtobusni postaji. Njuna pogleda se srečata in nastopi magičen trenutek … […] The post Knjižničarji Knjižnice Trbovlje priporočamo appeared first on Knjižnica Toneta Seliškarja Trbovlje.
Dogaja se!

Dogaja se!

Knjižnica Trbovlje, 2. december 2019 ― V novembru so se nam predstavile klekljarice Društva klekljaric Srčevke, njihove umetnine so bile na ogled v galeriji knjižnice. Ob prav posebnem dnevu, dnevu slovenskih splošnih knjižnic, je pri nas gostoval Feri Lainšček. V goste smo povabili tudi Romana Rozino. Člani domoznanske skupine so odšli v sobo pobega v 4. Dritl, Buklžurovci so skupaj z […] The post Dogaja se! appeared first on Knjižnica Toneta Seliškarja Trbovlje.

Knjižničarji Knjižnice Trbovlje priporočamo

Knjižnica Trbovlje, 30. november 2019 ― Susan Meissner: Skrivnosti srečnega življenja   Roman, ki povsem prikuje k branju. Tako, kot ostala avtoričina dela: Ognjeni šal, Onstran obzorja in Bulvar hrepenenja. V zgodbi, ki jo priporočam, se prepletata sedanjost in preteklost. Študentka Kendra v okviru svojega študija zgodovine na Oxfordu piše seminarsko nalogo o nemškem bombardiranju Londona. S pomočjo svojega profesorja spozna […] The post Knjižničarji Knjižnice Trbovlje priporočamo appeared first on Knjižnica Toneta Seliškarja Trbovlje.
še novic