GOLI ODER 2021

GOLI ODER 2021

Bunker, 26. oktober ― Od srede, 10. novembra, do nedelje, 14. novembra, se bo odvijal 15. Goli oder, mednarodni festival improvizacijskega gledališča. V petih dneh si bodo obiskovalci lahko ogledali devet predstav, ki jih bodo ustvarjali vrhunski performerji iz devetih držav: Avstrije, Irske, Grčije, Poljske, Italije, Portugalske, Hrvaške, Kanade in Slovenije. Festival poteka kot bienalni, zgoditi bi se moral […] The post GOLI ODER 2021 appeared first on .
SIMPOZIJ DIALOG: UMETNOST IN KONTINUITETA

SIMPOZIJ DIALOG: UMETNOST IN KONTINUITETA

Bunker, 6. oktober ― SPOŠTOVANI OBISKOVALCI! V SKLADU S POGOJI ZA OBISK KULTURNIH PRIREDITEV JE ZA OBISK DOGODKA V VELJAVI POGOJ PCT Telo na križišču različnih področij Če rečem “ples je gibanje”, pomeni, da bo gibanje ves čas uhajalo standardom, ki ga bodo hoteli ujeti, ponoviti. To me pravzaprav drži pri plesu: ta izmuzljivost telesnosti.Odlomek iz intervjuja s Snježano […] The post SIMPOZIJ DIALOG: UMETNOST IN KONTINUITETA appeared first on .

FORSALE: Izjava za javnost

Bunker, 28. avgust ― Izjava za javnost Dražbene hiše uprizoritvenih umetnosti F O R S A L E Na festivalu Mladi levi 2021 smo včeraj, 27. avgusta 2021, predstavili svetovno novost – Dražbeno hišo uprizoritvenih umetnosti FORSALE, ki si jo je zamislila umetnica Lea Kukovičič. Na sploh prvi tovrstni dražbi predstave je bila naprodaj predstava znamenitega slovenskega umetniškega kolektiva […] The post FORSALE: Izjava za javnost appeared first on .

14. festival KLOVNBUF

Bunker, 25. julij ― Mednarodni festival sodobne klovnade in novega cirkusa 26. julij1. avgustStara elektrarna Na vrhuncu dolgega, vročega poletja je čas za – še več cirkusa! Po uspešnem prvem delu je pred nami drugi del že 14. Festivala Klovnbuf, ki v letošnjem letu poteka v znamenju iskanja ravnotežja: med nebom in zemljo, med cirkusom in drugimi […] The post 14. festival KLOVNBUF appeared first on .
MLADI LEVI IŠČEJO PROSTOVOLJCE

MLADI LEVI IŠČEJO PROSTOVOLJCE

Bunker, 24. junij ― Kot vsako leto, tudi letos festival Mladi levi ne bo popoln brez prostovoljcev. Vsako leto nam pomagate pri organizaciji in izvedbi mednarodnega gledališkega festivala, ki v Ljubljano pripelje aktualne mednarodne in domače odrske umetnike in umetnice. Letos znova računamo na vašo pomoč! Letošnji Mladi levi se bodo odvili med 20. in 29. avgustom – kar […] The post MLADI LEVI IŠČEJO PROSTOVOLJCE appeared first on .
TRIGGER 2021

TRIGGER 2021

Bunker, 20. maj ― TRIGGER 2021: Napovedujemo showcase program navdihujočih performansov neodvisne uprizoritvene umetnosti Navkljub negotovosti, ki pod vprašaj postavlja sedanjost in prihodnost uprizoritvene umetnosti, je sedaj bolj kot kadarkoli prej pomembno, da iščemo poti drug do drugega in skupaj premišljujemo prihodnost umetnosti, ki jo imamo radi in v katero verjamemo. Program letošnje, že tretje edicije platforme za internacionalizacijo […] The post TRIGGER 2021 appeared first on .

Snježana Premuš: Fizične manifestacije se vračajo

Bunker, 18. marec ― Razvojni projekt avtorice Snježane Premuš Fizične manifestacije se vrača v prostore Stare elektrarne z razvojem naslednjega segmenta projekta z naslovom Čas v pogledu: Seme, Etude 2.Tokrat v procesu spremljamo kompleksnost interakcije – odnos do lastnega telesa, do prostora, do drugega, do novega telesa ter do skupnosti. Tudi v tej fazi avtorico zanimata percepciji gledalca in […] The post Snježana Premuš: Fizične manifestacije se vračajo appeared first on .

PARL – PODALJŠALI SMO ROK ZA PRIJAVO DO 15. APRILA 2021!

Bunker, 17. marec ― PARL – mednarodni projekt za raziskave sodobnih scenskih umetnosti – vabi avtorje in avtorske skupine, da se udeležijo 10-dnevnega programa za razvoj avtorskih projektov, ki bo potekal od 22. do 31. avgusta 2021 v Ljubljani. PARL je odprt za projekte na področju performansa, avtorskega gledališča, sodobnega plesa, intermedijske in hibridne umetnosti. Program obsega delo na […] The post PARL – PODALJŠALI SMO ROK ZA PRIJAVO DO 15. APRILA 2021! appeared first on .

E+TOK / POWER STREAM

Bunker, 8. marec ― Ker vse kaže, da je do odprtja gledaliških dvoran še dolga pot, smo se odločili, da bomo z marcem začeli z (bolj) rednim prenašanjem dogodkov iz Stare mestne elektrarne. Program prireditev, ki si jih boste lahko pogledali v živo, bomo sproti objavljali na tem mestu. Za več informacij pa vas vabimo, da se TUKAJ prijavite […] The post E+TOK / POWER STREAM appeared first on .

Nevenka Koprivšek

Bunker, 14. februar ― Sad and devastated we are announcing the sudden death of Bunker’s founder and longtime director, Nevenka Koprivšek. The post Nevenka Koprivšek appeared first on .

IN MEMORIAM Nevenka Koprivšek

Bunker, 14. februar ― Žalostni in zaprepadeni sporočamo, da je nenadno preminula Bunkerjeva ustanoviteljica in dolgoletna direktorica Nevenka Koprivšek. Naša sodelavka in naša prijateljica.Nevenka je bila nenadomestljiva persona slovenske in mednarodne kulturne krajine in neustavljiva promotorka sodobnih uprizoritvenih umetnosti. Bila je vizionarka in aktivistka po srcu, z močnim občutkom za solidarnost in posluhom za potrebe mesta, umetnosti, umetnikov.Bila je […] The post IN MEMORIAM Nevenka Koprivšek appeared first on .

Calendar of Hopes 2021

Bunker, 22. januar ― S partnerji projekta Create to Connect -> Create to Impact in romunsko ilustratorko Adelo Giurgiu smo ustvarili “Calendar of Hopes 2021” – koledar z našimi željami za novo leto … Koledar lahko snamete tudi v pdf. formatu, ga natisnete in obesite na steno Želimo vam srečno leto, tako z ravno prav zdravja in veliko umetnosti! […] The post Calendar of Hopes 2021 appeared first on .

Podpora delovanju zavoda Bunker

Bunker, 14. december 2020 ― Podpora delovanju zavoda Bunker z namenitvijo do 0,5% dohodnine Dragi prijatelji, če želite podpreti delovanje zavoda Bunker, nam lahko namenite 0,5 % dohodnine. Vse, kar morate narediti je, da priloženi obrazec izpolnite in pošljete na vam najbližjo davčno izpostavo do 31. decembra 2020. OBRAZEC  / E-OBRAZEC  Veseli bomo vašega prispevka, uporabili ga bomo pametno – […] The post Podpora delovanju zavoda Bunker appeared first on .

17. Animateka se seli na SPLET!

Bunker, 18. november 2020 ― https://www.youtube.com/watch?v=GdFMvl2AU_8&feature=youtu.be Festivalski trailer avtorjev Mateja Lavrenčiča in Matjaža Morausa Zdešara 17. mednarodni festival animiranega filma Animateka, ki bi morala biti tudi v Stari elektrarni, se prestavlja na splet. Potekala bo med 30. novembrom in 9. decembrom na uporabnikom prijazni in preizkušeni platformi, ki ne omogoča le prikaza filmov, temveč tudi širšo festivalsko izkušnjo predavanj in […] The post 17. Animateka se seli na SPLET! appeared first on .
Jan Rozman: MEMEMEME

Jan Rozman: MEMEMEME

Bunker, 18. november 2020 ― Kdo je ‘me’ v ‘meme’ v ‘MEMEMEME’? MEMEMEME je bivanjski prostor asociativnega toka internetne skupnosti, trk brezkrajnega števila memov* in njihovih odmevov. Preko teles štirih performerjev, njihovih telefonov ter digitalnih asociativnih referenc videa in zvoka predstava plasti pomene gest, gibov, podob in izrazov. V partituri performativnega okolja preigrava mehaniko in se poigrava z estetiko internetnih […] The post Jan Rozman: MEMEMEME appeared first on .
Tina Kozin, Saška Rakef, Bojana Šaljić Podešva: IDEN

Tina Kozin, Saška Rakef, Bojana Šaljić Podešva: IDEN

Bunker, 18. november 2020 ― Narava je žgoča tema časa, v katerem bivamo, in ko razpiramo temo narave, ne govorimo zgolj o filozofskih vprašanjih, ampak tudi o konkretnem vprašanju preživetja, moči in varovanja – ali mi varujemo naravo ali narava varuje nas? Elektroakustična opera Iden je zasnovana na primeru začasnega geografskega pojava v Litvi, Kuronske sipine, razkriva pa tudi brezčasne […] The post Tina Kozin, Saška Rakef, Bojana Šaljić Podešva: IDEN appeared first on .
še novic