Podprite delovanje Bunkerja z 1% dohodnine

Bunker, 7. december ― Drage prijateljice in prijatelji, za nami je živahno in polno leto. Z veliko dobre volje se pripravljamo na zadnje decembrske dogodke in veliko druženja v Stari elektrarni. Snujemo že nove predstave, festivale, sodelovanja – prihodnost … Če želite podpreti delovanje zavoda Bunker, nam lahko namenite 1 % dohodnine.To lahko storite tako, da obrazec, dostopen na tej […] The post Podprite delovanje Bunkerja z 1% dohodnine appeared first on .
SKOK V ULIČNO KRITIKO

SKOK V ULIČNO KRITIKO

Bunker, 27. julij ― začetna delavnica kritiškega pisanja o sodobnih uprizoritvenih umetnostih na Mladih levih Na lanskih, 25. Mladih levih smo prvič v sodelovanju z Radiem Študent in Gledališčem Ane Monro na festivalu gostili delavnico za mlade, ki so si želele_i preizkusiti v kritiškem razmišljanju in pisanju o sodobnih uprizoritvenih praksah. Na letošnjem festivalu sodelovanje nadaljujemo. Piske in pisci […] The post SKOK V ULIČNO KRITIKO appeared first on .
PARL

PARL

Bunker, 27. julij ― PARL – DELA V NASTAJANJU predstavitev del v nastajanju PARL – Performance Art Research Ljubljana je mednarodna platforma za razvoj sodobnih uprizoritvenih umetnosti. Namenjena je posameznicam_kom in skupinam, ki želijo izpopolnjevati ustvarjalno prakso in v dialogu s številnimi mentoricami_ji razvijati avtorske projekte. Platforma odpira interdisciplinarno povezovanje znanj, izkušenj in metodologij v polju raziskave in refleksije […] The post PARL appeared first on .
ODPRTJE 26. FESTIVALA MLADI LEVI

ODPRTJE 26. FESTIVALA MLADI LEVI

Bunker, 27. julij ― Vabljene_i na odprtje 26. mednarodnega festivala Mladi levi 18. avgusta 2023 od 18. ure v dvorane in na igrišče Športnega društva Tabor.Festival odpiramo s prvimi znanilci prihajajočih festivalskih dni. Ob 18.00 bo svojo pot začel intimni avdio performans Tima Etchellsa in Anta Hamptona Iz merila, ki bo stalni sopotnik festivala do zadnjega dne. GregorZorc bo […] The post ODPRTJE 26. FESTIVALA MLADI LEVI appeared first on .
Dotik – Prostor – Koreografske skice

Dotik – Prostor – Koreografske skice

Bunker, 21. junij ― 7. in 8. julij 2023: Delavnica – laboratorij in razgovor Snježana Premuš (Slovenija) in Zrinka Šimičić Mihanović (Hrvaška) že 4 leta vztrajno gradita povezavo med somatsko – plesnimi ustvarjalci in umetniki, skozi predstave, simpozije ter delavnice. V letu 2023 nadaljujeta z vprašanjem kako se koreografske prakse povezujejo s somatskimi pristopi, kar je bilo uspešno zastavljeno […] The post Dotik – Prostor – Koreografske skice appeared first on .
Vabilo prostovoljkam_cem na 26. FESTIVAL MLADI LEVI 2023

Vabilo prostovoljkam_cem na 26. FESTIVAL MLADI LEVI 2023

Bunker, 6. junij ― Festival Mladi levi ne more biti popoln brez prostovoljk_cev. Vsako leto nam pomagate pri organizaciji in izvedbi festivala, ki v Ljubljano pripelje aktualne mednarodne in domače gledališke, plesne ter večmedijske umetnice in umetnike. Letos ponovno računamo na vašo pomoč. Letošnji Mladi levi se bodo odvili med 18. in 26. avgustom – devet dni vznemirljivih predstav, […] The post Vabilo prostovoljkam_cem na 26. FESTIVAL MLADI LEVI 2023 appeared first on .
MENT 2023

MENT 2023

Bunker, 3. marec ― MENT Ljubljana je eden vodilnih predstavitvenih festivalov in glasbenih konferenc v Srednji in Vzhodni Evropi ter največji tovrstni dogodek v regiji. Je festival glasbenih odkritij, ki predstavlja glasbene izvajalce iz cele Evrope. FESTIVALSKA VSTOPNICA– predprodaja: 49,00 € (do 28. 3. 2023)– na dan dogodka: 59,00 € (29. 3. 2023) DNEVNE FESTIVALSKE VSTOPNICE na voljo od […] The post MENT 2023 appeared first on .
MOČNEJŠE PERIFERIJE: JUŽNA KOALICIJA, delavnica za prihodnost

MOČNEJŠE PERIFERIJE: JUŽNA KOALICIJA, delavnica za prihodnost

Bunker, 6. februar ― Mreža Stronger Peripheries: A Southern Coalition (Močnejše periferije: Južna koalicija) je partnerstvo umetniških in raziskovalnih organizacij z obronkov Evrope. Poskušamo povezati umetnike in organizacije, ki so dobro lokalno usidrani, v mednarodno mrežo, ki povezuje različne periferije in jih tako ne postavlja v center, ampak vzpostavlja razpršeno mrežo zavezništev in sodelovanj. Partnerji skupaj organiziramo različna izobraževanja […] The post MOČNEJŠE PERIFERIJE: JUŽNA KOALICIJA, delavnica za prihodnost appeared first on .
Andreja Rauch Podrzavnik: Origami

Andreja Rauch Podrzavnik: Origami

Bunker, 22. december 2022 ― Projekt Origami se ukvarja s sogibanjem in soočenjem gibalnih teles, materiala in prostora. Razvija ideje dinamike in oblike, ki se zgodijo ob relaciji materialov – snovnih, gibalnih in zvočnih. Origami stremi k uprizoritvi, v kateri pet performerk/jev s svojim gibanjem in koordinacijo svojih poti gradi in modulira izbrano materijo; jo razgrne, prepogiba, preobrača, zlaga in […] The post Andreja Rauch Podrzavnik: Origami appeared first on .
Alicia Ocadiz & Tery Žeželj: Mnogovrstne pokrajine: Večerja tekočih zgodb

Alicia Ocadiz & Tery Žeželj: Mnogovrstne pokrajine: Večerja tekočih zgodb

Bunker, 22. december 2022 ― … Bi rad_a okusil_a zgodbo o meni? … Nekateri pravijo, da sem pred časom izgledala drugače. Če želiš, ti lahko zašepečem vse različice moje preteklosti … Morda pa je moja zgodba zgodba o tebi. Spomnim se te tam, ali nekih podobnih bitij … Na najkrajši dan leta in tik preden se dan spet začne daljšati, […] The post Alicia Ocadiz & Tery Žeželj: Mnogovrstne pokrajine: Večerja tekočih zgodb appeared first on .
GIBANICA – 11. bienale slovenske sodobne plesne umetnosti

GIBANICA – 11. bienale slovenske sodobne plesne umetnosti

Bunker, 21. december 2022 ― 22. – 25. februar 2023, Stara elektrarna in druge lokacije v Ljubljani Gibanica, bienale sodobne slovenske plesne umetnosti velja za najpomembnejšo nacionalno sodobnoplesno platformo. Ponuja kuriran nabor predstav, ki jih za festival vselej izbere tričlanska mednarodna selektorska ekipa, izbrane predstave tekmovalnega programa pa se potegujejo za nagrado Gibanice za najboljšo predstavo po izboru občinstva ter […] The post GIBANICA – 11. bienale slovenske sodobne plesne umetnosti appeared first on .

Podpora Bunkerju z 1 % dohodnine

Bunker, 12. december 2022 ― Drage prijateljice in prijatelji,ujeli smo ritem novega obdobja v Bunkerju. Po živahnem letu, polnem dogodkov ter uspešnih 25. Mladih levih se pripravljamo na zadnje decembrske umetniške dogodke in veliko druženja v Stari elektrarni. Ukvarjamo pa se tudi s prihajajočim letom in snujemo nove predstave in festivale, sodelovanja, prihodnost …Če želite podpreti delovanje zavoda Bunker, nam […] The post Podpora Bunkerju z 1 % dohodnine appeared first on .
INDUKTIVNA ZANKA v Stari elektrarni

INDUKTIVNA ZANKA v Stari elektrarni

Bunker, 7. november 2022 ― V Stari elektrarni želimo izboljšati dostopnost umetniških programov različnim skupinam gledalk in gledalcev. Letos smo se osredotočili na izboljšanje gledalske izkušnje za naglušne osebe, ki jim želimo omogočiti bolj kakovostno senzorično izkušnjo ob spremljanju gledaliških, plesnih ali glasbenih dogodkov ter olajšano udeležbo na drugih umetniških, pogovornih in izobraževalnih programih. V ta namen smo letos v […] The post INDUKTIVNA ZANKA v Stari elektrarni appeared first on .
3. poglavje: GOSTITI POKRAJINO

3. poglavje: GOSTITI POKRAJINO

Bunker, 26. september 2022 ― Tery Žeželj, Maria Magdalena Kozłowska: Predolgo sem hodila in postala sem krajina performativni sprehod Ste že kdaj bili v gozdu?Predstavljam si, da ste se zdaj rahlo nasmehnili, s kančkom sarkazma. »Seveda«, ste si rekli. »Kakšno vprašanje pa je to?!« Pa ste res bili? Ste bili v pravem gozdu? Takšnem, v katerem za vstop vplačaš? Sprehajanje […] The post 3. poglavje: GOSTITI POKRAJINO appeared first on .
2. POGLAVJE: Sanjati krajino

2. POGLAVJE: Sanjati krajino

Bunker, 26. september 2022 ― Prvo leto procesa Mnogovrstne pokrajine umetnice Tery Žeželj raziskuje štiri metodologije za prakticiranje drugačnega odnosa s krajinami, v katerih živimo. Osrednja metodologija drugega poglavja je imaginacija, ki nas zanima predvsem kot prostor stičišč – prostor mnogih svetov in pomemben prostor za vadenje medvrstnih odnosov in sinhroniziranja z različnimi ritmi življenja. Kako lahko sobivamo in vzdržujemo […] The post 2. POGLAVJE: Sanjati krajino appeared first on .
1. POGLAVJE: OPAZOVANJE

1. POGLAVJE: OPAZOVANJE

Bunker, 26. september 2022 ― Prvo poglavje Mnogovrstnih pokrajin v središče iskanja in razumevanja načinov bivanja v in z mnogovrstnimi pokrajinami postavi opazovanje. V začetku januarja 2022 si je Tery postavila prvo namero: opazovanje kot metodo za učenje o pokrajini. Začela je z vsakodnevno prakso opazovanja, fotografiranja in opisovanja majhnega delčka v Beatrixparku v Utrechtu kot načina za raziskovanje lastnega […] The post 1. POGLAVJE: OPAZOVANJE appeared first on .
še novic