Nevenka Koprivšek

Bunker, 14. februar ― Sad and devastated we are announcing the sudden death of Bunker’s founder and longtime director, Nevenka Koprivšek. The post Nevenka Koprivšek appeared first on .

IN MEMORIAM Nevenka Koprivšek

Bunker, 14. februar ― Žalostni in zaprepadeni sporočamo, da je nenadno preminula Bunkerjeva ustanoviteljica in dolgoletna direktorica Nevenka Koprivšek. Naša sodelavka in naša prijateljica.Nevenka je bila nenadomestljiva persona slovenske in mednarodne kulturne krajine in neustavljiva promotorka sodobnih uprizoritvenih umetnosti. Bila je vizionarka in aktivistka po srcu, z močnim občutkom za solidarnost in posluhom za potrebe mesta, umetnosti, umetnikov.Bila je […] The post IN MEMORIAM Nevenka Koprivšek appeared first on .

Calendar of Hopes 2021

Bunker, 22. januar ― S partnerji projekta Create to Connect -> Create to Impact in romunsko ilustratorko Adelo Giurgiu smo ustvarili “Calendar of Hopes 2021” – koledar z našimi željami za novo leto … Koledar lahko snamete tudi v pdf. formatu, ga natisnete in obesite na steno Želimo vam srečno leto, tako z ravno prav zdravja in veliko umetnosti! […] The post Calendar of Hopes 2021 appeared first on .

Podpora delovanju zavoda Bunker

Bunker, 14. december 2020 ― Podpora delovanju zavoda Bunker z namenitvijo do 0,5% dohodnine Dragi prijatelji, če želite podpreti delovanje zavoda Bunker, nam lahko namenite 0,5 % dohodnine. Vse, kar morate narediti je, da priloženi obrazec izpolnite in pošljete na vam najbližjo davčno izpostavo do 31. decembra 2020. OBRAZEC  / E-OBRAZEC  Veseli bomo vašega prispevka, uporabili ga bomo pametno – […] The post Podpora delovanju zavoda Bunker appeared first on .

17. Animateka se seli na SPLET!

Bunker, 18. november 2020 ― https://www.youtube.com/watch?v=GdFMvl2AU_8&feature=youtu.be Festivalski trailer avtorjev Mateja Lavrenčiča in Matjaža Morausa Zdešara 17. mednarodni festival animiranega filma Animateka, ki bi morala biti tudi v Stari elektrarni, se prestavlja na splet. Potekala bo med 30. novembrom in 9. decembrom na uporabnikom prijazni in preizkušeni platformi, ki ne omogoča le prikaza filmov, temveč tudi širšo festivalsko izkušnjo predavanj in […] The post 17. Animateka se seli na SPLET! appeared first on .
Jan Rozman: MEMEMEME

Jan Rozman: MEMEMEME

Bunker, 18. november 2020 ― Kdo je ‘me’ v ‘meme’ v ‘MEMEMEME’? MEMEMEME je bivanjski prostor asociativnega toka internetne skupnosti, trk brezkrajnega števila memov* in njihovih odmevov. Preko teles štirih performerjev, njihovih telefonov ter digitalnih asociativnih referenc videa in zvoka predstava plasti pomene gest, gibov, podob in izrazov. V partituri performativnega okolja preigrava mehaniko in se poigrava z estetiko internetnih […] The post Jan Rozman: MEMEMEME appeared first on .
Tina Kozin, Saška Rakef, Bojana Šaljić Podešva: IDEN

Tina Kozin, Saška Rakef, Bojana Šaljić Podešva: IDEN

Bunker, 18. november 2020 ― Narava je žgoča tema časa, v katerem bivamo, in ko razpiramo temo narave, ne govorimo zgolj o filozofskih vprašanjih, ampak tudi o konkretnem vprašanju preživetja, moči in varovanja – ali mi varujemo naravo ali narava varuje nas? Elektroakustična opera Iden je zasnovana na primeru začasnega geografskega pojava v Litvi, Kuronske sipine, razkriva pa tudi brezčasne […] The post Tina Kozin, Saška Rakef, Bojana Šaljić Podešva: IDEN appeared first on .

PARL, Performance Art Research Ljubljana

Bunker, 29. avgust 2020 31. avgust9. september 2020 Domači in tuji avtorji in avtorske skupine se bodo v Ljubljani udeležili 10-dnevnega programa PARL za razvoj avtorskih projektov na področju performansa, avtorskega gledališča, sodobnega plesa, intermedijske in hibridne umetnosti. PARL povezuje kreativne prakse, metode in produkcijske modele vodilnih ustvarjalcev in producentov sodobnih scenskih umetnosti, ki delujejo v Ljubljani. […] The post PARL, Performance Art Research Ljubljana appeared first on .

Sindikat odklonskih entitet 2020

Bunker, 30. julij 2020 ― platforma robnih urbanih žanrov Tretja edicija Sindikata bo ponovno namenjena vsem, ki jim je blizu zabava, smeh, drznost, provokacija in druge grenko-sladke profesionalne kot tudi »diletantske« odrske radosti. Letošnja “koronska” izdaja bo potekala v dveh delih, in sicer štiri večere avgusta v dvorani Stare mestne Elektrarne, pet večerov pa septembra v klubu Gromka na Metelkovi. […] The post Sindikat odklonskih entitet 2020 appeared first on .
TRIGGER 2020

TRIGGER 2020

Bunker, 27. julij 2020 ― Napovedujemo letošnjo drugo TRIGGER platformo 2020, ki se bo odvila med 29. in 31. avgustom. The post TRIGGER 2020 appeared first on .

13. Klovnbuf festival

Bunker, 27. julij 2020 ― Mednarodni festival sodobne klovnade in novega cirkusa3.– 9. avgust 2020 Festival Klovnbuf v svoji trinajsti izdaji prinaša živo in atraktivno zmes različnih jezikov sodobnega cirkusa, ki jih v Sloveniji le redko vidimo, ob čemer je letošnji poudarek na umetnosti žongliranja. Klovnbuf tako v svoji globoko poletni različici vsebuje predstave najatraktivnejših domačih in tujih umetnikov, predstavitev […] The post 13. Klovnbuf festival appeared first on .

Mi smo #odprti

Bunker, 4. julij 2020 ― Skupaj z mnogimi partnerskimi organizacijami smo otvorili #Odprti oder na Muzejski ploščadi v Ljubljani, ki bo od 1. julija do 31. avgusta vsak teden predstavljal gledališče, ples, lutke, glasbo, literaturo, pogovore … in tudi festival MLADI LEVI 2020! Skupaj smo pripravili več kot 100 brezplačnih prireditev in to poletje vas vabimo v našo družbo! Za […] The post Mi smo #odprti appeared first on .

STARCI 1.2

Bunker, 4. december 2018 ― [ 23. 3. 2019; 19:00; 24. 3. 2019; 19:00; ] Hiranje, osamljenost, bolezen, smrt. Občutek, da nam življenje polzi iz rok, in da gre svet mimo brez nas. In da je vse, kar nam je ostalo, le še spomin. Živimo v družbi, ki se s staranjem sooča preko institucionalizacije, s predsodki in izolacijo. Kjer je medgeneracijsko sodelovanje pogosto le floskula. In kjer moramo govoriti le o [...]

Mammalian Diving Reflex: VES MOJ SEKS (CA, SI)

Bunker, 6. avgust 2018 ― [ 24. 8. 2018; 20:00; 25. 8. 2018; 21:00; 26. 8. 2018; 17:00; ] Mammalian Diving Reflex je kolektiv, ki ga umetniško vodi Darren O'Donnel. V svojem delu uporabljajo metodo, ki jo je razvil O'Donnel in poimenoval »socialna akupunktura«. Verjame namreč, da je mogoče usihajočo moč, potentnost in relevanco gledališča spodbuditi s civilno angažiranostjo in socialnimi interakcijami kot estetiko. Mammalian Diving Reflex se osredotočajo na participatorne procese in tudi [...]

VN Lab – laboratorij za sodobne scenske umetnosti – prijave do 15. januarja 2017

Bunker, 10. januar 2017 ― Foto: arhiv VN januar – junij 2017 Lab je organiziran kot serija 6 delavnic, ki so povezane v kontinuiran kreativni proces. Delo poteka po metodi samouprizarjanja, ki smo jo razvili na osnovi 10-letne ustvarjalne prakse Vie Negative in izkušenj pri vodenju številnih delavnic doma in v tujini. Cilj VN Lab-a je uprizarjanje. Udeleženci večino časa posvečajo raziskavi svojega [...]
še novic