Četrtek, 10. 12. ob 19.00 – Kaj nam prinaša leto 2021 – Drubravka Oberžan – predavanje na daljavo

Knjižnica Zagorje, 30. november ― V SODELOVANJU Z ZASAVSKO LJUDSKO UNIVERZO Vsebina predavanja: Prelomno leto 2020 so oz. bodo v astrološkem smislu zaznamovale tri pomembne planetarne združitve. Začenjajo se trije pomembni planetarni ciklusi, ki pomembno in prelomno zaznamujejo družbena dogajanja in tudi življenje vsakega posameznika. Po Plutonu in Saturnu v januarju 2020, The post Četrtek, 10. 12. ob 19.00 – Kaj nam prinaša leto 2021 – Drubravka Oberžan – predavanje na daljavo appeared first on knjižnica Zagorje.

TEDEN SPLOŠNIH KNJIŽNIC 16. – 20. NOVEMBER

Knjižnica Zagorje, 23. oktober ― Pozdravljeni! Tu je povezava na kratek video, ki je objavljen na spletni strani knjiznice.si https://drive.google.com/file/d/1X1U3VRe5clX2SM85VNfn0CB9tpMHP-Su/view Video sestavljajo utrinki iz projektov, ki so jih v letošnjem letu prijavile knjižnice za nagrado ZSK. Teden splošnih knjižnic se bo v petek, 20. 11. 2020 zaključil z Dnevom splošnih knjižnic. Na The post TEDEN SPLOŠNIH KNJIŽNIC 16. – 20. NOVEMBER appeared first on knjižnica Zagorje.

Torek, 27. 10. 2020 ob 18.30 – Goran Ajtič – Njegovo mnenje – predstavitev knjige

Knjižnica Zagorje, 29. september ― Naš rojak, Goran Ajtič je že kot otrok vedel, da se bo nekega dne ukvarjal z literarno umetnostjo. Čeravno se je v zadnjih letih uveljavil tudi v svetu slovenske neodvisne filmske produkcije kot avtor kratkih eksperimentalnih in igranih filmov, je njegova primarna ljubezen še vedno pisanje, čemur se The post Torek, 27. 10. 2020 ob 18.30 – Goran Ajtič – Njegovo mnenje – predstavitev knjige appeared first on knjižnica Zagorje.

Torek, 20. 10. 2020 ob 18.30 – Metka Dolanc – Želvice – predstavitev knjige

Knjižnica Zagorje, 29. september ― Metka Dolanc iz Dobovca predstavlja svoj literarni prvenec, pravljico Želvice, ki spregovori o občutljivih tematikah izgube najbližjega in prebolevanja. Pravljica govori o tesno povezani želvji družini, ki živi na sončnem otoku sredi oceana. Neko noč močna nevihta povzroči, da valovi razburkanega morja pogoltnejo eno od želvic, preostanek družine The post Torek, 20. 10. 2020 ob 18.30 – Metka Dolanc – Želvice – predstavitev knjige appeared first on knjižnica Zagorje.

BEREMO ZA GORAMI – Bralna značka za odrasle 2020/21

Knjižnica Zagorje, 10. september ― V Knjižnici Zagorje nadaljujemo s projektom BEREMO ZA GORAMI. Bralna značka za odrasle se bo letos začela 8. septembra na mednarodni dan pismenosti, zaključila pa se bo 23. aprila, ko praznujemo svetovni dan knjige. Za tretjo sezono bralne značke smo izbrali zgodbe o knjigah, ljubiteljih knjig oziroma ljudeh, The post BEREMO ZA GORAMI – Bralna značka za odrasle 2020/21 appeared first on knjižnica Zagorje.

Starši radi beremo mladinske knjige – bralna značka za starše 2020/21

Knjižnica Zagorje, 10. september ― Bralna značka za starše? Le zakaj? Ker tudi starši radi beremo, ker so mladinske knjige zelo kvalitetne, zanimive in poučne, ker lahko z našim branjem spodbujamo branje naših otrok. Preberite najmanj 7 knjig, izpolnite bralni list in ga oddajte do vključno aprila 2021. PRIPOROČILNI SEZNAM: AL M. H.: Zeleno kolo BEAUVAIS The post Starši radi beremo mladinske knjige – bralna značka za starše 2020/21 appeared first on knjižnica Zagorje.

Ponedeljek,14. 12. ob 19.00 – Predstavitev knjige Mongolske pege – Zoran Predin (na daljavo)

Knjižnica Zagorje, 9. september ― v sodelovanju z Zasavsko ljudsko univerzo Kadarkoli izvem, da se je nekdo, ki ga ne poznam kot pisatelja, odločil napisati roman, v meni to zbudi prav posebno radovednost. Roman o svojemu avtorju razkrije veliko več, kot nam je avtor sam o sebi pripravljen razkriti. V pesmih se The post Ponedeljek,14. 12. ob 19.00 – Predstavitev knjige Mongolske pege – Zoran Predin (na daljavo) appeared first on knjižnica Zagorje.

Audibook

Knjižnica Zagorje, 17. avgust ― Izposojanje avdio knjig prek mobilne aplikacije Audibook Članom Knjižnice Mileta Klopčiča Zagorje ob Savi ponujamo novost – izposojo avdio knjig v slovenskem jeziku z uporabo pametnih telefonov. Izposoja avdio knjig se izvaja v mobilni aplikaciji Audibook, aplikacija je dostopna v trgovini Play (za vse Android telefone) ali The post Audibook appeared first on knjižnica Zagorje.

BREZSTIČNO POSLOVANJE V KNJIŽNICI ZAGORJE – 16. 11. 2020

Knjižnica Zagorje, 17. avgust ― Sporočamo vam, da je skladno z najnovejšo zakonodajo Knjižnica Zagorje spet odprta in sicer bomo imeli kot doslej brezstično poslovanje. Možen je prevzem vnaprej naročenega gradiva: – ponedeljek, torek, četrtek, petek od 10.00 do 14.00 – sreda od 14.00 do 18.00. Vračanje gradiva je omogočeno, zamudnine ni. The post BREZSTIČNO POSLOVANJE V KNJIŽNICI ZAGORJE – 16. 11. 2020 appeared first on knjižnica Zagorje.

Poletno branje za starostno obdobje od 7 do 12 let

Knjižnica Zagorje, 2. julij ― Odhajamo na počitnice, s seboj vzemimo knjige in jih vsak dan prebirajmo. V mislih bomo potovali tja, kamor nas bo popeljala zgodba. Beri tudi ti in osvoji lepo nagrado. Pravila sodelovanja: – beri vsaj 20dni/15 minut – v seznam bralnih dni vpisuj naslove knjig, – starši s The post Poletno branje za starostno obdobje od 7 do 12 let appeared first on knjižnica Zagorje.

BIBLOS – e-knjige so vedno na razpolago

Knjižnica Zagorje, 23. marec ― Spoštovani, ne pozabite v teh časih na elektronske knjige, ki jih lahko naložite z vstopne strani Biblos.si. Potrebujete številko knjižnične izkaznice ter geslo, ki ga sicer uporabljate za cobiss – moja knjižnica. Pred številko izkaznice vpišite v okence sikzag. The post BIBLOS – e-knjige so vedno na razpolago appeared first on knjižnica Zagorje.

Torek, 22. 9. 2020 – Jerneja Jošar – Ekološki vrt brez prekopavanja, okopavanja in pletja – kako se v jeseni lotimo del na vrtu

Knjižnica Zagorje, 9. december 2019 ― V SODELOVANJU Z DRUŠTVOM ZA ZDRAVILNE RASTLINE ZASAVJE Vrtnarjenje je sprostitev in ne obveznost in ne garanje. Prekopavanje, okopavanje, pletje in vsakodnevno zalivanje postanejo z drugačnim pristopom do vrta in narave preteklost. Se sliši prelepo in nemogoče? Boste videli, kako preprosto je! Izvedeli boste: Kako skrbimo za The post Torek, 22. 9. 2020 – Jerneja Jošar – Ekološki vrt brez prekopavanja, okopavanja in pletja – kako se v jeseni lotimo del na vrtu appeared first on knjižnica Zagorje.

Poletno branje na oddelku za odrasle

Knjižnica Zagorje, 9. december 2019 ― Na oddelku za odrasle smo za vas pripravili aktualne poletne knjige, ki bodo rade odšle z vami na dopust. Želimo vam lepo poletje, veliko zdravja ter dobrega branja, ki ga dobite pri nas! Vabimo vas v Knjižnico Zagorje. The post Poletno branje na oddelku za odrasle appeared first on knjižnica Zagorje.
še novic