Popravki

Popravki

Airbeletrina, 17. januar ― "V zvezi s Transverzalo je v petdesetih mnoge skrbelo, da bo 600 kilometrov morda preveč tudi zato, ker so bili slabo razgledani. Takšna zamejenost je danes nerazumljiva, toda takrat pač niso imeli vsega na konicah prstov, kot imamo v zadnjem desetletju ali dveh," pravi v tretjem nadaljevanju svojega opisa poti po Transverzali Jakob J. Kenda.
Knjiga priznanj: Ana Svetel

Knjiga priznanj: Ana Svetel

Airbeletrina, 14. januar ― Ana Svetel trenutno žanje veliko hvale in pozornosti javnosti s knjigo Dobra družba, ki je lani jeseni izšla pri LUD Literatura. V njej v 21 zgodbah na temo javnih prevozov izpiše natančno sliko družbe. Avtorica, ki je zaposlena kot mlada raziskovalka na Filozofski fakulteti v Ljubljani, je nase opozorila že s pesniško zbirko Lepo in prav, ki je bila nominirana za nagrado za najboljši prvenec.
Knjiga priznanj: Mate Dolenc

Knjiga priznanj: Mate Dolenc

Airbeletrina, 5. januar ― Mate Dolenc je svoj obsežen opus več kot tridesetih knjig pred nedavnim povečal še za eno, saj je med bralce poslal zbirko pravljic z naslovom Kako dolg je čas (Beletrina). Pisatelja smo zasačili z nekaj vprašanji, na katera je z veseljem odgovoril.
Razlike pri poučevanju: Amerika proti Sloveniji

Razlike pri poučevanju: Amerika proti Sloveniji

Airbeletrina, 3. januar ― Noah Charney v kolumni analizira razlike med ameriško in slovensko pedagoško metodologijo na univerzitetni ravni. Ameriški profesorji k poučevanju pristopajo z odnosom, ki pravi »zame je bil študij naporen, vendar sem se domislil lažjega načina, ki vas ga bom naučil, pa bo vaša učna izkušnja lažja od moje,« ugotavlja naš kolumnist.
Domača knjižnica: Valentina Smej Novak in Luka Novak

Domača knjižnica: Valentina Smej Novak in Luka Novak

Airbeletrina, 31. december 2019 ― Obsežna domača knjižnica Valentine Smej Novak in Luke Novaka je heterogena. V njej so podedovane knjige, nakupi in izbori iz različnih življenjskih obdobij in tiste, ki sta jih izdala ali sama napisala. Med njimi so tudi knjižna dela, ki so ju osebnostno opredelila, tista, h katerim se vedno znova vračata, pa tudi nekaj knjig, ki še čakajo, da jih bosta nekoč prebrala.
Zapisi na Facebooku, ki postanejo knjiga

Zapisi na Facebooku, ki postanejo knjiga

Airbeletrina, 28. december 2019 ― Z internetom se je odprl dodaten prostor komuniciranja, izražanja, izobraževanja, refleksije, distribucije, oglaševanja, prodaje in strukturiranja moči. V njem so svoj prostor našli tudi umetniki, denimo Eva Mahkovic, ki zadnje mesece žanje uspehe s svojo knjigo Facebook statusov z naslovom na tak dan najbolj trpi mastercard.
Dogodki leta 2019, ki si jih bomo zapomnili

Dogodki leta 2019, ki si jih bomo zapomnili

Airbeletrina, 26. december 2019 ― Izbrali smo nekaj knjižnih dogodkov ali s knjigami povezanega dogajanja v letu 2019, ki si ga bomo zapomnili. Vsekakor je bilo veliko bolj pestro v drugi polovici leta, kar pa ni nič nenavadnega, saj se takrat vrstijo knjižni sejmi, založniki pa v prednovoletni nakupovalni mrzlici izdajo tudi največ knjig.
še novic