Oni (15.3.2019 17:30)

Španski borci, 4. februar ― Si predstavljaš svet, v katerem sta smeh in veselje obvezen del tvojega vsakdana? Kjer je tvoja trava ravno toliko zelena kot sosedova in se življenje zajema z veliko žlico? Si predstavljaš ljudi, ki nikoli ne snamejo rožnatih očal in ljubijo dobroto, čeprav je sirota? Si upaš verjeti, da ta svet že obstaja?

Neforma 69 (22.2.2019 20:00)

Španski borci, 31. januar ― Februarska Neforma se bo preselila v tematski sklop Nova srečanja (Match making), ki je namenjen poligonu za preizkušanje možnih sodelovanj ali kot korak k bolj poglobljenemu delu. Izbran ustvarjalec sam povabi sodelavce iz drugega področja, da skupaj preizkusijo določeno idejo oziroma princip dela, z namenom, da (morda) preidejo od splošnih tipajočih improvizacij v vsebinsko bolj določeno raziskovanje.

Zimska produkcija plesne šole Kazina (19.1.2019 10:30)

Španski borci, 18. januar ― Na Zimski produkciji Plesne šole Kazina bomo iz plesnih dvoran na pravi oder postavili delček polletnega plesnega ustvarjanja. Nastopajoči različnih generacij bodo del svojega znanja predstavili v koreografijah različnih plesnih zvrsti, ki so jih ustvarili izvrstni vaditelji, učitelji in trenerji Kazine.

Ples za hudiča / Kokoro (31.1.2019 20:00)

Španski borci, 4. januar ― “Ples za hudiča” je čudovit razmislek o spolu in spolnosti ter o ujetništvu svoje lastne identitete. Solo, v izjemni izvedbi Hilde Sandvold, vas bo tako nasmejal, kot vam dal razmišljati. V drugem delu »Kokoro« pa vas bo Luna Cenere popeljala na popotovanje, v katerem bo njeno telo postalo graciozna skulptura, ki zbuja tako nelagodje kot čarobnost.

Kokoro / Ples za hudiča (31.1.2019 20:00)

Španski borci, 4. januar ― V prvem delu »Kokoro« vas bo Luna Cenere popeljala na popotovanje, v katerem bo njeno telo postalo graciozna skulptura, ki zbuja tako nelagodje kot čarobnost. Drugi del večera, “Ples za hudiča” pa je čudovit razmislek o spolu in spolnosti ter o ujetništvu svoje lastne identitete. Solo, v izjemni izvedbi Hilde Sandvold, vas bo tako nasmejal, kot vam dal razmišljati.

Mala Kline: SONGI V/XII (28.12.2018 20:00)

Španski borci, 28. december 2018 ― Mala Kline se že desetletje osredotoča na umetniško in teoretične delo, ki temelji na praksah sanjanja kot načina kako doživljajoče telo procesira tok zaznavnih informacij z nenehnim generiranjem podob. S »SONGI« vzpostavlja večletno performativno raziskavo jezika in njegovih potencialov. Zanima jo jezik, ki ga čutimo preden ga razumemo, in ki skozi empatijo razvija našo občutljivost in odpira komplekšnejšo misel in komunikacijo. Projekt sestavlja XII epizod. Vsakič gre za...

Neforma 68 (29.1.2019 20:00)

Španski borci, 20. december 2018 ― Sklop Dialogi se vrača k izvorni ideji Neforme: h glasbeno plesnemu dialogu. Poudarek je na skupnem komponiranju, ki se odvija skozi dialog med dvema medijema. Presečiščna točka ustvarjalnih interesov tokratnih gostov je ravno glasbeno komponiranje. Ker pa njuno ustvarjalno početje ni omejeno samo na glasbo, pač pa je razvejano skozi ples, film, gledališče, poučevanje, vodenje umetniških kolektivov … , nam njuno srečanje obljublja širok in raznoroden nabor kompozicijskih kot...

Starost ni za mevže (10.1.2019 18:30)

Španski borci, 19. december 2018 ― Dragan Petrovec je že v knjigi Fanči s psihiatrije in še hujše zgodbe, še bolj pa v Pismu nigerijske vdove pokazal vso svojo subtilnost opazovanja sveta okrog sebe in prizanesljivost do naključnih pasantov in lastnih zapletov z njimi. Čeprav je videti, da se razumevajoče, pa vendar, norčuje tako iz sebe kot iz drugih, nas predvsem opozarja na nesmiselnost marsikaterega družbenega pravila in na ne zgolj nostalgičen pomen preteklosti in tradicij. Z avtorjem se bomo pogovarjali kako na...
še novic