MOSTE OPEN (11.9.2021 16:00)

Španski borci, 8. julij ― Ponovno se bo zgodil dan, ko se naša umirjena četrt prebudi in vabi vse bližnje in daljne na dan druženja ob kulturnem, ekološkem, kulinaričnem, glasbenem, otroškem in mladinskem programu. Že četrta edicija dogodka MOSTE OPEN, ki ga organizirata Zavod EN-KNAP in Mladinska postaja Moste, se bo zgodila v soboto, 11. septembra na ploščadi Centra kulture Španski borci.

VREČA POLNA JABOLK (12.6.2021 10:00)

Španski borci, 8. junij ― Mednarodno gledališče Karabas, ki združuje akademske ustvarjalce iz različnih delov Evrope, vabi svoje mlado občinstvo na ogled predstave Vreča polna jabolk. Podajmo se na pot s pogumnim zajčkom, ki s svojo dobroto razveseli vse gozdne živali in svoji družini prinese nepričakovano srečo.

Petra Hrašćanec: SKUPAJ (30.6.2021 20:00)

Španski borci, 25. maj ― SKUPAJ, predstava izbrana na javnem razpisu mreže Pan-Adria, je plesni dogodek šestih plesalk, ki so skozi kultiviranje abstraktne forme dela ustvarile gibajoče se podobe. S predstavo so si lani prislužile nagrado za najboljšo koreografijo, ki jo na Hrvaškem dodeljuje Združenje profesionalnih plesnih umetnikov.

COGITO (12.6.2021 20:00)

Španski borci, 19. maj ― Vabljeni na ogled plesne predstave zavoda EN-KNAP, COGITO, avtorja Tamása Tuze, osrednjega člana skupine EN-KNAP od leta 2010. Delo, ki je nastajalo v tesnem sodelovanju avtorja in skupine, osvetljuje zapletenost mišljenja in samih misli, telesa in uma, dvomov in gotovosti ter išče inspiracijo v Descartovi trditvi, Cogito ergo sum (Mislim, torej sem).

DOMOVINA (1.6.2021 20:00)

Španski borci, 19. maj ― Po predolgem čakanju na ponovno snidenje z vami v živo se vračamo na veliki oder Španskih borcev, in sicer s premiero predstave DOMOVINA, ki je nastala v koreografiji Iztoka Kovača in plesalcev skupine EN-KNAP Group ter v sodelovanju z avstralsko skladateljico Cathy Milliken in pevcem Michaelom Schiefelom.
še novic