Francoski novi val #1 (9.5.2019 20:00)

Španski borci, 24. april ― V četrtek, 9. maja ob 20h se nam v okviru celoletnega festivala Plesna Vesna na odru Španskih borcev predstavljata dva mlada francoska avtorja in sicer oba s svojima debitantskima solo koreografijama. Francoski novi val #1 pa bo zgolj prvi v seriji treh večerov pod pokroviteljstvom Francoskega Inštituta v Ljubljani, saj z veseljem najavljamo še dva večera francoskih umetnikov, ki se bosta odvila jeseni.

Corpus Aurora (18.5.2019 19:30)

Španski borci, 23. april ― Koreografinja in plesalka v predstavi Corpus Aurora izhaja iz intenzivnih telesnih izkušenj in notranjih  doživetij.  Spogleduje se s konceptom dveh polov: težo in lahkotnostjo, dvema kvalitetama giba, ki se med seboj prepletata, povezujeta in skoraj nevidno prehajata drug v drugega.

Razstava PREOBLIKOVALNICA (11.4.2019 15:13)

Španski borci, 11. april ― V Galeriji Internacionala, v Centru kulture Španski borci si lahko do sredine maja ogledate razstavo del študentk Fakultete za dizajn. Dela so nastala konec leta 2018 na 1. zimskem taboru ponovne uporabe, Eko Re-use camp, kjer je skupina študentk v enem tednu zasnovala in izdelala šest prototipov izdelkov narejenih iz odpadnega materiala.

POZOR HUD PLES 3 (25.4.2019 11:00)

Španski borci, 4. april ― PREMIERA ZA ŠOLSKE SKUPINE! Kaj je lahko bolj atraktivnega kot gib, ki vznemiri, kot gib, ki pelje stran od sveta »tu in sedaj« v nek drugačen svet, v katerem se čuti naselijo v vse pore plesalčevega in tudi gledalčevega telesa? Kako ne samo razumeti, ampak tudi ugledati samega sebe in hkrati videti svet z drugačnimi očmi, ga začutiti – preko avtentičnosti gibalnega izraza? Vse to in še več bomo odkrivali v predstavi Pozor hud ples 3, ki bo tako sodobni ples kot življenje...

Nemški novi val (11.4.2019 20:00)

Španski borci, 26. marec ― V Center kulture Španski borce prihajata dve nemški produkciji, izbrani v top 20 mednarodne plesne mreže Aerowaves. Predstava Site Ostheimer , »MOLIMO« svojo inspiracijo zajema iz bogate kulture ameriškega plemena Miwok. Izraz MOLIMO v njihovem narečju predstavlja medveda, ki se počasi pomika iz svetlobe v senco in napeljuje na mistiko, dvoumnost in obskurnost. V drugem delu večera pa na oder stopata plesalka Julek Kreutzer in glasbenik Michelangelo Contini v predstavi Line Gómez,...

Neforma 70 (12.4.2019 20:00)

Španski borci, 22. marec ― Aprilska Neforma bo ponovno del tematskega sklopa Nova srečanja (Match making), ki je namenjen poligonu za preizkušanje možnih sodelovanj ali kot korak k bolj poglobljenemu delu. Izbran ustvarjalec sam povabi sodelavce iz drugega področja, da skupaj preizkusijo določeno idejo oziroma princip dela, z namenom, da (morda) preidejo od splošnih tipajočih improvizacij v vsebinsko bolj določeno raziskovanje.

Kaj manjka? Veselja, pogovora , sproščenosti… (11.4.2019 18:30)

Španski borci, 22. marec ― Je dovolj, da ponudimo človeku posteljo, zdravila, hrano in nego telesa? Za stare je, oni ne živijo, so tam nekje, spravljamo jih v institucije, če si jih seveda lahko privoščijo, ko pa nakažejo drobno iskrico življenja v utrujenih očeh, nihče več ne ve, kaj bi z njimi. Prižgemo jim televizijo v skupinski sobi, jim prinesemo domine, potem pa, saj veste, stari so, naj varčujejo z močmi.

Folklorno urbano 2019 (9.4.2019 19:00)

Španski borci, 22. marec ― Pregledno srečanje produkcij odraslih folklornih skupin, ki nastajajo v okviru matičnega društva in so namenjene ogledu otroške in odrasle populacije.. Srečanje je spremljano s strani strokovnega svetovalca za področje folklorne dejavnosti.

Fanfara (26.3.2019 8:30)

Španski borci, 27. februar ― fanfara je največja študentska marketinška konferenca v Sloveniji, ki jo organizira Študentska sekcija Društva za marketing Slovenije. 26. Marca se bo odvila že 12. Fanfara, ki bo potekala v Španskih borcih, tokrat z nosilno tematiko »Marketing. In vse dobi smisel.«

Neposlušno – glasbena tveganja na preizkušnji (21.3.2019 14:00)

Španski borci, 27. februar ― Neposlušno ustvarja pogoje za prakticiranje improvizacije in za razvoj improvizacijskega potenciala. Improvizirano glasbo je treba izvajati redno. Na festivalih, koncertih, v zasebnosti, v skupinah, solistično in še posebej v novih situacijah, ko so glasbene izkušnje in pričakovanja na preizkušnji. Neposlušno je prostor izmenjav, kjer se na koncertih, delavnicah, predavanjih in v drugih formah križajo raznovrstne mejne glasbene prakse.
še novic