EN-KNAP 1993-2020

Španski borci, 20. april ― V dani situaciji, ko odri ostajajo zaprti in je ogled plesnih predstav v živo nemogoč, so v zavodu EN-KNAP izdali knjigo, ki tako vizualno kot tekstovno ponuja zgodovinski pregled delovanja EN-KNAPa.

Javni razpis Oder360 je zaključen!

Španski borci, 4. marec ― Zaključil se je javni razpis za produkcijsko, postprodukcijsko in distribucijsko sodelovanje Oder360, ki ga je razpisal zavod EN-KNAP v sodelovanju s Centrom za kreativnost, pri Muzeju za arhitekturo in oblikovanje. Izbranih je bilo 5 produkcij.

JAVNI RAZPIS Pan-Adria 2021/2022

Španski borci, 1. marec ― Zavod EN-KNAP, Ljubljana, v sodelovanju z regionalnimi partnerji: Hrvatskim kulturnim domom na Sušaku iz Reke, Kulturno-umetniškim društvom Moment iz Maribora, Slovenskim narodnim gledališčem iz Nove Gorice ter Zagrebačkim plesnim centrom iz Zagreba, Mediteranskim plesnim centrom iz Svetvinčenata in Artisti Associati iz Gorice, vabi k prijavi na razpis za koprodukcijsko sodelovanje v regionalni mreži.

COGITO (24.2.2021 20:00)

Španski borci, 16. februar ― Vabljeni na ogled spletne predstave zavoda EN-KNAP, COGITO, avtorja Tamása Tuze, osrednjega člana skupine EN-KNAP od leta 2010. Delo, ki je nastajalo v tesnem sodelovanju avtorja in skupine, osvetljuje zapletenost mišljenja in samih misli, telesa in uma, dvomov in gotovosti ter išče inspiracijo v Descartovi trditvi, Cogito ergo sum (Mislim, torej sem).

Dežela sanj (21.3.2021 18:00)

Španski borci, 3. februar ― Nemo je sanjski junak, grafična mojstrovina sanj in fantazije - stripa, ki je izhajal v času od leta 1905 do 1911 v časopisu New York Herald. Mali Nemo je bil tedenski komični strip o fantastičnih sanjah malega dečka ustvarjen v maniri art-nouveau. Sedaj pa se je zgodba skozi budno oko Barbare Novakovič iz zavoda MUZEUM, predrugačila in prevedla v plesno predstavo za otroke in odrasle z naslovom Dežela sanj. Vstopite vanjo!

Čas nežnosti (21.3.2021 20:00)

Španski borci, 3. februar ― Predstava z naslovom Čas nežnosti zasnovana v sklopu programa ob 25. jubileju gledališča Muzeum sestoji iz fragmentov in redifinicije projektov iz preteklega obdobja, ki so bili uresničeni v času od leta 1995 do 2019. Preplet srečevanj na področju ikonografije skozi prizmo spomina in prostorskih ter časovnih referec spenja obravnavane teme v širši kontekst.

JAVNI RAZPIS oder360

Španski borci, 29. januar ― Zavod EN-KNAP v sodelovanju s Centrom za Kreativnost, pri Muzeju za arhitekturo in oblikovanje,v okviru projekta oder360 objavlja javni razpis za produkcijsko, postprodukcijsko in distribucijsko sodelovanje. Projekt oder360 vabi zainteresirane umetnike ali producente, ki delujejo v Sloveniji, da se prijavijo na razpis za virtualizacijo svojih že izdelanih predstav.

V letu 2021 prihaja koprodukcija MUZEUM in EN-KNAP: Čas nežnosti

Španski borci, 10. december 2020 ― Predstava z naslovom Čas nežnosti zasnovana v sklopu programa ob 25. jubileju gledališča Muzeum sestoji iz fragmentov in redifinicije projektov iz preteklega obdobja, ki so bili uresničeni v času od leta 1995 do 2019. Preplet srečevanj na področju ikonografije skozi prizmo spomina in prostorskih ter časovnih referec spenja obravnavane teme v širši kontekst.
še novic