SKOZI MOJE OČI (26.1.2022 19:00)

Španski borci, 19. januar ― Razstava “Skozi moje oči” prikazuje vizualna dela mladoletnikov brez spremstva – mladoletnih oseb, s statusom prosilca/ke za mednarodno zaščito ali begunca/ke, ki so v Slovenijo prišli brez spremstva odrasle osebe.

JAVNO POVABILO 2022 - Oder360

Španski borci, 14. januar ― Zavod EN-KNAP, v sodelovanju s Centrom za kreativnost pri Muzeju za arhitekturo in oblikovanje, v okviru projekta Oder360, ki poteka od 1. 1. do 20. 6. 2022, objavlja javno povabilo 2022, za produkcijsko in postprodukcijsko sodelovanje.

Iščemo ambiciozne pisce s področja plesa!

Španski borci, 12. januar ― Springback Academy razpisuje odprti poziv, v katerem bodo izbrali do 10 piscev, ki bodo v času vsakoletnega festivala Spring Froward Aerowaves deležni mentorstva na področju kritiškega pisanja.Letošnji festival se bo odvijal v evropskem mestu kulture Elefsina v Grčiji med 28. aprilom in 1. majem 2022. Festival gostuje v okviru DAN.C.CE UNITIVA.

Mattia Cason in EN-KNAP Group: ETIOPIJKE (26.1.2022 19:00)

Španski borci, 5. januar ― Vabljeni na predpremiero predstave ETIOPIJKE, ki je prva celovečerna avtorska predstava koreografa in plesalca Mattie Casona in bo na sporedu 26. in 27. januarja ob 19:00 v Centru kulture Španski borci. Predstava je osvojila glavno nagrado PREMIO SCENARIO 2021, ki jo vsako leto podeljuje L’Associazione Scenario in se bo po ljubljanski predpremieri v Italiji prvič predstavila v Milanu ter nato nadaljevala pot po številnih italijanskih odrih.

EN-KNAP Group: TRIPLET (Odvečni) (15.1.2022 19:00)

Španski borci, 5. januar ― V soboto, 15. januarja vas vabimo vas na premiero družabnega dogodka TRIPLET, ki je preplet predstave v živo, moderiranega pogovora in druženja občinstva z ustvarjalci ter izkušnje ogleda delov predstave na z VR očali, posnete iz središča odra. Vabimo vas, da si ogledate plesno predstavo v živo, se zbližate z ustvarjalci predstave, sodelujete v pogovoru, uživate v privilegiranem pogledu in postanete sami svoj režiser v 360° okolju ter si ustvarite lastno dolžino večera.

Fabien Prioville: PRIVID TRENUTKA (14.1.2022 18:30)

Španski borci, 5. januar ― Zavod EN-KNAP gosti mednarodno priznanega plesnega ustvarjalca Fabiena Priovillea z njegovo produkcijo PRIVID TRENUTKA, ki gledalca popelje na potovanje po edinstveni plesno-virtualni resničnosti in v kateri Fabien Prioville, dolgoletni sodelavec kultne Pine Bausch in kanadske skupine La La La Human Steps, ponovno navdušuje s svojo prepoznavno in močno avtorsko poetiko.

NATARAJ SE PREDSTAVI (27.12.2021 19:15)

Španski borci, 20. december 2021 ― S svojim unikatnim pristopom k plesu bo Nataraj skozi mešanico koreografskih del in improvizacije popeljal publiko na izlet interakcije giba in glasbe. Vse od plesno-vizualnih poslastic, muzikaličnih momentov in do iskrenih doživljajev glasbe nas čaka konec decembra na odru Španskih borcev.

Vabilo k vpisu abonmaja TRANSFERZALA

Španski borci, 13. december 2021 ― Abonma TRANSFERZALA je gledališko-plesni-performerski abonma, ki v sebi združuje izbor predstav petih ljubljanskih neodvisnih odrov: Centra kulture Španski borci, Gledališča Glej, Stare mestne elektrarne – Elektro Ljubljana, Plesnega Teatra Ljubljana in Nove pošte (Slovensko mladinsko gledališče in Zavod Maska).

Odprti poziv Danse élargie 2022

Španski borci, 1. december 2021 ― Danse élargie je tekmovanje, ki vabi umetnike vseh disciplin iz vsega sveta, da predstavijo izvirne odrske projekte, ki se na drzen način dotikajo plesa v njegovem najširšem pomenu. Projekt mora upoštevati dve pravili: Maksimalna dolžina je 10 min, vključuje najmanj tri performerje.

Odprti poziv Danse élargie 2022 - podaljšan

Španski borci, 1. december 2021 ― Danse élargie je tekmovanje, ki vabi umetnike vseh disciplin iz vsega sveta, da predstavijo izvirne odrske projekte, ki se na drzen način dotikajo plesa v njegovem najširšem pomenu. Projekt mora upoštevati dve pravili: Maksimalna dolžina je 10 min, vključuje najmanj tri performerje.
še novic