Koreografski obrat 7: Srečanje z Deborah (17.4.2023 19:00)

Španski borci, 29. marec ― Na tokratnem dogodku plesno prakso afirmiramo in ji dajemo vidnost, njeni ustvarjalci pa preverjamo, kaj je v tem trenutku v našem širšem okolju plesna praksa lahko in kaj bi še lahko postala? Poleg gospe Deborah Hay so v Koreografski obrat #7 povabljeni še štirje njeni sodelavci iz različnih obdobij njenega in svojega dela, da pred nami razgrnejo pojme, oblike dela in rezultate, ki so povezani s plesno prakso.

JESUS RUBIO GAMO: GRAN BOLERO (4.4.2023 20:00)

Španski borci, 24. marec ― V koreografiji španskega koreografa Jesusa Rubia Game se bo šest plesalcev iz ansambla EN-KNAP Group in šest plesalcev iz ansambla Zagrebški plesni ansambel skupaj posvetilo plesu in se vrnilo k Ravelovi glasbeni partituri. Najbrž največji sodobno plesni projekt v Sloveniji bo tako združil dvanajst plesalcev edinih dveh stalnih plesnih ansamblov v regiji in po dolgem času zasedel večje odre po Sloveniji.

(Ne)poslušno (6.4.2023 20:00)

Španski borci, 13. marec ― (Ne)poslušno se ukvarja z uprizarjanjem, razvojem, reflektiranjem in širjenjem raziskovalnih praks v glasbi in zvočenju. Sklop raznovrstnih dogodkov, srečevanja, predstavljanja založniška dejavnosti, udejanjanje mednarodnih mreženj in diskusije za šankom večplastno naslavljajo to pestro ustvarjalno polje.

Neforma #100 (10.3.2023 20:00)

Španski borci, 27. februar ― Jubilejna, stota edicija serialke, kjer improviziran gib in zvok včasih čelno trčita, drugič drvita en mimo drugega, tu pa tam čudežno sobivata na odru kot »prava predstava«. Nimamo prave predstave kako bo tokrat ... pravzaprav, kot vedno: nepredvidljivo. Ste jih zamudili že 99? Ujemite stoto!
še novic