(Ne)poslušno 2024 (28.3.2024 20:00)

Španski borci, 29. februar ― (Ne)poslušno se ukvarja z uprizarjanjem, razvojem, reflektiranjem in širjenjem raziskovalnih praks v glasbi in zvočenju. Sklop raznovrstnih dogodkov, srečevanja, predstavljanja založniške dejavnosti, udejanjanje mednarodnih mreženj in diskusije za šankom večplastno naslavljajo to pestro ustvarjalno polje.

Na tleh (15.3.2024 20:30)

Španski borci, 29. februar ― Na tleh je odrsko delo ustvarjalk, sodelavk in dolgoletnih prijateljic Alenke Marinič in Maje Dekleva Lapajne. Je zemeljska koncertna predstava, ki na oseben in humoren način predeluje teme prekarstva, feminizma, dela, materinstva in bivanja v času poznega kapitalizma. Je iskriv glasbeno-gledališki dogodek, ki popisuje stanje in izreka očitno, bolj kot rešitve pušča odprt prostor za skupnostno vpraševanje, ter išče igrivost v še tako temačnih in težkih časih.

Vibracija (7.3.2024 20:00)

Španski borci, 29. februar ― Vibracija (2018), ujeta v okvir in past gorečih odtenkov in tonov rdeče ter magnetnega kroga privlačnosti in odbojnosti, raziskuje brbotajoči minimalizem živega telesa, prekipevajočo koreografijo telesne napetosti, ki jo prinaša mejni prostor vibracije.

StendAp Best of (1.2.2024 20:00)

Španski borci, 27. februar ― V treh večerih bo nastopila vrsta slovenskih stand-up komikov in komičark, s svojim »Best Of « programom. Vsak bo imel samo 20 minut na odru, da izvede svoj najboljši nastop, ker želijo, da vam večer prehitro mine.

V tvojih očeh (27.2.2024 10:00)

Španski borci, 15. februar ― Indija, Nepal, Kitajska, Brazilija, Burkina Faso, Kamerun, DR Kongo, Palestina, Južna Afrika ... Skozi države Evropi tako oddaljenega sveta hodi vizualni umetnik in fotograf Borut Bučinel po sebi lastnih stezah, ki se včasih prepletejo tudi s potjo projekta SHARE. Vedno ima s sabo kamero. In tako je »ujel« oči. Sprejel jih je kot dar; kot deset sekund osredotočenosti, ki jo človek nameni človeku.

Neforma #107 (12.2.2024 20:00)

Španski borci, 7. februar ― V času, ko se jeziki še niso razvili, so ljudje že oddajali razne glasove. Poskušali so zveneti drugače, da jih ne bi zamenjevali za ptiče ali krokodile. Tudi kakšen nenavaden ritem se je zaslišal, ko so roke strgale sladko korenino ali klatile čebelji panj z drevesa. In gibanje ni bilo vedno smiselno in predvidljivo ...
še novic