Vabilo na nacionalni medresorski posvet BRANJE KOT VREDNOTA?

Ministrstvo za kulturo, 10. avgust ― Torek, 8. september 2020 Cankarjev dom v Ljubljani, Prešernova cesta 10 Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Zavod RS za šolstvo, Ministrstvo za kulturo, Javna agencija za knjigo, Andragoški center RS, Društvo Bralna značka Slovenije – ZPMS, Cankarjev dom ter Bralno društvo Slovenije kot izvršni producent, vabimo na celodnevni nacionalni medresorski posvet na področju bralne kulture in bralne pismenosti Branje kot vrednota?

Zahtevek za objavo popravka objavljenega prispevka na portalu STA, dne 28. 7. 2020, z naslovom »V šesti akciji za kulturo pročelje ministrstva dobilo klicaje«

Ministrstvo za kulturo, 6. avgust ― Ker je STA povzela le del našega zahtevka za objavo popravka, ki je bil objavljen v njihovem mediju z naslovom: »V šesti akciji za kulturo pročelje ministrstva dobilo klicaje«, katerega so povzeli, hkrati pa je v neplačljivem delu članka še vedno ponovljena žaljiva izjava aktiva delavk in delavcev v kulturi, ne pa naš obsežen odziv – ta je tudi v plačljivi obliki osiromašen – objavljamo naš odziv na nedopustne žalitve iz članka v celoti.

Državna sekretarka dr. Ignacija Fridl Jarc se je v Salzburgu udeležila podelitve avstrijske državne nagrade za evropsko književnost Dragu Jančarju

Ministrstvo za kulturo, 3. avgust ― Državna sekretarka dr. Ignacija Fridl Jarc se je v spremstvu vodje kabineta dr. Brede Mulec danes, 3. avgusta, na Mozartovi univerzi v Salzburgu udeležila podelitve avstrijske državne nagrade za evropsko književnost Dragu Jančarju. Dozdajšnji nagrajenci te prestižne avstrijske nagrade so bili tudi poznejši dobitnik Nobelove nagrade za literaturo Patrick Modiano (2012), Mircea Cartarescu (2015), Karl Ove Knausgard (2017), Zadie Smith (2018) in nazadnje Michel Houllebecq.

Zahtevek za objavo popravka v Mladini objavljenega intervjuja z g. Juretom Novakom

Ministrstvo za kulturo, 29. julij ― Ministrstvo za kulturo je danes, 29. 7. 2020, na Mladino naslovilo zahtevek za objavo popravka objavljenega intervjuja z g. Juretom Novakom, naslovljenega ''Način, na katerega se sedanja vlada loteva krize, v kateri se je znašla kultura, je katastrofalna kombinacija nekompetence in škodoželjnosti'', objavljenega dne 24. 7. 2020.

Srečanje s predstavnikoma Zveze društev slepih in slabovidnih Slovenije

Ministrstvo za kulturo, 29. julij ― Državna sekretarka dr. Ignacija Fridl Jarc je skupaj s sodelavkama na ministrstvu za kulturo sprejela predsednika Zveze društev slepih in slabovidnih Slovenije Mateja Žnuderla ter njenega tajnika Štefana Kušarja. Predstavnika reprezentativne zveze s področja invalidskih organizacij sta državno sekretarko seznanila z zatečeno problematiko hrambe knjižničnih gradiv v prilagojenih oblikah v Knjižnici slepih in slabovidnih Minke Skaberne, ki deluje pod okriljem Zveze društev slepih in slabovidnih Slovenije in je namenjena slepim in slabovidnim ter osebam, ki ne morejo brati običajnega tiska.

Sestanek s predstavnikoma Zveze kulturnih društev nemško govoreče narodne skupnosti v Sloveniji

Ministrstvo za kulturo, 28. julij ― Državna sekretarka dr. Ignacija Fridl Jarc je na ministrstvu skupaj z vodjo Službe za kulturne raznolikosti in človekove pravice mag. Matejo Bošnjak in sodelavko Marjeto Preželj sprejela predsednika Zveze kulturnih društev nemško govoreče narodne skupnosti v Sloveniji Christiana Lautischerja in Inga Paša (Inga Falka Pascha Wallersberga).
še novic