Odziv ministrstva v zvezi s poročilom State Departmenta o človekovih pravicah (2020 Country Reports on Human Rights Practices: Slovenia)

Ministrstvo za kulturo, 31. marec ― V zvezi s poročilom State Departmenta o človekovih pravicah (2020 Country Reports on Human Rights Practices: Slovenia) Ministrstvo za kulturo sporoča naslednje: glavni poudarek, katerega so slovenski mediji povsem prezrli je ta, da Vlada Republike Slovenije spoštuje svobodo govora in svobodo tiska ter da ni političnih pritiskov na uredniško politiko medijev. Poročilo prav tako navaja, da je večina prebivalstva mnenja, da so slovenski mediji pristranski.

Nominacija ''Čebelarstvo v Sloveniji, način življenja'' za vpis na UNESCO Reprezentativni seznam nesnovne kulturne dediščine človeštva

Ministrstvo za kulturo, 25. marec ― Ministrstvo za kulturo vodi projekt priprave nominacije enote nesnovne dediščine čebelarstva v Sloveniji za vpis na UNESCO Reprezentativni seznam nesnovne kulturne dediščine človeštva. Nominacija dokazuje bogastvo čebelarske dediščine, njeno dolgo zgodovino in tradicionalne izraze, kot tudi razširjenost veščin, znanj in praks, ki se prenašajo iz roda v rod.
še novic