DRUŠTVO MRTVIH PESNIKOV: ‘Smo nekakšni retro hipsterji’

Rocker.si, 16. november ― Band pod istim – po filmu navdahnjenim – imenom deluje od septembra 1990, in je do danes izdal šest studijskih albumov: ‘Iskanje’ (ZKP RTVS, 1993), ‘Opus II’ (DMP, 1996), ‘Neki rabm, da te ne pozabm’ (Helidon, 1998), ‘20:00′ (Nika, [...] The post DRUŠTVO MRTVIH PESNIKOV: ‘Smo nekakšni retro hipsterji’ appeared first on Rocker.si.

Simfonična ekstaza, imenovana Nightwish

Rocker.si, 15. november ― Tokratni koncertopis bi lahko posvetil že sami slovaški prestolnici Bratislavi, njihovi odlični kulinariki in občutku bratske povezanosti s Slovaki, ki je nastala med mojim bivanjem pri njih. A pustimo kulinarične in ostale recenzije za kdaj [...] The post Simfonična ekstaza, imenovana Nightwish appeared first on Rocker.si.

Abbath decembra v studio

Rocker.si, 15. november ― Olve Eikemo, ki ga vsi bolje poznamo pod umetniškim imenom Abbath, je oboževalcem sporočil veselo novico in sicer, da bo 3. decembra začel s snemanjem novega, že drugega studijskega albuma. Tokrat brez basista Kinga Ov Hella [...] The post Abbath decembra v studio appeared first on Rocker.si.

The Dire Straits Experience februarja v Hali Tivoli

Rocker.si, 15. november ― Če ste mislili, da so z razhodom skupine Dire Straits končani tudi njihovi legendarni nastopi, ste se zmotili. Vse največje uspešnice, vse izjemne rokerske skladbe in doživetje kot ga še ni bilo, prihajajo spomladi v [...] The post The Dire Straits Experience februarja v Hali Tivoli appeared first on Rocker.si.

Los Ventilos z novo skladbo in videospotom ‘Jeseni’

Rocker.si, 14. november ― Los Ventilos predstavljajo novo skladbo ‘Jeseni’. Z njo tudi napovedujejo EP, ki bo izšel v začetku prihodnjega leta. Nova skladba ‘Jeseni’ ljubljanskih rockerjev Los Ventilos govori o novih začetkih – bodisi novih začetkih v odnosih, ciljih ali pa čisto [...] The post Los Ventilos z novo skladbo in videospotom ‘Jeseni’ appeared first on Rocker.si.

Tretji kanu z novim singlom

Rocker.si, 14. november ― »Dan, stoletje, dih, spočetje …« Umakni se je indie-pop skladba z nekoliko odločnejšim ritmom, kot ste ga morda vajeni pri zasedbi Tretji kanu. Skladbo poganja lokomotiva inštrumentov, ki si ne skačejo v besedo, vsak element [...] The post Tretji kanu z novim singlom appeared first on Rocker.si.

DMP – Astronavt s Padalom za strah

Rocker.si, 14. november ― Društvo mrtvih pesnikov 13. novembra skupaj z videospotom predstavljajo novi single z naslovom Padalo za strah in album Astronavt, ki ga bodo premierno predstavili v sredo, 21. 11. 2018 v SiTi Teatru v Ljubljani. Ob izidu 8. [...] The post DMP – Astronavt s Padalom za strah appeared first on Rocker.si.

Novembra ponovno dva špila v placu skupine Dan D

Rocker.si, 14. november ― En mesec po tistem, ko so v svojem placu predstavili prototip glasbeno-higienske izdaje z naslovom Milo za drago, bodo Dan D na dveh novembrskih špilih obiskovalcem ponovno predstavili svojo novo muziko. Prvi špil bo v [...] The post Novembra ponovno dva špila v placu skupine Dan D appeared first on Rocker.si.

Koncertna turneja v spomin na Oliverja Dragojevića že v pogonu

Rocker.si, 13. november ― Koncertna turneja v spomin na Oliverja Dragojevića, kjer bodo Najlepše Oliverjeve in dalmatinske pesmi peli največji zvezdniki, se začne že 9.11. v ljubljanski hali Tivoli, dan kasneje pa bo koncert v Mariboru Najbolj zaželeni koncerti letošnjega [...] The post Koncertna turneja v spomin na Oliverja Dragojevića že v pogonu appeared first on Rocker.si.

KLT: Kukr Lhk Ti by Whiteman feat GF (2018)

Rocker.si, 13. november ― Zasavsko punk rock skupino KLT (okrajšava za Kukr lhk ti) sestavljajo sestre Tita (vokal, klaviature), Laura (solo kitara) in Klara Gajšek (ritem kitara), medtem ko moške vrste zastopajo Marko Lesjak (bobni), Tomaž Deželak (bas in [...] The post KLT: Kukr Lhk Ti by Whiteman feat GF (2018) appeared first on Rocker.si.

Inmate predstavljajo nov singel

Rocker.si, 12. november ― Inmate predstavljajo svoj tretji singel IMPOSSIBLE IS NOTHING s tretjega, še neizdanega albuma Anarthas, ki bo luč sveta ugledal na uradni predstavitvi 15. decembra 2018 v velenjskem eMCe placu. Videospote pri INMATE tradicionalno snema in [...] The post Inmate predstavljajo nov singel appeared first on Rocker.si.

Borghesia – Promocijska koncerta ob izidu novega albuma

Rocker.si, 12. november ― Proti kapitulaciji! Kultna elektronska alter-rock zasedba Borghesia se vrača na koncertne odre s promocijskim koncertom ob izidu nove plošče ‘Proti kapitulaciji’, ki izide 23. oktobra za Moonlee Records. Na novem albumu se je Borghesia v postavi Aldo Ivančić, Dario Seraval,  Ivo [...] The post Borghesia – Promocijska koncerta ob izidu novega albuma appeared first on Rocker.si.

Kitarist Joe Perry v bolnišnici po nastopu z Billyjem Joelom

Rocker.si, 12. november ― Kitarist skupine Aerosmith, osiveli Joe Perry, ki že nekaj časa “straši” s svojim videzom, je padel v nezavest in so ga morali odpeljati v bolnišnico.  Znani glasbenik je nastopil z Billyjem Joelom v New Yorku, [...] The post Kitarist Joe Perry v bolnišnici po nastopu z Billyjem Joelom appeared first on Rocker.si.

Nina Pušlar z novo pesmijo napoveduje veliki koncert

Rocker.si, 12. november ― “Se še spomniš kdaj, zakaj ta ogenj sva vnela,” v svoji novi skladbi Za naju sprašuje priljubljena pevka Nina Pušlar in z njo napoveduje novo etapo svoje ustvarjalne poti. Pravi, da je to pesem o [...] The post Nina Pušlar z novo pesmijo napoveduje veliki koncert appeared first on Rocker.si.

Banditi se vračajo s Popolnim trenutkom

Rocker.si, 12. november ― Idrijska punk zasedba Banditi se po krajšem premoru vrača z novim singlom Popoln trenutek. Gre za prvi singl po albumu Take the streets, ki je izšel v začetku leta 2014. Banditi, ki ne ciljajo na [...] The post Banditi se vračajo s Popolnim trenutkom appeared first on Rocker.si.

VLADO KRESLIN: “Zadnje čase pozno spat in zgodaj vstat”

Rocker.si, 12. november ― Izdal je že petnajst albumov z avtorsko glasbo, nekaj pesniških zbirk, nastopal v filmu in gledališču kot avtor glasbe in kot igralec. Številne njegove pesmi so skoraj ponarodele, nekatere pa so postale navdih za romane, [...] The post VLADO KRESLIN: “Zadnje čase pozno spat in zgodaj vstat” appeared first on Rocker.si.
še novic