PERO LOVŠIN: ‘Razprodali so državo’

Rocker.si, 9. julij ― Tradicionalni koncert Perota Lovšina v kranjskem KluBaru smo začeli s kratkim pogovorom o festivalu ‘Peti inu obstati’, albumu Dolgcajt, politični sliki in odnosu do alkohola. ROCKER.SI: Si že kdaj v karieri moral prestaviti koncert zaradi [...] The post PERO LOVŠIN: ‘Razprodali so državo’ appeared first on Rocker.si.

Julija se bo dogajalo pred klubom TrainStation v Kranju

Rocker.si, 9. julij ― Koncerti odpadajo levo in desno, ampak julija se bo vseeno zgodil nastop skupine LUSTERDAM v spremstvu domačinov Crazy Neighbours. Vabljeni na ekskluzivni dogodek, 18.7.2020 v Kranju na parkirišču kluba TrainStation SubArt.  Organizator je dal zeleno [...] The post Julija se bo dogajalo pred klubom TrainStation v Kranju appeared first on Rocker.si.

MRFY in MATTER predstavljajo singl in videospot ZONZEI

Rocker.si, 8. julij ― Pinki pelikan, gypsy klinci, vulkani, Pay Pal, sestre, skavti, đavoli, zebre, čaj brez meda, citrusi, Moneta, roparji, Duplica, pare, valute, Kamnik, mangupi, bambini, puške, šuške, ra ta ta ta ta… Kaj je Zonzei? Kdo je [...] The post MRFY in MATTER predstavljajo singl in videospot ZONZEI appeared first on Rocker.si.

Kasabian odslovili znanega pevca; Meighan napadel bivšo zaročenko

Rocker.si, 8. julij ― Bivši pevec skupine Kasabian Tom Meighan se je včeraj pojavil na sodišču v Leicesterju, kjer je bil spoznan za krivega v primeru napada na Vikki Ager, bivšo zaročenko aprila letos. Kot se je izkazalo, je bil to tudi razlog, zakaj so ga ostali člani odpustili iz skupine. [...] The post Kasabian odslovili znanega pevca; Meighan napadel bivšo zaročenko appeared first on Rocker.si.

BIJELO DUGME: ‘Doživjeti stotu’ (1980)

Rocker.si, 7. julij ― Verjetno ena najpopularnejših glasbenih zasedb, ki so kdajkoli hodile po balkanskih tleh, Bijelo Dugme se je leta 1980 znašla v zanimivem položaju. Novo desetletje in Titova smrt nista naznanila zgolj vstopa v novo obdobje nekdanje [...] The post BIJELO DUGME: ‘Doživjeti stotu’ (1980) appeared first on Rocker.si.

Tretji Kanu z novim videom ‘Dežnik narobe’

Rocker.si, 7. julij ― TRETJI KANU predstavljajo nov, čisto poseben videospot za skladbo ‘DEŽNIK NAROBE‘, ki odstira del zgodbe – nadaljevanje pa sledi jeseni …   O videu ‘Dežnik narobe’ ‘Dežnik narobe‘ – za tiste lepe dni, ki bi [...] The post Tretji Kanu z novim videom ‘Dežnik narobe’ appeared first on Rocker.si.

Cener se predstavijo s skladbo ‘Soca’

Rocker.si, 7. julij ― Skupina Cener prihaja iz Velenja in skupaj ustvarjajo avtorsko glasbo vse od leta 2016. Zadnji dve leti so tudi bolj koncertno aktivni. Avgusta bodo izdali prvenec Zasedbo sestavljajo trije člani: Juš Jazbec (vokal, kitara), Aljaž [...] The post Cener se predstavijo s skladbo ‘Soca’ appeared first on Rocker.si.

Big Foot Mama predstavlja ‘Nekaj je na njej’

Rocker.si, 7. julij ― Kot obliž na rano, zaradi prestavitve velikega koncerta ob 30-letnici Big Foot Mame v Areni Stožice, prihaja v tolažbo nov videospot za skladbo ‘Nekaj je na njej‘ s še vedno aktualnega albuma ‘Plameni v raju‘. [...] The post Big Foot Mama predstavlja ‘Nekaj je na njej’ appeared first on Rocker.si.

Fajdiga, bluz črnih revirjev

Rocker.si, 7. julij ― Režiser Benjamin Kerže je posnel dokumentarni film o Trboveljskem posebnežu in prav kultnem pevcu in kitaristu Viliju Fajdigi (1918 – 1990). Nenavaden dokumentarni portret nenavadnega trboveljskega glasbenika, legende Vilija Fajdige. Pravijo, da se je bluz [...] The post Fajdiga, bluz črnih revirjev appeared first on Rocker.si.

Tom Meighan odstopil kot frontman skupine Kasabian

Rocker.si, 6. julij ― Svetovno znana skupina iz Leicesterja je naznanila, da bo njihov frontman Tom Meighan odstopil z vodilnega mesta. Odločitev je bila skupna in soglasna, razlog zanjo pa so osebne težave pevca, katerih ne bodo dodatno komentirali.  [...] The post Tom Meighan odstopil kot frontman skupine Kasabian appeared first on Rocker.si.

Gal Gjurin v humanitarni akciji podarja tri čudovite kitare

Rocker.si, 6. julij ― Gal Gjurin se je lotil novega projekta, tokrat z dobrodelno noto. Ustvaril je natečaj, preko katerega bodo glasbeniki in glasbenice, stari med 13 in 17, priredili njegovo skladbo ‘Povej, kaj ljubezen je’, s tem pa [...] The post Gal Gjurin v humanitarni akciji podarja tri čudovite kitare appeared first on Rocker.si.

Umrl sloviti italijanski skladatelj Ennio Morricone

Rocker.si, 6. julij ― V 92. letu starosti je umrl sloviti italijanski skladatelj Ennio Morricone, ki je v svoji bogati karieri napisal več kot 500 500 partitur za film in televizijo ter zanje prejel več nagrad, med drugim tudi [...] The post Umrl sloviti italijanski skladatelj Ennio Morricone appeared first on Rocker.si.

DIXONS nazdravljajo z Laškim pirom

Rocker.si, 6. julij ― Vse manj je medijev in poslušalcev, ki še ne poznajo skupine DIXONS, ki prihaja iz štajerskega konca. Člani skupine so: Peter BEDENIK (vokal, kitara), Dušan SLAČEK (Kitara, backvokal), Gašper KUNDIH (bas kitara, backvokal) Jernej KIRBIŠ (klaviature, backvokal), Joži PONGRAČIČ (bobni, backvokal). Skupina deluje že peto [...] The post DIXONS nazdravljajo z Laškim pirom appeared first on Rocker.si.

Mrle in Ivanka v skupnem projektu posnela video s hčerko Evo

Rocker.si, 3. julij ― S tovarne progresivnega art zvoka Mr.Lee & IvaneSky prihaja Seagull. Nastal je znotraj projekta ‘zvočni uplinjač” na Silbi, kot rezultat tišine nasproti frekvenci ‘Sailorja‘, ki ga sestavljajo posneti zvoki mesta Reke.   O videu ‘Seagull’ [...] The post Mrle in Ivanka v skupnem projektu posnela video s hčerko Evo appeared first on Rocker.si.

Domači hrupneži Nikki Louder z novim ploščkom

Rocker.si, 3. julij ― Po nekajletnem zatišju se domači noise rock favoriti Nikki Louder gromoglasno vračajo s tremi novimi komadi, ki so na istoimenski 7” mali vinilni plošči izšli pri domači založbi Moonlee Records danes, 3. julija 2020. Stremijo [...] The post Domači hrupneži Nikki Louder z novim ploščkom appeared first on Rocker.si.
še novic