Slovenija v fokusu na festivalu Beast v Portu

Slovenija v fokusu na festivalu Beast v Portu

BSF, 25. september ― Mednarodni filmski festival Beast se 27. septembra vrača v Porto na Portugalskem, kjer bo do 1. oktobra potekal šestič. Ta portugalski festival se ekskluzivno osredotoča na kinematografije iz vzhodne Evrope in se letos posebej poklanja sodobni in avantgardni filmografiji Slovenije.
Dnevi slovenskega filma v Sombotelu in prvič Monoštru

Dnevi slovenskega filma v Sombotelu in prvič Monoštru

BSF, 25. september ― Jutri, 26. septembra se bodo zaključili 6. Dnevi slovenskega filma v Sombotelu, s projekcijo filma Inventura v Monoštru, kjer bo letos prvič potekala projekcija sodobnega  slovenskega filma z madžarskimi podnapisi. Film bo gostoval v  Kino Lászla Csákányija. Monošter je sedež Zveze Slovencev na Madžarskem.
Premiera digitalno restavriranega filma Kavarna Astoria

Premiera digitalno restavriranega filma Kavarna Astoria

BSF, 24. avgust ― V sredo, 30. avgusta, ob 20.30 se bo v Letnem kinu Minoriti v Mariboru odvila slavnostna premiera digitalno restavriranega filma Kavarna Astoria v režiji Jožeta Pogačnika. Prisotna bosta tudi glavna igralca Janez Hočevar - Rifle in Branko Šturbej ter drugi ustvarjalci filma.
Poletna festivala prinesla nagrade

Poletna festivala prinesla nagrade

BSF, 21. avgust ― Pred dnevi sta se končala filmska festivala v Sarajevu in v Locarnu, kjer so bili nagrajeni soprodukcijski dokumentarec Stekleničarji, kratki film Kako sem se naučila obešati perilo in manjšinska soprodukcija Varuhi formule.
BSF x FeKK

BSF x FeKK

BSF, 11. avgust ― Spletni program BSF x FeKK je dostopen med 12. - 31. avgustom. Že 4. leto vabljeni k ogledu spletnih filmskih sklopov, ki so del spremljevalnega programa festivala FeKK, ki se bo letos odvil med 14. in 19. avgustom na različnih lokacijah v Ljubljani. Zdaj že tradicionalno se s programi BSF x FeKK začnemo ogrevati pred začetkom festivala v živo. Sploh ob gledanju programa Zmagovalci 2022 se nam bodo pocedile sline za novo bero filmov, ki je tik za vogalom. Tudi letos bomo zaplesali s festivalom TRESK, ki predstavlja finalni izbor desetih najboljših domačih videospotov. Na novo pa je z nami Fer FeKK, ki ponuja sedem filmov, ki so opremljeni s podnapisi za osebe z okvaro sluha. V sklopu Fer Fekka pripravljamo še film presenečenja, ki bo na ogled samo 20. avgusta.
Deseti maraton kratkih filmov Muvit/6x60 letos v Ljubljani

Deseti maraton kratkih filmov Muvit/6x60 letos v Ljubljani

BSF, 7. avgust ― Filmsko tekmovanje vsako leto poteka v drugem slovenskem mestu in po Radovljici, Postojni, Novem mestu, Celju, Sežani, Novi Gorici, Maribor in kar dveh online edicijah, se sedaj selimo v Ljubljano. Maraton pričenjamo s startom 21. avgusta in zaključno prireditvijo 25. avgusta v ljubljanskem centru urbane kulture, Kinu Šiška.
Množična slovenska prisotnost na filmskem festivalu v Sarajevu

Množična slovenska prisotnost na filmskem festivalu v Sarajevu

BSF, 7. avgust ― Sarajevski filmski festival, ki se bo odvijal od 11. do 18. avgusta, je priložnost, na kateri zasijejo številni filmi iz regije. Na letošnji 29. ediciji bo svetovno premiero doživelo tudi več slovenskih filmov. Skupno se bo v Sarajevu predstavilo 8 avdiovizualnih del, pri katerih je sodelovala Slovenija.
še novic