Idealna godba, suče Miha Zadnikar

Radio Študent, 17. oktober ― "1. del" — Dmitrij Dmitrijevič Šostakovič: [glasba za nemi film Novi Babilon. Epizode iz Pariške komune 1871, r Grigorij Mihailovič Kozincev / Leonid Zaharovič Trauberg, Sovjetska zveza 1928/9] Two Original Motion Picture Scores By Dmitri Shostakovich [prvi posnetek v zgodovini; Radijski simfonični orkester iz Berlina vodi James Judd]. Capriccio 1990 [2 x CD]

KUUNATIC

Radio Študent, 17. oktober ― Na začetku oddaje japonski ženski trio KUUNATIC, ki z godbo, polno vplivov z vseh koncev, od tradicije prek postrocka do eksperimenta in improvizacije, naseljuje namišljeni planet Kuurandio. Prvenec Gate Of Klüna bo objavljen pri Glitterbeatu 29. 10. 2021.

DVAJSET DVAJSET: ‘Glasbo konzumiramo kot hrano za dušo’

Rocker.si, 16. oktober ― 2020 (Dvajset Dvajset) je živ glasbeni organizem, ki se je pod taktirko treh izkušenih glasbenikov (Damir Lisica, Leon Kolenc in Marco Cali) rodil v času epidemije Covid-19. Samoizolacija je spodbudila vzpostavitev domačega glasbenega studia in [...] The post DVAJSET DVAJSET: ‘Glasbo konzumiramo kot hrano za dušo’ appeared first on Rocker.si.

45 let plošče Johnny the Fox

Rocker.si, 16. oktober ― Thin Lizzy so eni od krivično prezrtih bandov, ki ponujajo veliko več kot hite kova “The Boys Are Back In Town” in “Jailbreak.” Ena od mojstrovin, ki je nikakor ne smete spregledati, je plošča Johnny [...] The post 45 let plošče Johnny the Fox appeared first on Rocker.si.

Prisluhnite neizdanim skladbam Davida Bowieja

Rocker.si, 16. oktober ― Upravitelji zapuščine Davida Bowieja so izdali dve prej neobjavljeni skladbi, “Karma Man” in “Silly Boy Blue”. Obe pesmi se bosta pojavili na Toy, izgubljenem albumu iz leta 2001, ki bo izšel v kratkem. “Karma Man” [...] The post Prisluhnite neizdanim skladbam Davida Bowieja appeared first on Rocker.si.

Rob Halford je premagal raka prostate

Rocker.si, 16. oktober ― Rob Halford (Judas Priest) je razkril, da se je med pandemijo boril z rakom prostate. “Pred enim letom sem imel majhno bitko z rakom, ki sem jo preživel. Rak je zdaj v remisiji, hvala bogu,” [...] The post Rob Halford je premagal raka prostate appeared first on Rocker.si.

Gibonni: ‘U po’ure’ tudi na vinilu

Rocker.si, 16. oktober ― Prednaročila po promocijski ceni 13€ od 15.10. do 23.10.! Prvih 25 kupcev dobi podpisan vinil, drugih 25 pa poleg vinila prejme še CD ‘U po’ure’. Na kratko o ‘U po’ ure’ Na ‘U po’ ure‘ [...] The post Gibonni: ‘U po’ure’ tudi na vinilu appeared first on Rocker.si.

Bend Šourocka ’21 so postali Jet Black Diamonds

Rocker.si, 15. oktober ― Na včerajšnjem finalu pa so podelili tudi pokale za najboljše posameznike. Pokal za najboljšega bobnarja je prejel Radoš Bone iz benda Jet Black Diamonds. Za najboljšega basista je bil razglašen Jernej Žavbi iz zasedbe Žavbi [...] The post Bend Šourocka ’21 so postali Jet Black Diamonds appeared first on Rocker.si.

... zven v vetru ...

Radio Študent, 15. oktober ― V tokratni oddaji prisluškujemo komorni glasbi v spregi z glasom z novo glasbo v spletu tišine in zvena skladatelja JÜRGA FREYA s čudovite plošče I Listened To The Wind Again, vtrli se bomo pa tudi v novo izvedbo eksperimentalno »pesemskega« projekta ameriškega skladatelja MICHAELA PISARA-LIUJA Tombstones, tokrat v izvedbi BARBARE DANG

Železne stopinje kmalu tudi s knjigo

Rocker.si, 15. oktober ― Ustvarjalci projekta Železne stopinje so na svoji Facebook strani razkrili, da bodo kmalu izdali še knjigo. Šlo bo za zbirko intervjujev in slik, ki bodo bralcem omogočile podrobnejši vpogled v zgodbo posameznega banda. Kot so [...] The post Železne stopinje kmalu tudi s knjigo appeared first on Rocker.si.

Izšel je deveti album zasedbe Coldplay

Rocker.si, 15. oktober ― Izšel je težko pričakovani deveti album zasedbe Coldplay – ‘Music of the Spheres’. Zasedba Coldplay se danes veseli izida svojega devetega albuma Music Of The Spheres. Izid je proslavil že tretji singel z albuma Let [...] The post Izšel je deveti album zasedbe Coldplay appeared first on Rocker.si.

Gašper Torkar

Radio Študent, 15. oktober ― V studiu Radia Študent se bo tokrat za DJ pult postavil Gašper Torkar, ljubljanski zvočni umetnik, glasbenik, DJ, pisec glasb za gledališke predstave in še bi lahko naštevali.

Koncert Andrea Bocellija v areni Stožice na sporedu 20. novembra

Rocker.si, 15. oktober ― Prestavljeni koncert drži nov datum – 20. novembra 2021. “Za Star produkcijo, Andrea Bocellija in njegovo celotno ekipa je zdravje in varnost ljudi najvišja prednostna naloga. Izhod iz teh zelo nenavadnih razmer in normalizacija življenjskih [...] The post Koncert Andrea Bocellija v areni Stožice na sporedu 20. novembra appeared first on Rocker.si.

V Cvetličarni do novega leta cel kup koncertov

Rocker.si, 15. oktober ― Začelo se bo s predstavitvijo albumskega prvenca zasedbe Joker Out, nato pa bodo v ljubljanskem klubu Cvetličarna nadaljevali vse do novega leta. Na odru se bodo zvrstili Siddharta, Bajaga, Mi2 in Parni Valjak. Prvi koncert [...] The post V Cvetličarni do novega leta cel kup koncertov appeared first on Rocker.si.

Nekoč je bila muzika: poklic glasbenika v čudnih časih

Rocker.si, 15. oktober ― V ponedeljek, 18. oktobra 2021 se bo Boštjan Narat v okviru serije pogovorov Dežela pridnih, ki poteka v Slovenskem mladinskem gledališču, z Nikolo Sekulovićem pogovarjal o stanju glasbene industrije. Ponedeljek, 18. oktober 2021 ob 19.30, [...] The post Nekoč je bila muzika: poklic glasbenika v čudnih časih appeared first on Rocker.si.

Slovenci smo dobili svojo Evo Cassidy

Rocker.si, 15. oktober ― Prišel je Ajdin čas – Čas da zaživi! Ajda je klasično petje in opero, čeprav je za njo zelo talentirana, obesila na klin in se je po 10 letih nastopanja odločila, da je moderna glasba [...] The post Slovenci smo dobili svojo Evo Cassidy appeared first on Rocker.si.
še novic