Živeti pomeni delati

Živeti pomeni delati

Odzven, 20. februar ― Glasbenici Nina Hudej in Nina Kodrič sta kot Warrego Valles po EP-ju pri založbi Kamizdat povili dolgometražec. Obe sta dolgoletni rezidentki ljubljanske klubske scene, aktivistki, soustvarjalki programa v Pritličju in še marsikaj.
American Nightmare po 15-tih letih le izdali album!

American Nightmare po 15-tih letih le izdali album!

SPRP, 20. februar ― American Nightmare z novo izdajo. Foto: Jacki Vitetta Bostonska (melodična) hardcore punk postava American Nightmare je le navrgla svežo izdajo. Po petnajstletnem zatišju je tako svoj dan dočakal enakoimenski album, ki je nasledil »We're Down Til We're Underground«, izdajo iz leta 2003. Sveži album je pristal pri založbah Rise in Deatwish Records, vseh devet komadov pa lahko v skrajšani obliki poslušate tukaj, v celoti pa so dostopne na youtube kanalu. Pred dnevi je izšel tudi video za pesem »Flowers Under Siege«, katerega si lahko ogledate spodaj. Kot zanimivost naj omenimo, da je bila celotna zadeva posneta v živo v studiu njihovega bobnarja. Spomladi jih čaka še evropska turneja, vsi datumi pa bodo znani v kratkem. Skupina je svoja prva dva albuma izdala pod imenom Give Up the Ghost, zdaj pa delujejo kot American Nightmare. Med leti 2004-2011 so bili na oddihu in se tako bolje posvetili drugim projektom. Sprva so njihovo vrnitev na odre napovedovali številni reunion koncerti po ZDA, kasneje pa so se tudi resneje lotili novega ustvarjenja. Tako lahko danes končno poslušamo njihove nove stvaritve, ki se obenem izraziteje spogledujejo s post hardcore vložki.Piše: Matej Urbanč

MOTORPSYCHO + Dope Calypso, 8. 3. 2018

Kino Šiška, 20. februar ― Na Metelkovo se bomo odpravili v družbi legend Motorpsycho, ki že dve desetletji križarijo po rockerskem psiheverzumu in vanj uvažajo prvine proga, jazza, noisea in česarkoli jim pač pade na pamet. Kar štirikratne dobitnike cenjenega norveškega grammyja, ki so sodelovali tudi s Steveom Albinijem in bendom Jaga Jazzist, je pred dvema letoma poživil nov bobnar, sicer član zasedbe Zu. Z njim so za vplivno založbo Rune Grammofon ustvarili lanski krepki dvojni album The Tower, med drugim posnet tudi v znamenitem studiu Rancho De La Luna.
Alfonso Aroca: Orilla del Mundo

Alfonso Aroca: Orilla del Mundo

Jazzetna, 20. februar 20. februar 2018 Živa, čutna, podoživeta preslikava kitarskega flamenka v klavirsko glasbo.   Con Cuerda Productions, 2014 Flamenko, za Španijo značilen glasbeni in plesni slog, ki izhaja iz Andaluzije in se je razvil iz ljudske glasbe, običajno opredeljujejo kitare, petje ter ples. Vendar ne v primeru Alfonsa Aroce, ki je pretekli teden sklenil festival Bi […]
Svaštarnica

Svaštarnica

Radio Študent, 20. februar ― Glasbene novice Svaštarnico žal začenjamo z osmrtnico. Svet glasbe je zapustil raper Stormin, poznan kot eden pionirjev angleškega grimea. Stormin se je zadnji dve leti boril s kožnim rakom, včeraj pa bitko z njim žal izgubil.
še novic