Runda za najboljše v letu 2020

Rocker.si, 17. januar ― Na pobudo članov Regionalnega združenja neodvisnih proizvajalcev fonogramov (Runda) je bila ustanovljena nagrada RUNDA – z idejo, da se izpostavijo in nagradijo najboljše izdaje, singli, izvajalci in založniki v preteklem letu (do vključno 30.11.2020), ki [...] The post Runda za najboljše v letu 2020 appeared first on Rocker.si.

Bliža se drugi večer Špil lige

Rocker.si, 15. januar ― Po decembrskem prvem večeru Špil lige v sezoni 2020/21 nas 22. januarja čaka nadaljevanje. Špil liga se ne ustavlja, celo obratno. Nova, že osma sezona je tokrat dobila domovanje v veliki dvorani Kina Šiška, deloma [...] The post Bliža se drugi večer Špil lige appeared first on Rocker.si.
Runda za najboljše v letu 2020

Runda za najboljše v letu 2020

SIGIC - Novice, 15. januar ― Na pobudo članov Regionalnega združenja neodvisnih proizvajalcev fonogramov (Runda) je bila ustanovljena nagrada RUNDA – z idejo, da se izpostavijo in nagradijo najboljše izdaje, singli, izvajalci in založniki v preteklem letu (do vključno 30.11.2020), ki so povezani s članstvom v združenju (sodelovale so lahko samo izdaje članov Runde).

Analiza spletne pojavnosti

Agencija GIG, 15. januar ― Kako pa bi se naše podjetje odrezalo na “spletnem testu”? Kvaliteta prisotnosti našega podjetja na spletu se ne meri zgolj po uspešno postavljeni spletni strani in vzpostavljenih profilih na družbenih omrežjih. V kolikor želimo, da prične splet resnično “delati za nas”, se moramo poslužiti nekaterih pomembnih mehanizmov, s katerimi bomo izboljšali našo spletno pojavnost. V naslednjih […] The post Analiza spletne pojavnosti appeared first on Agencija GIG.

Vabljeni na šesturno poslastico za ljubitelje house klasik!

Rocker.si, 15. januar ― Ob delu od doma in šolanju na daljavo, smo v lanskem letu zaradi posledic koronavirusa spoznali, da tudi virtualna druženja ob dobri glasbi lahko delno potešijo naše žurerske občutke. Pravo glasbeno poslastico tokrat pripravljajo prekaljeni [...] The post Vabljeni na šesturno poslastico za ljubitelje house klasik! appeared first on Rocker.si.
Postpank bend balans: Zvesti duhu podtalja

Postpank bend balans: Zvesti duhu podtalja

Dnevnik, 15. januar ― Ljubljanski postpankovski trio balans se podpisuje pod izid svoje šeste plošče, ki nosi naslov sam pravm. Jutri bodo v živo, za poslušalce pa pretočno na koncertu v Kinu Šiška predstavili nove pesmi, odigrali pa tudi nabor skladb s prejšnjih plošč.
Kako bolje prezentirati svojo glasbo z besedami in napisati hudo predstavitev benda.

Kako bolje prezentirati svojo glasbo z besedami in napisati hudo predstavitev benda.

Prulček, 15. januar ― Kot je videti iz načrta vlade o sproščanju ukrepov, koncertov še nekaj časa ne bo. Lahko smo jezni, vlado preklinjamo in se vrtimo v krogu žalitev, lahko pa tale lockdown raje izkoristimo kot priložnost, da okrepimo svojo spletno prisotnost, njen izgled in njeno vsebino. Zato Prulček, zavod Prule in Brandician pripravljamo serijo objav za glasbenike, ki so, mimogrede, primerne tudi za vse ostale poslovneže. Ta članek je nastal kot nekakšen odgovor (ali reminder) na to, kako so se avtorji odzivali na nedavni Prulčkov poziv ustvarjalcem alternativne kulture. Večina glasbenikov je namreč v svojih odzivih na omenjeni poziv poslala le povezavo do svojega videoposnetka (velika hvala vsem, ki ste nam sploh kaj poslali!!!). Prav tako dosedanje izkušnje urednika Prulčkovega programa kažejo, da glasbeniki Prulčku največkrat pošljejo le en glasbeni komad z izraženo željo, da v Prulčku nastopijo. Ko jih urednik nato povabi, da mu pošljejo predstavitev svoje glasbe z besedami, avtorji dobesedno zmrznejo…Pravijo, da tovrstne predstavitve ne znajo spisati, in da že glasba sama pove vse o njih, o njihovem poslanstvu, o njihovih vrednotah…Pa je to res? Dragi glasbeniki, vi ste res izjemni! Zakaj? Zato, ker sta vaša glasba in umetnost nekaj veličastnega… Resnično.A mi poslušalci včasih, ko se nam želite predstaviti, nimamo pojma, kaj nam želite povedati o sebi in kakšno je vaše poslanstvo. Ne sanja se nam, zakaj ste ustvarili in posneli vašo glasbo, kaj vas drajva, kaj ob tem čutite, kaj sploh želite povedati s svojim nastopom in zakaj naj bi mi to sploh poslušali. Zato vedno, ko pišete o sebi (naj si bo to vaša biografija ali vaša reklama), imejte v mislih NAS (in ne vas!), nas oboževalce, nas poslušalce, nas bralce... Na tak način v bistvu izstopite iz tiste velike črede in nas nagovorite tako, da vas razumemo, kakšno je vaše glasbeno poslanstvo, zakaj počnete, to kar počnete, kaj vas zadržuje pri ustvarjanju čudovite glasbe, kaj prispevate k temu svetu in zakaj...Glasba, ki jo
DIKA POINTMENT

DIKA POINTMENT

Radio Študent, 15. januar ― V nocojšnji DJ seansi nam bo svoje elektronsko glasbene novitete predstavila Maťa Paulenová, ki uporablja psevdonim Dika Pointment. Govorimo o mladi producentki iz Slovaške, ki kot študentka trenutno opravlja Erasmus izmenjavo v Ljubljani.
BALANS

BALANS

Radio Študent, 15. januar ― Pred livestreamom koncerta v Kinu Šiška se pogovarjamo z domačim bunkerpop triom balans. Naj samo opomnimo, da so lani jeseni pri založbi KAPA Records izdali šesti studijski album sam pravm, jutri pa bodo predstavili svoj razširjeni repertoar... 
BALANS

BALANS

Radio Študent, 15. januar ― Pred livestreamom koncerta v Kinu Šiška se pogovarjamo z domačim bunkerpop triom balans. Naj samo opomnimo, da so lani jeseni pri založbi KAPA Records izdali šesti studijski album sam pravm, jutri pa bodo predstavili svoj razširjeni repertoar... 
še novic