Crack Cloud v Kinu Šiška

Rocker.si, 24. maj ― Kanadski kolektiv Crack Cloud je pot iz brezna odvisnosti našel v razburljivem postpunkovskem kolažu, na katerega vpliva vse od Gang of Four in Fele Kutija do hiphopa. Na krilih dveh izvrstnih EP-jev se bo ena [...] The post Crack Cloud v Kinu Šiška appeared first on Rocker.si.
Za en bokal muzike

Za en bokal muzike

ARS Za en bokal muzike, 24. maj ― Predstavljamo tradicijske ljudske pevce in godce različnih slovenskih etnij ter zamejstva, glasbenike, ki načrtno poustvarjajo ljudsko glasbo za koncertni oder ali pa za ponovno navzoče […] Predstavljamo tradicijske ljudske pevce in godce različnih slovenskih etnij ter zamejstva, glasbenike, ki načrtno poustvarjajo ljudsko glasbo za koncertni oder ali pa za ponovno navzoče hišno muziciranje.
Svašta From Porlock

Svašta From Porlock

Radio Študent, 23. maj ― Za tokratno iteracijo Svaštarnice smo se pogovorili z Martinom Pavlovcem in Nikolajem Mulejem iz nam dobro znane neo psihedelične skupine, prežete z elementi stonerja, persons from porlock.

Lumberjack predstavljajo Tist dan

Rocker.si, 23. maj ― Lumberjack aktivno nadaljujejo s promocijo albuma. Tokrat predstavljajo uradni videospot za skladbo ‘Tist dan‘. Gre za nosilno skladbo iz njihovega prvenca Brez nadzora, brez morale (2018) katerega recenzijo si lahko preberete TUKAJ. Video je poseben [...] The post Lumberjack predstavljajo Tist dan appeared first on Rocker.si.
Joe Summers in Sukitoa O Namau

Joe Summers in Sukitoa O Namau

Radio Študent, Oralni anali, 23. maj ― Oddaja Andrej Pervanje 23. 5. 2019 - 21.00 Joe Summers in Sukitoa O Namau  / Glasbeno drobovje V goste prihajata dva zvočna umetnika mlajših generacij, Anglež Joe Summer in v Maroku rojena Sukitoa O Namau.  Lahko boste izvedeli več o mladi londonski zvočno-eksperimentalni sceni, ki jo podpirajo in spremljajo tudi umetniki v prostorih Cikrulacije 2. S predvajanimi posnetki bomo tudi poslušali in razčlenjevali njun sound art.  Joe Summers je predvsem zvočni umetnik, ki pa ima tudi velik občutek za sodelovalne prakse. V njegovem primeru je takšna mikro-socialna struktura glasbena založba First Terrace Records, ki je izjemno kvalitetna, saj druži nekaj izjemno kvalitetnih umetnikov najmlajše generacije. Sukitoa O Namau je zvočna in performativna umetnica, ki je na vabilo Joa Summersa prišla v Slovenijo, s katerim bosta v soboto, 25. maja, uprizorila performans v prostorih Cikrulacije 2.  Pogovor bova vodila Borut Savski in Andrej Pervanje.  Več na 89,3 MHz ob 21.30!  Avtorji:  Joe Summers Sukitoa O Namau   Vam je bilo všeč, kar ste prebrali? Če bi radi spodbudili in podprli še več takih vsebin, potem kliknite na DONIRAJ   Institucije:  First Terrace Records Cirkulacija2 Kraj dogajanja:  Ljubljana cirkulacija2

ČESTITAMO: 10. Državno tekmovanje za otroške in mladinske zbore Il Garda in Coro 2019, Malcesine, Verona (Italija), 17.–19. maj 2019

Naši zbori, 23. maj ― Vokalna skupina Vikra, Glasbena matica Trst, dir. Petra Grassi: Grand Prix tekmovanja kot najboljši zbor, posebna nagrada Orlando Dipiazza za… The post ČESTITAMO: 10. Državno tekmovanje za otroške in mladinske zbore Il Garda in Coro 2019, Malcesine, Verona (Italija), 17.–19. maj 2019 appeared first on Naši zbori.

Posljednji zbogom! | Punčke + gosti (Seine, Lynch)

Rocker.si, 23. maj ― Punčke. V dvanajstih letih od Balkana, preko srednje Evrope pa vse do Azije. Pred devetimi leti se je njihova mednarodna pot pričela ravno v Škofji Loki, kjer bodo junija tudi sklenile svojo zgodbo. ‼ Bodi [...] The post Posljednji zbogom! | Punčke + gosti (Seine, Lynch) appeared first on Rocker.si.

Torul predstavljajo nov album

Rocker.si, 23. maj ― Po uspešnem albumu Reset iz leta 2016, ki je med drugim vseboval tudi mednarodni synth pop hit “Saviour of Love”, se domača zasedba Torul v maju vrača z novim, težko pričakovanim albumom Hikikomori, ki bo [...] The post Torul predstavljajo nov album appeared first on Rocker.si.

Teatralni rokenrolerji Black Lips prihajajo v Ljubljano

Rocker.si, 23. maj ― Provokativno teatralni rokenrolerji Black Lips, ki so iz garažnih DIY začetkov prerasli v pionirje t.i. flower punka, končno prihajajo v Slovenijo. Bend, ki slovi po divjih nastopih v živo, je izdal že osem plošč, ravno [...] The post Teatralni rokenrolerji Black Lips prihajajo v Ljubljano appeared first on Rocker.si.
Čas, prostor in glasba

Čas, prostor in glasba

ARS Čas, prostor in glasba, 23. maj ― Glasba je umetnost, ki deluje v določenem času. Da jo prav razumemo, potrebuje svoj prostor. Prostor je za poslušanje glasbe pomemben, čas je ne obhoden. Glasba je umetnost, ki deluje v določenem času. Da jo prav razumemo, potrebuje svoj prostor. Prostor je za poslušanje glasbe pomemben, čas je ne obhoden.
še novic