BOGUNOV: ‚More bijesa’ (2020)

Rocker.si, 30. september ― Po več kot letu dni draženja s singli in nastopi v živo smo ga le dočakali. Prvi fizično izdani album (NAROČILA) domačih posebnežev Bogunov. Žanrsko neobremenjene druščine, katere delovanje je usmerjeno k svojevrstnemu sledenju zapuščini [...] The post BOGUNOV: ‚More bijesa’ (2020) appeared first on Rocker.si.

AC/DC potrdili člane nove ekipe

Rocker.si, 30. september ― Svetovni splet je zadnje dni obsedla nekakšna “AC/DC manija,” saj je band končno potrdil, da še ni rekel zadnje besede. Po objavi domnevne naslovnice za zdaj še neznanega projekta je zasedba danes še uradno potrdila [...] The post AC/DC potrdili člane nove ekipe appeared first on Rocker.si.
V zvočnem objemu pajka

V zvočnem objemu pajka

Odzven, 30. september ― Boštjan Perovšek je znan predvsem po svojem delu na področju bioakustike in se je v galeriji Steklenik predstavil že večkrat. Tokrat smo se spoznali z umetniškim delom Zvočna prepletanja, ki združuje umetnost in znanstvena dognanja.

Finski Hautajaisyö so pred izzidom albuma izdali še nov singel

Rocker.si, 30. september ― Hautajaisyö so v nizkem štartu z izzidom tretjega albuma – danes je izšel nov singel za skladbo Kuolonkantaja. Finski death metalci Hautajaisyö bodo 13. novembra 2020 pri založbi Inverse Records izdali svoj tretji studijski album [...] The post Finski Hautajaisyö so pred izzidom albuma izdali še nov singel appeared first on Rocker.si.

Tretji kanu z novim singlom in videospotom Čuvaji rek

Rocker.si, 30. september ― Tretji kanu predstavljajo novi singel in videospot za skladbo Čuvaji rek. Čuvaji Janovih rek prečkajočim skrbno odmerijo mostnino. Ne o vdaji  v vsesplošno pasivnost človeštva – o ranljivosti in lepoti pripovedujejo. Ko v isti rokav reke [...] The post Tretji kanu z novim singlom in videospotom Čuvaji rek appeared first on Rocker.si.

Pesem “Sledi” napoveduje prvi EP skupine Impulse

Rocker.si, 30. september ― Navkljub epidemiološko zelo pestri pomladi in poletju, je mariborski alternativni pop rock skupini Impulse uspelo posneti njihov tokrat že tretji singel »Sledi«. Za snemanje je poskrbel Primož Jurendić iz studija Glas Podzemlja, kjer zadnja leta [...] The post Pesem “Sledi” napoveduje prvi EP skupine Impulse appeared first on Rocker.si.

Ob istem času na istem mestu

Festival Maribor, 30. september ― Uspelo nam je. In kako! Niti en koncert črtan, niti ena vstopnica vrnjena in nazadnje, a nikakor ne najmanj pomembno, nobene okužbe ali zdravstvene težave. Še nedolgo tega si nihče ni predstavljal, da bo slednje našlo svoje mesto v novičniku klasičnoglasbenega festivala, kot nihče ni pričakoval niti delčka vsega, kar nam je namenilo leto 2020. […]

Ali so AC/DC razkrili naslov novega albuma?

Rocker.si, 30. september ― Kot smo poročali, so se v taboru AC/DC začele odvijati dejavnosti, ki nakazujejo, da bi band lahko v kratkem izdal nov album. Kratkotrajni objavi slik je sledila posodobitev “Facebook profila”, njej pa objava potencialne naslovnice. [...] The post Ali so AC/DC razkrili naslov novega albuma? appeared first on Rocker.si.
še novic