Zadnji na spisku se selijo v Orto Bar

Rocker.si, 22. marec ― V maja, natančneje 4.5., bo v ljubljanskem Orto Baru nastopila zasedba Zadnji na spisku. Pred oder vabijo poslušalce vseh generacij, ki želijo doživeti rock glasbo v njeni izvirni obliki s harmonijo vokala, bobnov, basa in [...] The post Zadnji na spisku se selijo v Orto Bar appeared first on Rocker.si.

2B bosta konec marca v Zorici predstavila nov album

Rocker.si, 22. marec ― 2B sta bratski dvojec, Gašper in Primož Mihelič in 29. marca bosta v Zorici predstavila nov album. Ustvarjata mešanico elektro popa, s primesmi indie elektronike in deep housa, sestavljeno v električno-organski slog (#electricorganic), ki najbolje [...] The post 2B bosta konec marca v Zorici predstavila nov album appeared first on Rocker.si.
Intervju z zasedbo Broken Lock: ´Že od nekdaj iščemo svojo formo´

Intervju z zasedbo Broken Lock: ´Že od nekdaj iščemo svojo formo´

SPRP, 22. marec ― Broken Lock so skupina, ki je nastala leta 1995. Med tem časom se je na sceni marsikaj spremenilo, oni pa še vedno igrajo. Izdali so pet albumov, žanrsko pa so precej raznoliki, svojo razgibanost pa tudi sami težko opredelijo. Pred kratkim so imeli krajšo turnejo po Sloveniji. Prišli so tudi v Mladinski center v Kopru, kjer je nastal ta intervju. Zasedbo sestavljata kitarista Rihard in Janez, ki sta zadolžena tudi za vokal, Marko na basu, Julij na bobnih, Jure sonus (zvok, efekti). Pogovarjali smo se z Janezom Weissem in Rihardom Župančičem, ki obenem vabita na koncerte v Ribnico (25. marec), Kranj (15. april) in Kostanjek pri Krškem (20. maj). 1. Zanima nas, kaj ima razbita ključavnica skupnega s člani Broken Lock? Janez: Bilo je poleti leta 1995 in z bendom smo se zbrali pred klubom MKK v Črnomlju. Na vratih kluba sta bili dve ključavnici, mi pa smo imeli samo en ključ. Prvo ključavnico smo odprli, drugo pa zlomili. Takrat smo se tudi poimenovali Broken lock, Zlomljena ključavnica. To ime se je sčasoma pretopilo v naš stil igranja, ker imamo v komadih en kup nepravilnosti, naglih sprememb in tako dalje. 2. Kako bi opisali svoje delo? Rihard: S tem vprašanjem smo imeli težave že od zmeraj. V bendu poslušamo precej različno glasbo. Na začetku je bil velik vpliv stoner rocka, ampak ne klasičnega. Vedno so nas pritegnile nekonvencionalne forme. V časih našega najstništva je bila na vseh koncertih, ki smo jih obiskali, vedno ista finta: trije akordi in galama. Z eno besedo: HC. Kar je super in the best, ampak nas so zanimale bolj druge zadeve, kot so rifaže in podobno. Ko smo začeli resno delati, smo se, zaradi te različnosti, pred vsakim novim albumom dogovorili, v katero smer bomo šli z njim. 3. Kakšna je vaša žanrska operdelitev? Janez: Že od nekdaj iščemo svojo formo, saj želimo integrirati tehnične značilnosti z izraznostjo. Vedno se poigravamo z idejo in kamor jo odnese, je v redu. Pri nas ni tako: Ja, tega pa ne bi igrali, ker mi igram

Joker Out: ESC turneja + serija Carpe Diem

Rocker.si, 22. marec ― Za uvod v turnejo po evropskih velemestih so Joker Out predstavili prvi del serije Carpe Diem, v kateri bomo v tedenskih odmerkih spremljali njihovo pot od Hamburga do Liverpoola. – Ta vikend prvi ESC preparty [...] The post Joker Out: ESC turneja + serija Carpe Diem appeared first on Rocker.si.

Floor Jansen z novo skladbo ‘My Paragon’

Rocker.si, 22. marec ― Floor Jansen, pevka simfonične metal skupine Nightwish, je izdala novo skladbo z naslovom ‘My Paragon‘, Kmalu bo izdala solo album ‘Paragon’ Pesem ‘My Paragon‘ bo tudi na njenem prihajajočem solo ploščku ‘Paragon‘, ki bo izšel [...] The post Floor Jansen z novo skladbo ‘My Paragon’ appeared first on Rocker.si.

Balladerov tretji album ‘Neon Srce’

Rocker.si, 22. marec ― Balladero je umetniško ime Dominika Bagole, ‘vodilnega domačega klavirskega kantavtorja’, kakor ga je za oddajo Izštekani leta 2021 napovedal legendarni radijski voditelj Jure Longyka. Balladero z unikatnim avtorskim stilom že desetletje uspešno združuje navdihujoči klavirski [...] The post Balladerov tretji album ‘Neon Srce’ appeared first on Rocker.si.

Paul Grem – prvenec ‘Luč preteklosti’ marca v živo

Rocker.si, 21. marec ― Paul Grem se pripravljajo na prve koncerte po izidu prvenca ‘Luč preteklosti’. V naslednjih dneh jih boste lahko v živo slišali v četrtek, 23. marca, v ljubljanskem Orto baru, v četrtek, 30.3. bodo nastopili na [...] The post Paul Grem – prvenec ‘Luč preteklosti’ marca v živo appeared first on Rocker.si.
23. Orto Fest

23. Orto Fest

SIGIC - Novice, 21. marec ― Od 30. marca do 29. aprila 2023 bo v Orto baru v Ljubljani potekal že 23. mednarodni, največji klubski festival v Sloveniji, Orto Fest, ki je unikum v našem prostoru.
appointMENT 7.0

appointMENT 7.0

SIGIC - Novice, 21. marec ― V duhu prihajajočega festivala in konference MENT Ljubljana 2023 bo v torek, 21. marca ob 19. uri v galeriji DobraVaga potekalo odprtje sedme edicije razstavno-prodajnega projekta glasbenih plakatov appointMENT, ki bo na ogled do 20. maja.
še novic