B to the W

B to the W

Radio Študent, 21. september ― Založba Brainfeeder pripravlja veliko kompilacijo ob veliki obletnici, desetletki. Roc Marci z novo plato, pravljično naslovljeno Behold A Dark Horse. Kutmah z retrospektivno zbirko svoje radijske oddaje Sketchbook. Action Bronson z napovedjo nove plate White Bronco. Palaceer Lazaro z novim projektom Knife Knights, ki je, še bolj vesoljski od Shabazz Palaces.

SLASH: ‘Living The Dream’ (2018)

Rocker.si, 21. september ― Prvi klobuk Guns N’ Roses, kitarist Slash se je po štiriletnem studijskem predahu vrnil z novim studijskim albumom. Po ugibanjih, pod čigavim okriljem bo le-ta dejansko izšel, se je izkazalo, da bo ta čast pripadla [...] The post SLASH: ‘Living The Dream’ (2018) appeared first on Rocker.si.
Orgelski cikel Faust Petra Ebna

Orgelski cikel Faust Petra Ebna

ARS Obiski kraljice, 21. september ― V izvedbi nemškega organista Guntherja Rosta Češki skladatelj Petr Eben je orgelski cikel Faust napisal po Goethejevi drami. Naročilo za scensko glasbo je dobil ob 200 letnici gledališča Burgteater na Dunaju leta 1976. Že v scensko glasbo je vključil orgle, ki imajo v glasbenem in simbolnem smislu velik pomen, predstavljale naj bi namreč boj med dobrim in zlim v Faustovi duši. V njegovi glasbi je tako mogoče slišati  strogo polifono sakralno glasbo v nasprotju s trivialno posvetnostjo ljudskih napevov. Skladatelj je pozneje Fausta sam priredil za orgle. Orgelski cikel ima devet stavkov, vsak predstavlja določen prizor v drami pa tudi skladateljevo osebno interpretacijo dela. Na koncertu januarja lani v Koncertni hiši – Konzerthaus na Dunaju je Ebnovo obsežno kompozicijo izvedel nemški organist Gunther Rost.
Jazz z Nino v družbi Pie Podgornik

Jazz z Nino v družbi Pie Podgornik

Jazzetna, 21. september 21. september 2018 Čeprav nas glasba spremlja na vsakem koraku, se prostor, ki ji ga namenjamo v slovenskih medijih, čedalje bolj krči. Televizijske in radijske hiše s svoje programske sheme vztrajno črtajo glasbene oddaje, medtem ko jazz tudi sicer v že obstoječih ostaja na margini, saj gre navkljub kakovosti za glasbo, ki ni namenjena ne […]

ALGIERS, 14. 2. 2019

Kino Šiška, 21. september ― Potem ko se nam je v spomin vtisnila na otvoritvi festivala MENT Ljubljana 2018, se v Šiško vrača post-punk-gospel naveza Algiers, v času, ko so spričo občega dogajanja njen pravičniški bes, neuklonljiva politična drža in poziv k uporu še toliko bolj aktualni – in potrebni. Ne zamudite ponovnega obiska enega najbolj vznemirljivih bendov 21. stoletja!

Koncert Sam’s Fever s 40-članskim orkestrom na avstrijskem Koroškem

Agencija GIG, 21. september ― Na idilični lokaciji med baročnimi zidovi je zasedba Sam’s Fever s 40-članskim Sam’s Fever orkestrom, vsem ljubiteljem kralja »zibajočih bokov« pripravila čarobni večer, ki je obiskovalce popeljal v nepozabne čase legendarnega ameriškega rock’n’rolla. A nepredvidljivo, ... [Beri dalje] The post Koncert Sam’s Fever s 40-članskim orkestrom na avstrijskem Koroškem appeared first on Agencija GIG.

Čedahučiji v SiTi Teatru pokazali pot s ‘Svetilnikom’

Rocker.si, 21. september ― Nov album, ki vsebuje deset skladb, so večinoma posneli letos spomladi in poleti, v resnici pa je nastajal veliko dlje, saj je od zadnje plošče iz različnih razlogov minilo več kot štiri leta. Ampak trenutek ni [...] The post Čedahučiji v SiTi Teatru pokazali pot s ‘Svetilnikom’ appeared first on Rocker.si.

JAVNO POVABILO ZA ZBIRANJE PREDLOGOV ZA SO/FINANCIRANJE MEDNARODNE GLASBENE TURNEJE V OKVIRU PROJEKTA KULTURNI EVRO

Kino Šiška, 21. september ― Center urbane kulture Kino Šiška poziva ustvarjalce k oddaji predlogov za so/financiranje mednarodne turneje glasbenih izvajalcev v okviru projekta Kulturni evro. Poziv je starostno omejen na prijavitelje, ki bodo ob roku za oddajo stari največ 29 let in ki so državljani Republike Slovenije ali imajo v Republiki Sloveniji stalno prebivališče. V primeru, da prijavo odda glasbena skupina, mora starostni kriterij izpolnjevati vsaj polovica članov glasbene skupine. Javno povabilo je namenjeno mladim ustvarjalcem sodobne urbane popularne glasbe (rock, pop, elektronika, hiphop v vseh odvodih in kombinacijah).
še novic