Bowrain – Distracted

Bowrain – Distracted

RockOnNet, 13. december ― Kar se sliši je nekako bližje jazzu, ki pa je vseeno stihijsko prežet z elektroniko, a kaj ko je bil jazz po moji definiciji vedno nekaj bolj umazanega, bolj življenjskega in bolj strastnega in vsaj po moji definiciji jazz ne more biti predmet akademskega seciranja ter racionalnega seciranja, dandanes, v dobi hipsterjev (kdorkoli že ti so) pa je dovoljeno vse, saj je nekaj na posluh lahko trendi in kul, bolj kot zgodba pa je za marsikoga dandanes pomembna forma in slednjo druga plošča zasedbe Bowrain nedvomno premore.

Hočeš letno vstopnico za Kino Šiška?

Kino Šiška, 13. december ― Fajn je imeti letno vstopnico za našo bajto. Zagotovljen imaš vstop na čisto vse dogodke v naši organizaciji, dobiš tako lepo izkaznico, ki se kot ulita prilega v denarnico, in mama je ponosna nate. Če želiš svojo letno vstopnico, beri dalje.
Sanjavi elektro pop prvenec

Sanjavi elektro pop prvenec

Odzven, 13. december ― Po triletni prisotnosti na glasbenem prizorišču, po nekaj singlih in dveh nastopih na Emi je Raiven izdala prvenec, ki v morju slovenske pop produkcije izstopa kot eden najsodobnejših pop izdelkov.

Znani zmagovalci natečaja Melodijada

Muzikobala, 12. december ― Klub študentov občine Koper (KŠOK) v okviru koprskega Magičnega decembra organizira prireditev MELODIJADA (koncert neuveljavljenih glasbenikov), ki bo potekala na Titovem trgu v soboto, 16. decembra s pričetkom ob 17 uri. Program prireditve je oblikovan na osnovi razpisa, na katerega so se glasbeniki lahko prijavili do nedelje, 10. decembra. Namen projekta je popestriti program prireditve [&hellip The post Znani zmagovalci natečaja Melodijada appeared first on Muzikobala.
Radart #8: Radar Vozlišče

Radart #8: Radar Vozlišče

SIGIC - Novice, 12. december ― Odprta radijska raziskovalna platforma RADAR - Radio Študent 89,3 MHz bo v četrtek, 14. decembra v sodelovanju z Društvom Ljudmila, Zavodom Atol in Zavodom Delak = OSMO/ZA ter Modrim Kotom (Tovarna Rog) zavozlala že 8. v seriji RADART dogodkov.
Glas je bil pač prej.

Glas je bil pač prej.

Odzven, 12. december ― Perfromans Mes(t)o glasu po konceptu Irene Tomažin Zagoričnik in v produkciji kolektiva Emanat, na odru pa so še Adriana Josipović, Nataša Živković in Nika Rozman, postavlja glas kot izvirni inštrument. V meso. V telo.
Kristijan Krajnčan: Radovednost je moje največje orožje

Kristijan Krajnčan: Radovednost je moje največje orožje

Jazzetna, 12. december 12. december 2017 DrummingCellist / Jazzetna album leta 2017   Je človek, ki se ne zadovolji le z videnim ali s slišanim. Išče naprej. Globlje. Vstran. In se ustavi šele, ko se srce umiri v zavedanju, da je na pravi poti. Ko ga ponese v višave. Ko se vsi koščki njegovega ustvarjalnega mozaika sestavijo v […]

Novi nastopajoči na festivalu MENT Ljubljana!

Kino Šiška, 12. december ― MENT Ljubljana ob Young Fathers, Algiers in 29 glasbenih izvajalcih iz vse Evrope napoveduje še 26 novih imen in razkriva vsebine konference. V goste prihajata dve glasbenici, ki sta vsaka na svojem področju zakrivili pravo malo revolucijo. Mary Anne Hobbs velja za eno najbolj vplivnih osebnosti v svetu glasbenih medijev, uspešno kuratorko in didžejko, Dorit Chrysler pa je oklicana za čarodejko na tereminu, elektronskem inštrumentu, ki ga upravlja brez telesnega stika. Njegov izumitelj Léon Theremin pa igra pomembno vlogo v filmu Elektro Moskva, dokumentarnem poklonu ruskim pionirjem futurističnih zvokov, ki bo predvajan v Slovenski kinoteki.
Glasbeno mišljenje in mišljenje glasbe

Glasbeno mišljenje in mišljenje glasbe

Dnevnik, 12. december ― Slovenski intelektualni prostor se v svojih diskurzih redko dotika glasbe, medtem ko zna biti ob vprašanjih javne arhitekture, oblikovanja, likovne umetnosti, filma in še sploh literature izrazito artikuliran, zanimiv in tudi strasten. To pomeni, da...
še novic