Črnfest bo letos potekal že štirinajstič!

Rocker.si, 23. julij ― Tradicija preživljanja poletnih dni, večerov in noči na festivalu Črnfest se nadaljuje. Letos se bo festival odvijal že štirinajstič in že štirinajsto leto zapored bo sledil svojemu poslanstvu – dober za vse!  Črnfest je festival [...] The post Črnfest bo letos potekal že štirinajstič! appeared first on Rocker.si.

Violinistka Lalita Svete predstavlja album z naslovom Silhouettes

Rocker.si, 23. julij ― V sodelovanju z Radiem Slovenija – Programom ARS je izšel album violinistke Lalite Svete z naslovom Silhouettes, ki ga najdete na www.zkp.rtvslo.si in na svetovnih glasbenih platformah. Nanj je glasbenica uvrstila skladbe: Partito za violino solo in Sonato za violino solo, No. [...] The post Violinistka Lalita Svete predstavlja album z naslovom Silhouettes appeared first on Rocker.si.

Jan Plestenjak na Restart Touru že to soboto

Rocker.si, 23. julij ― Na Restart Touru – vrnimo dogodke ljudem, ki je največje povezano koncertno dogajanje v Sloveniji, med 58 glasbenimi dogodki, ki jih ponuja to poletje, bo že to soboto, 24. 7. ob 19.00 na Ukmarjevem trgu [...] The post Jan Plestenjak na Restart Touru že to soboto appeared first on Rocker.si.

Marc Ribot ponovno v Ljubljani

Dnevnik, 22. julij ― V okviru cikla Mala terasa sredi Ljubljane bo jutri ob 21. uri v Parku Sveta Evrope pred Cankarjevim domom nastopila newyorška zasedba Marc Ribot Ceramic Dog, ena izmed najbolj prepoznavnih newyorških zasedb tega stoletja pod vodstvom proslavljenega...
Intervju s protagonistom domače underground scene - Ivan Radioaktivan: "Punx unite, united we will win!"

Intervju s protagonistom domače underground scene - Ivan Radioaktivan: "Punx unite, united we will win!"

SPRP, 22. julij ― Objavljamo intervju z enim izmed najbolj aktivnih in razvpitih underground borcev v zadnjem obdobju v naši provinci. Ivan Žibert, Ivan Radioaktivan in provokativan obenem, član številnih alternativnih zasedb ter projektov z različno bučno vsebino, snovator oddaje Atentat na sluh, ki jo lahko vsak petek ob 19.00 slišite na frekvencah Radia Marš, (črni) humorist in iskalec neznanega. Z Ivanom se je za Slovenski Punk Rock Portal (SPRP) pogovarjal Matej Velkavrh. 1. Živjo. V kolikor sem pravilno informiran, si iz Pirana? Kako to, da deluješ v Mariboru? Ivan: Oj! Ja, sem originalno iz Pirana in sem tudi ponosen Pirančan. Jah… v Maribor sem prvotno prišel zaradi šole, pol sem pa gor spoznal punco in sem kar ostal gor. 2. Kakšna je pank scena v Piranu? Kaj pa noise core? Ivan: Bolj kot ne slaba, oziroma malo nas je. Poleg mene in mojih projektov je samo še en bend Gumeni Čamac, bolj crust/hardcore, ampak sploh ne vem, če še igrajo. Drugače smo pa večinoma zahajali v MKC Koper, Argo v Izoli in Inde, dokler niso Agrota in Indeta zaprli. Noisecore scena v Piranu smo pa itak samo mi. Ker tega noben ne posluša dol na obali. Samo mi, zato pa smo Piranska noisecore liga. 3. Kako bi opisal trenutno pank sceno v Mariboru? Kaj pa zgodovina, kaj te najbolj navdihuje oz. kateri bend, bendi? Ivan: Trenutna pank scena v Mariboru v bistvu še komaj diha. Če nebi bilo nas, sploh ne vem, če bi še obstajal pank v Mariboru. Je pa vedno več novih generacij mladih panksov in to je super. Sceno je treba res oživet nazaj in Maribor bo počasi spet na zemljevidu slovenskega undergrounda. Ja zgodovina panka v Mariboru in nasploh v Sloveniji je kar pestra. Sploh ko govorimo o kakem Marzidovšku, P.V.J.S.ih, Masakrih, Feedbackih itd… Navdih za glasbo v bistvu črpam iz različnih stilov panka, hardcora, grinda,… so pa velik pečat pustili na meni Patareni, Cripple Bastards, Odpadki Civilizacije, Anonimni Alkoholiki,… 4. Kakšna je zgodba z oddajo Atentat na sluh na MARŠ-u? Kdaj si

Pijammies skozi oči Borghesie

Rocker.si, 22. julij ― Nobena skrivnost ni več, da so mladi jazzerji Pijammies pred kratkim spremenili naziv skupine v P’Jays in pod tem imenom vstopili v letošnje koncertno poletje. Fantje čez dober teden napovedujejo novo (že drugo) ploščo, ki bo uradno [...] The post Pijammies skozi oči Borghesie appeared first on Rocker.si.

FOTO: Elvis Šahbaz @ Piranski poletni utrip 21.7.2021

Muzikobala, 22. julij ― Mediadom Pyrhani, v so-organizaciji z Zvezo kulturnih društev Piran ter OI JSKD Piran tudi letos organizira sklop glasbenih večerov na trgu »Piranski poletni utrip«. Po uspešnih Mediadom Streaming koncertih in spletnemu programu, smo se odločili ponovno organizirati koncerte s publiko pod odrom, na katerem blestijo predvsem lokalni glasbeni ustvarjalci. Vseh sedem koncertov bo na sporedu […] The post FOTO: Elvis Šahbaz @ Piranski poletni utrip 21.7.2021 appeared first on Muzikobala.
MareziJazz 2021 – že 16. Kozarec dobre glasbe

MareziJazz 2021 – že 16. Kozarec dobre glasbe

Muzikobala, 22. julij ― Koper, 22. julij 2020 – Festival MareziJazz se, po lanskem potepanju po koprskem podeželju, ponovno sidra v Marezigah. Lanski, pandemsko obarvani jubilej smo obeležili s potepanjem po lepih razgledih slovenske Istre. Letos pa se festival MareziJazz vrača k osnovam – nazaj v domače Marezige, nazaj k dvema zaporednima festivalskima dnevoma, nazaj k big bandom, nazaj […] The post MareziJazz 2021 – že 16. Kozarec dobre glasbe appeared first on Muzikobala.

Dickless Tracy z novo skladbo ‘Devoured From The Inside’

Rocker.si, 22. julij ― Dickless Tracy predstavljajo prvi single, naslovljen ‘Devoured From The Inside‘, s prihajajočega albuma ‘Grave New World‘, ki bo izšel 15. septembra letos prek založbe Monsterbilly Records. Na kratko o prihajajočem ploščku Bend meni, da novi [...] The post Dickless Tracy z novo skladbo ‘Devoured From The Inside’ appeared first on Rocker.si.
Festival "In Memoriam prof. Peter Hafner"

Festival "In Memoriam prof. Peter Hafner"

SIGIC - Izpostavljeno, 22. julij ― Tradicionalni festival »In Memoriam prof. Peter Hafner« je v prvi vrsti je namenjen počastitvi spomina na pokojnega profesorja matematike Petra Hafnerja, ki je bil znan tudi kot glasbeni entuziast, ljubitelj humanistične misli in dejaven aktivist na področju mladinskega kulturnega polja.
še novic