Kasabian odslovili znanega pevca; Meighan napadel bivšo zaročenko

Rocker.si, 8. julij ― Bivši pevec skupine Kasabian Tom Meighan se je včeraj pojavil na sodišču v Leicesterju, kjer je bil spoznan za krivega v primeru napada na Vikki Ager, bivšo zaročenko aprila letos. Kot se je izkazalo, je bil to tudi razlog, zakaj so ga ostali člani odpustili iz skupine. [...] The post Kasabian odslovili znanega pevca; Meighan napadel bivšo zaročenko appeared first on Rocker.si.

FOTO: Marino Kranjac & Zingelci @ Mediadom Streaming 6.7.2020

Muzikobala, 8. julij ― “Mediadom Streaming 2.0” je drugi sklop prenosov v živo v času izrednih razmer, ko javne prireditve niso dovoljene. S projektom »Mediadom Streaming« so organizatorji podprli lokalne ustvarjalce ter bogatili kulturno dogajanje v razmerah, ki so vse nas zaznamovale s prepovedjo približevanja. Organizatorji projekta so Mediadom Pyrhani, ZKD Piran ter OI JSKD Piran. Iz starega piranskega [&hellip The post FOTO: Marino Kranjac & Zingelci @ Mediadom Streaming 6.7.2020 appeared first on Muzikobala.

BIJELO DUGME: ‘Doživjeti stotu’ (1980)

Rocker.si, 7. julij ― Verjetno ena najpopularnejših glasbenih zasedb, ki so kdajkoli hodile po balkanskih tleh, Bijelo Dugme se je leta 1980 znašla v zanimivem položaju. Novo desetletje in Titova smrt nista naznanila zgolj vstopa v novo obdobje nekdanje [...] The post BIJELO DUGME: ‘Doživjeti stotu’ (1980) appeared first on Rocker.si.

Tretji Kanu z novim videom ‘Dežnik narobe’

Rocker.si, 7. julij ― TRETJI KANU predstavljajo nov, čisto poseben videospot za skladbo ‘DEŽNIK NAROBE‘, ki odstira del zgodbe – nadaljevanje pa sledi jeseni …   O videu ‘Dežnik narobe’ ‘Dežnik narobe‘ – za tiste lepe dni, ki bi [...] The post Tretji Kanu z novim videom ‘Dežnik narobe’ appeared first on Rocker.si.

Mef in Narodnoosvobodilni bend – Bel Papir

Muzikobala, 7. julij ― To je še zadnja, ki jo ponujamo kot single z našega lanskoletnega albuma Ma ne že spet … Mef. Bel papir bi moral biti že na prvem albumu, Najboljše so padle, ki smo ga posneli leta 2001, pa smo jo pozabili. V načrtu je bila za album Svoboda, leta 2005 pa sem jo spet nekam [&hellip The post Mef in Narodnoosvobodilni bend – Bel Papir appeared first on Muzikobala.

Cener se predstavijo s skladbo ‘Soca’

Rocker.si, 7. julij ― Skupina Cener prihaja iz Velenja in skupaj ustvarjajo avtorsko glasbo vse od leta 2016. Zadnji dve leti so tudi bolj koncertno aktivni. Avgusta bodo izdali prvenec Zasedbo sestavljajo trije člani: Juš Jazbec (vokal, kitara), Aljaž [...] The post Cener se predstavijo s skladbo ‘Soca’ appeared first on Rocker.si.

Big Foot Mama predstavlja ‘Nekaj je na njej’

Rocker.si, 7. julij ― Kot obliž na rano, zaradi prestavitve velikega koncerta ob 30-letnici Big Foot Mame v Areni Stožice, prihaja v tolažbo nov videospot za skladbo ‘Nekaj je na njej‘ s še vedno aktualnega albuma ‘Plameni v raju‘. [...] The post Big Foot Mama predstavlja ‘Nekaj je na njej’ appeared first on Rocker.si.

Navodila zaposlenim, ostalim sodelavcem in obiskovalcem v času ukrepov, povezanih z nalezljivo boleznijo Covid-19

Kino Šiška, 7. julij ― Kino Šiška z namenom zagotavljanja čim boljšega nadaljevanja s svojo dejavnostjo, poslanstvom in javne službe nadaljuje z dogodki in delovanjem DobreVage, Kavarne Kina Šiška, Kamere ter prireditvenih prostorov (Katedrale in Komune) z določenimi prilagoditvami glede na smernice in priporočila NIJZ za zagotavljajne preprečevanja širjenja nalezljive bolezni COVID-19 in varovanja zdravstva zaposlenih sodelavcev in obiskovalcev Kina Šiška in DobreVage. 
Poletna poljubnost

Poletna poljubnost

Radio Študent, 7. julij ― Poletna naključja v oddaji Breakwave pomenijo nekaj malega novosti in random koščki preteklosti. Od novega: album Your Birthday's Cancelled ekipe Iron Wigs, ki jo sestavljajo Vic Spencer, Verbal Kent in Sonnyjim. Pa v zrak uperjena črna pest londonskega trojca SAULT. Pa novi beattape Kutme. Pa Nuff Pedals s prvencem I am Nuff Pedals.

Fajdiga, bluz črnih revirjev

Rocker.si, 7. julij ― Režiser Benjamin Kerže je posnel dokumentarni film o Trboveljskem posebnežu in prav kultnem pevcu in kitaristu Viliju Fajdigi (1918 – 1990). Nenavaden dokumentarni portret nenavadnega trboveljskega glasbenika, legende Vilija Fajdige. Pravijo, da se je bluz [...] The post Fajdiga, bluz črnih revirjev appeared first on Rocker.si.
METAL DETEKTOR

METAL DETEKTOR

Radio Študent, 7. julij ― V času poletnih počitnic, ko je Učitelj na zasluženem dopustu, bo vsak torek ob 22. uri na sporedu poletna edicija Metal detektorja ali kadar mačka ni doma, miši plešejo.
Album polletja: Sodobna jazzovska pastorala

Album polletja: Sodobna jazzovska pastorala

Dnevnik, 7. julij ― Kot prva plošča okteta, ki ga vodi klasična skladateljica in jazzovska pianistka Kaja Draksler, tudi njegova druga izhaja iz poezije. Tokrat pod drobnogled jemlje pesnika Roberta Frosta, kanonskega avtorja ameriške literature 20. stoletja, med...
še novic