MK projektsvaštanje

MK projektsvaštanje

Radio Študent, 26. januar ― Na začetku meseca so nevladne organizacije na področju uprizoritvenih umetnosti, ki so se prijavile na štiriletni Javni razpis za izbor javnih kulturnih programov na področju umetnosti 2022-2025, prejele odločitve Ministrstva za kulturo o financiranju njihovih programskih načrtov.

Pogreb Akija Rahimovskega v družinskem krogu

Rocker.si, 26. januar ― Glasbena skupina Parni Valjak je na svoji uradni strani na Facebooku naznanila podrobnosti zadnjega slovesa od glasbenika Akija Rahimovskega. Zaradi epidemiološke slike se bo pogreb odvil v krogu družine in prijateljev na zagrebškem pokopališču Mirogoj, [...] The post Pogreb Akija Rahimovskega v družinskem krogu appeared first on Rocker.si.

Dickinson razkril katera Maidnova pesem je najbolj podcenjena

Rocker.si, 26. januar ― Pevec skupine Iron Maiden, Bruce Dickinson, je trenutno na severnoameriški turneji in prejšnji teden, ko se nahajali v Tampi na Floridi, je razkril, katera Maidnova pesem, je po njegovem mnenju, najbolj podcenjena pesem. Koncert, ki [...] The post Dickinson razkril katera Maidnova pesem je najbolj podcenjena appeared first on Rocker.si.

Phil Varone (ex Skid Row) se spominja avdicije pri Ozzyju

Rocker.si, 26. januar ― Nekdanji bobnar skupine Skid Row, Phil Varone se spomninja svoje “brutalne” avdicije za skupino za Ozzyja Osbourna in pravi, da je bil tako slab, da je Sharon Osbourne verjela, da je šlo samo za praktično [...] The post Phil Varone (ex Skid Row) se spominja avdicije pri Ozzyju appeared first on Rocker.si.

Colin Hay in Ringo Starr predstavljata novo skladbo

Rocker.si, 26. januar ― Pevec skupine Men at Work, Colin Hay, je gostovanje Ringa Starra, ki gostuje na njegovem prihajajočem solo albumu Now and the Evermore, označil za “češnjo na torti”. Hayjevo prvo sodelovanje z nekdanjim Beatlom se je [...] The post Colin Hay in Ringo Starr predstavljata novo skladbo appeared first on Rocker.si.

Klemen Markelj posnel bobne za projekt ‘Treshold of Madness’

Rocker.si, 25. januar ― Po tem, ko je snemal za projekt ‘Majestic Voyage’ avtorja in producenta Stevena Springa, je zdaj Klemen Markelj snemal še za ‘Bipolar Disorder’. ‘Majestic Voyage’ je progresivni rock projekt avtorja in producenta Stevena Springa, rojenega [...] The post Klemen Markelj posnel bobne za projekt ‘Treshold of Madness’ appeared first on Rocker.si.

Skupina Mi2 je singlu Čavun nadela še videopodobo

Rocker.si, 25. januar ― Skupina Mi2 je predzadnji single, skladbo Čavun, predstavila lansko jesen. Med tem je ta doživela tudi svojo video različico v režiji Klemna Udovča in Mi2, ki si jo lahko ogledate spodaj. Gre za že tretje [...] The post Skupina Mi2 je singlu Čavun nadela še videopodobo appeared first on Rocker.si.

Na TV ekrane se vrača prikupna lutkovna oddaja Fračji dol

Rocker.si, 25. januar ― Če ste že, recimo temu, malo starejše generacije, se boste prav gotovo spomnili otroške lutkovne oddaje Fračji dol (originalno Fraggle Rock). Fračji dol je bila serija, ki se je uradno vrtela na TV ekranih med [...] The post Na TV ekrane se vrača prikupna lutkovna oddaja Fračji dol appeared first on Rocker.si.

‘Barve’ je naslov prvenca slovenskega projekta Oti!

Rocker.si, 25. januar ― ‘Barve’ je naslov prvenca slovenskega projekta Oti. Na dan 28. januarja 2022 bo izdan prvi singel projekta Oti – Barve. Dostopen bo na vseh večjih streaming platformah in v obliki video spota. Zasanjan in samoironičen indie rock Oti ustvarjajo vokalist, [...] The post ‘Barve’ je naslov prvenca slovenskega projekta Oti! appeared first on Rocker.si.

Ghost objavili drugi single in napovedali album Impera

Rocker.si, 25. januar ― Ghost so najavili svoj peti album Impera. Plošča bo vsebovala 12 novih pesmi, vključno s predhodno izdanim singlom “Hunter’s Moon” in najnovejšo ponudbo “Call Me Little Sunshine“, za katero je skupina pričarala še en očarljiv [...] The post Ghost objavili drugi single in napovedali album Impera appeared first on Rocker.si.

K.K. Downing užaljen zaradi dogajanj o postavi pri Judas Priest

Rocker.si, 25. januar ― Pred začetkom severnoameriške turneje, so se Judas Priest odločili, da bodo nastopali kot štiričlanska skupina z Richiejem Faulknerjem kot edinim kitaristom. Nekaj dni kasneje so nato izjavo preklicali, da ostane postava nespremenjena. Vse to pa [...] The post K.K. Downing užaljen zaradi dogajanj o postavi pri Judas Priest appeared first on Rocker.si.

Gene Hoglan ni več član skupine Testament

Rocker.si, 25. januar ― Legendarni metal bobnar Gene Hoglan je sporočil, da ni več član skupine Testament. Zdi se, da se je Hoglan sporazumno razšel od skupine, glede na sporočila, ki sta jih oboževalcem poslala tako bobnar kot Testament. [...] The post Gene Hoglan ni več član skupine Testament appeared first on Rocker.si.
Nismo modna muha enodnevnica

Nismo modna muha enodnevnica

Dnevnik, 25. januar ― Večplastni projekt Chilli Space letos praznuje dvajsetletnico delovanja. Pod prepoznavnim logom zavitega feferona je nedavno izšla že šestnajsta istoimenska zgoščenka, na kateri se predstavi enajst imen slovenske ambientalne elektronike.
Cikel Jazz in ti

Cikel Jazz in ti

SIGIC - Novice, 25. januar ― Organizatorji Festivala Jazzinty letos začenjajo tudi z celoletnim ciklom koncertov v Kulturnem centru Janeza Trdine v Novem mestu, kjer bodo vsak mesec izpostavili domačega glasbenika, ki bo imel popoldan predavanje, zvečer pa kratek intervju in solo koncert.
še novic