ZLATKO KARAVLA (Griva): ‘Želje namesto načrtov’

Rocker.si, 29. november ― O novosadskih hard/heavy rockerjih Griva, ki so v kasnejših letih zajadrali tudi v nekoliko mehkejše vode, je bilo na našem portalu napisanih že precej besed. Gre za bend, ki je v domačem in regionalnem okolju začel uživati dokaj veliko priljubljenost, nato pa (tako kot mnogi) zaradi razpada Jugoslavije prenehal z delovanjem. [...] The post ZLATKO KARAVLA (Griva): ‘Želje namesto načrtov’ appeared first on Rocker.si.

MASHARIK z novim singlom BRAT MOJ nagovarja svet individualizma

Rocker.si, 25. november ― Masharik predstavlja nov singel z naslovom Brat moj, ki je naslednji v vrsti za prvencem Stran od oči. Tokrat z občutno bolj bendovskim zvokom nagovarjajo družbo, svet individualizma, v katerem živimo danes. »Brat moj, ne rabiš tekmovat z menoj. [...] The post MASHARIK z novim singlom BRAT MOJ nagovarja svet individualizma appeared first on Rocker.si.

Rod Stewart maja 2024 prvič v Sloveniji!

Rocker.si, 25. november ― Glasbena legenda je napovedala svoje prvo gostovanje v Ljubljani 19. 5. 2024 v Areni Stožice. Slavni Britanec je eden najuspešnejših in najbolj priljubljenih glasbenih izvajalcev našega časa. Njegova kariera traja že pet desetletij in v [...] The post Rod Stewart maja 2024 prvič v Sloveniji! appeared first on Rocker.si.

Ice on Fire zavija svoj punk-rock v akustično-orkestralno doživetje

Rocker.si, 25. november ― Vabimo vas na intimni spektakel, v sredo, 29. novembra ob 20. uri,  v Rafinerijo Cukrarna, kjer bodo neumorni Ice on Fire predstavili akustični koncert, v katerem se jim bodo pridružili klasični glasbeniki in vrhunski vokalisti, med njimi Kikifly, Stella, [...] The post Ice on Fire zavija svoj punk-rock v akustično-orkestralno doživetje appeared first on Rocker.si.

Žan. (Pre)drzni princ romantike

Rocker.si, 25. november ― Izšel je album ‘Ljubezenske igre’. – V petek, 1. 12. ujemite Žana in Šakale na Taborski noči, junija pa v Križankah!  Žan Serčič je na svojem največjem samostojnem koncertu doslej predstavil tretji avtorski album ‘Ljubezenske igre’. Dovršen šov v Media [...] The post Žan. (Pre)drzni princ romantike appeared first on Rocker.si.

The Stroymachine izdali nov album »Renesonanza«

Rocker.si, 25. november ― Industrial zasedba The Stroymachine je izdala svoj 2. studijski album, ki nosi naslov »Renesonanza«. “The Stroymachine je edinstven glasbeni kolektiv tolkalistov, multiinstrumentalistov in izumiteljev brez primere v svetovnem merilu. Zvesti principu DIY (naredi sam), skupina [...] The post The Stroymachine izdali nov album »Renesonanza« appeared first on Rocker.si.

XSKULL8 predstavljajo nov singel

Rocker.si, 25. november ― Po odlični uvrstitvi skladbe Leaves are Falling slovenske skupine XSKULL8 na Billboardovih lestvicah (TOP 20 – Major Rock Chart in TOP 10 – Secondary Rock Chart) smo dobili njeno nadaljevanje.  Z izidom debitantskega albuma From [...] The post XSKULL8 predstavljajo nov singel appeared first on Rocker.si.

Bomb Shell odhajajo na Sever

Rocker.si, 21. november ― Po uspešnem poletju in prejeti nagradi za najboljšo glasbo na letošnjih Melodijah morja in sonca, ter seriji poletnih koncertov, skupina Bomb Shell navdušuje svoje oboževalce s svežo skladbo z naslovom “Sever”. Skrbno pripravljena pesem, za [...] The post Bomb Shell odhajajo na Sever appeared first on Rocker.si.

PERGAMENT: ‘Fire & Ice’ (2023)

Rocker.si, 20. november ― Napetosti, ki so zaznamovale razpad Jugoslavije in leta za njim, so poleg številnih geopolitičnih sprememb povzročile tudi zaton kopice obetavnih bendov. Eni takšnih so bili tudi novosadski Pergament, ki so s polnokrvnim prvencem ‘Vruća Linija’ (1988) in angleškim EP-jem ‘Mr. War’ (1990) jugoslovanski metal ponesli v nove višave. Skupina je svojo pot prvič zaključila leta 1991, kasneje pa se je večkrat vrnila med žive. Nazadnje leta 2017, od takrat ostajajo aktivni, ko je luč sveta ogledal singel ‘Freedom.’ Pergament so letos izdali še kompilacijo ‘Fire & Ice’, ki predstavlja nekakšen pregled njihovega dosedanjega ustvarjanja, hkrati pa naznanja, kaj nas čaka v prihodnosti.  [...] The post PERGAMENT: ‘Fire & Ice’ (2023) appeared first on Rocker.si.

Krog po slovenski glasbeni lestvici: TOP 5 skladb tedna

Rocker.si, 20. november ― Vabljeni na krog po domači glasbeni lestvici. Izbor TOP 5 skladb tega tedna: MHM – A Miserable Optimist Regen – Rada znala bi plesati (acoustic) Cona40 – Telo Fish on Mars – Pluto’s Revenge Ana [...] The post Krog po slovenski glasbeni lestvici: TOP 5 skladb tedna appeared first on Rocker.si.
še novic