SONICA – OPEN CALL ZA GLASBENIKE

Kino Šiška, 10. avgust ― Ljubljanski festival drzne elektronske glasbe SONICA in SHAPE platform razpisujeta natečaj za slovenske glasbene ustvarjalce s koncertnimi izkušnjami, ki bi želeli postati del programa na SHAPE Showcase večeru letošnjega festivala SONICA. Dogodek bo potekal 27. septembra 2018.

SUN KIL MOON, 17. 10. 2018

Kino Šiška, 6. avgust ― Mark Kozelek oziroma Sun Kil Moon, avtor sodobne albumske klasike Benji in ena najbolj markantnih osebnosti indie glasbe 21. stoletja, bo oktobra končno prvič nastopil v Sloveniji, le nekaj tednov pred izdajo novega albuma.

NATRILETNO KOLOBARJENJE S PRAHO, 17. 10. 2018

Kino Šiška, 6. avgust ― Natriletno kolobarjenje s praho (N3L) je projekt avtorja besedil in interpreta, sicer gledališčnika Jureta Novaka ter vsestranskega vokalista in multiinstrumentalista Uroša Buha (BUH, Same babe, Josip Brass, Zaklonišče prepeva, …), ki v N3L poleg vokala prispeva še bobne in kitare.

Koncert Richiea Kotzena čista fuzija zvoka

Kino Šiška, 30. julij ― Poletno festivalsko dogajanje je že v polnem teku. In med tem, ko se nekateri izmed njih bližajo h koncu, se spet drugi pripravljajo na pričetek. Tako se bo v sredini naslednjega meseca na tolminskem Sotočju pričel festival MotörCity. Festival namenjen vsem ljubiteljem bluesa, rocka in motorjev.

DAMIEN RICE, 26. 9. 2018

Kino Šiška, 30. julij ― Potem ko nas je lani očarala njegova nekdanja sodelavka Lisa Hannigan, z veseljem napovedujemo prvi nastop Damiena Ricea, zvezdniškega mojstra krhkih, prelepih napevov in pronicljivih romantičnih razmišljanj, v Sloveniji!

Ogrevanje za Metaldays 2018 z Iced Earth!

Kino Šiška, 16. julij ― Metaldays 2018 je tik pred vrati, nestrpnost že narašča in zato so še z večjim veseljem in odprtih rok sprejeta takšna ogrevanja kot je bilo pretekli teden v Kinu Šiška. Za Metaldays Warm Up so namreč poskrbeli ameriški veterani Iced Earth, da je bila publika še bolj potešena pa je poskrbela še domača dvojica Eruption in Metalsteel. In po takšnem večeru je dneve do ponovnega obiska T'mina mnogo lažje odštevati.

LA JUNGLE + SCHNELLERTOLLERMEIER, 26. 9. 2018

Kino Šiška, 9. julij ― O, tale septembrski večer bo pa svež, odbit in vsekakor ne za zamudit. Obiskala nas bosta namreč belgijski dvojec La Jungle, ki v pulzirajočem vrtincu združuje math, kraut in techno divjost, ter švicarski trio Schnellertollermeier, ki jazzovsko mojstrstvo izrablja za brutalen rockovski šus in skrbno izoblikovane kompozicije nepojmljive silnosti.
še novic