Poziv ODPRTI ATELJE / rezidenca v ateljeju galerije DOBRAVAGA

Kino Šiška, 21. februar ― K prijavi vabimo umetnice in umetnike, ki so na začetku umetniške profesionalne poti in ustvarjajo v polju vizualne umetnosti ali novih medijev, oziroma eksperimentirajo z novimi in/ali klasičnimi mediji, tehnikami ali umetniškimi izrazi. Poziv ODPRTI ATELJE je namenjen umetnicam in umetnikom, ki delujejo na področju Slovenije.

the comet is coming, etceteral

Kino Šiška, 17. februar ― Druga godba se letos še šestintridesetič vrača na mesto enega najvidnejših in najpomembnejših slovenskih glasbenih festivalov. V sklopu napovedovanja svoje vrnitve je kot preddogodek pripravila prvovrsten večer glasbe, ki je močno vpeta v modernost, a prav tako močno koketira z glasbeno tradicijo. V Ljubljano se je namreč vrnila zasedba The Comet Is Coming, ki je v času od svojega prvega nastopa – ta se je na Drugi godbi odvil leta 2016 – postala prava svetovna senzacija.

zalagasper bosta konec februarja v kinu šiška predstavila svoj prvenec

Kino Šiška, 13. februar ― Širši javnosti sta se Zala in Gašper prvič predstavila z uspešnico Valovi, ki je obveljala za domačo skladbo predlanskega leta – to je potrdil tudi prejem glasbene nagrade zlata piščal. Njegov pretanjen, čuten elektronski pop in njen očarljivo zasanjan glas sta pač kot narejena drug za drugega. Od izida skladbe Valovi sta napisala še uspešnice Baloni, S teboi in Sebi, ki je mlada ustvarjalca popeljala čez peščene plaže Tel Aviva, kjer sta nas zastopala na izboru za pesem Evrovizije 2019.

NOVA IZDAJA DOMAČE JAZZCORE ZASEDBE KOROMAČ

Kino Šiška, 13. februar ― Pri Zavodu Jazz Cerkno je ob skrajnem koncu prejšnjega leta v fizični in spletni obliki izšel album domače jazzcore zasedbe Koromač iz Vrtojbe. Predstavitev plošče se bo zgodila v ponedeljek, 17. februarja, v Komuni Kina Šiška. Bend, ki se je sprva kalil kot bolj vokalni punkovski hardcore trio kitarista Aljaža Škrlepa, basista Matjaža Bajca in bobnarja Urbana Kušarja, smo lahko spremljali v razširjenem kolektivu že ob nastopu na Klubskem maratonu Radia Študent leta 2013.

Alcest – Spiritual Instinct

Kino Šiška, 6. februar ― Francoski dvojec Alcest je jeseni izdal svoj po vrsti že šesti studijski album, ki je obenem tudi njegov prvi pod okriljem največje metal založbe Nuclear Blast. Pa je prehod na večjo, mnogo bolj komercialno usmerjeno založbo kaj vplival na bandovo glasbo?

Na festivalu Ment tudi Primorci

Kino Šiška, 5. februar ― Na kar 14 prizoriščih v prestolnici se danes začenja festival Ment. Ta ni le izvrsten vulkan uživanja nove izvirne domače in tuje glasbe za poslušalstvo, temveč zlasti priložnost za ustvarjalce, da pritegnejo pozornost tujih festivalov, založb in drugih predstavnikov glasbene industrije. Do petka se bo predstavilo več kot 70 nastopajočih, tudi Primorcev, med njimi Jakob Kobal z bendom in Pantaloons.

Čuden bend, ki dela čudno gledališče

Kino Šiška, 5. februar ― Tanya Hawrylyuk je klasično izobražena glasbenica, ki se ukvarja z eksperimentalnim gledališčem. Deluje v ukrajinskem gledališču Dakh in je članica glasbeno-gledališkega kolektiva Dakh Daughters, ki goji kabaret in burlesko. Kolektiv bo jutri nastopil v Kinu Šiška na otvoritvi festivala MENT, ki bo trajal do petka.
še novic