Dve zlati piščali za Dan D

Dan D, 18. junij 2020 ― Dan D so na letošnji podelitvi glasbenih nagrad Zlata piščal slavili kar dvakrat. Akademija strokovnjakov z glasbenega in medijskega področja jih je proglasila za izvajalce leta 2019, album leta pa je postala njihova Knjiga pohval in pritožb (Milo za drago). Skupaj z nagrado za album DNA D v letu 2016 so v zbirki skupine Dan D sedaj že tri Zlate piščali. Knjiga […] The post Dve zlati piščali za Dan D appeared first on Dan D.

Ona sanja v seriji Jezero

Dan D, 5. december 2019 ― Težko pričakovana kriminalna serija Jezero, ki sta jo po knjižni uspešnici Tadeja Goloba režirala Matevž Luzar in Klemen Dvornik, 22. decembra končno prihaja na spored TV Slovenija. Ustvarjalci serije so za uvodno špico izbrali našo skladbo Ona sanja. Morilska balada je bila izdana na albumu DNA D, ki je naletel na izjemno zanimanje kritičnih poslušalcev, z nagrado Zlata piščal pa ga je tudi strokovna […] The post Ona sanja v seriji Jezero appeared first on Dan D.

Špil v placu – tokrat v Ljubljani!

Dan D, 18. september 2019 ― Naše špile v Novem mestu je v dobrih dveh letih obiskalo več kot 2.000 ljudi z vseh koncev in krajev Slovenije (pa tudi ene 2 iz tujine). Ker smo se na njih vsi dobro počutili, smo se odločili, da poskusimo to intimno vzdušje preseliti še v Ljubljano. Cankarjev dom nam je prijazno posodil svoj Klub […] The post Špil v placu – tokrat v Ljubljani! appeared first on Dan D.

Jesenski špil v placu – tokrat v Ljubljani

Dan D, 25. julij 2019 ― Glede na to, da ste dve leti prihajali k nam v novomeški plac, nam pomagali ustvariti Knjigo pohval in pritožb ter Milo za drago in nam delali družbo v viharnem obdobju, smo pomislili, da bi si jeseni 2019 sposodili en drug, majhen plac v Ljubljani in tokrat mi z našim špilom prišli malce bližje vam.  Bi nas prišli poslušat? Za […] The post Jesenski špil v placu – tokrat v Ljubljani appeared first on Dan D.

Po desetih letih ponovno na odru Križank – 24. maj 2019

Dan D, 15. februar 2019 ―   Deset let po velikem koncertu s Simfoniki RTV Slovenija se vračamo na oder ljubljanskih Križank! Na celovečernem koncertu bomo v petek, 24. maja 2019, predstavili naš novi album, patudi vse naše in vaše najljubše komade v vštekanih in izštekanih verzijah. Zadnji dve leti smo prebili v placu za vaje, kjer smo prirejali intimne dogodke […] The post Po desetih letih ponovno na odru Križank – 24. maj 2019 appeared first on Dan D.

Dan D so si umili roke

Dan D, 25. november 2018 ― Naročila ne-albuma Milo za drago sprejemamo na e-naslovu info@dan-d.net. Glasbo, ki je eno leto nastajala v živo, pred publiko v njihovem placu za vaje, je skupina Dan D izdala v nenavadnem formatu – kosu mila. Single Boli me k, napoveduje precej nenavadno izdajo nove glasbe skupine Dan D. Nastajala je v živo, pred publiko, ki […] The post Dan D so si umili roke appeared first on Dan D.

Dan D, 23. november 2018 ― Leto 2018 si bomo zapomnili po neštetih urah dela in druženja ter šestih mesecih snemanja in miksanja. Najlepši spomini pa bodo vseeno povezani s špili v placu, na katerih smo vse to lahko delili tudi s publiko! Prišel je čas, da se ustavimo. Vse, ki nas tako vztrajno in ljubeče prenašate, si želimo videti tukaj, […]

Kino DNA D

Dan D, 23. november 2018 ― Leto 2018 si bomo zapomnili po neštetih urah dela in druženja ter šestih mesecih snemanja in miksanja. Najlepši spomini pa bodo vseeno povezani s špili v placu, na katerih smo vse to lahko delili tudi s publiko! Prišel je čas, da se ustavimo. Vse, ki nas tako vztrajno in ljubeče prenašate, si želimo videti tukaj, […] The post Kino DNA D appeared first on Dan D.

Drama!

Dan D, 22. september 2016 ― Dan D imajo več obrazov, in vsi so pravi. Lahko so ena najprepoznavnejših slovenskih rock zasedb, ki niza hite kot so Voda, Čas, Ko hodiš nad oblaki, Plešeš in podobni, lahko so akustični godci, ki vam z ribežnom, steklenicami, bisernico in zvončki pričarajo tih intimen večer, lahko pa so drzni osvajalci neskončnih globin misli in […] The post Drama! appeared first on Dan D.

Dan D z drugim delom DNA D razdelili občinstvo v Kinu Šiška!

Dan D, 3. november 2015 ― Pred nabito dvorano Kina Šiška so Dan D predstavili drugi del albuma in novo glasbeno podobo skupine. Z izidom albuma ter s presenetljivim koncertom so Dan D v soboto, 31. oktobra, po svoje proslavili svoj dan reformacije. Napovedi, da bo prireditev bolj podobna enkratni, a spodobni maši ob dnevu mrtvih, so bile učinkovite: dvorana Kina […] The post Dan D z drugim delom DNA D razdelili občinstvo v Kinu Šiška! appeared first on Dan D.

Koncert v Kinu Šiška ob izidu drugega dela albuma DNA D

Dan D, 1. september 2015 1. aprila smo izdali prvi del albuma DNA D, surovo rockersko zbirko komadov, ki smo jih morali dati iz sebe po turneji Tiho. Obljubili smo, da 1. novembra DNA D dobi svoj drugi del in obljubo bomo držali. Svojim najzvestejšim poslušalcem ga bomo predstavili 31. oktobra na koncertu v Kinu Šiška. To bo naš edini […] The post Koncert v Kinu Šiška ob izidu drugega dela albuma DNA D appeared first on Dan D.

Novi video spot Kozlam – Dan D in Ljudska fronta

Dan D, 23. april 2015 ― Ko smo se odločali, kako najbolje zlorabiti letošnje Viktorje, je soglasno padla odločitev, da bomo k sodelovanju povabili prijatelje iz trenutno najbolj priljubljenih domačih rock zasedb. Pod imenom Ljudska fronta so z nami pred mikrofon stopili Gregor Skočir (BIG FOOT MAMA), Tone Kregar in Jernej Dirnbek (MI2), Tomi Meglič (SIDDHARTA) in Borut Marolt (NIET), ter posneli […] The post Novi video spot Kozlam – Dan D in Ljudska fronta appeared first on Dan D.

Na voljo je še nekaj kaset Tiho

Dan D, 19. marec 2015 ― Tik pred izidom novega albuma smo v našem studiu našli še nekaj primerkov kasete Tiho z vsemi našimi podpisi. Kupite jih lahko po ceni 10 EUR. Naročila sprejemamo tukaj (stroški priporočenega pošiljanja posameznega paketa so 3 EUR). Na eni strani: Čas Tvoje je vse Čuti se kot konec sveta Tiho Moj problem (zidanca)   Na drugi […]
še novic