Paul Grem predstavljajo ‘Tam nekje’, še zadnjo skladbo z albuma ‘Luč preteklosti’

Muzikobala, 20. februar ― Paul Grem so svojo skupno pot začeli v domačem Kopru pred petimi leti. Prijatelji in glasbeni ‘sodelavci’ pri različnih glasbenih projektih so združili moči in se povezali v novo zasedbo, ki je nase opozorila že s prvo skladbo Nočem plesat sam, kateri so sledile Pot, Iskren pogled, Luč preteklosti, Slika, Omama in sočasno s prvencem ‘Luč preteklosti, ki je izšel konec leta […] The post Paul Grem predstavljajo ‘Tam nekje’, še zadnjo skladbo z albuma ‘Luč preteklosti’ appeared first on Muzikobala.

FOTO: Severa Gjurin z zasedbo @ Gledališče Tartini Piran, 18.2.2024

Muzikobala, 19. februar ― V Gledališču Tartini je v nedeljo 18.2.2024 v sklopu cikla “Piranski glasbeni oder” nastopila milozvočna pevka žametnega glasu Severa Gjurin z zasedbo. Njena glasba, ki jo v veliki meri ustvarja skupaj z bratom Galom Gjurinom, nas navdihuje že dobro desetletje, skoraj zimzelene so Kadar sva sama, Kjer je toplo, Ledena, Kakor da se nič ni […] The post FOTO: Severa Gjurin z zasedbo @ Gledališče Tartini Piran, 18.2.2024 appeared first on Muzikobala.

In memoriam: Šteljo Grbec (1953-2024)

Muzikobala, 16. februar ― Odšel je vrhunski basist in solist, Šteljo Grbec. Imava 35 let skupnega petja, začenši v kortežanskem zboru, kjer sva se spoznala. Nadaljevala sva v odličnem Izolskem komornem zboru, od koder je nastal tudi Kvartet 7 plus. Po prihodu Petvarja v kvartet, se je začela doba 20 let, ko smo poleg zborovske in ljudske pesmi začeli […] The post In memoriam: Šteljo Grbec (1953-2024) appeared first on Muzikobala.

FOTO: Gregor Ravnik @ Avditorij Portorož 7.2.2024

Muzikobala, 12. februar ― V sredo 7.2.2024 je v Avditoriju Portorož bil na sporedu koncert Gregorja Ravnika ob izidu albuma Med nama. Vrhunsko vzdušje z gosti – Štefico Graselli Steffy in Booom – je v foto objektiv posnel Jadran Rusjan (Foto Klub Portorož). The post FOTO: Gregor Ravnik @ Avditorij Portorož 7.2.2024 appeared first on Muzikobala.
In memoriam: Janez Volmajer (1983-2024)

In memoriam: Janez Volmajer (1983-2024)

Muzikobala, 26. januar ― Po hudi bolezni se je v 41. letu poslovil Janez Volmajer. V letih 2002-03 in 2003-04 je bil basist pri zasedbah Crimson in Claudya. Tudi kasneje je soustvarjal obalno glasbeno sceno; glasbenikom, kot so Jure Lesar, Eskobars, Teo Collori in Momento cigano je ustvarjal vizualno podobo v vlogi fotografa, snemalca, ustvarjalca videospotov in še česa, […] The post In memoriam: Janez Volmajer (1983-2024) appeared first on Muzikobala.

Jure Lesar z novim singlom “Zanimivo je”

Muzikobala, 18. januar ― Jure Lesar, kantavtor iz Pirana, je svojevrsten umetnik, ki z občutkom prepleta neposreden kitarski zvok z besedili, ki opisujejo svet vsakdanjega življenja. Tokrat nam predstavlja že četrti singel iz prihajajočega, prav tako tretjega studijskega albuma, ki bo izšel v jesenskem času letošnjega leta. Besedilo in glasbo za skladbo »Zanimivo je«, je napisal Jure Lesar: »Zanimivo […] The post Jure Lesar z novim singlom “Zanimivo je” appeared first on Muzikobala.

Fenomen leta 2023: Samo Turk

Muzikobala, 16. januar ― Kategorija Fenomen leta je prvič in najverjetneje tudi zadnjič sledila izboru uredništva Muzikobala za naj dosežek v letu, saj v uredništvu Muzikobala vlada striktna načelna politika “Par condicio – klikni za razlago”, kar omejuje možnosti za glasovanje ”bližnjih” v izbore Muzikobala. Kljub temu se nam zdi pomembno podeliti to prestižno priznanje, saj so dosežki vredni […] The post Fenomen leta 2023: Samo Turk appeared first on Muzikobala.

FOTO: Bakalina Velika @ Gledališče Tartini Piran, 12.1.2024

Muzikobala, 13. januar ― V petek 12.1.2024 je bil na sporedu prvi večer koncertnega cikla “Piranski glasbeni oder” v letošnjem koledarskem letu. Nastopila je tolminska zasedba Bakalina Velika; Iz dueta Bakalina je zrasel sekstet Bakalina Velika, v katerem poleg vodje skupine Janija Kutina muzicirajo Samo Kutin, Dejan Lapanja, Matej Magajne, Marjan Stanić in Andrea Pandolfo. V glasbeni pustolovščini, ki […] The post FOTO: Bakalina Velika @ Gledališče Tartini Piran, 12.1.2024 appeared first on Muzikobala.

From Ashes z novim singlom “Not afraid” napovedujejo istoimenski album

Muzikobala, 12. januar ― Obalna moderna metalska zasedba From Ashes je izdala nov single z naslovom Not Afraid v obliki besedilnega videa. Single bo del prihajajočega istoimenskega albuma Not Afraid, ki bo izšel 8. februarja 2024 v samozaložbi. Album je bil posnet v studiu La Casetta Gialla Studio v Trstu (ITA) pod budnim ušesom priznanega producenta Cristiana Norbeda. vir: […] The post From Ashes z novim singlom “Not afraid” napovedujejo istoimenski album appeared first on Muzikobala.
Naj 2023 izbor Muzikobala

Naj 2023 izbor Muzikobala

Muzikobala, 8. januar ― Leto je naokoli in kot veleva tradicija smo tudi tokrat v uredništvu spletnega portala Muzikobala pripravili seznam naj istrskih glasbenikov in njihovih stvaritev v preteklem letu. Kot po navadi gre tudi tokrat poudariti, da izbor seveda odraža subjektiven okus vsakega posameznega člana uredništva, o predlogih pa na koncu odloči glasovanje petih članov. Ob tem vam lahko […] The post Naj 2023 izbor Muzikobala appeared first on Muzikobala.
In memoriam: Željko Jugovič – Žeži

In memoriam: Željko Jugovič – Žeži

Muzikobala, 31. december 2023 ― Poslovil se je izolski kantavtor Željko Jugovič – Žeži. V glasbenih vodah je bil najbolj znan kot gonilna sila legendarnega banda Folpi. Po razpadu le-tega je sodeloval z Grafenberg und the Alkotesters in kot samostojni glasbenik. Čeprav se je držal bolj v ozadju, je zapustil široko zbirko odličnih in večinoma neobjavljenih skladb, ki bi morale […] The post In memoriam: Željko Jugovič – Žeži appeared first on Muzikobala.

FOTO: Jure Lesar @ Gledališče Tartini Piran 27.12.2023

Muzikobala, 29. december 2023 ― V sredo 27.12.2023 je bil na sporedu zadnji večer koncertnega cikla “Piranski glasbeni oder” v letošnjem koledarskem letu. Nastopil je domačin Jure Lesar, v akustični izvedbi ob spremljavi Timoteja Majerja (klavir) in Jana Fanedla (kitara). Organizator prireditve: Avditorij Portorož – Portorose. Fotografije v galeriji: Jadran Rusjan (Foto klub Portorož). The post FOTO: Jure Lesar @ Gledališče Tartini Piran 27.12.2023 appeared first on Muzikobala.

Istrski napad na Gorenjsko

Muzikobala, 20. december 2023 ― V minulem tednu sta se odvila dva dogodka izven istrskih meja, kjer so nastopali pripadniki pop in underground scene rodne Istre. Bolj odmeven, vsaj v gorenjski okolici, je bili dogodek v jeseniškem gledališču, kjer je Rudi Bučar nastopil z orkestrom Slovenske vojske. Drugi pa v škofjeloškem klubu Rdeča ostriga, ki je gostil kar tri Severno […] The post Istrski napad na Gorenjsko appeared first on Muzikobala.
Piran Express s singlom in pripadajočim videospotom »Piran« objavljajo album »Piran Express«

Piran Express s singlom in pripadajočim videospotom »Piran« objavljajo album »Piran Express«

Muzikobala, 4. december 2023 ― Popotovanje zelo zanimive zasedbe, ki nosi ime Piran Express, se je začelo jeseni 2020. Takrat sta se Dare Ravnikar, kitarist rock benda Hornets, in Gianni Collori, nosilec spomenice Faraoni z letnico 1967, ki je na nastopih skrbel za zvok Hornetsov, odločila, da poskusita z repertoarjem rock uspešnic iz 60. in 70. let zabavati in animirati […] The post Piran Express s singlom in pripadajočim videospotom »Piran« objavljajo album »Piran Express« appeared first on Muzikobala.

FOTO: Josipa Lisac @ Avditorij Portorož 17.11. in 21.11.2023

Muzikobala, 22. november 2023 ― V petek 17.11.2023 ter v torek 21.11.2023 sta v Avditoriju Portorož bila na sporedu dva koncerta legendarne hrvaške dive Josipe Lisac, v sklopu turneje ob 50. obletnici albuma “Dnevnik jedne ljubavi”. Oba koncerta sta bila v celoti razprodana. Organizator prireditve: Avditorij Portorož – Portorose. Fotografije v galeriji: Jadran Rusjan (Foto Klub Portorož). The post FOTO: Josipa Lisac @ Avditorij Portorož 17.11. in 21.11.2023 appeared first on Muzikobala.
še novic