LAPsus trio

Muzikobala, 9. december ― (Jazz) Kraj: Izola. Leta delovanja: 2017 – danes LAPsus trio nastane leta 2017. Gre za Jazz-Funk-Latin trio, ki ga sestavljajo Luka Zavišič na klaviaturah, Aljoša Bolje na bobnih in Peter Turičnik Popovski na saksofonu. Preigravajo jazz, funk in latin standarde iz zgodnjih 50ih do danes. Repertoar zajema klasike svetovnih jazz imen, kot so Charlie Parker, [&hellip The post LAPsus trio appeared first on Muzikobala.
Potnik z novim singlom “Tuje roke”

Potnik z novim singlom “Tuje roke”

Muzikobala, 3. december ― Potnik je obalna skupina, ki jo sestavljajo Luka Furlan, Žiga Dodič, Erik FIlipčič in Manuel Kocjančič. Fantje ustvarjajo avtorsko glasbo v slovenskem jeziku, ki ima po njihovih besedah “vgrajen filter za plehkost”. Besedila se nanašajo na odnose med ljudmi, ena kritizirajo površinskost, z drugimi obravnavajo avtentičnost posameznikovega pogleda na svet in kritizirajo normiranje posameznika v družbene norme. Glasba temelji na klasični rockovski zasedbi in modernih glasbenih [&hellip The post Potnik z novim singlom “Tuje roke” appeared first on Muzikobala.

FOTO: Zdravko Pleše in Denys Masliuk @ Mediadom Piran 1.12.2019

Muzikobala, 2. december ― V nedeljo 1.12.2019, so v Mediadomu Piran gostili vrhunski glasbeni večer z naslovom “Tartini, Brahms, Schubert”, kjer sta nastopila Zdravko Pleše (violina) ter Denys Masliuk (klavir). Koncert je bil izveden z original Tartinijevo violino. Fotografije v galeriji: Jadran Rusjan (Foto Klub Portorož) The post FOTO: Zdravko Pleše in Denys Masliuk @ Mediadom Piran 1.12.2019 appeared first on Muzikobala.
Intervju: Elvis Šahbaz

Intervju: Elvis Šahbaz

Muzikobala, 26. november ― Elvis Šahbaz, kitarski virtuoz iz Izole, ki ga vrsto let poznamo na obalni glasbeni sceni, ima danes uspešno solo kariero. Z Elvisom smo se pogovarjali o obalni glasbeni sceni, njegovem drugem albumu “iO” ter načrtih za prihodnost. Elvis, veliko ljudi te pozna…ne samo kot kitarskega virtuoza. Kako bi sebe opisal v dveh, treh stavkih? Nas [&hellip The post Intervju: Elvis Šahbaz appeared first on Muzikobala.

FOTO: Grafenberg und the Alkotesters @ Unplugged at Mediadom 20.11.2019

Muzikobala, 21. november ― Unplugged at Mediadom je glasbeni festival, izključno obalnih glasbenikov, kjer v akustični izvedbi predstavijo svojo avtorsko glasbo. Koncerti bodo tudi posneti, tako bodo skupine imele možnost promocije avtorske glasbe ob ustvarjanju arhivskega gradiva. Letos je bila izvedena 3.0 verzija festivala želimo pa si, da bi v prihodnjih letih festival postal tradicionalen glasbeni dogodek mesta Piran. [&hellip The post FOTO: Grafenberg und the Alkotesters @ Unplugged at Mediadom 20.11.2019 appeared first on Muzikobala.

FOTO: Nas 3 @ Unplugged at Mediadom 18.11.2019

Muzikobala, 19. november ― Unplugged at Mediadom je glasbeni festival, izključno obalnih glasbenikov, kjer v akustični izvedbi predstavijo svojo avtorsko glasbo. Koncerti bodo tudi posneti, tako bodo skupine imele možnost promocije avtorske glasbe ob ustvarjanju arhivskega gradiva. Letos je bila izvedena 3.0 verzija festivala želimo pa si, da bi v prihodnjih letih festival postal tradicionalen glasbeni dogodek mesta Piran. [&hellip The post FOTO: Nas 3 @ Unplugged at Mediadom 18.11.2019 appeared first on Muzikobala.
Intervju: Zofa Lipa

Intervju: Zofa Lipa

Muzikobala, 17. november ― Damir Fazlić – poznan kot Zofa Lipa, član obalne rap skupine Luknje v Sistemu, je obalni MC, ki prihaja iz Strunjana in piše pesmi od svojega 16-ega leta. Z njim smo spregovorili o novo izdani plošči  “Obalni duh starodavnega pirata”, njegovih pogledih na obalno rap sceno ter o načrtnih za prihodnost. Koliko let si glasbeno že aktiven? [&hellip The post Intervju: Zofa Lipa appeared first on Muzikobala.

Rudi Bučar z novo skladbo “Kakšni so takšni”

Muzikobala, 13. november ― Rudi Bučar predstavlja novo skladbo ”Kakšni so takšni”. Akustična skladba z enostavnim aranžmajem govori o takšnih in drugačnih ljudeh, o razlikah med nami in o spreminjanju. A nad nami, ne glede na to, ali smo kakšni ali takšni, je vedno čas in svet, ki se vrti in vrti in gre dalje. V skladbi poleg Rudijevega glasu [&hellip The post Rudi Bučar z novo skladbo “Kakšni so takšni” appeared first on Muzikobala.
Unplugged at Mediadom tudi tretjič – sklop akustičnih koncertov obalnih glasbenikov

Unplugged at Mediadom tudi tretjič – sklop akustičnih koncertov obalnih glasbenikov

Muzikobala, 12. november ― Mediadom Pyrhani in Zveza kulturnih društev Piran tudi letos organizirata sklop akustičnih koncertov obalnih glasbenikov z naslovom »Unplugged at Mediadom 3.0«. Na prvem izmed Unplugged-ov, v ponedeljek 18.11. bodo nastopili NAS 3. V torek, 19.11., Drill in Masayah, v sredo, 20.11., pa Grafenberg und the Alkotesters. Unplugged at Mediadom je prvi tovrstni obalni festival, kjer [&hellip The post Unplugged at Mediadom tudi tretjič – sklop akustičnih koncertov obalnih glasbenikov appeared first on Muzikobala.
Boštjan Velkavrh izdaja prvenec – Potovanje

Boštjan Velkavrh izdaja prvenec – Potovanje

Muzikobala, 11. november ― Boštjan je pevec, pesnik, pisec besedil, šaljivec, ambasador dobre volje ter nepoboljšljivi zaljubljenec. Rodil se je v Mariboru, življenjska pot ga je pred leti zanesla na Obalo, kjer živi in ustvarja. Glasbene izkušnje si je nabiral v manj znanih, srednješolskih skupinah, kjer je zmeraj deloval kot tekstopisec, vokalist in frontman. Po odhodu Zorana Predina v [&hellip The post Boštjan Velkavrh izdaja prvenec – Potovanje appeared first on Muzikobala.

FOTO: Kdo se je zbral? 25. obletnica @ Hangar Izola 1.11.2019

Muzikobala, 4. november ― Prvi november je bil letos vesel! Na ta dan so Zmelkoow v izolskem Hangarju praznovali točno četrt stoletja od izida prvega albuma skupine Zmelkoow »Kdo se je zbral?«. Po vseh teh letih je za to priložnost ansambel odigral celoten album v živo, in to v originalni trio zasedbi iz začetka devetdesetih z (skoraj) vsemi gostujočimi [&hellip The post FOTO: Kdo se je zbral? 25. obletnica @ Hangar Izola 1.11.2019 appeared first on Muzikobala.
Intervju: Pantaloons

Intervju: Pantaloons

Muzikobala, 31. oktober ― Pantaloons so trio, ki dela avtorsko glasbo, ki je mešanica broken beata, dubstepa, elektrofunka, jazza in ambientalnih momentov. Vse ideje spustijo skozi tubo, sax in bobne. Pantaloons sestavljajo Aljaž Markežič, Luka Belič in David Nik Lipovac. S člani smo se pogovorili o njihovih pogledih na obalno glasbeno sceno ter o načrtih v prihodnosti! Prosim, predstavite se [&hellip The post Intervju: Pantaloons appeared first on Muzikobala.

Paul Grem

Muzikobala, 27. oktober ― (Rock) Kraj: Koper. Leta delovanja: 2019 – danes Z imenom PAUL GREM se predstavlja družba glasbenikov in prijateljev, ki so že dalj časa prisotni na slovenski glasbeni sceni, a do zdaj še niso igrali v taki zasedbi. Pravi trenutek, predvsem pa skupni navdih, sta bila dovolj, da so brata Mitja in Marko Stropnik, Andrej Rot, Dušan Sagadin Duco ter Patrik Grbac združili moči in se povezali v [&hellip The post Paul Grem appeared first on Muzikobala.
80′ in 90′ se vračajo na plesišča

80′ in 90′ se vračajo na plesišča

Muzikobala, 25. oktober ― Kdaj ste nazadnje plesali vso noč? Se še spomnite svoje najljubše diskoteke? Kaj pa takratnih hitov? Ste med tistimi, ki so se v devetdesetih (1980-1989) vrteli v ritmih disko in funk glasbe, morda med tistimi, ki so v obdobju 1990 – 1999 obiskovali diskoteko Tivoli v Portorožu, Titanic v Sežani, Camel v Žusterni ali Odeon [&hellip The post 80′ in 90′ se vračajo na plesišča appeared first on Muzikobala.
Vinyl Master – 80′ in 90′ se vračajo na plesišča

Vinyl Master – 80′ in 90′ se vračajo na plesišča

Muzikobala, 25. oktober ― Kdaj ste nazadnje plesali vso noč? Se še spomnite svoje najljubše diskoteke? Kaj pa takratnih hitov? Ste med tistimi, ki so se v devetdesetih (1980-1989) vrteli v ritmih disko in funk glasbe, morda med tistimi, ki so v obdobju 1990 – 1999 obiskovali diskoteko Tivoli v Portorožu, Titanic v Sežani, Camel v Žusterni ali Odeon [&hellip The post Vinyl Master – 80′ in 90′ se vračajo na plesišča appeared first on Muzikobala.
še novic