FOTO: Bill Evans & The Vansband Allstars @ Avditorij Portorož, 18.5.2024

Muzikobala, 19. maj ― Avditorij Portorož je v soboto 18.5.2024 ponovno gostil svetovna jazz imena. Prisotna publika je bila priča vrhunskemu koncertu zasedbe Bill Evans & Vansband Allstars, ki ga je Brane Rončel oklical za FUNK/FUSION/JAZZ/KONCERT leta. Zasedba sestavljajo: Bill Evans (ex. Miles Davis, Herbie Hancock, John Mclaughlin, Mick Jagger, Les McCann, Ian Anderson, The Allman Brothers Band, Medeski […] The post FOTO: Bill Evans & The Vansband Allstars @ Avditorij Portorož, 18.5.2024 appeared first on Muzikobala.

FOTO: Lara Baruca @ Avditorij Portorož, 10.5.2024

Muzikobala, 13. maj ― Lara Baruca se je (ponovno) vrnila na glasbene odre. Za premierni nastop, v petek 10.5.2024, je izbrala oder Avditorija Portorož in očarala prisotno občinstvo. Lara je namreč pripravila butično koncertno turnejo, ki bo obeležila 25-letnico izida njenega albuma “Kar ne piše” – njene najbolj prepoznavne plošče. Turneja bo vključevala le peščico ekskluzivnih koncertov na izbranih lokacijah […] The post FOTO: Lara Baruca @ Avditorij Portorož, 10.5.2024 appeared first on Muzikobala.
The Wooten Brothers v Avditoriju Portorož

The Wooten Brothers v Avditoriju Portorož

Muzikobala, 11. maj ― Drugega četrtkovega večera v maju smo se zbrali pred Avditorijem, ne da bi se natančno pozanimali, kaj točno nam bo zasedba Victorja Wootena z brati (poimenovana The Wooten Brothers, vendar je bilo po komunikaciji z odra jasno, kdo je njen šef) pripravila. Glede na Wootnovo preteklo kariero smo enostavno zaupali njegovi presoji, da so njegovi […] The post The Wooten Brothers v Avditoriju Portorož appeared first on Muzikobala.

FOTO: The Wooten Brothers @ Avditorij Portorož, 9.5.2024

Muzikobala, 10. maj ― Avditorij Portorož je v četrtek 9.5.2024 ponovno gostil svetovna jazz imena. Victor Wooten se je na svojem drugem nastopu v Sloveniji predstavil skupaj z brati, z zasedbo The Wooten Brothers, ki jo je ponovno oživil pred nekaj leti. Razprodana dvorana Avditorija je bila priča vrhunskemu koncertu, ki ga je Brane Rončel oklical za SUPER FUNKY/FUSION/JAZZ […] The post FOTO: The Wooten Brothers @ Avditorij Portorož, 9.5.2024 appeared first on Muzikobala.

Gramatik z novim singlom odšteva do spektakla v Portorožu

Muzikobala, 10. maj ― ‘Otrok Portoroža’ se 30. junija s spektaklom vrača v rodno mesto. Na portoroško plažo bo dostavil šov kot ga pripravi v slovitem Red Rocksu v Koloradu ter vzdušje, ki ga vdihnemo na festivalih kot sta Coachella in Lollapalooza. Glasbena uvertura v dogodek je Gramatikov novi song Queen in hkrati že tretji skupni glasbeni produkt, ki […] The post Gramatik z novim singlom odšteva do spektakla v Portorožu appeared first on Muzikobala.

Paul Grem z videospotom za novo skladbo ‘Nebo’

Muzikobala, 9. maj ― Paul Grem predstavljajo novo skladbo ‘Nebo’. Pesem nas postavi v trenutek tik pred odločitvijo – v zatišje pred nevihto, ki jo prinašajo spremembe, v trenutek tik pred koncem, ki je prežet z močnimi čustvi in strahom pred neznanim. ‘Nebo’ je prva nova skladba, ki nam jo predstavljajo Primorci po prvencu ‘Luč preteklosti’. Paul Grem so s skupnim […] The post Paul Grem z videospotom za novo skladbo ‘Nebo’ appeared first on Muzikobala.

FOTO: Loredana Bertè @ Avditorij Portorož, 4.5.2024

Muzikobala, 5. maj ― V soboto 4.5.2024 je Slovenijo obiskala legendarna italijanska pevka Loredana Bertè, ki je v sklopu turneje “Manifesto” nastopila v portoroškem Avditoriju. V skoraj dvournem nastopu je na noge spravila prisotno občinstvo, ki prisluhnilo izboru vseh legendarnih skladb njene skorajda 50. letne glasbene kariere. Prireditev je financirala Občina Piran, organizator prireditve je Avditorij Portorož. Fotografije v […] The post FOTO: Loredana Bertè @ Avditorij Portorož, 4.5.2024 appeared first on Muzikobala.

FOTO: TPPZ Pinko Tomažič @ Avditorij Portorož, 27.4.2024

Muzikobala, 29. april ― V soboto 27.4.2024, je v razprodanem Avditoriju Portorož ob državnemu prazniku Dneva upora proti okupatorju, nastopil Tržaški partizanski pevski zbor Pinko Tomažič. Fotografije v galeriji: Jadran Rusjan (Foto Klub Portorož) The post FOTO: TPPZ Pinko Tomažič @ Avditorij Portorož, 27.4.2024 appeared first on Muzikobala.

Aleksander Novak novi singel Najdi svojo Ameriko posvetil hčerki Ilarii

Muzikobala, 24. april ― Osebno-izpovedno skladbo Najdi svojo Ameriko je obalni glasbenik Aleksander Novak posvetil svoji hčerki Ilarii, kot opomin in oporo v življenju, ko bo iskala svojo pot in želela uresničiti svoje cilje in želje. Želi si, da bi se vsega na svoji poti lotila s srcem in predvsem sledila sebi. » … da bo znala vstati, tudi […] The post Aleksander Novak novi singel Najdi svojo Ameriko posvetil hčerki Ilarii appeared first on Muzikobala.

Gedore z novim singlom Rad sem tak

Muzikobala, 22. april ― Gedore se po izdanem albumu Od tu do tam vračajo z novimi vižami. Rad sem tak je poskočna in hudomušna pripoved o posamezniku, menefregistu (pojav splošne brezbrižnosti, malomarnosti in neodgovornosti v družbi), ki se za plezanje po socialni lestvici ne zmeni pretirano. Po liniji najmanjšega odpora in s sekanjem ovinkov se nekam že pride. In […] The post Gedore z novim singlom Rad sem tak appeared first on Muzikobala.
Jure Lesar in Krila ptice s singlom “Lep dan” napovedujejo izid tretjega albuma

Jure Lesar in Krila ptice s singlom “Lep dan” napovedujejo izid tretjega albuma

Muzikobala, 17. april ― Jure Lesar, obalni kantavtor iz Pirana ter neutrudni opazovalec življenja, nam predstavlja že peti singel in videospot iz prihajajočega tretjega studijskega albuma, ki bo izšel v jesenskem času letošnjega leta. Tokrat prvič izdaja singel skupaj s spremljevalno zasedbo Krila ptice, glasbeniki Jan Fanedl, Matic Isovski, Gašper Peršl in Timotej Majer ga spremljajo na koncertnih odrih, s svojo energijo pa spretno […] The post Jure Lesar in Krila ptice s singlom “Lep dan” napovedujejo izid tretjega albuma appeared first on Muzikobala.

FOTO: Avtomobili @ Gledališče Tartini Piran, 12.4.2024

Muzikobala, 15. april ― Letošnja sezona koncertnega cikla “Piranski glasbeni oder” se je zaključila v petek, 12.4.2024 v Gledališču Tartini Piran z nastopom skupine Avtomobili. Legendarno novogoriško-obalno zasedbo sestavljajo: Marko Vuksanovič, Mirko Vuksanovič, Boštjan Andrejc, David Morgan ter Uroš Trebižan. Organizator prireditve je Avditorij Portorož, fotografije v galeriji: Jadran Rusjan (Foto Klub Portorož).   The post FOTO: Avtomobili @ Gledališče Tartini Piran, 12.4.2024 appeared first on Muzikobala.

Skupina Piran Express s koncertnim posnetkom iz gledališča Tartini in novim albumom odpira poletno koncertno sezono

Muzikobala, 12. april ― Piran Ekspress so v gledališču Tartini v Piranu predstavili prvenec, na oder so povabili številne glasbene goste, glasbenike iz Pirana. Piranska zasedba Piran Ekspress je nedavno  v sklopu cikla ‘Piranski glasbeni oder’ nastopila v Gledališču Tartini Piran, kjer so predstavili istoimenski album. Na oder so povabili priznane piranske glasbenike: Teo Collorija, Jureta Lesarja, Denisa Horvata Denisa Beganoviča […] The post Skupina Piran Express s koncertnim posnetkom iz gledališča Tartini in novim albumom odpira poletno koncertno sezono appeared first on Muzikobala.

Lean Kozlar Luigi in Slavko Ivančić predstavljata skladbo Lepo

Muzikobala, 9. april ― Dva primorska glasbenika, mlajši, Lean Kozlar Luigi, in starejši, Slavko Ivančić, sta združila glasove v novi skladbi Lepo. Skladbo je spisal Lean. Sprva jo je pisal zase, a že v fazi nastanka ugotovil, da bi bila boljša kot duet. K sodelovanju je povabil legendarnega Slavka Ivančića, ki se ni obotavljal, ampak je bil takoj za. […] The post Lean Kozlar Luigi in Slavko Ivančić predstavljata skladbo Lepo appeared first on Muzikobala.

FOTO: CARO MIO @ Mediadom Piran, 5.4.2024

Muzikobala, 7. april ― V petek 5.4.2024 se je v razprodanem piranskem Mediadomu odvil prvi uradni koncert zasedbe Caro Mio. Pod imenom Caro Mio se skriva Andrej Stanič, mladi obalni glasbenik, ki plava v indie pop/rock vodah. V Mediadomu mu je pri nastopu priskočil na pomoč starejši brat, Matej Stanič (Golobradi). Z melodičnimi kitarskimi elementi in izvirnimi besedili Caro […] The post FOTO: CARO MIO @ Mediadom Piran, 5.4.2024 appeared first on Muzikobala.
še novic