Predstavitev knjige Piranski Bitlesi, koncert in 45. obletnica skupine Spomin

Predstavitev knjige Piranski Bitlesi, koncert in 45. obletnica skupine Spomin

Muzikobala, 19. september ― Spoštovani ljubitelji rocka, popa, Pirana in vsega lepega, 28. septembra 2019 ob 19. uri ste vljudno vabljeni v Monfort (skladišče soli pri portoroški bencinski črpalki), kjer boste doživeli nekaj čudovitega, nepredvidljivega in nepozabnega. Predstavljena bo namreč dolgo pričakovana knjiga Piranski bitlesi, ki govori o rojstvu in puberteti bit, rock in pop glasbe v piranskem prostoru. O [&hellip The post Predstavitev knjige Piranski Bitlesi, koncert in 45. obletnica skupine Spomin appeared first on Muzikobala.

Obala ima svoj (prvi) boy band: Soulution

Muzikobala, 11. september ― Na slovensko glasbeno sceno prihaja nova fantovska skupina V zadnjih dneh se med slovensko estrado in glasbenimi navdušenci šušlja o novi fantovski zasedbi Soulution, ki že osvaja ženska srca. Štiričlanska zasedba, ki sicer deluje od novembra 2018, je pred kratkim izdala prvo avtorsko pesem in videospot z naslovom Naj ne čakam te, ki si ga [&hellip The post Obala ima svoj (prvi) boy band: Soulution appeared first on Muzikobala.

Soulution

Muzikobala, 10. september ― (Pop / Boy Band) Kraj: Ankaran, Lucija. Leta delovanja: 2017 – Danes Fantovska skupina Soulution je štiričlanska zasedba, ki deluje od novembra 2018. Skupino sestavljajo štirje vokalisti Luka Cvetičanin, Arni L. Cindrič, Matevž Derenda in Patrik Mrak, ki pa jih spremlja tudi na kitari. Prepoznavni so po svojih akustičnih priredbah ameriških in britanskih glasbenikov, slišali [&hellip The post Soulution appeared first on Muzikobala.
Že spet je tu (družbeno kritični) Mef

Že spet je tu (družbeno kritični) Mef

Muzikobala, 6. september ― Zase pravi, da se nikoli ni imel za glasbenika. “Sem storyteller, novinar,” je dejal, ko smo se našli na pijači v izolskem lokalu Mai Piu, kjer smo čakajoč na Mefa najprej naleteli na Rudija in seveda najprej z njim, potem pa še onedva med sabo spregovorili o nekaj (glasbenih) dogodivščinah. Ampak jasno, da je Drago [&hellip The post Že spet je tu (družbeno kritični) Mef appeared first on Muzikobala.
Mef – Ma ne že spet…

Mef – Ma ne že spet…

Muzikobala, 6. september ― Že spet je tu (družbeno kritični) Mef Zase pravi, da se nikoli ni imel za glasbenika. “Sem storyteller, novinar,” je dejal, ko smo se našli na pijači v izolskem lokalu Mai Piu, kjer smo čakajoč na Mefa najprej naleteli na Rudija in seveda najprej z njim, potem pa še onedva med sabo spregovorili o nekaj [&hellip The post Mef – Ma ne že spet… appeared first on Muzikobala.
Boštjan Velkavrh s prvim singlom ‘Dvigni me’

Boštjan Velkavrh s prvim singlom ‘Dvigni me’

Muzikobala, 27. avgust ― Po odhodu Zorana Predina v Ljubljano je skupina ‘Lačni Franz’ leta 2001 izdala prvo avtorsko ploščo z naslovom ‘V peni sprememb’ – poleg Lare Baruca in Vlada Poredoša iz skupine Orlek je Boštjan Velkavrh odpel vse preostale pesmi na plošči. Kasneje se je vesoljni Sloveniji predstavil na šovu na televiziji in dobil vzdevek ‘slovenski Joe Cocker’. [&hellip The post Boštjan Velkavrh s prvim singlom ‘Dvigni me’ appeared first on Muzikobala.

V Koper se vrača Jeff

Muzikobala, 26. avgust ― Festival JEFF, ki je nastal leta 2003 kot jazz, etno in funky festival, se letos vrača na svoje tradicionalno prizorišče – na vrtove Pokrajinskega muzeja Koper in bo ponovno poskrbel za oživitev mestnega jedra Kopra ter popestritev poletnih kulturnih dogajanj. V tokratni, že 16. ediciji festivala, pa je tudi nekaj novosti. Prvič se bo festival [&hellip The post V Koper se vrača Jeff appeared first on Muzikobala.

Zofa Lipa s tretjim singlom “Papir”

Muzikobala, 19. avgust ― “Tako je, ko živiš v svetu iz papirja…” Zofa Lipa z tretjim singlom “Papir”, na kateremu se pojavita še dva obalna mojstra, Drill in Reta. Vrhunska produkcija je delo Benjamin Shocka, bass kitaro pa je odigral Teo Collori. Za filmski scenarij, režijo in montažo je poskrbel Ivan Bujak. Glavno vlogo v videu je odigral Tadej Černoga [&hellip The post Zofa Lipa s tretjim singlom “Papir” appeared first on Muzikobala.

FOTO: Pliš @ Festival Poletje z biseri 14.8.2019

Muzikobala, 16. avgust ― V sredo se je v lapidariju Pokrajinskega muzeja Koper zgodil koncert zasedbe Pliš, predzadnji v vrsti koncertov letošnjega festivala Poletje z biseri. Festival se bo v sredo, 21. avgusta zaključil z akustičnimi Hamo & Tribute to Love (v primeru slabega vremena bo dogodek prestavljen v Center mladih Koper). Fotografije: Sead Hrustanović The post FOTO: Pliš @ Festival Poletje z biseri 14.8.2019 appeared first on Muzikobala.
še novic