Zofa Lipa s tretjim singlom “Papir”

Muzikobala, 19. avgust ― “Tako je, ko živiš v svetu iz papirja…” Zofa Lipa z tretjim singlom “Papir”, na kateremu se pojavita še dva obalna mojstra, Drill in Reta. Vrhunska produkcija je delo Benjamin Shocka, bass kitaro pa je odigral Teo Collori. Za filmski scenarij, režijo in montažo je poskrbel Ivan Bujak. Glavno vlogo v videu je odigral Tadej Černoga [&hellip The post Zofa Lipa s tretjim singlom “Papir” appeared first on Muzikobala.

FOTO: Pliš @ Festival Poletje z biseri 14.8.2019

Muzikobala, 16. avgust ― V sredo se je v lapidariju Pokrajinskega muzeja Koper zgodil koncert zasedbe Pliš, predzadnji v vrsti koncertov letošnjega festivala Poletje z biseri. Festival se bo v sredo, 21. avgusta zaključil z akustičnimi Hamo & Tribute to Love (v primeru slabega vremena bo dogodek prestavljen v Center mladih Koper). Fotografije: Sead Hrustanović The post FOTO: Pliš @ Festival Poletje z biseri 14.8.2019 appeared first on Muzikobala.
MeduzaleM v živo

MeduzaleM v živo

Muzikobala, 15. avgust ― MeduzaleM – Seacock Seance Live at Student Ankaran 2018 Istrsko-kraška zasedba MeduzaleM se to poletje oglaša z izdajo live albuma Seacock Seance, ki je nastal ob lanskoletnem nastopu na Študentu v Ankaranu. Prav tam bodo fantje v nekoliko spremenjeni zasedbi (basist Matjaž Karlovčec se trenutno posveča svojemu samostojnemu projektu Bregove Dere) tudi uradno izdali, in sicer v soboto 17. avgusta ‘ [&hellip The post MeduzaleM v živo appeared first on Muzikobala.

FOTO: Ditka @ Festival Poletje z biseri 7.8.2019

Muzikobala, 10. avgust ― Mlada, avtentična koroška glasbenica Ditka, ki ima za seboj tako številne samostojne koncerte avtorske glasbe kot tudi koncerte v okviru večjih, glasbenih festivalov (Arsana, Pivo in cvetje Laško, Lent,..), je koprskemu bisernemu festivalu prispevala briljanten odmerek slovenskega country popa in rocka. Predstavila se je z zasedbo Gorazd Čepin (klaviature in spremljevalni vokal), Jan Lužnik (električna [&hellip The post FOTO: Ditka @ Festival Poletje z biseri 7.8.2019 appeared first on Muzikobala.

FOTO: Nesesari kakalulu, Jure Lesar @ Festival Poletje z biseri 31.7.2019

Muzikobala, 4. avgust ― Po uvodu v letošnji Festival Poletje z biseri, ki ga je s samostojnim koncertom otvoril Rudi Bučar, razigranem drugem večeru z Neco Falk in mačkom Murijem ter osupljivem duetu Alba & Leo, so minuli večer v lapidariju Pokrajinskega muzeja Koper zbrano občinstvo prepričali Nesesari Kakalulu, primorska vokalno instrumentalna skupina, združena ob subsaharskih ritmih ter še en primorski glasbenik, Jure Lesar s spremljevalno skupino. Festival [&hellip The post FOTO: Nesesari kakalulu, Jure Lesar @ Festival Poletje z biseri 31.7.2019 appeared first on Muzikobala.

FOTO: Alba & Leo @ Festival Poletje z biseri 17.7.2019

Muzikobala, 27. julij ― Po razprodanem uvodu v Poletje z biseri, ko je občinstvo v lapidariju Pokrajinskega muzeja Koper razvajal Rudi Bučar in razigranem sredinem večeru, ko so vrt ob Neci Falk in mačku Muriju napolnili tudi otroci, sta na festivalu nastopila Alba & Leo. Gre za enega najzanimivejših in najbolj ustvarjalnih hrvaških duetov, ki ga sestavljata Alba Nacinovich, večkrat [&hellip The post FOTO: Alba & Leo @ Festival Poletje z biseri 17.7.2019 appeared first on Muzikobala.

FOTO: Neca Falk @ Festival Poletje z biseri 17.7.2019

Muzikobala, 19. julij ― V sredo so iz lapidarija Pokrajinskega muzeja Koper odmevale pesmi o zgodbah iz Mačjega mesta. V okviru festivala Poletje z biseri je namreč tam nastopila Neca Falk s projektom Maček Muri, ki letos obeležuje svojo 35. obletnico. Fotografije: Francisco Guerreiro The post FOTO: Neca Falk @ Festival Poletje z biseri 17.7.2019 appeared first on Muzikobala.

FOTO: Med.Arab.Jewish 7 Sóis Orkestra @ Festival Sete Sóis Sete Luas 16.7.2019

Muzikobala, 17. julij ― V sklopu 27. Festivala Sete Sóis Sete Luas je v torek 16.7.2019 na Tartinijevem trgu v Piranu nastopila skupina Med.Arab.Jewish 7 Sóis Orkestra. Na koncertu se je za zadnjih nekaj skladb jim pridružil MepZ Georgios Piran. Fotografije v galeriji: Peter Litavsky.     The post FOTO: Med.Arab.Jewish 7 Sóis Orkestra @ Festival Sete Sóis Sete Luas 16.7.2019 appeared first on Muzikobala.

FOTO: 1. Festival Kanela Bar @ Plaža Portorož 12.-13.7.2019

Muzikobala, 16. julij ― 12. in 13.7.2019 je na portoroški plaži potekal prvi Kanela bar Festival. V petek so nastopili Jakob Kobal, Jure Lesar, Danilo Kocjančič Friends ter Big Foot Mama. V soboto pa O.K. Junior, Heavenix, Pero Lovšin ter Kanela Bar Allstars band. Fotografije v galeriji: Nataša Fajon The post FOTO: 1. Festival Kanela Bar @ Plaža Portorož 12.-13.7.2019 appeared first on Muzikobala.

MareziJazz 2019 – Zaključne misli

Muzikobala, 12. julij ― Od letošnje edicije MareziJazza danes mineva en teden. Organizatorji še zbiramo vtise, rešujemo še zadnje formalnosti in dajemo na kup fotografski material. Če torej na kratko povzamemo povzamemo minuli vikend: v petek so dogajanje otvorili domačini iz Svetega Petra, Špičikuc Orcestra, sledili pa so jim zelo mladi Big band Stična – najmlajši član je namreč star le 8 [&hellip The post MareziJazz 2019 – Zaključne misli appeared first on Muzikobala.

FOTO: Rudi Bučar @ Poletje z biseri, Pokrajinski muzej Koper, 10. julij 2019

Muzikobala, 11. julij ― Pred polnimi vrtovi Pokrajinskega muzeja v Kopru je Rudi Bučar včeraj otvoril drugo edicijo festivala Poletje z biseri. V čudovitem ambientu je v dvournem samostojnem koncertu nanizal svoje skladbe in jih popestril z vmesnimi domislicami. Izolan se je koprskemu občinstvu še posebej poklonil s skladbo Dam ti jutra. Letošnje Poletje z biseri bo sicer še [&hellip The post FOTO: Rudi Bučar @ Poletje z biseri, Pokrajinski muzej Koper, 10. julij 2019 appeared first on Muzikobala.

FOTO: Rudi Bučar @ Festival Poletje z biseri 10.7.2019

Muzikobala, 11. julij ― Pred polnimi vrtovi Pokrajinskega muzeja v Kopru je Rudi Bučar včeraj otvoril drugo edicijo festivala Poletje z biseri. V čudovitem ambientu je v dvournem samostojnem koncertu nanizal svoje skladbe in jih popestril z vmesnimi domislicami. Izolan se je koprskemu občinstvu še posebej poklonil s skladbo Dam ti jutra. Letošnje Poletje z biseri bo sicer še [&hellip The post FOTO: Rudi Bučar @ Festival Poletje z biseri 10.7.2019 appeared first on Muzikobala.
še novic