FOTO: Nas 3 @ Unplugged at Mediadom 18.11.2019

Muzikobala, 19. november ― Unplugged at Mediadom je glasbeni festival, izključno obalnih glasbenikov, kjer v akustični izvedbi predstavijo svojo avtorsko glasbo. Koncerti bodo tudi posneti, tako bodo skupine imele možnost promocije avtorske glasbe ob ustvarjanju arhivskega gradiva. Letos je bila izvedena 3.0 verzija festivala želimo pa si, da bi v prihodnjih letih festival postal tradicionalen glasbeni dogodek mesta Piran. [&hellip The post FOTO: Nas 3 @ Unplugged at Mediadom 18.11.2019 appeared first on Muzikobala.
Intervju: Zofa Lipa

Intervju: Zofa Lipa

Muzikobala, 17. november ― Damir Fazlić – poznan kot Zofa Lipa, član obalne rap skupine Luknje v Sistemu, je obalni MC, ki prihaja iz Strunjana in piše pesmi od svojega 16-ega leta. Z njim smo spregovorili o novo izdani plošči  “Obalni duh starodavnega pirata”, njegovih pogledih na obalno rap sceno ter o načrtnih za prihodnost. Koliko let si glasbeno že aktiven? [&hellip The post Intervju: Zofa Lipa appeared first on Muzikobala.

Rudi Bučar z novo skladbo “Kakšni so takšni”

Muzikobala, 13. november ― Rudi Bučar predstavlja novo skladbo ”Kakšni so takšni”. Akustična skladba z enostavnim aranžmajem govori o takšnih in drugačnih ljudeh, o razlikah med nami in o spreminjanju. A nad nami, ne glede na to, ali smo kakšni ali takšni, je vedno čas in svet, ki se vrti in vrti in gre dalje. V skladbi poleg Rudijevega glasu [&hellip The post Rudi Bučar z novo skladbo “Kakšni so takšni” appeared first on Muzikobala.
Unplugged at Mediadom tudi tretjič – sklop akustičnih koncertov obalnih glasbenikov

Unplugged at Mediadom tudi tretjič – sklop akustičnih koncertov obalnih glasbenikov

Muzikobala, 12. november ― Mediadom Pyrhani in Zveza kulturnih društev Piran tudi letos organizirata sklop akustičnih koncertov obalnih glasbenikov z naslovom »Unplugged at Mediadom 3.0«. Na prvem izmed Unplugged-ov, v ponedeljek 18.11. bodo nastopili NAS 3. V torek, 19.11., Drill in Masayah, v sredo, 20.11., pa Grafenberg und the Alkotesters. Unplugged at Mediadom je prvi tovrstni obalni festival, kjer [&hellip The post Unplugged at Mediadom tudi tretjič – sklop akustičnih koncertov obalnih glasbenikov appeared first on Muzikobala.
Boštjan Velkavrh izdaja prvenec – Potovanje

Boštjan Velkavrh izdaja prvenec – Potovanje

Muzikobala, 11. november ― Boštjan je pevec, pesnik, pisec besedil, šaljivec, ambasador dobre volje ter nepoboljšljivi zaljubljenec. Rodil se je v Mariboru, življenjska pot ga je pred leti zanesla na Obalo, kjer živi in ustvarja. Glasbene izkušnje si je nabiral v manj znanih, srednješolskih skupinah, kjer je zmeraj deloval kot tekstopisec, vokalist in frontman. Po odhodu Zorana Predina v [&hellip The post Boštjan Velkavrh izdaja prvenec – Potovanje appeared first on Muzikobala.

FOTO: Kdo se je zbral? 25. obletnica @ Hangar Izola 1.11.2019

Muzikobala, 4. november ― Prvi november je bil letos vesel! Na ta dan so Zmelkoow v izolskem Hangarju praznovali točno četrt stoletja od izida prvega albuma skupine Zmelkoow »Kdo se je zbral?«. Po vseh teh letih je za to priložnost ansambel odigral celoten album v živo, in to v originalni trio zasedbi iz začetka devetdesetih z (skoraj) vsemi gostujočimi [&hellip The post FOTO: Kdo se je zbral? 25. obletnica @ Hangar Izola 1.11.2019 appeared first on Muzikobala.
Intervju: Pantaloons

Intervju: Pantaloons

Muzikobala, 31. oktober ― Pantaloons so trio, ki dela avtorsko glasbo, ki je mešanica broken beata, dubstepa, elektrofunka, jazza in ambientalnih momentov. Vse ideje spustijo skozi tubo, sax in bobne. Pantaloons sestavljajo Aljaž Markežič, Luka Belič in David Nik Lipovac. S člani smo se pogovorili o njihovih pogledih na obalno glasbeno sceno ter o načrtih v prihodnosti! Prosim, predstavite se [&hellip The post Intervju: Pantaloons appeared first on Muzikobala.

Paul Grem

Muzikobala, 27. oktober ― (Rock) Kraj: Koper. Leta delovanja: 2019 – danes Z imenom PAUL GREM se predstavlja družba glasbenikov in prijateljev, ki so že dalj časa prisotni na slovenski glasbeni sceni, a do zdaj še niso igrali v taki zasedbi. Pravi trenutek, predvsem pa skupni navdih, sta bila dovolj, da so brata Mitja in Marko Stropnik, Andrej Rot, Dušan Sagadin Duco ter Patrik Grbac združili moči in se povezali v [&hellip The post Paul Grem appeared first on Muzikobala.
80′ in 90′ se vračajo na plesišča

80′ in 90′ se vračajo na plesišča

Muzikobala, 25. oktober ― Kdaj ste nazadnje plesali vso noč? Se še spomnite svoje najljubše diskoteke? Kaj pa takratnih hitov? Ste med tistimi, ki so se v devetdesetih (1980-1989) vrteli v ritmih disko in funk glasbe, morda med tistimi, ki so v obdobju 1990 – 1999 obiskovali diskoteko Tivoli v Portorožu, Titanic v Sežani, Camel v Žusterni ali Odeon [&hellip The post 80′ in 90′ se vračajo na plesišča appeared first on Muzikobala.
Vinyl Master – 80′ in 90′ se vračajo na plesišča

Vinyl Master – 80′ in 90′ se vračajo na plesišča

Muzikobala, 25. oktober ― Kdaj ste nazadnje plesali vso noč? Se še spomnite svoje najljubše diskoteke? Kaj pa takratnih hitov? Ste med tistimi, ki so se v devetdesetih (1980-1989) vrteli v ritmih disko in funk glasbe, morda med tistimi, ki so v obdobju 1990 – 1999 obiskovali diskoteko Tivoli v Portorožu, Titanic v Sežani, Camel v Žusterni ali Odeon [&hellip The post Vinyl Master – 80′ in 90′ se vračajo na plesišča appeared first on Muzikobala.

Morje, ti povej – nova skladba iz albuma Slavka Ivančiča ‘Med valovi in oblaki’

Muzikobala, 17. oktober ― Slavko Ivančić predstavlja novo skladbo (in videospot zanjo) ‘Morje, ti povej’. Skladba, Slavkova tipična balada, s katerimi navdušuje že vrsto let, in v kateri pokaže svoj izvrsten interpretativni vokal, se nahaja na njegovem aktualnem albumu ‘Med valovi in oblaki’, s katerim se je Slavko pred časom vrnil po hudi prometni nesreči. Skladbo sta spisala Matjaž Vlašič (glasba) in Drago [&hellip The post Morje, ti povej – nova skladba iz albuma Slavka Ivančiča ‘Med valovi in oblaki’ appeared first on Muzikobala.

Mef ima nov videospot “Greva na postajo”

Muzikobala, 14. oktober ― Mef in Narodnoosvobodilni bend imajo nov videospot za skladbo “Greva na postajo”,  ki je izšla letos na Mefovi novi plošči “Ma ne že spet…Mef”. MA NE ŽE SPET …MEF (Mislej, Mislej, Flego) Posneto v Studiu Hendrix Radia Koper, 2019. Sodelujoči: Drago Mislej – ak. kitara, vokal, Marko Tomič – kitara, Matteo E Basta – slide [&hellip The post Mef ima nov videospot “Greva na postajo” appeared first on Muzikobala.
Javor Škerlj Vogelnik – Nekoč Maple, danes Pan

Javor Škerlj Vogelnik – Nekoč Maple, danes Pan

Muzikobala, 13. oktober ― Javor Škerlj Vogelnik, nekoč obalni glasbenik, ki smo ga poznali  pod vzdevkom “Maple“, se danes posveča glasbi v novem okolju, na drugačen način in pod novim vzdevkom “Pan”. Njegovo umetniško ustvarjanje bo predstavljeno tudi na razstavi 18. oktrobra v Bohinju.  Javor Škerlj Vogelnik – PAN* je po izobrazbi dipl. prof. športne vzgoje. Rodil se je v [&hellip The post Javor Škerlj Vogelnik – Nekoč Maple, danes Pan appeared first on Muzikobala.
Elvis Šahbaz

Elvis Šahbaz

Muzikobala, 11. oktober ― (Rock) Kraj: Izola. Leta delovanja: 1979 – danes Elvis Šahbaz je bil rojen materi v najstniških letih nekega aprilskega popoldneva leta 1969 v Banja Luki, BiH. Toda kje in kako se je rodila njegova glasba je veliko težje opredeljiv podatek. Gre za ognjevito mešanico tehničnih spretnosti in čutnosti na najlonskih strunah klasične kitare, s priokusi, [&hellip The post Elvis Šahbaz appeared first on Muzikobala.

Jure Lesar z videospotom Krila ptice

Muzikobala, 10. oktober ― Jure Lesar je slabo leto nazaj izdal svoj prvi avtorski album Zemljin sin. Dopadljive skladbe so preplavile radijske postaje – ‘Mestno kolo’, ‘Drugačen’, ‘Oči očeta’, ‘Zemljin sin’ so pesmi z zgodbami, ki so jih poslušalci in obiskovalci njegovih koncertov zelo kmalu posvojili. Zadnji singel iz aktualnega albuma, ‘Krila ptice’, nosi podobno zgodbo. Zgodbo o ženski. ‘Pesem govori [&hellip The post Jure Lesar z videospotom Krila ptice appeared first on Muzikobala.
še novic