V Kopru se bodo na Festivalu Kitarika 2023 predstavili svetovni virtuozi

V Kopru se bodo na Festivalu Kitarika 2023 predstavili svetovni virtuozi

Muzikobala, 21. september ― Festival Kitarika je z odlično izvedbo in vrhunskimi gosti že vrsto let prepoznaven glasbeni dogodek v slovenskem in mednarodnem prostoru, ki v Koper privabi številno publiko in kitarske navdušence. Letošnji koncerti Festivala Kitarika bodo med 29. septembrom in 1. oktobrom 2023  zazveneli v Protokolarno-prireditveni dvorani sv. Frančiška Asiškega v Kopru. V goste smo povabili italijanskega kitarista MARCA DE BIASIJA, […] The post V Kopru se bodo na Festivalu Kitarika 2023 predstavili svetovni virtuozi appeared first on Muzikobala.

FOTO: Zmelkoow – Največji poslovilni koncert zadnjič @ Avditorij Portorož, 16.9.2023

Muzikobala, 18. september ― V soboto 16.9.2023 se je v Avditoriju Portorož zgodil “Največji poslovilni koncert – Zadnjič”. oz. po besedah skupine Zmelkoow je to bil “Zadnji preventivno poslovilni koncert”. Prvič po letu 1999 so nastopili v amfiteateru porotoroškega Avditorija in ga tudi tokrat dodobra napolnili. Publika je bila priča res krasnemu koncertu, ki je poltretjo uro na noge […] The post FOTO: Zmelkoow – Največji poslovilni koncert zadnjič @ Avditorij Portorož, 16.9.2023 appeared first on Muzikobala.
Zmelkoow – Zadnji poslovilni koncert ta konec tedna v Portorožu

Zmelkoow – Zadnji poslovilni koncert ta konec tedna v Portorožu

Muzikobala, 13. september ― Največji poslovilni koncert – zadnjič: sobota, 16. september 2023, Avditorij Portorož Zmelkoow, band, ki sovraži preverjene vzorce, pristope in šablone, pionirji divergentnega, samospotikajočega se marketinga in band, ki veliko, največ pove skozi svoje glasbeno ustvarjanje – v komadih in na koncertih – je v letošnjem letu ubral še eno nenavadno in nedvomno nepričakovano potezo – […] The post Zmelkoow – Zadnji poslovilni koncert ta konec tedna v Portorožu appeared first on Muzikobala.

Bregove dere na turneji Klubskega Maratona 2023

Muzikobala, 30. avgust ― Klubski maraton 23, ki ga vodi Radio Študent, bo štartal v začetku septembra. Otvoritveni koncert bo 1. 9. 2023 v koprskem skladišču Libertas, kjer bodo nastopili MOVING AS A GIANT in TIME KEEPER. Poleg ostalih maratoncev, so na klubski turneji še kolektiv Bregove dere, ki ga vodi Matjaž Karlovčec. Bregove dere je naveza starih znancev širom […] The post Bregove dere na turneji Klubskega Maratona 2023 appeared first on Muzikobala.
Robert Plant v Avditoriju Portorož

Robert Plant v Avditoriju Portorož

Muzikobala, 29. avgust ― Pretekli četrtek (24.8.2023) sem se, kot mnogi ljubitelji klasične ere rocka, mudil v portoroškem Avditoriju, kjer se je presenetljivo odločil nastopati sam Robert Plant, med daljnjima letoma 1968 in 1980 frontman tedaj največjega banda na svetu Led Zeppelin. Ne upam si ugibati, kaj ga je pripeljalo ravno v Avditorij in ne denimo v Kino Šiška […] The post Robert Plant v Avditoriju Portorož appeared first on Muzikobala.

FOTO: EuroCubans feat. Juan de Marcos González @ Avditorij Portorož, 28.7.2023

Muzikobala, 30. julij ― Kubansko slovenska zasedba Eurocubans s tremi gramyjevci – Juan de Marcos González, Juan Munguia in Carlos del Puerto, ter gostom, domačinom Denisom Beganovićem so zazibali Avditorij v jazz – latino – kubanskih ritmih. Vročica petkovega večera je bila na višku, ko so obiskovalci koncerta zaplesali in stoje aplavdirali vrhunskim glasbenikom. Fotografije v galeriji: Jadran Rusjan […] The post FOTO: EuroCubans feat. Juan de Marcos González @ Avditorij Portorož, 28.7.2023 appeared first on Muzikobala.

FOTO: The Stroj @ Park Sonce Lucija, 21.7.2023

Muzikobala, 24. julij ― Glasbeni kolektiv The Stroj se je po vrsto letih vrnil na slovensko obalo. Koncert v organizaciji Avditorija Portorož-Portorose je klub slabi vremenski napovedi bil uspešno izveden v petek 21.7.2023 v Parku Sonce Lucija. Fotografije v galeriji: Jadran Rusjan (Foto klub Portorož) The post FOTO: The Stroj @ Park Sonce Lucija, 21.7.2023 appeared first on Muzikobala.

FOTO: Goran Bojčevski & Vlatko Stefanovski “7/8 Ekstaza” @ Avditorij Portorož, 15.7.2023

Muzikobala, 17. julij ― V soboto, 15.7.2023 se je v portoroškem Avditoriju zgodil koncert z naslovom, “7/8 ekstaza”, kjer sta moči družila dva glasbena virtuoza: Goran Bojčevski ter Vlatko Stefanovski. Zasedba: Goran Bojčevski – klarinet, saksofon, pihala; Vlatko Stefanovski – kitara; Jan Sever – klaviature; Jaka Krušič – bas; Žiga Kožar – bobni. Goran Bojčevski in Vlatko Stefanovski od […] The post FOTO: Goran Bojčevski & Vlatko Stefanovski “7/8 Ekstaza” @ Avditorij Portorož, 15.7.2023 appeared first on Muzikobala.

Zmagovalec 42. festivala Melodije morja in sonca je Gregor Ravnik s skladbo Torek

Muzikobala, 9. julij ― Avditorij Portorož – Portorose in Občina Piran v soorganizaciji z RTV Slovenijo so v soboto, 8. julija 2023, priredili 42. festival Melodije morja in sonca.  Veliko zmago je slavil Gregor Ravnik s skladbo Torek avtorjev Marko Hrvatin in Mitja Bobič (glasba), Gregor Ravnik (besedilo) ter Marko Hrvatin in  Mitja Bobič (aranžma). Kot veleva festivalska tradicija […] The post Zmagovalec 42. festivala Melodije morja in sonca je Gregor Ravnik s skladbo Torek appeared first on Muzikobala.

MareziJazz, največji srednjeevropski festival big bendov, postaja polnoleten

Muzikobala, 3. julij ― MareziJazz se je odločil 18. rojstni dan praznovati v družbi nekaterih starih prijateljev, nekaj novih prijateljev, pa tudi mladih upov prihodnjih jazzovskih generacij. Na odru z najlepšim razgledom bo tudi letos nastopilo osem zasedb – po trije big bandi na večer, vsakega od večerov pa bo otvorila combo zasedba. Festival je po svoji tradiciji in […] The post MareziJazz, največji srednjeevropski festival big bendov, postaja polnoleten appeared first on Muzikobala.
Lean Kozlar Luigi: Mefova Nedelja zjutraj v novi različici, kmalu tretji album Vsak dan

Lean Kozlar Luigi: Mefova Nedelja zjutraj v novi različici, kmalu tretji album Vsak dan

Muzikobala, 27. junij ― Lean Kozlar Luigi, primorski avtor, glasbenik in multiinstrumentalist, izdaja svoj tretji album ‘Vsak dan’, ki bo izšel v petek, 7. julija. Na dan njegovega izida v Svetem Antonu v okolici Kopra Lean pripravlja tudi koncert, na katerem se mu bodo pridružili mnogi glasbeniki, s katerimi si je delil odre ali kako drugače sodeloval z njimi […] The post Lean Kozlar Luigi: Mefova Nedelja zjutraj v novi različici, kmalu tretji album Vsak dan appeared first on Muzikobala.
Prihaja ‘Vročina’ – zadnji in najboljši single (in spot) albuma Zmelkoow ’10/10′

Prihaja ‘Vročina’ – zadnji in najboljši single (in spot) albuma Zmelkoow ’10/10′

Muzikobala, 13. junij ― Zmelkoow na pragu poletja predstavljajo svoj 10. single s svoje 10. plošče ’10/10′. Za konec so seveda prihranili najboljše – skladba ‘Vročina’, producentska mojstrovina Andree Effeta, prinaša v svojem sporočilu melanholičen, a odločen poziv k ukrepanju proti globalnemu segrevanju matere Zemlje. Za skladbo so Zmelkoow pripravili tudi videospot. Dokler se nekje daleč od nas talijo ledeniki, vihrajo […] The post Prihaja ‘Vročina’ – zadnji in najboljši single (in spot) albuma Zmelkoow ’10/10′ appeared first on Muzikobala.
Bend-it! Orchestra edini slovenski band na francoskem festivalu FIMU

Bend-it! Orchestra edini slovenski band na francoskem festivalu FIMU

Muzikobala, 31. maj ― Bend-it! Orchestra edini slovenski band na francoskem festivalu FIMU Bend-it! Orchestra je big band iz Marezig pri Kopru, ki deluje sklopu Mladinskega društva Marezige. S svojim delovanjem je pričel na pobudo Taje Pajmon Rak marca 2018 in je sprva deloval pod umetniškim vodstvom priznanega saksofonista Lovra Ravbarja, avgusta 2022 pa je njegovo mesto prevzel mladi […] The post Bend-it! Orchestra edini slovenski band na francoskem festivalu FIMU appeared first on Muzikobala.
Mladi val festival se vrača tudi letos v Park Sonce Lucija

Mladi val festival se vrača tudi letos v Park Sonce Lucija

Muzikobala, 30. maj ― Mediadom Pyrhani pod okriljem in v sodelovanju z Avditorijem Portorož-Portorose letos ponovno organizira Mladi Val festival, ki se bo zgodil 16.6.2023 v Parku Sonce Lucija s pričetkom ob 17.00 uri. Dogodek je namenjen predstavitvi lokalnih mladinskih organizacij in društev,  mreženju mladih, ustvarjalnemu preživljanju prostega časa ter oživitvi mladinskega organiziranja. Mladinski tržnici s predstavitvijo sodelujočih bo […] The post Mladi val festival se vrača tudi letos v Park Sonce Lucija appeared first on Muzikobala.

FOTO: Rambo Amadeus @ Avditorij Portorož 12.5.2023

Muzikobala, 14. maj ― Rambo Amadeus je v petek 12.5.2023 prvič nastopil v Avditoriju Portorož. Glasbeni večer pod imenom “Večer glomazne poezije in razmajanega džeza”, je bila po Rambovih besedah dekonstrukcija njegovega avtorskega dela oz. “Tribute” samemu sebi. Številčno občinstvo je bilo priča vrhunskemu koncertu, ki je ponudil tudi obilico smeha – t.i. Standup Jazz. Fotografije v galeriji: Jadran […] The post FOTO: Rambo Amadeus @ Avditorij Portorož 12.5.2023 appeared first on Muzikobala.
še novic