Rudi Bučar predstavlja novo skladbo ”Otroci tistega časa”

Muzikobala, 26. maj ― Ste hodili po Leviske v Trst, čakali na meji v kolonah, hodili v Arrigoni v letni kino, snemali muziko s plošč na kasete? Rudi Bučar je! In o tem preteklem času je spisal novo skladbo ‘Otroci tistega časa’. Rudi Bučar v svoji kantavtorski maniri nadaljuje s pisanjem glasbenih novosti. Tokrat svetu predstavlja s preteklostjo navdihnjeno skladbo ‘Otroci [&hellip The post Rudi Bučar predstavlja novo skladbo ”Otroci tistega časa” appeared first on Muzikobala.
Mediadom Streaming – sklop koncertov, ki bo pospremil sprostitev ukrepov za prireditve!

Mediadom Streaming – sklop koncertov, ki bo pospremil sprostitev ukrepov za prireditve!

Muzikobala, 21. maj ― Mediadom Pyrhani, v so-organizaciji z Zvezo kulturnih društev Piran ter O.I. JSKD Piran organizira nov projekt »Mediadom Streaming«. Sklop koncertov v živo bo potekal v »prazni« dvorani Mediadoma v prihajajočem mesecu, v času, v katerem še niso dovoljenje javne prireditve. Sprva bodo prenosi v živo (streaming) potekali vsak ponedeljek in četrtek na uradnem Youtube kanalu [&hellip The post Mediadom Streaming – sklop koncertov, ki bo pospremil sprostitev ukrepov za prireditve! appeared first on Muzikobala.

Jure Lesar z novim singlom “Parfum”

Muzikobala, 20. maj ― ‘Pisalo se je poletje 2012. Pozitiven trenutek romance ob zvokih rokenrola se mi je močno vtisnil v spomin in mi spremenil življenje.‘ (Jure Lesar). Konec januarja 2020 je Jure Lesar izdal prvo skladbo s prihajajočega novega albuma, ki bo izšel v letošnjih jesenskih dneh, predvidoma oktobra 2020. Drugi singel z novega albuma se imenuje ‘Parfum’, skladba, [&hellip The post Jure Lesar z novim singlom “Parfum” appeared first on Muzikobala.

Ne me jugat z novim singlom “Smej se”

Muzikobala, 19. maj ― Ker pravijo, da je smeh pol zdravja … Pozitivno naravnana pesem skupine Ne me jugat je kot nalašč za prehod v poletje in brezskrbno druženje, ki nam ga je sploh zadnje čase primanjkovalo. Vremena se enkrat pač morajo zjasniti. Zato si ga privoščimo – do ušes! Avtor melodije in besedila – Mitja Kodarin Aranžma –  Ne me jugat Producent – [&hellip The post Ne me jugat z novim singlom “Smej se” appeared first on Muzikobala.

Lean Kozlar Luigi z novim singlom – Ko ugasnejo luči

Muzikobala, 13. maj ― »Ko ugasnejo luči, le zrak zajemi, vem, da želiš si tja. Ko pleševa v temi, dokler ob tebi noč se ne konča …” Skladba Ko ugasnejo luči je nadaljevanje zgodbe iz pesmi Luigijevega prvega albuma z naslovom V vesolje in nazaj. Tam Luigi na plaži spozna brhko dekle in nemudoma “odletita v vesolje”. Očitno je bil ta izvenzemeljski izlet [&hellip The post Lean Kozlar Luigi z novim singlom – Ko ugasnejo luči appeared first on Muzikobala.
Intervju: Alen Grižonič

Intervju: Alen Grižonič

Muzikobala, 5. maj ― Alen Grižonič, pianist z Gažona, je v začetku letošnjega leta z zasedbo UP Trio izdal prvenec Home, Anywhere. Primorec, ki je na Obali igral v različnih zasedbah, že več let živi na Dunaju, kjer se je skupina UP Trio (v njej sta še Umberto Pisano in Antonio DiVico) tudi našla. Grižonič ob tem ni pozabil [&hellip The post Intervju: Alen Grižonič appeared first on Muzikobala.

Yan Baray z novim videom za single “Par idej”

Muzikobala, 17. april ― YAN BARAY ob sočasnem izidu albuma v angleščini in EP-ja v slovenščini niza ideje iz različnih obdobij v življenju.  Koprčan Jan Baruca, ki se predstavlja pod psevdonimom Yan Baray, je vsestranski glasbenik, producent in tudi pevec. Ob istočasnem izidu drugega albuma z naslovom What I do and what I’ve got in EP-ja s tremi skladbami v slovenskem jeziku predstavlja tudi novi singel Par idej. Skladba Par idej iz istoimenskega EP-ja govori [&hellip The post Yan Baray z novim videom za single “Par idej” appeared first on Muzikobala.

Spletna akcija portala Muzikobala – Obalni album dneva

Muzikobala, 26. marec ― V uredništvu portala Muzikobala smo se odločili, da v času izrednih razmer zaradi epidemije z virusom COVID-19 naredimo spletno akcijo, v kateri lahko sodelujejo vsi naši bralci. Obalni album dneva je akcija, s katero želimo popestriti dneve, ko je potrebno ostati doma in predvsem promovirati obalne avtorje in glasbenike. Navodila so enostavna: Objavite naslovno sliko [&hellip The post Spletna akcija portala Muzikobala – Obalni album dneva appeared first on Muzikobala.

Nova skladba “Pot” skupine Paul grem

Muzikobala, 24. marec ― Veter zlahka podre drevesa brez korenin. Tudi pri ljudeh je tako. Zato avtor skladbe, Dušan Sagadin Duco, frontman zasedbe v skladbi »Pot« prepeva: »Kjerkoli že boš…jaz bom za tabo stal…,« Skupina PAUL GREM je nastala v minulem letu, ko so glasbena znanja in ideje združili v novo zgodbo brata Mitja in Marko Stropnik, Andrej Rot, Dušan Sagadin Duco ter Patrik Grbac. Kmalu za tem je na radijske postaje prispel [&hellip The post Nova skladba “Pot” skupine Paul grem appeared first on Muzikobala.

Intervju: Potnik

Muzikobala, 27. februar ― Potnik so čisto nova obalna glasbena zasedba, ki ustvarja avtorsko glasbo v slovenskem jeziku. S člani smo se pogovarjali o njihovem novem albumu, obalni glasbeni sceni ter o načrtih za prihodnost. Danes 28.2.2020 jih lahko poslušate v živo v Centru Mladih Koper. Prosim, predstavite se vsi člani Potnik in povejte svojo vlogo v bendu! Luka: [&hellip The post Intervju: Potnik appeared first on Muzikobala.
Intervju: Malorshiga

Intervju: Malorshiga

Muzikobala, 17. februar ― Malorshiga so obalni istrski black metal band. Nedavno so izdali svoj prvenec z naslovom “Kvlt ov Vitis et Olea”. Z njimi smo se pogovarjali o obalni metalski glasbeni sceni, novem albumu, koncertih ter načrtih za prihodnost. Kaj pomeni/predstavlja Malorshiga? [Oelka] Način za odkrivanje zapuščine našega rodnega kraja in obenem eksperiment iz vidika zvoka, jezika ter [&hellip The post Intervju: Malorshiga appeared first on Muzikobala.

Intervju: Malorshiga

Muzikobala, 17. februar ― Malorshiga so obalni istrski black metal band. Nedavno so izdali svoj prvenec z naslovom “Kvlt ov Vitis et Olea”. Z njimi smo se pogovarjali o obalni metalski glasbeni sceni, novem albumu, koncertih ter načrtih za prihodnost. Kaj pomeni/predstavlja Malorshiga? [Oelka] Način za odkrivanje zapuščine našega rodnega kraja in obenem eksperiment iz vidika zvoka, jezika ter [&hellip The post Intervju: Malorshiga appeared first on Muzikobala.

Guattari

Muzikobala, 13. februar ― (Progressive / Beatdown / Metal) Kraj: Koper. Leta delovanja: 2019 – danes Guattari so obalni progressive metal band v sestavi Jan Urbanc (vokal), Enej Demirović (bobni), Lenard Jerabek (bas) ter Marko Kocjančič (kitara). “Obalni Guattari dostavljajo vnetljivi sludge/beatdown/groove koktajl, ki poslušalca stežka pusti ravnodušnega. Začetki delovanja segajo v leto 2008 ko je bend nastal kot stranski [&hellip The post Guattari appeared first on Muzikobala.

NOAIR prvič v slovenščini: predstavljajo single IGRÁ z videospotom

Muzikobala, 12. februar ― Skupina NOAIR ima novi single in videospot IGRÁ. Njihov Colours še vedno lahko redno slišimo na radiu in vidimo na televiziji, v zadnjem letu so navduševali tudi v živo s številnimi nastopi, med drugim na MENTu, v Kinu Šiška in na dunajskem festivalu Waves Vienna. Tokrat se vračajo z novim singlom IGRÁ, ki je opremljen [&hellip The post NOAIR prvič v slovenščini: predstavljajo single IGRÁ z videospotom appeared first on Muzikobala.

Novi singel Aleksandra Novaka “Pot spominov”

Muzikobala, 11. februar ― Za Aleksandrom Novakom sta že dva izdana albuma, Želel želela (2012), Do dna (2015), ter mnogo čudovitih skladb, kot so Pentlja, Drugačna sva, Mesto rož (MMS 2017), Dotik stare Ljubljane (Popevka 2017), Te ne izpustim, Do nje in še kar nekaj drugih, ki so poslušalcem zlezle pod kožo. Tokrat predstavlja novo skladbo z naslovom Pot spominov. Pesem Pot spominov je rojen Koprčan napisal v Ljubljani na Poti [&hellip The post Novi singel Aleksandra Novaka “Pot spominov” appeared first on Muzikobala.
še novic