IMPERIALIZEM

IMPERIALIZEM

N'toko blog, 7. januar ― Geopolitični boji niso moralne bitke med dobrim in zlom. So bitke moči za obvladovanje resursov in odpiranje trgov v času globalnega kapitalizma, ki terja nenehmo rast.
LEKCIJE CORBYNIZMA

LEKCIJE CORBYNIZMA

N'toko blog, 13. december 2019 ― Po včerajšnjem hudem volilnem udarcu britanske levice je pomembno, da se v socialističnih gibanjih osredotočimo na ključne lekcije in ne nasedamo neumnim zaključkom sredinskih komentatorjev.
ZAKAJ NAS MOTI VARDA?

ZAKAJ NAS MOTI VARDA?

N'toko blog, 14. november 2019 ― Sprijaznimo se, migracije so pač politično vprašanje, ki ne bo izginilo. In desnica je edina, ki ga tako tudi naslavlja. Dokler bo levo-liberalni pol to vprašanje potlačeval, bo prihajalo na dan v obliki Vard in drugih ekstremov.
PERVERZNA LOGIKA VOJNE PROTI TIHOTAPCEM

PERVERZNA LOGIKA VOJNE PROTI TIHOTAPCEM

N'toko blog, 3. september 2019 ― Ne rečem, da bi šlo za nov pojav, ampak pizda, imamo že desetletja raziskav evropskega mejnega režima, kjer se kaže identičen vzorec kot trenutno v Sloveniji: povečana represija ne ustavlja iregulanih migracij, ampak jih sili v ekstremnejše oblike in povečuje vlogo tihotapcev. Lov na te ne bo spremenil ničesar, če ne bo resne spremembe evropske migracijske politike.
PRIVID MORALNE ZMAGE

PRIVID MORALNE ZMAGE

N'toko blog, 3. september 2019 ― Dejstvo pa je, da je širokim gibanjem težko sobivati z množičnimi mediji. Ti vedno potrebujejo en obraz, okoli katerega gradijo zgodbo. Tako aktiviste zvabijo v to, da jim ga ponudimo in se gremo njihovo igro.
VOJNI DOBIČKARJI PROTIMIGRANTSKIH SHODOV

VOJNI DOBIČKARJI PROTIMIGRANTSKIH SHODOV

N'toko blog, 26. april 2019 ― Kako smo prišli do situacije, ko prebivalci depriviligiranih regij namesto novih služb in stanovanj od države zahtevajo vojsko in žico? Kako smo prišli do levih politikov, ki si gradijo kredibilnost med ljudstvom, ne da bi za ljudstvo rabili kaj narediti? Kako smo prišli do državnih institucij, ki služijo na račun izrednega stanja, ki ga same pomagajo ustvarjati, in do medijev, ki namesto kritične predstavitve dejstev ponavljajo šankovske teorije zarote o tem, kako rešiti problem migracij?
KRATKA ZGODBA ROGOVSKEGA BOJA

KRATKA ZGODBA ROGOVSKEGA BOJA

N'toko blog, 9. april 2019 ― Rog seveda ni središče ljubljanskih problemov, niti nima odgovorov na vsa vprašanja naše razslojene družbe, se pa ob njem odpirajo resna vprašanja o razvojni politiki prestolnice, ki postaja čedalje bolj mesto bogatih, in ki se bo z gentrifikacijo centra odtujila številnim prebivalcem. Občutek imam, da se bo arogantna in nasilniška drža ekipi na MOLu slej ko prej maščevala. Tako kot se ji je 2016 ob vdoru v Rog.
KATERI TUJCI SO ZDAJ OK?

KATERI TUJCI SO ZDAJ OK?

N'toko blog, 7. januar 2019 ― Zakaj desnica še vedno uporablja protipriseljensko retoriko, ko pa je vendarle jasno, da bo morala vsaka vlada, tudi če bi v njej sedela Žan Mahnič ali Bernard Brščič, število tujcev v naslednjih letih povečevati?
še novic