021 Tranzistorij: Drevored

021 Tranzistorij: Drevored

Marsowci Tranzistorij, 18. marec 2018 ― Z dolenjskih koncev prihaja veliko dobre glasbe in prav vse njihove skupine imajo poseben smisel za melodijo. Ta usmerja tudi novomeške staroselce, skupino Drevored, ki je nastala konec sedemdesetih let, nato razpadla in se po dolgih letih znova sestavila. Zato jih je obiskal Tranzistorij, marsowski podkast o ozadju nastajanja glasbe.
019 Tranzistorij: Samo Šalamon

019 Tranzistorij: Samo Šalamon

Marsowci Tranzistorij, 11. december 2017 ― Koliko vas je že slišalo za ime Samo Šalamon? Verjetno je odgovor na to najboljši podatek o tem, kako malo jazzovske glasbe se znajde v medijih in koliko prostora ji namenjamo. Samo Šalamon je namreč eden najboljših mladih jazzovskih kitaristov in skladateljev na svetu. V pogovoru boste lahko slišali, koliko dela stoji za takšnimi dosežki in kako sploh živi in ustvarja umetnik, ki ne ustvarja glasbe na prvi posluh.
017 Tranzistorij: Miha Guštin – Gušti (drugi del)

017 Tranzistorij: Miha Guštin – Gušti (drugi del)

Marsowci Tranzistorij, 22. februar 2017 ― Tranzistorij, podkast o glasbi, se v drugem delu zgodbe o Mihu Guštinu - Guštiju, posveti aktualnim temam. Tokrat smo ga razburili s kvotami slovenske glasbe. Spregovoril je tudi o koncertih, ki jih primanjkuje, o pomanjkanju glasbenega podmladka, za kar so krivi tudi organizatorji, ki jih skrbi le zaslužek, pa o koncertni kilometrini in o tem, da je slab menedžer.
016 Tranzistorij: Miha Guštin – Gušti (prvi del)

016 Tranzistorij: Miha Guštin – Gušti (prvi del)

Marsowci Tranzistorij, 26. januar 2017 ― Tranzistorij je tokrat obiskal Guštija! Miha Guštin, avtor velikih uspešnic skupine Big Foot Mama in številnih samostojnih skladb Gušti se je izkazal za iskrenega in zgovorenega gostitelja, ki ni "šparal jezika" - niti takrat, ko bi bilo to morda pametno. Povedal nam je veliko o ustvarjalnem procesu. Pa tudi, kako je požrl svoje rokerske besede in se okužil s - popom.
024 Membranje: nihilizem med mladimi

024 Membranje: nihilizem med mladimi

Marsowci Tranzistorij, 30. maj 2016 ― Današnja mladina ljubi razkošje, se grdo obnaša, prezira avtoriteto, nima nobenega spoštovanja do starejših in raje govori kot dela. Mladi ljudje niti ne vstanejo, ko starejši vstopijo. Ugovarjajo svojim staršem, v družbi se širokoustijo, pri mizi goltajo slaščice in prekrižanih nog tiranizirajo učitelje.
012 Tranzistorij: Tadej Vesenjak (1. del)

012 Tranzistorij: Tadej Vesenjak (1. del)

Marsowci Tranzistorij, 15. maj 2016 ― Čez griče in doline smo se v tokratnem Tranzistoriju zapeljali na rob naše domovine, kjer poleg dobre vinske trte rastejo tudi zanimivi ljudje. V Prlekijo, v malce drugačen glasbeni brlog. Šli smo na obisk na turistično kmetijo Hlebec, kamor nas je povabil glasbenik, ki najraje ustvarja tam, kjer je doma. Kjer mu je lepo, kjer čuti svoje korenine.
011 Tranzistorij: Avtomobili (drugi del)

011 Tranzistorij: Avtomobili (drugi del)

Marsowci Tranzistorij, 24. april 2016 ― Sneg se je že stopil, ampak v nadaljevanju našega obiska pri Avtomobilih bomo vseeno stopali po Stopinjah v snegu. V drugem delu se bomo počasi poslovili od zgodovine ter se z bratoma Vuksanović in s pomočjo dolgoletnega basista in oblikovalca zvoka, Davida Šuligoja podali v sedanjost. Tu nas je pričakal novi album, ki smo ga izrabili tudi za klepet o glasbeni opremi, ki je najbolj zaznamovala njihov zvok.
010 Tranzistorij: Avtomobili (prvi del)

010 Tranzistorij: Avtomobili (prvi del)

Marsowci Tranzistorij, 17. marec 2016 ― Po dolgih in zavitih poteh se je Tranzistorij tokrat odpeljal k Avtomobilom. Že dolga desetletja brnijo in brez odvečnega pospeševanja štejejo dolge glasbene kilometre, ki sežejo v globino. Brata, Marko in Mirko Vuksanovič sta nas tokrat zvabila v njihov zvočni brlog - v snemalni studio njihovega basista Davida Šuligoja v Novo Gorico.
še novic