Beleženje minljivega prostora

OUTSIDER, 12. september ― Kako razmišljati o scenografiji? Podobno kot glasba tudi prostor na odru zares obstaja le v času gledališke igre ali operne predstave; vse, kar za njima ostane po uri ali dveh v zatemljeni dvorani, so njuni vizualni in tekstualni zapisi: načrti, skice, makete, notni zapisi in časopisne kritike. Če natisnjenim dramam še priznavamo status avtonomne literarnega… The post Beleženje minljivega prostora appeared first on OUTSIDER.

Julio Gotor Valcárcel: Plasti časa

OUTSIDER, 10. september ― Dvorišče Muzeja za arhitekturo in oblikovanje na fužinskem gradu je za čas poletja dobilo novo podobo. Izvedena intervencija je rezultat natečaja, ki je bil organiziran pod okriljem platforme Future Architecture in v navezavi na aktualno razstavo Prenavljamo!!!, ki nagovarja tematiko prenove slovenske stavbne dediščine. Zmagovalno rešitev je zasnoval Julio Gotor Valcárcel, mlad arhitekt španskega rodu.… The post Julio Gotor Valcárcel: Plasti časa appeared first on OUTSIDER.

Aleksander Vujović: Odkrivanje črne škatle

OUTSIDER, 9. september ― V Galeriji Dessa na Židovski stezi v Ljubljani se drevi ob 20:00 otvarja razstava del arhitekta in scenografa Aleksandra Vujovića, sicer tudi asistenta na Fakulteti za arhitekturo v Ljubljani, pisca in sodelavca naše revije. iz predstave Kje sem ostala Urše Adamič in Nina Šorak v PTL, foto: Aleksander Vujović Razstava Odkrivanje črne škatle predstavlja pregled… The post Aleksander Vujović: Odkrivanje črne škatle appeared first on OUTSIDER.
še novic