Kako se lotiti prenove stanovanja?

OUTSIDER, 18. september ― Nekaj nasvetov, kako do novega doma v starem stanovanju Posvetujte se z arhitektom Naj gre za prvi dom ali urejanje stanovanja v zrelih letih – prenova stanovanj je lahko zastrašujoča. Ko smo soočeni z obstoječo ureditvijo, si pogosto težko predstavljamo, kakšen potencial ponuja prostor. Zato je prvi in najbolj smiseln nasvet vedno: posvetujte se z… The post Kako se lotiti prenove stanovanja? appeared first on OUTSIDER.
Mesta mestom: Pešbus v Novem mestu

Mesta mestom: Pešbus v Novem mestu

Inštitut za politike prostora, 18. september ― Organizacija aktivne poti v šolo že ob začetku šolanja lahko prispeva k zdravemu življenjskemu slogu šolarjev in tudi k zmanjševanju razlik med njimi. V preteklih letih je slovenske šole in občine na te možnosti opozoril program Aktivno v šolo, s katerim je Ministrstvo za zdravje omogočilo šolam izvajanje organizirane hoje v šolo s Pešbusom in... The post Mesta mestom: Pešbus v Novem mestu appeared first on IPoP - Inštitut za politike prostora.

Razstava Goričko: nov pogled na podeželje

OUTSIDER, 17. september ― Študenti arhitekture iz Tehnične univerze na Dunaju, Tehnične univerze v Gradcu in Fakultete za arhitekturo Univerze v Ljubljani odpirajo nove poglede na sodobne oblike bivanja in dela na Goričkem, odmaknjeni podeželski pokrajini v severovzhodni Sloveniji, na tromeji z Avstrijo in Madžarsko, z velikim potencialom za razvoj novih načinov sobivanja arhitekture, narave in kulturne krajine. Direktorica… The post Razstava Goričko: nov pogled na podeželje appeared first on OUTSIDER.

Dan odprtih vrat Švicarije in vabilo v MGLC

OUTSIDER, 17. september ― Švicarija in MGLC ta konec tedna brezplačno vabita v svoje prostore – pokukate lahko v ateljeje umetnikov, si ogledate aktualno razstavo Nore Turato eto ti na, ali pa se s svojimi štirinožnimi prijatelji udeležite delavnice tiska, risanja in slikanja.     Dan odprtih vrat Švicarije sobota, 19. september, 12.00–18.00, brezplačno Dan odprtih vrat ponuja obiskovalcem vpogled… The post Dan odprtih vrat Švicarije in vabilo v MGLC appeared first on OUTSIDER.

P Plus Arhitekti: Večstanovanjska stavba M

OUTSIDER, 17. september ― Večstanovanjska stavba M z desetimi stanovanjskimi enotami v ljubljanskih Murglah je delo arhitektov iz pisarne P PLUS arhitekti. Stavba se odmika od roba parcele, da bi pred vhodom ustvarila širok in ozelenjen predprostor. V svoji zasnovi so arhitekti upoštevali obilo zelenja, ki je že prisotno na lokaciji. Sicer velik volumen stavbe je tako z dveh… The post P Plus Arhitekti: Večstanovanjska stavba M appeared first on OUTSIDER.

Aktivna in zdrava pot v šolo – seminar in zloženka za starše

Inštitut za politike prostora, 17. september ― Ste kdaj pomislili, kako velik vpliv imajo starši na način hoje otrok v šolo in kako to dolgoročno vpliva na na zdravje in dobro počutje otrok? Včasih smo praktično vsi hodili v osnovno šolo peš in smo skupaj z vrstniki aktivno nabirali življenjske izkušnje tudi pred začetkom pouka in na poti domov po njegovem koncu. ... The post Aktivna in zdrava pot v šolo – seminar in zloženka za starše appeared first on IPoP - Inštitut za politike prostora.

Tissa: Maškovića Han

OUTSIDER, 16. september ― Prenova zgradbe iz 17. stoletja v hrvaških Pakoštanah v hotel je delo arhitektov iz pisarne Tissa. Gradnja kompleksa Maškovića Han se je začela leta 1644, stavba pa naj bi služila kot letna rezidenca Jusufa Maškovića, visokega dostojanstvenika na dvoru turškega sultana in vrhovnega admirala turške flote, ki je bil po rodu iz bližnjega kraja Vrane.… The post Tissa: Maškovića Han appeared first on OUTSIDER.

Ajda Bračič: Čigavi zemljevid je pravi?

OUTSIDER, 16. september ― Ena prvih reči, ki sem jih kupila, ko sem se pred približno sedmimi leti od doma preselila v najeto stanovanje, je bila velika reprodukcija zemljevida sveta iz leta 1651, ki ga pripisujejo britanskemu kartografu Johnu Speedu. Na njej notranjosti celin prekrivajo velike svetle lise; gorovja so zarisana le z okornimi potezami, iz daljnih morij pa… The post Ajda Bračič: Čigavi zemljevid je pravi? appeared first on OUTSIDER.
Šolska ulica po Odprti ulici – Vabilo na javno razpravo

Šolska ulica po Odprti ulici – Vabilo na javno razpravo

Inštitut za politike prostora, 15. september ― Zadnjih nekaj sobot je bila Šolska ulica drugačna. Na njej je bilo manj avtomobilov in več ljudi. Podobno bo še v soboto, 19. in 26. septembra in v času Evropskega tedna mobilnosti, v jutranji konici od 7.15 do 8.15, ter v torek, 22. septembra cel dan, ko bo na vrsti tudi javna razprava na temo... The post Šolska ulica po Odprti ulici – Vabilo na javno razpravo appeared first on IPoP - Inštitut za politike prostora.

Arhitektura iz zemlje: Spominska dvorana Wangjing

OUTSIDER, 15. september ― V vasi Wang v kitajski provinci Zhejiang so DnA arhitekti zasnovali spominsko dvorano iz zbite zemlje, ki je na tem območju tradicionalen gradbeni material. Vas Wang je dolga leta preraščala industrija. Med velikimi betonskimi halami je tu in tam razvidna starejša vaška struktura hiš iz zbite zemlje, ki pa so večinoma v slabem stanju in… The post Arhitektura iz zemlje: Spominska dvorana Wangjing appeared first on OUTSIDER.

Superform: Restavracija Breza

OUTSIDER, 15. september ― Restavracijo ob hotelu Breza v Podčetrtku so prenovili v arhitekturni pisarni Superform. Restavracija ob hotelu Breza je bila porebna prenove, hkrati pa je investitor želel prostore restavracije, samopostrežnega bara in kuhinje razširiti. Arhitekti so zato dozidali že obstoječ prizidek na vogalu objekta, restavracijo pa razširili do meje obstoječega napušča ob terasi. Glavno značilnost arhitekture hotela… The post Superform: Restavracija Breza appeared first on OUTSIDER.
še novic