Arhitektura in oblast

Radio Študent, 21. marec ― Spoštovane in spoštovani. Poslušate enainštirideseto oddajo Hertz Arhitektur. Vsaj vse od začetkov projektiranja poslovalnice švedske pohištvene trgovine v Ljubljani lahko v prepustnih rubrikah boomerskih medijev — gostujoče pero v Delu — spremljamo kompetenčni spor med dvema eminentnima strokama — med arhitekturo in gradbeništvom.
HERTZ ARHITEKTUR #37

HERTZ ARHITEKTUR #37

Radio Študent, 24. maj 2020 ― Spoštovane in spoštovani, poslušate Hertz arhitektur. V nocojšnji oddaji si zadajamo za nalogo predstaviti sodobno stanovanjsko politiko na Madžarskem, ki je integralen del politike, ki jo označujemo za neliberalno.
HERTZ ARHITEKTUR #36

HERTZ ARHITEKTUR #36

Radio Študent, 22. marec 2020 ― Spoštovane in spoštovani. V trenutku zastoja se z novo edicijo HA vpričujemo v trenutek, ki bo morda nekoč smatran za poskus vztrajanja in upornosti morda pa samo nekega konca. Tokratno avtorico Ano Skobe v HA gostimo drugič. Ostalo preostaja njenemu tekstu:
HERTZ ARHITEKTUR #31

HERTZ ARHITEKTUR #31

Radio Študent, 23. marec 2019 ― Reinier de Graaf, arhitekt in partner v slavnem arhitekturnem biroju OMA, svojo najnovejšo knjigo Four Walls and a Roof: The Complex Nature of a Simple Profession začne z naslednjo anekdoto: Kmalu po tem, ko je diplomiral, je naletel na znanca, ki ga je vprašal, zakaj je tako dolgo študiral, ali ni vendar arhitektura zgolj štiri stene
HERTZ ARHITEKTUR #30

HERTZ ARHITEKTUR #30

Radio Študent, 24. februar 2019 ― Reiner de Graaf, arhitekt in partner v slavnem arhitekturnem biroju OMA, svojo najnovejšo knjigo Four Walls and a Roof: The Complex Nature of the Simple Profession začne z naslednjo anekdoto: Kmalu po tem, ko je diplomiral, je naletel na znanca, ki ga je vprašal, zakaj je tako dolgo študiral, ali ni vendar arhitektura zgolj štiri stene in streha?
še novic