HERTZ ARHITEKTUR #37

HERTZ ARHITEKTUR #37

Radio Študent, 24. maj ― Spoštovane in spoštovani, poslušate Hertz arhitektur. V nocojšnji oddaji si zadajamo za nalogo predstaviti sodobno stanovanjsko politiko na Madžarskem, ki je integralen del politike, ki jo označujemo za neliberalno.
HERTZ ARHITEKTUR #36

HERTZ ARHITEKTUR #36

Radio Študent, 22. marec ― Spoštovane in spoštovani. V trenutku zastoja se z novo edicijo HA vpričujemo v trenutek, ki bo morda nekoč smatran za poskus vztrajanja in upornosti morda pa samo nekega konca. Tokratno avtorico Ano Skobe v HA gostimo drugič. Ostalo preostaja njenemu tekstu:
HERTZ ARHITEKTUR #31

HERTZ ARHITEKTUR #31

Radio Študent, 23. marec 2019 ― Reinier de Graaf, arhitekt in partner v slavnem arhitekturnem biroju OMA, svojo najnovejšo knjigo Four Walls and a Roof: The Complex Nature of a Simple Profession začne z naslednjo anekdoto: Kmalu po tem, ko je diplomiral, je naletel na znanca, ki ga je vprašal, zakaj je tako dolgo študiral, ali ni vendar arhitektura zgolj štiri stene
HERTZ ARHITEKTUR #30

HERTZ ARHITEKTUR #30

Radio Študent, 24. februar 2019 ― Reiner de Graaf, arhitekt in partner v slavnem arhitekturnem biroju OMA, svojo najnovejšo knjigo Four Walls and a Roof: The Complex Nature of the Simple Profession začne z naslednjo anekdoto: Kmalu po tem, ko je diplomiral, je naletel na znanca, ki ga je vprašal, zakaj je tako dolgo študiral, ali ni vendar arhitektura zgolj štiri stene in streha?
HERTZ ARHITEKTUR #29

HERTZ ARHITEKTUR #29

Radio Študent, 27. januar 2019 ― Reinier de Graaf, arhitekt in partner v slavnem arhitekturnem biroju OMA, svojo najnovejšo knjigo Four walls and a Roof: The Complex Nature of the Simple Profession začne z naslednjo anekdoto: Kmalu po tem, ko je diplomiral, je naletel na znanca, ki ga je vprašal, zakaj je tako dolgo študiral, ali ni vendar arhitektura zgolj štiri stene in streha?
Hertz arhitektur #28

Hertz arhitektur #28

Radio Študent, 25. november 2018 ― Spoštovane, spoštovani. V zaključnem odstavku uvoda knjige Braca Rotarja Risarji : učenjaki, ideologije v urbanizmu in arhitekturi avtor sklene, da je področje zidave, kamor prišteva arhitekturo in urbanizem, privilegirano področje ideologije.
HERTZ ARHITEKTUR #27

HERTZ ARHITEKTUR #27

Radio Študent, 23. september 2018 ― Spoštovane in spoštovani. Sredi julija letošnjega leta smo bili v newyorškem MoMA priča otvoritvi razstave Toward a concrete utopia, architecture in Yugoslavia, 1948-1980 kuratorja Martinoja Stierlija, gostujočega kuratorja Vladimirja Kulića in Anne Kats.
HERTZ ARHITEKTUR #26

HERTZ ARHITEKTUR #26

Radio Študent, 27. maj 2018 ― Medellin, drugo mesto Kolumbije, v srcu tropov na dnu dolge doline na tisoč petsto metrih nadmorske višine, ki se ga zaradi posebne klime drži oznaka, da je 'mesto večne pomladi', se v novem tisočletju odeva v novo podobo. Mesto, ki gre k trem milijonom, ugledni angleški The Telegraph, priporoča kot počitniško destinacijo za hipsterje.
HERTZ ARHITEKTUR #25

HERTZ ARHITEKTUR #25

Radio Študent, 26. marec 2018 ― V preteklosti smo že večkrat gostovali diskurz s temelji, zasidranimi v tekstih zbirke Teoretska praksa arhitekture. Grobo povedano, sam koncept "teoretske prakse arhitekture" implicira najmanj možen in največ nujen obstoj zapisane, ubesedene, tekstualne arhitekture.
HERTZ ARHITEKTUR #24

HERTZ ARHITEKTUR #24

Radio Študent, 27. november 2017 ― Spoštovane in spoštovani, dobrodošli v novem Hertzu arhitektur. Konec lanskega leta, torej malodane pred enim letom, smo bili priča četrti, toda še zmeraj zadnji izdaji v okviru knjižne zbirke Teoretska praksa arhitekture z naslovom Niti uporabni niti estetski objekt s podnaslovom Strukturna logika arhitekture.
še novic