Ljubljana je Berlin? Prvič

Ljubljana je Berlin? Prvič

Radio Študent, 8. oktober 2023 ― Tokrat bomo preverili, ali je vsaj na v polju arhitekturne teorije res, kar pravijo lokalni milenijski preroki, ali je bilo to sploh kdaj res in ali to še zmeraj drži – tokrat nas torej zanima, ali je Ljubljana res Berlin.  
Brutalizem

Brutalizem

Radio Študent, 24. julij 2023 ― Spoštovani in spoštovane, napovedujemo enainpetdeseto oddajo Hertz arhitektur. O najgrši in najbolj duhomorni stvari, ki ste jo kadarkoli videli. Danes ob 20:00. Vabljeni k poslušanju!
Žargon iskrenosti

Žargon iskrenosti

Radio Študent, 28. november 2022 ― Tokrat o iskrenosti v arhitekturi. Pojem se je postavil kot arhitekturno aktualen v kontekstu pravkar zaključene devetintridesete konference Piranski dnevi arhitekture, ki je letos, to je leta dva tisoč dvaindvajset, potekala pod naslovom Iskrenost v arhitekturi.
Bajonet in šestilo

Bajonet in šestilo

Radio Študent, 28. marec 2022 ― Spoštovane in spoštovani, poslušate šestinštirideseto oddajo Hertz Arhitektur. Tokrat se bomo soočili z vojaškim in imperialističnim izvorom arhitekture ter militarizmom, ki na področju zidave vztraja še danes.
Sindikat? V arhitekturi?

Sindikat? V arhitekturi?

Radio Študent, 24. januar 2022 ― Spoštovane in spoštovani, poslušate petinštirideseto oddajo Hertz Arhitektur. Tokrat o surovi poganski rasi arhitektk in arhitektov, ki so si na drugi strani luže ponovno drznili zastaviti vprašanje o sindikatu v arhitekturi.  

Arhitektura in oblast

Radio Študent, 21. marec 2021 ― Spoštovane in spoštovani. Poslušate enainštirideseto oddajo Hertz Arhitektur. Vsaj vse od začetkov projektiranja poslovalnice švedske pohištvene trgovine v Ljubljani lahko v prepustnih rubrikah boomerskih medijev — gostujoče pero v Delu — spremljamo kompetenčni spor med dvema eminentnima strokama — med arhitekturo in gradbeništvom.
še novic