Žargon iskrenosti

Žargon iskrenosti

Radio Študent, 28. november 2022 ― Tokrat o iskrenosti v arhitekturi. Pojem se je postavil kot arhitekturno aktualen v kontekstu pravkar zaključene devetintridesete konference Piranski dnevi arhitekture, ki je letos, to je leta dva tisoč dvaindvajset, potekala pod naslovom Iskrenost v arhitekturi.
Bajonet in šestilo

Bajonet in šestilo

Radio Študent, 28. marec 2022 ― Spoštovane in spoštovani, poslušate šestinštirideseto oddajo Hertz Arhitektur. Tokrat se bomo soočili z vojaškim in imperialističnim izvorom arhitekture ter militarizmom, ki na področju zidave vztraja še danes.
Sindikat? V arhitekturi?

Sindikat? V arhitekturi?

Radio Študent, 24. januar 2022 ― Spoštovane in spoštovani, poslušate petinštirideseto oddajo Hertz Arhitektur. Tokrat o surovi poganski rasi arhitektk in arhitektov, ki so si na drugi strani luže ponovno drznili zastaviti vprašanje o sindikatu v arhitekturi.  

Arhitektura in oblast

Radio Študent, 21. marec 2021 ― Spoštovane in spoštovani. Poslušate enainštirideseto oddajo Hertz Arhitektur. Vsaj vse od začetkov projektiranja poslovalnice švedske pohištvene trgovine v Ljubljani lahko v prepustnih rubrikah boomerskih medijev — gostujoče pero v Delu — spremljamo kompetenčni spor med dvema eminentnima strokama — med arhitekturo in gradbeništvom.
HERTZ ARHITEKTUR #37

HERTZ ARHITEKTUR #37

Radio Študent, 24. maj 2020 ― Spoštovane in spoštovani, poslušate Hertz arhitektur. V nocojšnji oddaji si zadajamo za nalogo predstaviti sodobno stanovanjsko politiko na Madžarskem, ki je integralen del politike, ki jo označujemo za neliberalno.
HERTZ ARHITEKTUR #36

HERTZ ARHITEKTUR #36

Radio Študent, 22. marec 2020 ― Spoštovane in spoštovani. V trenutku zastoja se z novo edicijo HA vpričujemo v trenutek, ki bo morda nekoč smatran za poskus vztrajanja in upornosti morda pa samo nekega konca. Tokratno avtorico Ano Skobe v HA gostimo drugič. Ostalo preostaja njenemu tekstu:
še novic