Javna razprava o predlogu novega Stanovanjskega zakona je za nami

Javna razprava o predlogu novega Stanovanjskega zakona je za nami

Inštitut za politike prostora, 28. november ― Slovenija se že leta sooča z izjemno slabo situacijo na področju stanovanjske preskrbe. Dotrajan stanovanjski fond, pomankanje neprofitnih stanovanj, netrajnostna razpršena gradnja, nedosegljivost kakovostnih in cenovno ugodnih stanovanj mladim so... The post Javna razprava o predlogu novega Stanovanjskega zakona je za nami appeared first on IPoP - Inštitut za politike prostora.
Prihodnost Evrope se poraja v mestih

Prihodnost Evrope se poraja v mestih

Inštitut za politike prostora, 7. november ― V začetku oktobra je konferenca Helsinki Impact združila evropske odločevalce, strokovnjake in raziskovalce v želji, da delijo svoje vpoglede o delovanju mest kot globalnih nosilcev sprememb. Konferenco, ki je potekala... The post Prihodnost Evrope se poraja v mestih appeared first on IPoP - Inštitut za politike prostora.
Zaključujemo projekt partnerskega urejanja prostora v Mariboru in na Obali

Zaključujemo projekt partnerskega urejanja prostora v Mariboru in na Obali

Inštitut za politike prostora, 14. oktober ― Sodelovanje z javnostjo je nujen delj demokratičnega političnega sistema in urejanja prostora. Vključevanje javnosti v začetne faze procesa urejanja prostora postaja vedno bolj uveljavljena praksa tudi v Sloveniji. Občine namreč... The post Zaključujemo projekt partnerskega urejanja prostora v Mariboru in na Obali appeared first on IPoP - Inštitut za politike prostora.

Vse krajine štejejo!

Inštitut za politike prostora, 7. oktober ― K večji kakovosti bivanja s krajinsko politiko Društvo krajinskih arhitektov Slovenije – DKAS ob zaključku projekta Varstvo in razvoj slovenske krajine: Izhodišča za oblikovanje krajinske poltike vabi na konferenco Vse krajine štejejo! Konferenca bo v... The post Vse krajine štejejo! appeared first on IPoP - Inštitut za politike prostora.

Drugo srečanje medresorske fokusne skupine za oblikovanje krajinske politike

Inštitut za politike prostora, 25. september ― Projekt Varstvo in razvoj slovenske krajine: Izhodišča za oblikovanje krajinske politike opozarja na to, da sta skrb za varstvo in razvoj krajine v procesih urejanja prostora v Sloveniji nepovezana in premalo učinkovita.... The post Drugo srečanje medresorske fokusne skupine za oblikovanje krajinske politike appeared first on IPoP - Inštitut za politike prostora.
še novic