Dan arhitektov 2019: Ex-YU 2019

MAO, 2. avgust ― Lani je bila v MOMA v New Yorku velika pregledna razstava Toward a Concrete Utopia: Architecture in Yugoslavia, 1948–1980, na kateri je bila predstavljena skupna jugoslovanska arhitektura iz časa socializma kot fenomen, ki presega lokalne meje.

Minimao ustvarjalnica: Steber

MAO, 1. avgust ― Na Minimao delavnici bomo poiskali vse stavbe na razstavi, ki slonijo na stebrih, ali pa stavbe, ki želijo s stebri poudariti monumentalnost, pomembnost in ustvariti vtis lepote in harmoničnosti.

Voden ogled: Blejski grad

MAO, 29. julij ― Po Blejskem gradu nas bo vodila dr. Nika Leben, konservatorska svetnica v pokoju, ki je ob svoji izjemno bogati strokovni zavzetosti vodila tudi konservatorski program Blejskega gradu. Predstavila nam bo arhitekturne posege, ki so ocenjeni kot dodatna vrednost gradu.

Finci se pri oblikovanju programov novega muzeja za arhitekturo in oblikovanje v Helsinkih učijo v MAO

MAO, 25. julij ― Mesto Helsinki in finska vlada razvijata ambiciozen projekt novega muzeja za arhitekturo in oblikovanje. Ker pri oblikovanju novih programov MAO prepoznavajo kot enega vodilnih svetovnih muzejev, sta med 9. in 13. septembrom v ljubljanskem Muzeju za arhitekturo in oblikovanje (MAO) na študijskem obisku direktorica Reetta Heiskanen in Arja-Liisa Kaasinen (vodja povezovanja in sodelovanj) iz Finskega arhitekturnega muzeja.

Voden ogled: SNG Opera in balet Ljubljana

MAO, 24. julij ―   Projekta obnove operne hiše so se lotili predvsem zaradi prostorske stiske in težav z akustiko. Glavno in stranski fasadi stavbe ter gledališko dvorano so temeljito in pazljivo obnovili, na zadnji strani pa je opera dobila veliko sodobno razširitev.
še novic