Zeleno zatočišče

MAO, 16. november ― Vabljeni na ogled eksperimenta ter da dodate svoj košček znanja in izkušenj v tem eksperimentalnem poligonu, ki odpira vprašanja kredibilnosti, preverljivosti znanj, pa tudi etičnosti ravnanja s so-vrstami. Ob tej priložnosti bosta avtorici projekta Anamari Hrup in Eva Jera Hanžek predstavili tudi knjigo, ki je nastala v okviru projekta.

Razkrinkavanje.si: v živo!

MAO, 16. november ― Ekipa projekta Razkrinkavanje.si bo predstavila, kako poteka novinarsko preverjanje domnevno spornih medijskih vsebin – v živo. Projekt je letos zasnoval Oštro, center za preiskovalno novinarstvo v jadranski regiji, ki izdaja tudi stran Oštro.si, kjer domuje projekt Razkrinkavanja.si.

BIO 26. Pogovor #2: Informacije

MAO, 15. november ― Drugi dogodek v seriji BIO 26| Pogovori se bo usmeril na vprašanja o informacijah v digitalni dobi. Prvi del pogovora bo usmerjen na vprašanja medijske kredibilnosti, v drugi del pa bo posvečen informacijski etiki v dobi komodifikacije informacij. Je informacija javna pravica ali dragocena dobrina? Kadar so informacije ogrožene, kaj je še na kocki?

MiniMao ustvarjalnica: PiktOgrami

MAO, 4. november ― Slikovne oblikovane podobe so že v prazgodovini uporabljali za sporazumevanje in si z njimi razlagali svet. Te so botrovale nastanku piktogramov in pozneje sodobnih pisav. Na razstavi bomo poiskali piktograme, ki predstavljajo predmete, pojme in dejavnosti ter z igro podob in besed narisali svoje.

BIO26. Odprto znanje: Smer K

MAO, 3. november ― Smer K bo med bienalom gostila nabor izobraževalnih dogodkov s prehransko tematiko z vodilom okoljskega ozaveščanja. Ključni del projekta je, da skupaj s študenti in gostujočimi strokovnjaki, pripravimo obrok, ki je skrbno izbran za vsak dogodek. Cilj projekta je uvajanje nove učne ergonomije ter povezovanja vseh deležnikov in izobraževalnih ustanov.

Vodstvo po lokacijah BIO 26. Odprto znanje

MAO, 31. oktober ― Šest sobot bodo potekala vodstva po projektih, ki so nastali v sodelovanju s šestimi partnerskimi institucijami znanja: NUK, MSUM, Univerza v Ljubljani, Botanični vrt Univerze v Ljubljani, Dom starejših občanov Fužine in Delo. Vodstva omogočajo podrobnejšo predstavitev projektov multidisciplinarnih skupin in njihovih rešitev za probleme, s katerimi se soočajo institucije znanja.

BIO 26. Popoldan odprtega znanja

MAO, 27. oktober ― Na partnerskih institucijah si bo mogoče ogledati projekte, ki so nastali v okviru bienala. Pri tem bodo prisotni člani skupin, ki bodo projekte podrobno predstavili ter razložili svoj proces izdelovanja in oblikovanja rešitve za posamezno institucijo.
še novic