Minimao ustvarjalnica: Opera - zvočno ustvarjalna delavnica

MAO, 4. oktober ― V tokratni Minimao ustvarjalnici se bomo z igro dialoga, pravil, idej in modeliranja, postavili v vlogo konservatorjev in arhitektov in novim potrebam »gledališčnikov« domislili nov prizidek stavbi. Ustvarjalnica je prostor zabave, igre, ustvarjanja, spoznavanja in druženja. Prostor, kjer lahko otroci od 5. do 12. leta preživljajo prosti čas v spoznavanju arhitekture, oblikovanja in fotografije.

Zaključni voden ogled razstave Prenavljamo!!!

MAO, 3. oktober ― S kustosi Matevžem Čelikom, Natalijo Lapajne in Andražem Keršičem se bomo še zadnjič sprehodili po razstavi Prenavljamo!!!, skozi nabor preteklih in sodobnih projektov, ki izpostavljajo pomen potrebnega sodelovanja, da hiše, preživele svojo prvotno rabo, lahko zaživijo nova življenja.

Plasti časa/Layers of time

MAO, 5. avgust ― Dvorišče renesančnega Gradu Fužine je dobilo novo podobo, ki jo bo nosilo celo poletje. Gre za zmagovalno rešitev natečaja za arhitekturno intervencijo v okviru platforme Future Architecture, kot si jo je zamislil arhitekt Julio Gotor Valcárcel.

Prenavljamo!!!

MAO, 3. avgust ― Razstava Prenavljamo!!! skozi nabor preteklih in sodobnih projektov izpostavlja pomen sodelovanja, potrebnega za to, da hiše, ki so preživele prvotno rabo, lahko zaživijo nova življenja. Predstavlja prenovljene zgradbe, ki so del zgodovine mest in naselij ter nosilec lokalne in nacionalne identitete. 

Dan arhitektov 2019: Ex-YU 2019

MAO, 2. avgust ― Lani je bila v MOMA v New Yorku velika pregledna razstava Toward a Concrete Utopia: Architecture in Yugoslavia, 1948–1980, na kateri je bila predstavljena skupna jugoslovanska arhitektura iz časa socializma kot fenomen, ki presega lokalne meje.

Voden ogled: Minoritski samostan v Mariboru

MAO, 2. avgust ― Z najnovejšimi intervencijami je bil minoritski samostan prenovljen v lutkovno gledališče in prireditveno dvorano v cerkvi. Načrt in izvedba prenove sta stremela k čim večji ohranitvi originalnih elementov spomenika; na novo vneseni elementi so jasno ločeni od prvotnih.

Janja Videc: Witches sisterhood

MAO, 1. avgust ― Predstavitev ekološke blagovne znamke Witches sisterhood, ki v ospredje postavlja arhetipsko dušo čarovnice v preobleki sodobne ženske, ki težko ubeži hitremu tempu sodobnega življenja, lahko pa skozi dnevne rituale ustvari prostor, v katerem se ustavi in obnovi svoje moči. 

Minimao ustvarjalnica: Steber

MAO, 1. avgust ― Na Minimao delavnici bomo poiskali vse stavbe na razstavi, ki slonijo na stebrih, ali pa stavbe, ki želijo s stebri poudariti monumentalnost, pomembnost in ustvariti vtis lepote in harmoničnosti.
še novic