Stanko Kristl, arhitekt

MAO, 1. oktober ― Humanost in prostor Stanko Kristl, arhitekt, profesor, raziskovalec, inovator, humanist, akademik ter nenehni kritik in sooblikovalec vsakdana, sodi danes med najvidnejše slovenske arhitekte; njegova dela so ob svojem nastanku vznemirjala tako domačo kot mednarodno javnost – in tako je še danes.

Konferenca Živeti z vodo

MAO, 24. september ― Multidisciplinarna konferenca v MAO bo odprla vprašanja in razpravo o odnosih med arhitekturo, prostorskim načrtovanjem in vodo, tako v preteklosti kot danes ter poskušala ugotoviti kakšni bi morali biti ti odnosi v prihodnosti. Kako bi se morali spopasti z vprašanjem upravljanja voda in ohranjanja vodnih virov v državi, kjer se zdi, da je vode v preobilju? Dr. Lučka Kajfež Bogataj, Hans Brouwer, dr. Lidija Globevnik, Srečko Šestan, dr. Mitja Bricelj in drugi bodo odprli razpravo o odnosu med arhitekturo, prostorskim načrtovanjem in vodo.

(Ne)skrite vodne poti

MAO, 22. september ― Prelevili se bomo v prave detektive in v okolici gradu iskali skrite vodne poti. Odkrivali bomo vodne znake, naprave, cevi, cestne kape ter ugotavljali, od kod pride voda v mesto in skozi katere postopke mora, da jo lahko pijemo iz domače pipe.

Onkraj kulturnega modela

MAO, 1. september ― Zavod Motovila (CED Slovenija) v sodelovanju s Centrom za kreativnost in MAO, vabi na mednarodno konferenco s priznanimi strokovnjaki iz Velike Britanije, Švedske in Španije (Katalonije), ki bodo predstavili različne teoretične in praktične pristope razvoja poslovnih modelov v kulturi.

Zadnje vodstvo po razstavi Stanko Kristl, arhitekt.

MAO, 29. avgust ― S kustosi razstave Tadejem Glažarjem, Tino Gregorič in Majo Vardjan se bomo podali v bogati univerzum arhitekta Stanka Kristla po razstavi, ki je bila osnovana na podlagi večletnega raziskovanja arhitektovega življenskega opusa. Ne zamudite zadnjega dne razstave!

Nanoturizem na Dunajskem tednu oblikovanja

MAO, 27. avgust ― Razstava predstavlja primere nanoturizma, ki so nastali v sodelovanju z mednarodnimi oblikovalci, arhitekti in institucijami, vključno z njegovim začetkom v sklopu mednarodne arhitekturne šole AA nanotourism Visiting School in BIO 50.
še novic