Ustvarjalna izmenjava 2019

MAO, 1. februar ― Evropsko srečanje strokovnjakov in ljubiteljev arhitekture omogoča povezovanje med ustvarjalci, občinstvom ter strokovno javnostjo. Poleg 25 obetavnih ustvarjalcev s svežimi idejami o prihodnosti arhitekture, bodo govorci tudi Giovanna Borasi (CCA), Gustavo Utrabo (Aleph Zero), Freek Persyn (51N4E) in Špela Videčnik (OFIS). Sejem Future Architecture pa nas bo seznanil z najnovejšim dogajanjem v svetu arhitekture.

Sejem Future Architecture 2019

MAO, 20. januar ― Odprti forum s 14 ustanovami, projekti in ustvarjalci od Berlina do Valete, od Reke do Brna, bo omogočil raziskovanje najnovejših dogajanj na področju arhitekture in urbanizma. Vrhunec sejma bodo pitch koktajli s kratkimi predstavitvami in seveda koktajli!

EU Mies Award 2019

MAO, 19. januar ― Pet finalistov nagrade EU za sodobno arhitekturo – EU Mies Award 2019 bo prvič javno predstavljenih v MAO na Ustvarjalni izmenjavi 2019. Letos je nagrada prejela 383 prijav, finalisti pa bodo izbrani iz 40 projektov ožjega izbora prijavljenih del.

Future Architect

MAO, 18. januar ― Predstavitev 5 projektov iz Rusije, ki predvidevajo prihodnost arhitekture – Dela, ki se predstavljajo na Ustvarjalni izmenjavi 2019, so bila izbrana na razpisu za mlade ruske arhitekte v okviru skupnega sodelovanja med Strelka Institute in Future Architecture.

Rok Žnidaršič: Živeti z vodo - južni rob Ljubljane

MAO, 15. januar ― Si lahko, namesto da bi se vode bali, predstavljamo prihodnost, v kateri bi gradili sisteme, ki so tako fleksibilni kot spremenljive ravni vode? Po razstavi se bomo podali v družbi arhitekta, ki je sodeloval pri projektu prenove nabrežij reke Ljubljanice, nagrajene z Evropsko nagrado za urbani javni prostor 2012.

Voda - igre in poskusi

MAO, 14. januar ― Ali ste vedeli, da kamor koli stopite, se pod vašimi nogami nahaja voda v različnih oblikah? Pogovarjali se bomo o zaščiti pitne vode, skozi zabavne eksperimente odkrivali lastosti vode in njeno neubogljivost. Delavnica bo potekala pod mentorstvom študentov FGG – smer vodarstvo in in okoljsko inženirstvo.

Z Oskarjem Kogojem o Gondoli

MAO, 11. januar ― S priznanim oblikovalcem se bodo pogovarjale Helena Gabrijelčič, Mateja Golež, Katja Kavkler, Tjaša Rozman, Špela Šubic in Živa Zupin, ki so sodelovale pri raziskavah, konservatorsko-restavratorskih posegih in pripravi razstave Gondola Oskarja Kogoja.

Prešernov dan v MAO

MAO, 9. januar ― Ob kulturnem prazniku vabljeni na brezplačen obisk aktualnih razstav! Pripravili smo še vodstva po razstavah Živeti z vodo - južni rob Ljubljane, Pečeno pohištvo in Gondola Oskarja Kogoja ter vodstvo po gradu Fužine. Najmlajši pa se bomo dopoldan družili s Povodnim možem, zmajem, Briarejem in drugimi bitji!

Mika Cimolini: Bohinc Studio

MAO, 7. januar ― V zadnjem času se je Lara Bohinc v okviru lastnega oblikovalskega podjetja Bohinc Studio preusmerila v oblikovanje pohištva. Po zasnovani kolekciji stolov, miz, vaz, pa tudi svetil, ki se prvič v Sloveniji predstavlja v MAO, nas bo popeljala vodja programa Centra za kreativnost Mika Cimolini.

Konkretno o konkretni utopiji

MAO, 5. januar ― Arhitektura in spomeniki v Jugoslaviji po MoMI - Ali je razstava jugoslovanske arhitekture (1948–80) v Muzeju sodobne umestnost v New Yorku prelomnica v vrednotenju tega obdobja? Dan po zaprtju razstave Toward a Concrete Utopia, Architecture in Yugoslavia, 1948–1980, na ogled v New Yorku, to odmevno razstavo o arhitekturi socialistične Jugoslavije simbolno zapiramo tudi v MAO.
še novic