Tomaž Vuga: Projekt Nova Gorica

MAO, 15. oktober ― Vabljeni na predstavitev knjige, ki razgrinja osebni pogled na nastanek in razvoj Nove Gorice - predvsem na najbolj optimistično in v prihodnost zazrto obdobje med letoma 1963 in 1982. V pogovoru z Milošem Koscem bo knjigo predstavil njen avtor Tomaž Vuga.

Stanko Kristl, arhitekt

MAO, 1. oktober ― Humanost in prostor Stanko Kristl, arhitekt, profesor, raziskovalec, inovator, humanist, akademik ter nenehni kritik in sooblikovalec vsakdana, sodi danes med najvidnejše slovenske arhitekte; njegova dela so ob svojem nastanku vznemirjala tako domačo kot mednarodno javnost – in tako je še danes.

MostOgradnja

MAO, 27. september ― Most prečka reko, povezuje dva bregova - a že od nekdaj predstavlja pomembno mestno prizorišče, javni ali tržni prostor, lahko je inženirska zgradba ali čista arhitektura. Ogledali si bomo mostove iz zbirke MAO ter izdelali maketo mostu!

Konferenca Živeti z vodo

MAO, 24. september ― Multidisciplinarna konferenca v MAO bo odprla vprašanja in razpravo o odnosih med arhitekturo, prostorskim načrtovanjem in vodo, tako v preteklosti kot danes ter poskušala ugotoviti kakšni bi morali biti ti odnosi v prihodnosti. Kako bi se morali spopasti z vprašanjem upravljanja voda in ohranjanja vodnih virov v državi, kjer se zdi, da je vode v preobilju? Dr. Lučka Kajfež Bogataj, Hans Brouwer, dr. Lidija Globevnik, Srečko Šestan, dr. Mitja Bricelj in drugi bodo odprli razpravo o odnosu med arhitekturo, prostorskim načrtovanjem in vodo.

Model podtalnice

MAO, 23. september ― Voda je glavni sestavni del živih organizmov, ki jo potrebujejo za preživetje, kar bodo študenti Fakultete za gradbeništvo in geodezijo UL prikazali z izbranim eksperimentom.

(Ne)skrite vodne poti

MAO, 22. september ― Prelevili se bomo v prave detektive in v okolici gradu iskali skrite vodne poti. Odkrivali bomo vodne znake, naprave, cevi, cestne kape ter ugotavljali, od kod pride voda v mesto in skozi katere postopke mora, da jo lahko pijemo iz domače pipe.
še novic