Poziv za ideje 2018

MAO, 19. november 2017 ― Platforma Future Architecture s tretjim pozivom za ideje vabi obetavne večdisciplinarne ustvarjalce, ki se ukvarjajo s transformativnimi projekti in idejami za prihodnost arhitekture, da se prijavijo k sodelovanju v evropskem arhitekturnem programu za leto 2018. Rok za prijave je 8. januar 2018!

Mednarodni muzejski dan 2018

MAO, 2. november 2017 ― Letošnji muzejski dan je posvečen vsem pomembnim povezavam, ki jih muzeji ustvarjajo v svojem lokalnem okolju. Vabljeni v MAO, kjer si lahko cel dan brezplačno ogledate aktualni razstavi Stanko Kristl, arhitekt. Humanost in prostor ter pravkar odprto Igra – Igrače. Pridružite pa se nam tudi na vodenih ogledih; popoldan se bomo sprehodili po gradu v angleščini!

Future Architecture Festival

MAO, 31. avgust 2017 ― Rušenje zidov MAO predstavlja festival, ki zaključuje dve leti delovanja istoimenske platforme. Med desetdnevnim dogodkom potekajo predavanja, delavnice, projekcije, razstave, pogovori in pop-up dogodki, kjer so zbrani arhitekti, oblikovalci, umetniki in kustosi s cele Evrope.

Filcanje

MAO, 14. avgust 2017 ― Na ustvarjalnici bomo spoznali mokro tehniko polstenja, eno najstarejših tehnik tekstilne umetnosti. Iz nepredene volne bomo s pomočjo vode in mila ustvarjali unikatne izdelke za velikonočne praznike. Na tokratno nedeljsko ustvarjalnico toplo vabljene vse generacije!

Kreativni pospeševalnik

MAO, 9. avgust 2017 ― Vabljeni na predavanje in delavnico, namenjeno ustvarjalcem, umetnikom, kulturnim organizacijam in vsem, ki delujete na področju kulturnega in kreativnega sektorja ter želite nadgraditi svoja podjetniška znanja ali iščete nove priložnosti za uspešen razvoj svojih kreativnih projektov.

Natalija Lapajne: Igra - IgraČe

MAO, 6. avgust 2017 ― Kaj so danes dobre igrače? Kakšen odnos imajo otroci do igrač? Z učenci OŠ Nove Fužine in OŠ Jožeta Moškriča smo na novo odkrivali pozabljene igrače in oživljali igre, kar nam bo na vodenem ogledu podrobneje predstavila kustosinja razstave.

Filcanje

MAO, 30. december 2016 ― Na ustvarjalnici bomo spoznali mokro tehniko polstenja, eno najstarejših tehnik tekstilne umetnosti. Iz nepredene volne bomo s pomočjo vode in mila ustvarjali unikatne izdelke za velikonočne praznike. Na tokratno nedeljsko ustvarjalnico toplo vabljene vse generacije!
še novic