Future Architecture Festival

MAO, 31. avgust ― Rušenje zidov MAO predstavlja festival, ki zaključuje dve leti delovanja istoimenske platforme. Med desetdnevnim dogodkom potekajo predavanja, delavnice, projekcije, razstave, pogovori in pop-up dogodki, kjer so zbrani arhitekti, oblikovalci, umetniki in kustosi s cele Evrope.

Končna postaja: morje?

MAO, 1. marec 2016 ― Kaj se zgodi s plastičnimi izdelki ob koncu njihove življenjske dobe? Razstava osvetljuje ozadje problema in njegov pogubni učinek na morja, živalstvo in človeštvo, predstavljene so najbolj razširjene vrste plastike, pa tudi prizadevanja pri iskanju možnih rešitev.

Slovo poletju v MAO

MAO, 23. december 2015 ― Od poletja se bomo poslovili na arhitekturen način! Pridružite se nam na vodenem ogledu po razstavi Soseske in ulice, ustvarjalnih delavnicah ter na Poletni Animateki v MAO. Muzej bo odprt do 21.00, vstop pa je brezplačen!

Matchmaking Conference

MAO, 10. oktober 2015 ― Na spoznavni konferenci bodo na pozivu za ideje izbrani avtorji s celega sveta javno predstavili svoje ideje in vizije prihodnosti arhitekture. Ne zamudite predavanj Liama Younga, neodvisnega urbanista in oblikovalca, ter Jonathana Howarda, strokovnjaka na področju razvoja kreativnosti. Obvezna je prijava!

Pogovor

MAO, 4. september 2015 ― Slovenija je odlično izhodišče za diskusijo o fenomenu, kjer izobraženi mladi ljudje, ki so odraščali v urbaniziranem modelu, prenašajo svoje vrednote v druge, anonimne okvire ter o modelu preizkušanje pojma »daleč« kot še neopredeljenega območja za ponovno raziskovanje. Pogovor s kustosinjama Angelo Rui in Majo Vardjan, Renato Salecl,  Simonom Farresinom ter Jamesom Westcottom bo moderiral James Taylor Foster.

Skupni prostori

MAO, 27. april 2015 ― Konstelacija mikrointervencij na Novih Fužinah Plan Común in Tiago Torres-Campos so zasnovali pet teras iz opeke, ki so strateško postavljene v soseski in razvijajo uporabo javnega prostora. Mimoidoči lahko ob njih preberejo kratke zgodbe neke mladosti Gorana Vojnovića.

Monografija Arhitektura 19. stoletja na Slovenskem sedaj v prednaročilu

MAO, 23. marec 2015 ― Katalog Arhitektura 19. stoletja na Slovenskem na 793 straneh in v obsežnem slikovnem gradivu strokovni in laični javnosti prvič in na enem mestu ponuja vseobsegajočo arhitekturno pahljačo povezano z napredkom, znanostjo in časom narodnega preporoda. Avtorja dr. Igor Sapač in dr. Franci Lazarini v 33 poglavjih opišeta stoletja, ki nam je zapustilo številne reprezentativne javne zgradbe z izjemnim simbolnim pomenom. V njem so popisani tudi pomembnejše klasicistične, bidermajerske in historistične arhitekturne stvaritve na območju Republike Slovenije. Cena kataloga je v prednaročilu na voljo po znižani ceni 49€.  Prelistajte katalog in si zagotovite svoj izvod!

Nova umetnost v Evropi: Vizije in revizije

MAO, 9. marec 2015 ― Urbanistični inštitut Republike Slovenije in mreža Réseau Art Nouveau Network v sodelovanju z MAO organizirata zaključno konferenco petletnega evropskega projekta Art Nouveau & Ecology v okviru programa Kultura 2007-2013. Na konferenci bodo mednarodni govorci razmišljali o preteklosti, sedanjosti in prihodnosti nove umetnosti, predstavljeni bodo rezultati projekta, hkrati pa se bodo začrtale nadaljne prihodnosti mreže Réseau Art Nouveau Network. Na dogodku bo mreža prejela znak Kulturna pot Sveta Evrope. Vstop je prost, obvezne pa so prijave preko spletnega obrazca do 17. marca. Toplo vabljeni na razmišljanja o novi umetnosti v mednarodni družbi!

Vam je ljubši Pust ali Valentin?

MAO, 11. februar 2015 ― Obiščite muzejsko trgovino, kjer imamo letos ob stičišču pusta in Valentina na razpolago kar nekaj prav posebnih izdelkov za vse tiste, ki bi ob tej priložnosti želeli obdarovati svoje najdražje in najbližje. Bodisi delikaten nakit, bodisi svetilka Mrk, bodisi izdelki za vsakodnevno uporabo v domači kuhinji. Valentinovo je praznik ljubezni do vsega, kar nas polni s pozitivnimi občutki in doživljaji, sovpad pusta pa prinaša norčavost in razigrano navihanost, da prevetri oholega Valentina. Za vas smo ob tej priložnosti izbrali nekaj prav posebnih darilc.

(Pra)stol – od ideje do prototipa

MAO, 28. december 2014 ― V Kavarni MAO so na ogled štirje prototipi iz prejšnjih natečajev Festivala lesa. Festival, ki se odvija v Kočevju, spodbuja rabo lesa v vsakodnevnem življenju, njegovo trajnost, njegovo ekonomsko in kakovostno uporabo. Vabljeni na njihov preizkus.

Ljubljana Sustainability Jam

MAO, 14. december 2014 ― 48 ur, da rešiš svet V MAO se bo tokrat odvijal že šesti Ljubljana Sustainability Jam, ki bo zopet odkrival in reševal izzive na področju načrtovanja trajnostnih rešitev. Dinamičen dogodek združuje raznolike posameznike, ki skupaj raziskujejo načine, kako na igriv način z oblikovalskim mišljenjem spremeniti svet okoli sebe.

Moj časovni stroj

MAO, 12. december 2014 ― Pogovarjali se bomo, kako merimo čas in štejemo leta, o različnih koledarjih. Skozi teme na razstavi bomo potovali skozi čas. Prepletali bomo preteklost s sedanjostjo in razmišljali o prihodnosti. Z obilo domišljije bomo izdelali svoj časovni stroj in postaje, na katerih bo mogoče izstopiti!
še novic