Poziv za ideje 2018

MAO, 19. november 2017 ― Platforma Future Architecture s tretjim pozivom za ideje vabi obetavne večdisciplinarne ustvarjalce, ki se ukvarjajo s transformativnimi projekti in idejami za prihodnost arhitekture, da se prijavijo k sodelovanju v evropskem arhitekturnem programu za leto 2018. Rok za prijave je 8. januar 2018!

Dejanja založništva II

MAO, 13. oktober 2017 ― Društvo arhitektov Istre tokrat v Šibeniku organizira že drugi "a-festival" (anti-, aktivistični, arhitekturni festival), ki temelji na idejah angažiranih umetnikov in arhitektov ter iskanja skupnih dejanj, ki spreminjajo družbo.

Publikacija Living With Water

MAO, 5. oktober 2017 ― Publikacija, del slovenskega paviljona na 16. mednarodni arhitekturni razstavi v Benetkah, teme krajine, vode in arhitekture raziskuje skoz širok nabor besedil ter poskuša predstaviti različne pristope k njihovemu razumevanju.

Future Architecture Festival

MAO, 31. avgust 2017 ― Rušenje zidov MAO predstavlja festival, ki zaključuje dve leti delovanja istoimenske platforme. Med desetdnevnim dogodkom potekajo predavanja, delavnice, projekcije, razstave, pogovori in pop-up dogodki, kjer so zbrani arhitekti, oblikovalci, umetniki in kustosi s cele Evrope.

Filcanje

MAO, 14. avgust 2017 ― Na ustvarjalnici bomo spoznali mokro tehniko polstenja, eno najstarejših tehnik tekstilne umetnosti. Iz nepredene volne bomo s pomočjo vode in mila ustvarjali unikatne izdelke za velikonočne praznike. Na tokratno nedeljsko ustvarjalnico toplo vabljene vse generacije!

Joan Fontcuberta: Imago, ergo sum.

MAO, 9. avgust 2017 ― Predavanje bo Fontcuberta zastavil na njegovi knjigi Imago, ergo sum, vendar bo v večji meri navezal na aktualno predstavljeni seriji Gastropoda in Trauma v Galeriji Photon. Ob prej omenjeni knjigi bo predstavil še knjigo Cuaderno de artista (artist's book).

Vodni detektiv 2018

MAO, 1. avgust 2017 ― Letošnji natečaj širi poznavanje povezanosti vode z mestom z vidika globalnih klimatskih sprememb in s tem povezanimi poplavami, sušami in drugimi pojavi. Tokratna tema so »MODRO-ZELENA MESTA«. Rok za oddajo je 25. maj 2018.

Neli Grafenauer: Knjižnica MAO

MAO, 23. julij 2017 ― Knjižnica MAO je v prostorih Fužinskega gradu od leta 1992 dalje. Prostor namenjen knjižnici je opremljen s pohištvom, nastalim po načrtih oblikovalca Branka Uršiča. Med knjižnimi policami nas bo popeljala vodja knjižnice Neli Grafenauer ter nam predstavila nekaj najbolj zanimivih knjig in publikacij.

Vodstvo po razstavi Igra - igrače

MAO, 23. julij 2017 ― V okviru Poletne muzejske noči vabljeni na voden ogled po razstavi Igra - igrače. Razstavljene igrače so del zbirke MAO in tvorijo pomembno poglavje slovenske oblikovalske dediščine.
še novic