Poziv za ideje 2018

MAO, 19. november 2017 ― Platforma Future Architecture s tretjim pozivom za ideje vabi obetavne večdisciplinarne ustvarjalce, ki se ukvarjajo s transformativnimi projekti in idejami za prihodnost arhitekture, da se prijavijo k sodelovanju v evropskem arhitekturnem programu za leto 2018. Rok za prijave je 8. januar 2018!

Future Architecture Festival

MAO, 31. avgust 2017 ― Rušenje zidov MAO predstavlja festival, ki zaključuje dve leti delovanja istoimenske platforme. Med desetdnevnim dogodkom potekajo predavanja, delavnice, projekcije, razstave, pogovori in pop-up dogodki, kjer so zbrani arhitekti, oblikovalci, umetniki in kustosi s cele Evrope.

Italian Design Day: Broken nature

MAO, 14. december 2016 ― Italian Design Day se odvija v 100 mestih po svetu. Tematika dogodka povezanega z 22. Milanskim trienalom na sporedu leta 2019, je odnos med oblikovanjem, trajnostnim projektiranjem in varovanjem okolja. Priznana italijanska strokovnjakinja bo v Ljubljani predstavila nekatere originalnejše projekte, ki so jih v zadnjih letih razvili v Italiji. Srečanje je tudi spodbuda za nadaljnje sodelovanje s slovensko akademsko, podjetniško in oblikovalsko sfero.

Ustvarjalna izmenjava

MAO, 6. december 2016 ― Ustvarjalna izmenjava (Creative Exchange) je evropsko srečanje strokovnjakov in ljubiteljev arhitekture in oblikovanja. Dogodek bo s predavanji, predstavitvami in koktajli povezal kulturnike, obetavne ustvarjalce in občinstvo s celega sveta. Gosta bosta med drugim tudi Anastassia Smirnova, direktorica Inštituta Strelka, ter hrvaški filozof Srećko Horvat.

O ... oblikovanje! Med vizijo in realnostjo.

MAO, 3. december 2016 ― Bienalna razstava Društva oblikovalcev Slovenije v Cankarjevem domu predstavlja izbor oblikovalskih del, ki so nastala v zadnjih dveh letih na področju oblikovanja vidnih sporočil, produktnega in unikatnega oblikovanja. V MAO pa se izdelki predstavljajo v fizični obliki.

Maja Vardjan: Vrtec Mladi rod

MAO, 1. december 2016 ― V vrtcu Mladi rod so igralnice oblikovano namenoma nepravokotnega tlorisa – so nekako trapezaste, s prostorskimi oblinami, kar naj bi v otroku bolj ali manj zavestno zbuja tisto prvobitnost sveta, ki ga je začel zaznavati ob mehkobi svoje matere. Voden ogled bo potekal pod vodstvom kustosinje Maje Vardjan. VSA MESTA ZAPOLNJENA

Svetlobna telesa – oblikovanje svetil

MAO, 9. april 2016 ― Naš navdih bodo začetki novodobnega oblikovanja in snovanja notranje opreme sredi šestdesetih let ter širok nabor uporabljenih materialov. Na delavnici MINIMAO bomo z uporabo mehke pločevine in modelirk izdelali makete svetlobnih teles in se približali svetlobnim objektom, ki jih je uporabil arhitekt Stanko Kristl v Ljubljanski bolnišnici. Z modelirko bomo reliefno oblikovali vsak svoj obesek (amulet).

Končna postaja: morje?

MAO, 1. marec 2016 ― Kaj se zgodi s plastičnimi izdelki ob koncu njihove življenjske dobe? Razstava osvetljuje ozadje problema in njegov pogubni učinek na morja, živalstvo in človeštvo, predstavljene so najbolj razširjene vrste plastike, pa tudi prizadevanja pri iskanju možnih rešitev.

Slovo poletju v MAO

MAO, 23. december 2015 ― Od poletja se bomo poslovili na arhitekturen način! Pridružite se nam na vodenem ogledu po razstavi Soseske in ulice, ustvarjalnih delavnicah ter na Poletni Animateki v MAO. Muzej bo odprt do 21.00, vstop pa je brezplačen!
še novic