Vodstvo po razstavi edu.arh

MAO, 12. marec 2021 ―   Danes se slojevitost arhitekturnega poklica povečuje, arhitekti se morajo kritično odzivati na dogajanja v sodobnem okolju, ga aktivno oblikovati in ustvarjati pogoje za nove realnosti.

Vodstvo po razstavi edu.arh

MAO, 28. januar 2021 ―     Te dni se v MAO lahko sprehodite skozi razstavo edu.arh, ki odpira vprašanja o praksah arhitekturnega izobraževanja danes ter možnih scenarijih za razvoj izobrazbe arhitektov v prihodnosti. 

MiniMao igrarije: Gotsko okno

MAO, 13. december 2020 ―   Mnoge prenovljene zgradbe v Sloveniji so nepogrešljiv del zgodovine mest in naselij. Dejstvo, da so danes ohranjene in žive, je rezultat skupnega dela mnogovrstnih poklicev, predvsem pa arhitektov in konservatorjev

Nika Zupanc: Stoli

MAO, 14. oktober 2020 ―   Skozi razstavo Stoli predstavljamo mednarodno uveljavljeno slovensko oblikovalko Niko Zupanc, ki je svojo prepoznavnost zgradila z oblikovanjem za priznane blagovne znamke, kot so Dior, Natuzzi, Moooi, Qeeboo, Moroso, Sé ...  

Niko Kralj – Od matrice do igrače

MAO, 21. avgust 2020 ―   Muzeju za arhitekturo in oblikovanje  je arhitekt in oblikovalec Niko Kralj zapustil bogat opus svojih del.  V grajski kapeli bomo na ogled postavili del njegovega oblikovanja, ki je širši javnosti neznan in sega v polje otroške igre.
še novic