Made in: Javni poziv za sodelovanje na delavnici

MAO, 26. julij ― Platforma MADE IN za sodobno obrtno in oblikovalsko produkcijo vabi vse zainteresirane poklicne oblikovalce in študente oblikovanja, vizualnih umetnosti, arhitekture, novih medijev in povezanih strok, da se prijavijo za sodelovanje v obrtniško-oblikovalski delavnici. Izpolnite svojo prijavo in jo oddajte do 25. avgusta 2019.

Po Gradu Fužine s Katarino Metelko

MAO, 26. julij ― Grad Fužine z dolgo in razgibano zgodovino so sezidali člani rodbine Khisl v sredini 16. stoletja kot dokaz bogastva in politične moči. Skozi obdobja je grad večkrat zamenjal lastnike, kar se je odražalo tudi v stavbni strukturi. Po gradu nas bo popeljala zunanja sodelavka muzeja Katarina Metelko.

Anketa: Potrebe kreativnega sektorja

MAO, 24. julij ―  V Centru za kreativnost, ki deluje pri Muzeju za arhitekturo in oblikovanje, pripravljamo predloge ukrepov za podporo kulturnega in kreativnega sektorja (KKS) v Sloveniji in želimo pri analizi potreb KKS pridobiti informacije o ovirah in spodbudah za njegov razvoj s strani tistih, ki delujejo znotraj KKS.

Osvežilne dobrote na designatonu BIO 26

MAO, 17. junij ― Drugi designaton BIO 26, na katerem smo uspešno razvijali oblikovalske zamisli, je za nami. Še posebej se moramo zahvaliti sponzorjem, ki so nam polepšali delovne dni in osveževali ustvarjalno vnemo udeležencev oblikovalskega maratona. Petrol Slovenija nas je v soboto presenetil z bogatim Fresh zajtrkom, ki nam je dal energije za cel dan. Ljubljanske mlekarne so nas razveselile s kolekcijo okusnih jogurtov Siggi's, z Mu jogurti ter sladoledi, Froosh s sadjem v steklenički, La Popsi s slastnimi sladolednimi lučkami, Zala z osvežilnimi pijačami in Barcaffe za lepši dan s poživljajočo Black'n'Easy kavo. Hvala, da ste z nami ustvarili uspešen drugi designaton!Hvala, da ste z nami ustvarili uspešen drugi designaton! Vabljeni k ogledu fotografij na Flickrju.  

Drugi designaton BIO 26: Od prototipa do izdelka

MAO, 15. junij ― Letošnji bienale oblikovanja BIO 26 bo predstavil šest projektov, izbranih v okviru prvega oblikovalskega maratona, t. i. designatonu. Na drugem oblikovalskem maratonu je šest izbranih skupin v treh intenzivnih dneh razvijalo svoje prototipe do končnih izdelkov, ki bodo predstavljeni na BIO 26 novembra letos.  

Počitniška ustvarjalnica: Papir + Bioplastika

MAO, 10. junij ―   Na brezplačni delavnici pod mentorstvom industrijske oblikovalke Eve Garibaldi, se bomo s praktično zasnovano igro učili o pomenu materialov, trajnosti in krožnem gospodarstvu. Na delavnici bomo ustvarili nov material, izdelan iz zavrženih surovin papirniške industrije. Papir, ojačan z bioplastiko, bo tako dobil daljšo življenjsko dobo.   

Šest zmagovalnih projektov za BIO 26

MAO, 6. junij ― BIO 26 bo predstavil šest projektov, izbranih v okviru oblikovalskega maratona – tridnevnega intenzivnega dogodka, ki je temeljil na praktičnem delu in na katerem so radovedni in motivirani udeleženci sodelovali pri reševanju oblikovalskih izzivov.  Zmagovalne ekipe bodo sodelovale na drugem oblikovalskem maratonu – od prototipa do izdelka – ki bo potekal med 12. in 14. julijem v Ljubljani. Njihovi projekti bodo prejeli finančna sredstva za nadaljnji razvoj v validirane prototipe, instalacije, storitve ali sisteme, ki bodo predstavljeni v okviru bienala oblikovanja. 

Katarina Metelko: Prenavljamo!!!

MAO, 5. junij ―  S Katarino Metelko se bomo sprehodili po razstavi Prenavljamo!!!, skozi nabor preteklih in sodobnih projektov, ki izpostavljajo pomen potrebnega sodelovanja, da hiše, preživele svojo prvotno rabo, lahko zaživijo nova življenja. 

Znanih je šest zmagovalnih projektov za BIO 26

MAO, 4. junij ― BIO 26 bo predstavil šest projektov, izbranih v okviru oblikovalskega maratona – tridnevnega intenzivnega dogodka, ki je temeljil na praktičnem delu in na katerem so radovedni in motivirani udeleženci sodelovali pri reševanju oblikovalskih izzivov.  Zmagovalne ekipe bodo sodelovale na drugem oblikovalskem maratonu – od prototipa do izdelka – ki bo potekal med 12. in 14. julijem v Ljubljani. Njihovi projekti bodo prejeli finančna sredstva za nadaljnji razvoj v validirane prototipe, instalacije, storitve ali sisteme, ki bodo predstavljeni v okviru bienala oblikovanja. 

Republika 2.0

MAO, 3. junij ― Republika 2.0, projekt skupine Ljudje, je interaktivni poskus, v katerem državo razstavlja na prototipe njenih storitev z novo vizijo o tem, kako naj postane vitka, tehnološko napredna zmagovalka globalne tekme za državljane.

Voden ogled: Narodna galerija

MAO, 1. junij ― Narodni dom, kot se je prvotno imenovala neoklasicistična palača, je delo češkega arhitekta Františka Škabrouta. Prenovo Narodne galerije, kjer sta od samih začetkov sobivala šport in kultura, nam bosta predstavila arhitekt Uroš Birsa in konservatorka Marija Režek Kambič.

Poletna muzejska noč 2019

MAO, 23. maj ― Vabljeni na praznovanje najdaljše noči muzejev v letu v MAO, kjer smo tudi letos pripravili pester nabor brezplačnih dogodkov za vse starosti in okuse. Celodnevni brezplačen vstop v muzej!
še novic