Šest zmagovalnih projektov za BIO 26

MAO, 6. junij ― BIO 26 bo predstavil šest projektov, izbranih v okviru oblikovalskega maratona – tridnevnega intenzivnega dogodka, ki je temeljil na praktičnem delu in na katerem so radovedni in motivirani udeleženci sodelovali pri reševanju oblikovalskih izzivov.  Zmagovalne ekipe bodo sodelovale na drugem oblikovalskem maratonu – od prototipa do izdelka – ki bo potekal med 12. in 14. julijem v Ljubljani. Njihovi projekti bodo prejeli finančna sredstva za nadaljnji razvoj v validirane prototipe, instalacije, storitve ali sisteme, ki bodo predstavljeni v okviru bienala oblikovanja. 

Znanih je šest zmagovalnih projektov za BIO 26

MAO, 4. junij ― BIO 26 bo predstavil šest projektov, izbranih v okviru oblikovalskega maratona – tridnevnega intenzivnega dogodka, ki je temeljil na praktičnem delu in na katerem so radovedni in motivirani udeleženci sodelovali pri reševanju oblikovalskih izzivov.  Zmagovalne ekipe bodo sodelovale na drugem oblikovalskem maratonu – od prototipa do izdelka – ki bo potekal med 12. in 14. julijem v Ljubljani. Njihovi projekti bodo prejeli finančna sredstva za nadaljnji razvoj v validirane prototipe, instalacije, storitve ali sisteme, ki bodo predstavljeni v okviru bienala oblikovanja. 

Voden ogled: Narodna galerija

MAO, 1. junij ― Narodni dom, kot se je prvotno imenovala neoklasicistična palača, je delo češkega arhitekta Františka Škabrouta. Prenovo Narodne galerije, kjer sta od samih začetkov sobivala šport in kultura, nam bosta predstavila arhitekt Uroš Birsa in konservatorka Marija Režek Kambič.

Poletna muzejska noč 2019

MAO, 23. maj ― Vabljeni na praznovanje najdaljše noči muzejev v letu v MAO, kjer smo tudi letos pripravili pester nabor brezplačnih dogodkov za vse starosti in okuse. Celodnevni brezplačen vstop v muzej!

Gojko Zupan: Prenavljamo!!!

MAO, 22. maj ― Po razstavi Prenavljamo!!! bo vodil Gojko Zupan (Direktorat za dediščino, MK). Tokrat bo poseben poudarek na stavbnem kompleksu nekdanjega dekliškega liceja Mladika, kjer domuje Ministrstvo za zunanje zadeve RS.

Prenos veščin: Nataša Čagalj

MAO, 20. maj ― Na zadnjem dogodku Prenos veščin pred poletnimi počitnicami predstavljamo Natašo Čagalj, izjemno modno ustvarjalko in kreativno direktorico kanadske modne blagovne znamke Ports 1961, s katero bomo govorili bomo o dogajanju v modni industriji.

O smehu Zlatka Čordića

MAO, 18. maj ― Pogovor in druženje ob izidu knjige O smehu Zlatka Čordića. Trije mikrofoni v rokah treh prijateljev, ki se bodo pogovarjali o knjigi: poleg avtorja knjige se bo dogodka udeležil še Jurij Hudolin, pogovor pa bo moderiral Borut Mehle.

Sprehod po secesijski Ljubljani za družine

MAO, 18. maj ― Poznate zgodbo o zmaju z mostu? Ali veste, zakaj stoji Hermes na vrhu Urbančeve hiše? In ali veste, kdaj je prvič zapeljal tramvaj po ljubljanskih ulicah? Vabljeni na igrivo-raziskovalni sprehod po secesijski Ljubljani, kjer boste izvedeli odgovore!

Krava, hlapec in kislo zelje

MAO, 18. maj ― Študentje oddelka za oblikovanje tekstilij na NTF so se poglobili v lokalno – mestno, vaško, družinsko – okolje in v njem poiskali vizualna izhodišča za izdelavo kolekcij tekstilij, izvedenih v tehnikah žakardnega tkanja, digitalnega tiska in sitotiska sitostika. 

Vodstvo po secesijski Ljubljani

MAO, 18. maj ―   Sprehodili se bomo med nekaterimi od najbolj pomembnih stavb secesijskega obdobja pri nas, za katere so načrte izdelali domači in tuji arhitekti; med njimi Maks Fabiani, Ivan Vurnik, Josip Vancaš, Ciril Metod Koch in drugi.

Made In seminar v Bregenzerwaldu

MAO, 13. maj ―   Predstavniki MAO in Centra za kreativnost se bodo udeležili tretjega seminarja MADE IN v Werkraumu Bregenzerwald, obrtnem centru, ki pod vodstvom kustosa BIO 26 Thomasa Geislerja združuje okoli 100 regionalnih rokodelskih in trgovskih podjetij.

Andraž Keršič: Prenavljamo!!!

MAO, 13. maj ―   Z Andražem Keršičem se bomo sprehodili skozi nabor preteklih in sodobnih projektov, ki izpostavljajo pomen potrebnega sodelovanja, da hiše, preživele svojo prvotno rabo, lahko zaživijo nova življenja. 

Minimao ustvarjalnica: Konstrukcije

MAO, 13. maj ― Zakaj človek stoji pokonci in kaj imata skupnega človeško telo in stavba? Kakšno vlogo ima človeško okostje? Poznamo različne konstrukcije iz različnih materialov, včasih so skrite, drugič vidne ter omogočajo trdnost stavb.
še novic