Župančičeve nagrade 2019

Župančičeve nagrade 2019

SIGIC - Izpostavljeno, 13. junij ― Župančičeve nagrade so najvišja priznanja Mestne občine Ljubljana za izjemne stvaritve na področju umetnosti in kulture, ki trajno bogatijo kulturno zakladnico mesta in s svojo vrhunskostjo odmevajo tudi v širšem nacionalnem in mednarodnem prostoru.
37. Festival Radovljica

37. Festival Radovljica

SIGIC - Izpostavljeno, 12. junij ― Festival Radovljica poteka vsako leto v avgustu, nepretrgoma od leta 1983. Znan je po poudarku na starejši glasbi, a že vrsto let vključuje v svoje sporede tudi redko izvajano glasbo 19. in 20. stoletja, pogosto na ustreznih zgodovinskih glasbilih.
Praznik glasbe 2019

Praznik glasbe 2019

SIGIC - Izpostavljeno, 6. maj ― Praznik glasbe je del svetovne glasbene iniciative Fête de la musique, ki poteka vsako leto 21. junija po celem svetu. Prvič se je odvil leta 1982 v Franciji, dandanes pa se odvija v več kot 400 mestih iz več kot 120 držav sveta.
24. Jazz Cerkno

24. Jazz Cerkno

SIGIC - Izpostavljeno, 6. maj ― Tretji majski vikend se bodo v Cerknem zbrali jazzarji, jazzisti, jazzoljubci, ljubitelji in občudovalci sprotnega skladanja, improviziranja, telepatske medigre, finih melodij in prekanjenih ritmov pa še marsičesa, kar tvori današnje vedno se spreminjajoče tkanje jazzovske godbe.
še novic