Hydra PACE: izbranih 6 rezidenčnih umetnic in umetnikov

Kino Šiška, 25. februar ― Mednarodna žirija, sestavljena iz predstavnic partnerjev mednarodnega projekta Hydra PACE – Platforma za umetniško sodelovanje in izmenjavo, je med 30 prispelimi prijavami na mednarodni javni poziv izbrala šest umetnic in umetnikov iz Slovaške, Palestine in Slovenije, ki bodo sodelovali na mednarodnih rezidencah v omenjenih državah. Projekt je izveden s podporo Fundacije Anna Lindh in Evropske unije.

Odpoved Boy Harsher

Kino Šiška, 17. februar ― Zaradi aktualnih pandemičnih razmer je odpovedana celotna turneja Boy Harsher in s tem tudi dogodek v Kinu Šiška. Že kupljene vstopnice lahko vrnete preko eventim.si. Navodila so navedena spodaj.

SPLETANJE SPLETNE SPRETNOSTI

Kino Šiška, 19. januar ― V galeriji DobraVaga so 17. decembra odprli razstavo Sprejmi in nadaljuj. Nastala je v okviru serije gostujočih razstav Off the Hook, ki so z deli slovenskih umetnikov v preteklih letih potovale v evropske prestolnice. Letos je razstava že v osnovi zasnovana na spletu, s čimer na času primeren način nadaljuje idejo odpiranja mednarodnemu občinstvu. Hkrati predstavlja dobrodošel odklon od sicer formalno tradicionalnega programa galerije, ki se osredotoča predvsem na slikarska in ilustratorska dela.
še novic