GOD IS AN ASTRONAUT, 12. 10. 2018

Kino Šiška, 16. maj ― Z novim avdiovizualnim spektaklom se v Šiško vrača irska zasedba God Is An Astronaut. Velikani instrumentalnega post rocka, ki so že večkrat napolnili našo dvorano, nam bodo predstavili sveži osmi studijski album Epitaph, po mnenju Distorted Sound že resnega kandidata za ploščo leta.

Gymnasium: O.K. Junior

Kino Šiška, 15. maj ― V sredo zvečer gostimo še ene finaliste letošnje Špil lige – prve lige dijaških bendov – primorske rockerje O.K. Junior. Čeprav so člani stari šele 10 let imajo za seboj že kar nekaj nastopov. Na Špil ligi so že drugo leto in v oddaji boste slišali nekaj njihovih avtorskih komadov.

LAUREL, 23. 10. 2018

Kino Šiška, 15. maj ― Oktobra nas obišče vzhajajoča mlada pevka in kitaristka Laurel, ki je s svojo hipnotično intenzivnostjo prevzela britansko indie sceno. Njen samosvoj zvok umeščajo med Florence + The Machine in Anno Calvi, avgusta pa pri podzaložbi Ninja Tune izide njen prvenec, zagotovo ena najbolj vročih izdaj letošnjega poletja. In par mesecev pozneje bo že pri nas!

BLUE CRIME, 17. 6. 2018

Kino Šiška, 11. maj ― Ko je svečeniška četverica v belem zasedla oder Menze pri koritu na drugi dan letošnjega MENT Ljubljana, je verjetno le malokdo pričakoval enega najboljših koncertov festivala – a zgodilo se je prav to. Še več, Gigwise je nastop Blue Crime razglasil celo za enega najboljših koncertov leta in svetoval: “Zasedbe z duhom intenzivnosti Sonic Youth in prijetnimi harmonijami Warpaint ne gre zamuditi v živo, če se le ponudi priložnost.”
še novic