Rok za prijave za deveto sezono Špil lige podaljšan do 18. 10. 2021

Kino Šiška, 4. oktober ― Z začetkom šolskega leta kolesje zaganja tudi Špil liga, natečaj za dijaške glasbene ustvarjalce. V osmih sezonah se je na odru Kina Šiška zvrstilo več kot 90 obetavnih glasbenih ustvarjalcev, ki danes pomembno sooblikujejo slovenski glasbeni prostor (Masaž, Koala Voice, Joker Out, Ružno Pače kot član skupine Rock Heroes in drugi). Čas je za nove sile!

Subtilen portret neizbežne ranljivosti

Kino Šiška, 4. oktober ― Sedem slik predstave Kar nosim s sabo Andreje Rauch Podrzavnik s soustvarjalci in soustvarjalkami Dejanom Srhojem, Giorgio Belotti, Saro Šoukal, Lukom Piletičem, Majo Dekleva Lapajne, Joštom Drašlerjem in Anjo Bornšek je sedem kontemplacij o kolekciji organskega, anorganskega in nevidnega, ki jo ljudje (ne)zavedno nosimo s seboj. Sedem prizorov zaznamuje vrsta različnih unikatnih uprizoritvenih mehanizmov, ki pa jih povezuje njihova subtilna, nežna in ranljiva kvaliteta.

Caribou: nov datum 11. 3. 2022

Kino Šiška, 21. september ― “Perfektno neperfekten pop” (The Guardian). “Sladka in srčna porcija indietronice” (The Needle Drop). S temi besedami kritiki v ospredje spopada za naziv najboljše plošče leta postavljajo Suddenly, novo albumsko mojstrovino Dana Snaitha oz. Caribouja, izdano pri založbi City Slang. Glasbenik nas bo s svojo zasedbo ponovno obiskal marca, po koncu dobe svetovne hibernacije, da nam spet priredi eno svojih nepozabnih zabav.

CoFestival napoveduje 10. edicijo!

Kino Šiška, 16. september ― CoFestival, mednarodni festival sodobnega plesa, ki se bo med 25. novembrom in 1. decembrom 2021 odvil v Ljubljani, v letošnji jubilejni deseti izdaji prinaša različne vidike poglobljenih »gibalnih raziskav«, s katerimi se sodobni ples razlikuje od funkcijske kinetike, kakršno ste letos lahko spremljali na Olimpijskih igrah v Tokiu.

Kino Šiška odpira prijave za že deveto sezono Špil lige

Kino Šiška, 14. september ― Z začetkom šolskega leta kolesje zaganja tudi Špil liga, natečaj za dijaške glasbene ustvarjalce. V osmih sezonah se je na odru Kina Šiška zvrstilo več kot 90 obetavnih glasbenih ustvarjalcev, ki danes pomembno sooblikujejo slovenski glasbeni prostor (Masaž, Koala Voice, Joker Out, Ružno Pače kot član skupine Rock Heroes in drugi). Čas je za nove sile!

Ura domoljubja z Laibach: Nad travme preteklosti s spoprijemanjem z izvornimi konflikti

Kino Šiška, 1. september ― (Vzhodno)nemški dramatik in pesnik Heiner Müller, eden največjih nemških intelektualcev po drugi svetovni vojni, je v letu po padcu Berlinskega zidu dejal, da postane sumničav, "takoj ko se pojavi beseda 'Volk'", torej ljudstvo, narod oziroma nacija. Pina Gabrijan 31. avgust 2021 ob 08:40 Ljubljana - MMC RTV SLO Tudi Laibach pravijo, da jim je ob krilatici Wir sind das Volk pri srcu "pravzaprav ledeno-toplo, in ko slišimo besedo 'Volk', hitro zagrabimo za orožje". Parafraza znamenite Goebbelsove izjave, da ko sliši besedo kultura, seže po pištoli, je prikladna.

NAVODILA ZAPOSLENIM, OSTALIM SODELAVCEM IN OBISKOVALCEM V ČASU UKREPOV, POVEZANIH Z NALEZLJIVO BOLEZNIJO COVID-19

Kino Šiška, 21. junij ― Kino Šiška z namenom zagotavljanja čim boljšega nadaljevanja s svojo dejavnostjo, poslanstvom in javne službe nadaljuje s produkcijo in izvedbo dogodko in delovanjem DobreVage, Kavarne Kina Šiška, Kamere ter prireditvenih prostorov (Katedrale in Komune) z določenimi prilagoditvami glede na Odlok o spremembah Odloka o začasni omejitvi ponujanja kulturnih storitev končnim uporabnikom v RS, objavljen v Uradnem listu št. 96, dne 17. 6. 2021, in glede na smernice in priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje (v nadaljevanju NIJZ) za preprečevanja širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2 in varovanja zdravja zaposlenih, sodelavcev in obiskovalcev Kina Šiška in DobreVage.
še novic