Svet kulture: VALENTIN VODNIK – 200. OBLETNICA SMRTI

Kino Šiška, 8. januar ― Danes mineva 200 let od smrti slovenskega jezikoslovca, pesnika, učitelja, časnikarja in duhovnika Valentina Vodnika. Spomnili se ga bomo tudi v oddaji Svet kulture in predstavili mnenja nekaterih strokovnjakov o njegovem življenju in delu. Prelistali bomo tudi literarizirano biografijo o Jožetu Plečniku ter vas povabili na razstavo vizualne umetnice Đejmi Hadrović, ki je na ogled v Kinu Šiška.

NOVA NAJAVA!

Kino Šiška, 21. december 2018 ― “Pred nami je pot, skupna pot: neznana, vznemirljiva, polna vsega, kar bomo skupaj doživeti – in tudi vsega, česar ne bomo. Ampak kaj zdaj? Vstopimo skupaj čez ta vrata in jih pustimo priprta; za moje nekdanje izkušnje in za naše skupne stopinje, po katerih bom vodil sebe in vas. Peljal vas bom skozi slike, izkustva in okuse, ki jih nosim v sebi, in sicer skozi združevanje urbanih plesnih tehnik (hiphopa, poppinga, housea …) in sodobno-plesnih prijemov: releasa, flying lowe, momentov zamrznitev in pričakovanja. Na naši skupni poti me bo občasno oblivala vročica, ki bo vsakič znova postavila vprašanje, kako iti naprej. Kako odpirati nova in nova vrata v skupni stavbi človeškega Babilonskega stolpa, v katerega mislimo, da smo ujeti? Ali smo res? Kljub vsemu se ves čas odločamo. Naj ostanem ali grem? ‘Should I stay or should I go?’ (The Clash)” – Gašper Kunšek

QUICKIE Z IGRALOM

Kino Šiška, 20. december 2018 ― V tokratnem Liveurope Quickieju so se nam pridružili srbski afrofunk gruvači Igralom, ki so se s svojo novo ploščo zavihteli na vrh regionalnih lestvic najboljših plat leta. Seveda je beseda tekla o tem in še marsičem. Poglejte!

NOVA NAJAVA!

Kino Šiška, 19. december 2018 ― Amsterdamski kolektiv Altin Gün nam bo februarja odprl vrata v neznano, v zmes turške tradicije in zahodnjaškega funka ter psihedeličnega rocka, ki omenjene izraze postavlja v povsem svež kontekst. Zasedba je med drugim navdušila ameriški radio KEXP, ki je z njo nemudoma posnel enega svojih znamenitih sešnov, v živo pa nas je prepričala tudi na festivalu Beaches Brew. V Šiški nam bo predstavila svoj marca izdani prvenec.

NOVA NAJAVA!

Kino Šiška, 18. december 2018 ― Povratniki The Strange, pri katerih sile združujejo Chris Eckman (ex-The Walkabouts), The Bambi Molesters in My Buddy Moose, nas bodo ob podpori domače tarantinovske naveze Malamor ob somraku popeljali po ameriških pustinjah s svojim težko pričakovanim drugim albumom, prvim v 14 letih. Opasajte revolverje!

Nizozemski trance šamani My Baby niso varčevali z močmi

Kino Šiška, 17. december 2018 ― My Baby so seksi. Ona je seksi. Cato van Dijck. Njihova glasba je opojna in čutna, takšna, v kateri se izgubiš in ponovno najdeš. Njihova plošča ‘Mounaiki – By The Bright Of Night’ (2018) je odlična. Vse skupaj se je sešlo v Kinu Šiška, kjer nadaljujejo z organizacijo najsodobnejših alter koncertnih dogodkov.

NOVA NAJAVA!

Kino Šiška, 17. december 2018 ― Atmosferični islandski post-metalci Sólstafir se ob zaključku turnejskega cikla v podporo svoji leta 2017 izdani mojstrovini Berdreyminn vračajo v Ljubljano. Njihova samosvoja metalska zmes čudovitih melodij, psihedeličnih vložkov in rockerskega podtona obljublja krasen večer.
še novic