35. Druga godba: Nenadni skok iz lokalnega v beli svet

Kino Šiška, 21. maj ― Zasedba Liniker e os Caramelows, ki bo v četrtek zaigrala v Kinu Šiška, prihaja iz Brazilije. Tudi na nedavno izdanem tretjem albumu Goela Abaixo ostaja vpeta v sodobne soul in jazz tokove ter prepojena z afroameriškim glasbenim izročilom. Nastopila bo na 35. festivalu Druga godba, ki se začenja danes v Ljubljani in konča v soboto v Mariboru.

Fantom Benjamin Clementine naježil kožo in začaral

Kino Šiška, 18. maj ― Ta glas. Ta pojava. Prikazen. Je kot fantom, ampak ne iz opere, kajti tokrat se je v Ljubljano vrnil z intimnim akustičnim koncertom, na katerem ga je spremljal mali pariški godalni kvartet. Navdušil je že pred dobrim letom in pol na isti lokaciji v Kinu Šiška, ampak glas se je hitro širil. O prikazni. Če smo takrat še vsi nemo strmeli v njegovo briljantnost, smo tokrat vedeli, kaj lahko pričakujemo. Publika je že od prve skladbe naprej bučno pozdravljala vsak njegov glas, ton ali besedo. Glasba je zopet transformirala.

RŠe na mnoga leta!

Kino Šiška, 11. maj ― Četudi je četrtkovo vreme na dan zmage (pre)formatiralo izbiro koncertnega prizorišča za sklepno rojstnodnevno praznovanje Radia Študent, se je nostalgični spomin razkrajal pred Kinom Šiška na asfaltu, oprašenem s svežim dežjem.
še novic