Rok za prijave za deveto sezono Špil lige podaljšan do 18. 10. 2021

Kino Šiška, 4. oktober 2021 ― Z začetkom šolskega leta kolesje zaganja tudi Špil liga, natečaj za dijaške glasbene ustvarjalce. V osmih sezonah se je na odru Kina Šiška zvrstilo več kot 90 obetavnih glasbenih ustvarjalcev, ki danes pomembno sooblikujejo slovenski glasbeni prostor (Masaž, Koala Voice, Joker Out, Ružno Pače kot član skupine Rock Heroes in drugi). Čas je za nove sile!

Subtilen portret neizbežne ranljivosti

Kino Šiška, 4. oktober 2021 ― Sedem slik predstave Kar nosim s sabo Andreje Rauch Podrzavnik s soustvarjalci in soustvarjalkami Dejanom Srhojem, Giorgio Belotti, Saro Šoukal, Lukom Piletičem, Majo Dekleva Lapajne, Joštom Drašlerjem in Anjo Bornšek je sedem kontemplacij o kolekciji organskega, anorganskega in nevidnega, ki jo ljudje (ne)zavedno nosimo s seboj. Sedem prizorov zaznamuje vrsta različnih unikatnih uprizoritvenih mehanizmov, ki pa jih povezuje njihova subtilna, nežna in ranljiva kvaliteta.

Caribou: nov datum 11. 3. 2022

Kino Šiška, 21. september 2021 ― “Perfektno neperfekten pop” (The Guardian). “Sladka in srčna porcija indietronice” (The Needle Drop). S temi besedami kritiki v ospredje spopada za naziv najboljše plošče leta postavljajo Suddenly, novo albumsko mojstrovino Dana Snaitha oz. Caribouja, izdano pri založbi City Slang. Glasbenik nas bo s svojo zasedbo ponovno obiskal marca, po koncu dobe svetovne hibernacije, da nam spet priredi eno svojih nepozabnih zabav.

CoFestival napoveduje 10. edicijo!

Kino Šiška, 16. september 2021 ― CoFestival, mednarodni festival sodobnega plesa, ki se bo med 25. novembrom in 1. decembrom 2021 odvil v Ljubljani, v letošnji jubilejni deseti izdaji prinaša različne vidike poglobljenih »gibalnih raziskav«, s katerimi se sodobni ples razlikuje od funkcijske kinetike, kakršno ste letos lahko spremljali na Olimpijskih igrah v Tokiu.
še novic