POLETNI ODPIRALNI ČAS BLAGAJNE KŠ

Kino Šiška, 2. julij ― Naša hišna blagajna si ga bo poleti vzela “lagano”, kot rad pravi Saša Petrović. Z izjemo spodaj navedenih izjemnih izjem bo zaprta od 1. julija do vključno 30. avgusta. V tem času boste vstopnice seveda lahko še vedno kupovali prek naše spletne strani in na Eventimovih prodajnih mestih.

LYSISTRATA

Kino Šiška, 20. junij ― Pred četrtkovim koncertom v Kinu Šiška smo se po telefonu pogovarjali s francosko post rock zasedbo Lysistrata. Mladi trio je prejemnik različnih glasbenih nagrad, v okviru koncertne turneje, ki traja že od aprila, pa se bodo, kot že omenjeno, ustavili tudi pri nas. O njihovi glasbi, nastanku zasedbe in o trunerji smo se po telefonu pogovarjali z bobnarjem Benom Amosom Cooperjem.

KŠ X: RAZSTAVA

Kino Šiška, 19. junij ― Center urbane kulture Kino Šiška ob 10. obletnici delovanja poziva umetnice, umetnike in umetniške kolektive do 35. leta starosti k prijavi samostojnega razstavnega projekta v prostoru Kamera v zgornjem preddverju Kina Šiška.

Zabeležite si: znani so datumi CoFestivala 2019

Kino Šiška, 6. junij ― Letošnji festival sodobnega plesa in koreografije v Ljubljani bo potekal od 22. do 27. novembra. Dogodek bo obsegal šest dni predstav, delavnic, konferenco, predstavitev knjige, pogovore z umetniki itd. zaenkrat potrjeni sodelujoči umetniki in umetnice so: Deborah Hay, Michael Vandevelde, Aleksandar Georgiev, Darío Barreto Damas, Jefta van Dinther, Leja Jurišić, Milko Lazar, Andreja Rauch Podrzavnik, Doris Uhlich, Michael Turinsky, Darko Dragičević, Martin Sonderkamp, Samuel Lefeuvre, Florencia Demestri …

35. Druga godba: Nenadni skok iz lokalnega v beli svet

Kino Šiška, 21. maj ― Zasedba Liniker e os Caramelows, ki bo v četrtek zaigrala v Kinu Šiška, prihaja iz Brazilije. Tudi na nedavno izdanem tretjem albumu Goela Abaixo ostaja vpeta v sodobne soul in jazz tokove ter prepojena z afroameriškim glasbenim izročilom. Nastopila bo na 35. festivalu Druga godba, ki se začenja danes v Ljubljani in konča v soboto v Mariboru.

Fantom Benjamin Clementine naježil kožo in začaral

Kino Šiška, 18. maj ― Ta glas. Ta pojava. Prikazen. Je kot fantom, ampak ne iz opere, kajti tokrat se je v Ljubljano vrnil z intimnim akustičnim koncertom, na katerem ga je spremljal mali pariški godalni kvartet. Navdušil je že pred dobrim letom in pol na isti lokaciji v Kinu Šiška, ampak glas se je hitro širil. O prikazni. Če smo takrat še vsi nemo strmeli v njegovo briljantnost, smo tokrat vedeli, kaj lahko pričakujemo. Publika je že od prve skladbe naprej bučno pozdravljala vsak njegov glas, ton ali besedo. Glasba je zopet transformirala.
še novic