ALGIERS, 14. 2. 2019

Kino Šiška, 21. september ― Potem ko se nam je v spomin vtisnila na otvoritvi festivala MENT Ljubljana 2018, se v Šiško vrača post-punk-gospel naveza Algiers, v času, ko so spričo občega dogajanja njen pravičniški bes, neuklonljiva politična drža in poziv k uporu še toliko bolj aktualni – in potrebni. Ne zamudite ponovnega obiska enega najbolj vznemirljivih bendov 21. stoletja!

JAVNO POVABILO ZA ZBIRANJE PREDLOGOV ZA SO/FINANCIRANJE MEDNARODNE GLASBENE TURNEJE V OKVIRU PROJEKTA KULTURNI EVRO

Kino Šiška, 21. september ― Center urbane kulture Kino Šiška poziva ustvarjalce k oddaji predlogov za so/financiranje mednarodne turneje glasbenih izvajalcev v okviru projekta Kulturni evro. Poziv je starostno omejen na prijavitelje, ki bodo ob roku za oddajo stari največ 29 let in ki so državljani Republike Slovenije ali imajo v Republiki Sloveniji stalno prebivališče. V primeru, da prijavo odda glasbena skupina, mora starostni kriterij izpolnjevati vsaj polovica članov glasbene skupine. Javno povabilo je namenjeno mladim ustvarjalcem sodobne urbane popularne glasbe (rock, pop, elektronika, hiphop v vseh odvodih in kombinacijah).

Na sceni: MrFy – Story

Kino Šiška, 18. september ― Po nekajletnem preigravanju, ustvarjanju in odkrivanju svojega smisla v svoji novomeški bazi, so člani skupine MrFy posneli prvo skladbo Klic in z njo močno opozorili nase. Na prvencu Story predstavljajo svoje videnje glasbenega ustvarjanja, ki pluje izven okvirov, časa, prostora in pravil. S katerimi zgodbami so dodobra osvežili slovensko sceno, sta razložila pevec in kitarist Gregor Strasbergar ter kitarist Tomaž Zupančič. Na pogovor ju je povabil urednik in voditelj Jernej Vene.

QUICKIE S SVEMIRKOM

Kino Šiška, 18. september ― Hrvaški emo-mačo zajebant Svemirko je najprej razprodal našo manjšo dvorano, nato pa v naši večji dvorani priredil nepozaben žur sanjavega indie popa. Spoznajte enega najbolj vrelih regionalnih izvajalcev ta hip pobliže v našem novem Liveurope Quickieju.

Sveže in zrelo

Kino Šiška, 17. september ― Novomeška skupina Mrfy je prebila glasbeni zid z dvema dolgometražnima izdelkoma, ki se ne izključujeta, temveč dopolnjujeta, in s tem začela pisati neko novo zgodbo – delno za sebe, a še bolj za nas, ki že skoraj desetletje čakamo na svež in prodoren bend, ki je in bo zmožen delati velike in kvalitetne stvari.
še novic