V rožnati oktober s knjigami

V rožnati oktober s knjigami

Knjižnica Postojna, 4. oktober ― Naš pravljični kotiček v rožnatem naj vas spomni tudi na rožnati oktober. Razstava rožnatih knjig za naše mlade bralce je posvečena vsem ženskam in tistim, ki jih imajo radi. Namen razstave je, da mlade na prijazen način spodbuja k branju, pa tudi k razmišljanju in spoznavanju sporočila, zakaj je oktober lahko tudi rožnat.

Webinar – V knjižnico kar prek aplikacije?

Knjižnica Postojna, 1. oktober ― Lepo vabljeni na webinar z naslovom V knjižnico kar prek aplikacije?, ki bo  v torek, 5. 10. med 17.00 in 18.30. V predstavitvi se boste naučili, kako najhitreje poiskati gradivo v knjižnici, ga vnaprej rezervirati ali pa si ga izposoditi v elektronski obliki. Spoznali boste, kaj omogoča spletna aplikacija COBISS+ ( https://plus.si.cobiss.net ) in kaj so prednosti mobilne aplikacije mCOBISS, dostopne na Google play, App store in Huawei AppGallery. Ali ste si že uredili dostop do »Moje knjižnice«? Poznate svoje geslo? Kaj prinaša »Moj profil COBISS«? Na vsa ta vprašanja in še več bomo odgovorili skupaj in vas usposobili za samostojno iskanje vaše najljubše knjige in drugih gradiv. Webinar bo potekal prek orodja ZOOM na povezavi:  https://izum-si.zoom.us/j/95706833181

Razstava KO ZADIŠI IZ MAMINE KUHINJE

Knjižnica Postojna, 21. september ― Klub upokojencev v vzgoji in izobraževanju občin Postojna in Pivka v Tednu kulturne dediščine ( 0d 28. 9 - 8. 10.) v sodelovanju s knjižnico vabi k ogledu razstave »KO ZADIŠI IZ MAMINE KUHINJE«. Razstava starih predmetov, ki so jih nekoč uporabljali v kuhinji in v gospodinjstvu, so prikaz bogate kulturne dediščine naših krajev. Zaradi velikega zanimanja smo razstavo v zmanjšani vsebini prenesli v naše pritličje, kjer bo na ogled do 28. oktobra.

Razstava mandal Ruperta Gajsarja

Knjižnica Postojna, 5. avgust ― Naša knjižnica že kar nekaj let z veseljem sodeluje s socialno varstvenim zavodom Dom na Krasu in njihovo dislocirano enoto v Postojni. V tem času se je zvrstilo kar nekaj kulturnih prireditev in dogodkov, na katerih smo spoznali njihovo ustvarjalnost. Tokrat vas vabimo na razstavo živopisnih mandal RUPERTA GAJSARJA, ki je bo na ogled do 6. septembra.

Obvestilo – opuščanje omejitev

Knjižnica Postojna, 6. julij ― Bralce in uporabnike obveščamo, da odslej ni več omejitev glede števila sočasno prisotnih oseb na posameznih oddelkih v vseh naših enotah. Sproščeno je tudi gibanje med knjižnimi policami, potrebno pa je upoštevati vsa navodila v skladu Z ROKOVANJEM KNJIŽNEGA GRADIVA in še vedno veljavnih ukrepov, ki jih določa NIJZ. Za branje časopisja in v študijske namene je prosto odprta tudi čitalnica, nekoliko pa je še vedno omejen dostop in uporaba e-točke. 

OBVESTILO VSEM UPORABNIKOM KNJIŽNICE

Knjižnica Postojna, 22. junij ― Uporabnike in obiskovalce obveščamo, da je skladno s priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ), knjižnično gradivo prosto dostopno. Rokovanje in listanje knjižničnega gradiva je dovoljeno ob pogojih upoštevanja splošnih higienskih ukrepov zmanjševanja širjenja okužbe  SARS-CoV-2. NAVODILA ZA ROKOVANJE S KNJIŽNIČNIM GRADIVOM -

RAZSTAVA ABSTRAKTNA SVOBODA MAGDALENE CEJ

Knjižnica Postojna, 14. junij ― V knjižnici smo 14. junija za mesec dni na ogled postavili novo razstavo z naslovom ABSTRAKTNA SVOBODA, na kateri svoja dela predstavlja slikarka MAGDALENA CEJ iz Šmihela pod Nanosom. Izbor sodobnih slikarskih in grafičnih del odstira njeno dolgoletno ustvarjanje in likovno raziskovanje. Platna so pretežno iz zadnjega obdobja, grafična dela pa so še iz časa njenega študija na Pedagoški fakulteti v Ljubljani.
še novic