RAZSTAVA STROJNE ŠOLE POSTOJNA

RAZSTAVA STROJNE ŠOLE POSTOJNA

Knjižnica Postojna, 12. januar ― STROJNIKI SE PREDSTAVLJAJO: rišemo, načrtujemo, izdelujemo – grejemo, krivimo in »švasamo«. V pritličju knjižnice svoje raznolike in zanimive izdelke na razstavi predstavljajo dijaki strojne šole Postojna. Na Postojnskem strojna šola že štiri desetletja mlade vodi do teoretičnih in praktičnih znanj s področja strojništva. Odkar ji prostore nudi Šolski center Postojna se vztrajno širi in pridobiva nove programe. Trenutno se lahko dijaki šolajo v okviru programov strojni tehnik, strojni tehnik PTI, oblikovalec kovin – orodjar, avtoserviser in pomočnik v tehnoloških procesih.

Obvestilo o delovanju knjižnice

Knjižnica Postojna, 8. januar ― Zaradi zaostrenih varnostnih ukrepov za zajezitev epidemije COVID-19 bo od ponedeljka, 11. januarja 2021, veljal spremenjen način delovanja v vseh enotah Knjižnice Bena Zupančiča Postojna (v Postojni, Pivki in Potujoči knjižnici). Knjižnično gradivo bo mogoče prevzemati in vračati samo na zunanjih prevzemnih mestih, v potujoči knjižnici pa pred vozilom. Uporabniki knjižnice si morajo gradivo, ki si ga želijo izposoditi, obvezno predhodno rezervirati, sicer izposoja ne bo mogoča. Knjižnično gradivo je mogoče rezervirati na več načinov.

Foto razstava v Knjižnici Pivka

Knjižnica Postojna, 21. december 2020 ― Knjižnica v Pivki spet vabi na lepo fotografsko razstavo. Mladinska sekcija, ki deluje v okviru Kulturnega društva Juršče, je objavila fotografski natečaj na tematike: snovna kulturna dediščina, narava in življenje med Korono. Za razstavo so izbrali najboljše fotografije med sodelujočimi, kjer je strokovni izbor opravil fotograf Simon Avsec. Prijazno vabljeni, da se za trenutek ustavite in si ogledate utrinke iz življenja med Korona virusom 2020, kajti življenje se ne ustavi, vedno gre naprej.

Praznična razstava venčkov in voščilnic

Knjižnica Postojna, 16. december 2020 ― Naša nova razstava je seveda praznično obarvana in uglašena na ročno narejene izdelke iz naravnih materialov. S pivškega konca prihaja avtorica Mateja Morel Rutar, ki pod svojo znamko MAMORU, ustvarja na najrazličnejših področjih. Svojo idejno kreativnost namenja tako otrokom kot odraslim. Tokrat je pripravila izbor čudovitih božičnih venčkov in nekaj izdelkov iz MAMORU Ustvarjalnih uric. Razstavo dopolnjujejo tudi raznolike voščilnice, ki jih je ročno izdelala naša knjižničarka in sodelavka Jelena Bjelošević. Domiselne likovne igre in naravni materiali imajo svoj čar.

OBVESTILO – URNIK knjižnice za 24. in 31. 12.

Knjižnica Postojna, 16. december 2020 ― Spoštovane bralce obveščamo, da bo knjižnica v svojih enotah na 24. in 31. decembra odprta po naslednjem urniku: Enota v Postojni od 7.30 do 13.00, knjižnica v Pivki od 7.30 do 12.00, bibliobus bo ta dva dneva vozil dopoldan in sicer: 24.12. Mala Pristava 8:oo - 8:30, Nadanje selo 8:40 - 9:10, Šmihel 9:15 - 9:45, Narin 9:50 - 10:30, Velika Pristava 10:40 - 11:10, Petelinje 11:20 - 12:00 in 31.12  Goriče 8:00 - 8:30, Landol 1 8:40 - 9:20, Landol 2 9:25 - 9:55, Šmihel pod Nan. 10:05 - 10:40, Studenec 11:00 - 11:30, Hrenovice 11:40 - 12:20,

DOSTOP DO STORITEV KNJIŽNICE V ČASU EPIDEMIJE

Knjižnica Postojna, 30. november 2020 ― Uporabnike obveščamo, da enoti knjižnice v Postojni in Pivki obratujeta po objavljenem skrajšanem urniku. Vstop med knjižne police pa je do nadaljnjega ukinjen. Priporočamo, da si knjižnično gradivo predhodno naročite ter se na oddelkih izposoje oglasite samo za prevzem in vračilo knjižničnega gradiva. Ker poslujemo odgovorno do uporabnikov in zaposlenih vas prosimo, da do izposojevalnega...

Dan slovenskih splošnih knjižnic

Knjižnica Postojna, 20. november 2020 ― Danes, 20. novembra, obeležujemo DAN SLOVENSKIH SPLOŠNIH KNJIŽNIC. Ob tej priložnosti smo pripravili manjšo informativno razstavo z naslovom "Naših 115 let - Od čitalnice do digitalne knjižnice", kjer vas seznanjamo o svojih storitvah, dejavnostih in "e povezavah", ki nudijo bralcem širok nabor možnosti. Ta praznični dan, ki je, tako kot vsako leto doslej, obetal brezplačni vpis v knjižnico in podaritev odpisanih knjig, zaradi danih ukrepov, pa žal, ni izvedljiv. Vse zamujeno bomo prenesli na primeren spomladanski termin in vas o tem obvestili.

Zaključek projekta PRIMORCI BEREMO 2020

Knjižnica Postojna, 17. november 2020 ― Spoštovani bralci! V letošnjem letu ste imeli prvič priložnost, da ste lahko sodelovali v projektu PRIMORCI BEREMO 2020. To poletje in jesen časi res niso bili naklonjeni zaradi posledic, ukrepov in raznih omejitev, ki so občasno omejevali dejavnost knjižnice. Ste pa vseeno vneto brali, saj vas je sodelovalo 55, od tega si vas je kar 23 prislužilo priznanje. Prebranih je bilo 190 knjižnih del slovenskih pisateljev in pesnikov. Verjamemo, da ste uživali ob branju, upamo, da boste prihodnje leto sodelovali v še večjem številu. Iskrene čestitke in zahvala vsem udeležencem. Dobitniki priznanj bodo prejeli lepo knjižno nagrado po pošti. 

OBVESTILO O ZAPRTJU VSEH ENOT KNJIŽNICE

Knjižnica Postojna, 13. november 2020 ― Uporabnike obveščamo, da bodo od ponedeljka, 16. novembra, vse enote knjižnice do nadaljnjega zaprte. Vabimo vas, da uporabite možnosti dostopa do e-knjig in vseh drugih e-gradiv oziroma podatkovnih zbirk, ki so dostopne na naši spletni strani. Hkrati obveščamo, da izposojenega gradiva ni potrebno podaljševati. To pomeni, da ne bo nobenih stroškov zamudnine in vam je ne bomo zaračunavali. Zahvaljujemo se vam za razumevanje in pazite nase.

OBVESTILO O ZAPRTJU VSEH ENOT KNJIŽNICE

Knjižnica Postojna, 13. november 2020 ― Uporabnike obveščamo, da bodo od ponedeljka, 16. 11. ,vse enote knjižnice do nadaljnjega zaprte. Vabimo vas, da uporabite možnosti dostopa do e-knjig in vseh drugih e-gradiv  oziroma  podatkovnih zbirk, ki so dostopne na naši spletni strani. Hkrati obveščamo, da izposojenega gradiva ni potrebno podaljševati. To pomeni, da ne bo nobenih stroškov zamudnine in vam je ne bomo zaračunavali. Zahvaljujemo se vam za razumevanje in pazite nase.

115 let naše knjižnice

Knjižnica Postojna, 12. november 2020 ― Letos zaokrožujemo častitljivo 115-letnico naše knjižnice (1905 – 2020). S spoštovanjem se oziramo nazaj v njeno bogato zgodovino. V tem času se je velikokrat selila iz hiše v hišo in našla svoje dokončno in reprezentančno mesto v veliki in lepi stavbi sredi mesta. Ponosni smo na njeno rast in širitev, na njene vsebine in poslanstvo.

Dan in teden slovenskih splošnih knjižnic

Knjižnica Postojna, 12. november 2020 ― Pridružujemo se  TEDNU (od 16. do 20. 11.) in DNEVU SLOVENSKIH SPLOŠNIH KNJIŽNIC, 20. novembra, letos pod sloganom MOJA KNJIŽNICA POVEZUJE. Vabimo vas k brezplačnemu vpisu v vseh naših enotah. Enota potujoče knjižnice - na bibliobusu od 16. do 27.11. , v krajih in vaseh postojnske in pivške občine, kjer vozi po ustaljenem urniku in kjer ste doma, v enotah osrednje knjižnice v Postojni in Pivki pa bo brezplačni vpis 20. 11.2020. Lepo povabljeni!
še novic