Razstava Stoji učilna zidana

Knjižnica Postojna, 25. september ― V čitalnici knjižnice je do 6. 10. na ogled razstava STOJI UČILNA ZIDANA, ki jo je organiziral Klub upokojencev v vzgoji in izobraževanju občin Postojna in Pivka ob Tednu kulturne dediščine na temo: SPOZNAJ? VARUJ! OHRANI. Na razstavi, ki se odvija pod okriljem Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije, so na ogled stara šolska spričevala, stari učbeniki, stari šolski predmeti, šolske fotografije iz obdobij pred 1. sv. vojno, med obema vojnama ter po 2. sv. vojni.

COBISS+ in mCOBISS v praksi – webinar

Knjižnica Postojna, 18. september ― Obveščamo vas, da bo IZUM (Inštitut informacijskih znanosti) v torek, 22. septembra 2020, ob 19. uri pripravil webinar z naslovom COBISS+ in mCOBISS v praksi. Predstavitev je namenjena vsem uporabnikom knjižničnih storitev, zato vas vabimo, da se ga udeležite, saj boste lahko izvedeli tako osnovne informacije kot poglobili svoje znanje. Povezava do dogodka, ki bi potekal prek ZOOM-a, je https://zoom.us/j/4194093438, mogoče pa ga bo spremljati tudi v živo prek Facebooka: https://www.facebook.com/events/1817937358355477. Lepo vabljeni!

Razstava fotografij Med zadnjimi mlekarji

Knjižnica Postojna, 16. september 15. septembra smo na pot pospremili fotografsko razstavo z naslovom  Zadnji mlekarji na Pivškem avtorja Gašperja Butine. Butina je mlad ustvarjalec na področju vizualnih komunikacij (oblikovanje, fotografija in ilustracija) in po družinskih koreninah iz Velike Pristave. V fotografijah nam prikazuje že skoraj pozabljen vsakodnevni utrip našega podeželskega sveta. Med kmečkimi opravili je tudi vsakodnevna molža, ki jo je fotografsko izmojstreno ujel v svoj objektiv. Na ogled bo mesec dni.

Počitnice s knjigo

Knjižnica Postojna, 15. september ― Dragi mladi bralci! Zaključuje se naša poletna akcija Počitnice s knjigo. Na dan Zlate knjige, 17. septembra, bomo izžrebali srečne nagrajence, ki bodo obveščeni po e-pošti. Hkrati pa si lahko na Oddelku za otroke in mladino ogledate Bevkova literarna dela.

OBVESTILO – ODPRTA ČITALNICA

Knjižnica Postojna, 1. september ― Z novim šolskim letom, 2. septembra, spet odpiramo našo čitalnico. V skladu z ukrepi NIJZ za preprečitev širjenja korona virusa bo naše poslovanje sicer nekoliko spremenjeno in omejeno, zato čitalnico obiskovalci lahko uporabljajo le v študijske namene, do nadaljnjega pa še vedno ni mogoča uporaba računalnikov. Listanje revij v čitalnici ni mogoče, omogočamo pa izposojo časopisov in revij na dom izključno s člansko izkaznico. Po vsaki uporabi bo gradivo v predpisani karanteni.

Potujoča knjižnica spet na poti

Knjižnica Postojna, 27. avgust ― Spoštovani bralci! Tudi za našo potujočo knjižnico se počasi zaključujejo počitnice. Sporočamo vam, da se bo bibliobus spet podal na pot v ponedeljek, 31. avgusta, po pivški občini po ustaljenem urniku. Rok in Senja vam bosta pripeljala precej novih knjig za male in velike bralce. Dobrodošli k izposoji in prebiranju dobrih in zanimivih knjig.
Do časopisov in prilog prek PressReaderja

Do časopisov in prilog prek PressReaderja

Knjižnica Postojna, 10. julij ― Naše uporabnike in bralce obveščamo, da v zbirki e-revij in časopisov "PressReader" lahko sedaj poleg Dnevnika in Nedeljskega dnevnika berete tudi dnevno sveže izvode naslednjih časopisov: Delo s prilogami: Sobotna priloga, Posel in denar, Ona, Delo in dom, Polet O2, Nedelo s prilogo: Odprta kuhinja, Slovenske novice, s prilogami: Suzy, Vikend, Nedeljske novice... prek naše spletne aplikacije.
Razstava Pomlad 2020

Razstava Pomlad 2020

Knjižnica Postojna, 2. julij ― Gostimo novo razstavo, ki je nastala na pobudo Jasmine Čelan v času pandemije korone. Neformalna skupina ustvarjalcev se je v času karantene namreč povezala z namenom, dati ustvarjanju krila tudi v tem negotovem in težkem času.

POČITNICE S KNJIGO

Knjižnica Postojna, 29. junij ― Dragi Otroci! Lepo vabljeni, da nas med počitnicami obiščete v knjižnici in sodelujete v poletni akciji POČITNICE S KNJIGO. Če nas boste obiskali sedemkrat in si pri vsakem obisku izposodili vsaj tri knjige, si lahko z malo sreče prislužite lepo nagrado. Tisti, ki bodo zbrali sedem podpisov, bodo tako sodelovali v žrebanju, 17. septembra, na dan Zlate knjige.

OBVESTILO – POLETNI URNIK KNJIŽNICE

Knjižnica Postojna, 24. junij ― Obvestilo! Od 1. 7.  do 31. 8. 2020 bo v veljavi poletni urnik, in sicer bo knjižnica odprta: ob ponedeljkih, sredah in petkih od 11.00 do 19.00, ob torkih in četrtkih od 7.00 do 15.00, ob sobotah in nedeljah bo zaprta. Knjižnico vsak dan med 13.30 in 14.00 razkužujemo, zato je v tem času zaprta....
še novic