Premiera gledališke predstave Zadnje lune

Gledališče Velenje, 7. november ― Nedelja, 24. november 2019 | 19.30Dom kulture Velenje, mala dvorana Zadnje luneKD Gledališče Velenje Zadnje lune je drama tržaškega dramatika, pisatelja, scenarista in režiserja Furia Bordona, ki sta se jo režijsko lotila domača gledališka ustvarjalca Romeo Grebenšek in Karl Čretnik. Zadnje lune je igra o staranju, o strahu pred koncem in priznanju nemoči pa tudi igra o medgeneracijskem prepadu, o pomanjkanju empatije mladih v odnosu do starostnikov, predvsem pa realna, toda globoka analiza volje do življenja, kakor jo razkrivata profesorjeva izkušnja odhoda v dom za starostnike in nenehno iskanje ravnovesja med pogoji za njegov obstoj. Oče, profesor književnosti, zapušča svoj dom, da ne bi bil v breme svojcem, potem ko je več let živel s sinom, snaho in vnukoma. Ob njem je pokojna žena, pravzaprav spomin nanjo; spodbuja ga, naj sinu pove, da je žalosten, da ga je strah in da noče v dom za ostarele. Starec se pozneje v domu z ironičnim imenom Villa Delizia bori z osamljenostjo. Ve, da je konec neizogiben; želi si umreti na božič, na sveti večer, kajti tudi starost je sveta in svet (in strašen) je tudi trenutek, ko človek preneha živeti. Igrajo: Karl Čretnik, Petra Hribernik in Matej Mraz. Repriza gledališke predstave Zadnje lune Sobota, 30. november 2019 | 19.30Dom kulture Velenje, mala dvorana Vstopnice: 10 EUR odrasli, 8 EUR dijaki in upokojenci;imetniki Nedeljskega abonmaja si lahko rezervirate brezplačne vstopnice

Vrv

Gledališče Velenje, 7. november ― Nedelja, 17. november 2019 | 17.00Dom kulture Velenje, mala dvorana Vrv //KriminalkaGledališko društvo Radeče Prevod / priredba K. NikoličRežija: Klemen Nikolič Med pripravami na večerjo dva prijatelja ubijeta, kot menita sama, njunega manj vrednega prijatelja. Na večerjo sta povabila še skupnega prijatelja, zaročenko umorjenega in njegova starša. Prikazal naj bi se tudi bivši osnovnošolski učitelj, ki pa ima malce drugačen pogled na svet. Po večerji so gostje vse bolj v skrbeh, kje je Mirko. Vznemirljiva drama, v kateri napetost ne popusti do konca. Vstopnice: 10 EUR odrasli, 8 EUR dijaki in upokojenci

Namenitev dela dohodnine za donacije

Gledališče Velenje, 1. november ― Namenitev dela dohodnine za donacije: Spoštovani, na vas se obračamo s skromno prošnjo. KD Gledališče Velenje deluje kot društvo v javnem interesu na področju kulture. Pri razvoju gledališke dejavnosti v Šaleški dolini smo odvisni predvsem od pomoči sponzorjev, uspešnih prijav na javne razpise ter donacij. Del dohodnine lahko namenite našemu društvu in nam tako pomagate pri nadaljnjem ustvarjanju. Tisti, ki se odloči za takšen način doniranja, ne bo v ničemer finančno prikrajšan. Če se za donacijo ne odloči, gre 0,5 % od odmerjene dohodnine (skupaj z ostalimi 99,5 %) v proračun RS. Podrobnosti o donacijah lahko preberete v nadaljevanju. Ime oziroma naziv upravičenca: KULTURNO DRUŠTVO GLEDALIŠČE VELENJEDavčna številka upravičenca: 31117791 Iskrena hvala vsem, ki se boste za donacijo odločili. Namenitev dela dohodnine za donacije: https://edavki.durs.si KdoDavčni zavezanec rezident lahko zahteva, da se do 0,5 % dohodnine, odmerjene po zakonu o dohodnini od dohodkov, ki se vštevajo v letno davčno osnovo, nameni za financiranje splošno-koristnih namenov in za financiranje političnih strank in reprezentativnih sindikatov. KdajDavčni organ upošteva veljavne zahteve, s katerimi razpolaga na dan 31. decembra leta, za katero se dohodnina odmerja. Zahteva velja do trenutka, ko davčni organ prejeme novo zahtevo ali preklic zahteve. Kje in kakoObrazec za namenitev dela dohodnine lahko zavezanec odda:• ektronsko preko storitev elektronskega poslovanja FURS eDavki,• osebno ali po pošti pri pristojnem finančnem uradu. Obrazec: https://edavki.durs.si/OpenPortal/Dokumenti/doh_don.i.sl.pdf Navodila: https://edavki.durs.si/OpenPortal/Dokumenti/doh_don.n.sl.pdf Seznam upravičencev do donacij za leto 2019: http://www.pisrs.si/Pis.web/npb/2019-01-1888-p1.pdf

Obnovitev in vpis Nedeljskega abonmaja

Gledališče Velenje, 21. oktober ― Obnovitev in vpis Nedeljskega abonmaja: Pozdravljeni, ste pripravljeni preizkusiti nedeljske gledališke popoldneve? Preglejte spored: https://gledaliscevelenje.com/abonma, se posvetujete sami s sabo in zgrabite priložnost. Dosedanji abonenti, vabimo vas, da abonma obnovite do ponedeljka,  4. novembra 2019. Tako si boste zagotovili svoj sedež tudi v letošnji sezoni. Tako zvesti, kot tudi novi abonenti si lahko 8 predstav v sezoni 2019/20 uredite preko e-pošte ali po telefonu: https://gledaliscevelenje.com/kontakt. Se vidimo v gledališču!

Tina in medvedja moč v Gorici, IT

Gledališče Velenje, 20. oktober ― Tina in medvedja moč v Gorici, IT: V nedeljo gostujemo v Gorici, IT: Kulturni center Lojze Bratuž - nedelja, 27. oktobra 2019 ob 16.30 Primož Suhodolčan - TINA IN MEDVEDJA MOČ Resnična pravljica o Tini MazePremierna uprizoritev za goriško Na premieri bosta prisotna avtor knjige Primož Suhodolčan in protagonistka pravljice Tina Maze Vljudno vabljeni!

Tina Maze on Twitter

Gledališče Velenje, 10. oktober ― Tina Maze on Twitter: To soboto bo pestro! Pravljica ‘Tina in medvedja moč’ je dobila tudi gledalisko obliko in premiere so pred vrati! 👏👏👏 😍😍😍⛷⛷⛷⛷ pic.twitter.com/ANh6KjrKgg — Tina Maze (@TinaMaze) October 10, 2019

Gledališki družabni večer

Gledališče Velenje, 6. oktober ― Gledališki družabni večer: Sreda, 16. oktober 2019 | 19.30Vila Rožle, Sončni park V sredo zvečer bomo v Sončnem parku končno predstavili nedeljski abonma in druge gledališke načrte za sezono 2019/20. Večerno druženje na ekskluzivni lokaciji bomo popestrili s kratkim kulturnim programom. Abonma boste lahko vpisali/obnovili v živo na sončnem gledališkem večeru, lahko pa to še vedno opravite preko e-pošte (gledalisce.velenje@gmail.com), po telefonu (040 414 969) ali pa za rokav pocukate svojo najljubšo gledališčnico. Se vidimo, če ne prej, na prvi abonmajski predstavi, 17. 11. 2019. Vse dobro,vaši gledališčniki!
Sobota, 12. oktober 2019 | 10.30Dom kulture Velenje, velika...

Sobota, 12. oktober 2019 | 10.30Dom kulture Velenje, velika...

Gledališče Velenje, 1. oktober ― Sobota, 12. oktober 2019 | 10.30Dom kulture Velenje, velika dvorana Tina in medvedja moč //Igrana predstava – PREMIERAGledališče Velenje in Festival Velenje Avtor: Primož SuhodolčanRežija: Romeo Grebenšek Igrajo: Jana Flego, Irena Zalar, Jože Školc, Nejc Škorjanc, Zoja Lešnik, Miha Šilc, Urban Hrastnik Pravljica odličnega slovenskega pravljičarja Primoža Suhodolčana z naslovom Tina in medvedja moč je pravljica o deklici, ki se navdušuje za smučanje. Verjetno vsi poznamo Tino Maze, Suhodolčan pa jo je poustvaril še v resnični pravljični zgodbi. Dekle iz vasi Črna raziskuje svojo okolico in svet. Je živahna in kar naprej teka gor in dol. Velikokrat obišče tudi slavnega črnjanskega medveda, a ta nekega dne oživi. Hitro se sporazumeta in medved ji s pomočjo lisice pomaga pri treningu smučanja. Pravljica o Tini Maze je lahka (naravna) izbira, a po drugi strani težek izziv. Dandanes je imeti idole in postati eden od njih stalnica nacionalne športne tradicije. Ustvarja navdušenje. Želja, da bi otroci pravljico videli na odru, je tudi didaktične narave. Pravljica namreč obenem zabava in nas uči vztrajnosti, potrpežljivosti, delavnosti in najpomembneje: hrabri nas, da sledimo svojim sanjam. V produkciji sodelujejo: Peter Harl – glasba, Lucija Boruta – koreografija, Astrid Bastianelli – kostumi, Romeo Grebenšek – scena, Christian Šiškovič – rekviziti, Marko Janeš – izdelava scene.

ODPOVED DOGODKA

Gledališče Velenje, 27. september ― Pozdravljeni, jutrišnji kulturni večer (sobota, 28. 9. 2019, ob 19h) na velenjskem gradu moramo, žal, odpovedati, saj se je med nastopajočimi razpasla bolezen. Iščemo nov datum za prav tak (ali celo boljši) večer, in ko bomo imeli naštudirano logistiko pa zdrave kosti, vas spet povabimo v svojo družbo. Hvala, da ste z nami in nas razumete. Vse dobro (predvsem pa zdravja) vam voščimo,velenjski gledališčniki P. S. Mimogrede, z Nedeljskim abonmajem začnemo pa 17. novembra 2019.
Sobota, 12. oktober 2019 | 10.30Dom kulture Velenje, velika...

Sobota, 12. oktober 2019 | 10.30Dom kulture Velenje, velika...

Gledališče Velenje, 26. september ― Sobota, 12. oktober 2019 | 10.30Dom kulture Velenje, velika dvorana Tina in medvedja moč //Igrana predstava – premieraGledališče Velenje in Festival Velenje Avtor: Primož SuhodolčanRežija: Romeo Grebenšek Igrajo: Jana Flego, Irena Zalar, Jože Školc, Nejc Škorjanc, Zoja Lešnik, Miha Šilc, Urban Hrastnik Pravljica odličnega slovenskega pravljičarja Primoža Suhodolčana z naslovom Tina in medvedja moč je pravljica o deklici, ki se navdušuje za smučanje. Verjetno vsi poznamo Tino Maze, Suhodolčan pa jo je poustvaril še v resnični pravljični zgodbi. Dekle iz vasi Črna raziskuje svojo okolico in svet. Je živahna in kar naprej teka gor in dol. Velikokrat obišče tudi slavnega črnjanskega medveda, a ta nekega dne oživi. Hitro se sporazumeta in medved ji s pomočjo lisice pomaga pri treningu smučanja. Pravljica o Tini Maze je lahka (naravna) izbira, a po drugi strani težek izziv. Dandanes je imeti idole in postati eden od njih stalnica nacionalne športne tradicije. Ustvarja navdušenje. Želja, da bi otroci pravljico videli na odru, je tudi didaktične narave. Pravljica namreč obenem zabava in nas uči vztrajnosti, potrpežljivosti, delavnosti in najpomembneje: hrabri nas, da sledimo svojim sanjam. V produkciji sodelujejo: Peter Harl – glasba, Lucija Boruta – koreografija, Astrid Bastianelli – kostumi, Romeo Grebenšek – scena, Christian Šiškovič – rekviziti, Marko Janeš – izdelava scene.
še novic