Z Gledališčem Velenje v novo sezono

Gledališče Velenje, 21. september ― Z Gledališčem Velenje v novo sezono: KULTURNI VEČERZ GLEDALIŠČEM VELENJE V NOVO SEZONO Sobota, 28. september 2019 | 19.00Atrij Velenjskega gradu Pokazali vam bomo, kaj zmoremo in znamo ustvariti za vas.Skozi večer bomo nadrobili malo poezije in zaigrali dva skeča, s katerima smo se poleti predstavili v Makedoniji.Najbolj pa se veselimo predstavitve programa lastne produkcije, saj sta pred vrati kar dve premieri. Spomnili se bomo tudi na nedeljski abonma, ki tudi letos obeta pester nabor predstav. Ob koncu prijetnega druženja bo potekal še vpis abonmaja dosedanjih in novih abonentov. In nemara vas presenetimo še s čim.Nasvidenje v soboto zvečer!
Nedelja, 22. september 2019 | 18.00Kulturni dom Šmartno ob...

Nedelja, 22. september 2019 | 18.00Kulturni dom Šmartno ob...

Gledališče Velenje, 8. september ― Nedelja, 22. september 2019 | 18.00Kulturni dom Šmartno ob Paki Divjad //DramaKD Gledališče Velenje KAJ: gledališka predstava Divjad (Gledališče Velenje)KDAJ: 22. september 2019 ob 18. uriKJE: Kulturni dom Šmartno ob Paki (Šmartno ob Paki 72)VSTOPNICE: 8 € v predprodaji / 10 € na dan predstaveREZERVACIJA: pisarna.mc@gmail.com ali 064 167 940 Vljudno vabljeni!
Kokoška Emilija na 30. Pikinem festivalu

Kokoška Emilija na 30. Pikinem festivalu

Gledališče Velenje, 27. avgust ― Kokoška Emilija na 30. Pikinem festivalu: V Glasbeni šoli Fran Korun Koželjski bo na Tomaževem odru na ogled aktualna velenjska polprofesionalna produkcija. Žanrsko različne predstave so plod ljubiteljske predanosti in ustvarjalne energije, ki se zrcali v odlični produkciji. Četrtek, 12. september 2019 | 9.30 in 11.30Glasbena šola Velenje – Tomažev oder Kokoška EmilijaKUD Dudovo drevo in KD Gledališče Velenje Režija: Boštjan OderIgrajo: Jana Flego, Meri Verbnjak Justin/Zoja Lešnik, Petra Hribernik, Nejc Škorjanc, Vanja Blagus, Miha Šilc, Borut Justin V duhu zgodbe, ki poudarja slogo in hvaležnost, je oživelo besedilo Svetlane Makarovič »Kokoška Emilija«. To je zgodba o kokoški, ki nese najdebelejša jajčka in jo ima petelin najrajši. A to še zdaleč ni vse, Emilija misli s svojo glavo, se ne pusti izkoriščati in svojo gospodinjo nauči lepih manir. Emilija je nesnica, Emilija je pesnica, Emilija je upornica z razlogom. Gledališka predstava / 30 min / I. in II. triada OŠ Vljudno vabljeni!

Sobotne lutkarije

Gledališče Velenje, 14. avgust ― Sobotne lutkarije: Sobota, 24. avgust 2019 | 10.30Vila Herberstein Kokoška EmilijaKD Gledališče Velenje in KUD Dudovo drevo Igrana predstava po predlogi Svetlane Makarovič je navihana zgodba o kokoški, ki nese najdebelejša jajčka in jo ima petelin najrajši. A to še zdaleč ni vse, Emilija misli s svojo glavo, se ne pusti izkoriščati in svojo gospodinjo nauči lepih manir. Emilija je nesnica, Emilija je pesnica, Emilija je upornica z razlogom. »Jaz tebi, ti meni – vse prav in lepo, v dogovoru skupnem živeti bo šlo. In kakor z živalmi, tako je z ljudmi: ta, ki le jemlje, prav nič ne dobi!« Produkcija: KD Gledališče Velenje in KUD Dudovo drevo, 30 min, 5+ V primeru slabega vremena predstava odpade. Vljudno vabljeni!

Kulturni festival SLOVENIJA NA OHRIDU 2019

Gledališče Velenje, 16. junij ― Kulturni festival SLOVENIJA NA OHRIDU 2019: Letos sodelujemo na festivalu Slovenija na Ohridu: Po uspešno izpeljanih kulturnih festivalih Slovenija na Ohridu 2016, 2017 in 2018, ki se jih je skupaj udeležilo več kot 1700 udeležencev iz Slovenije, slovensko-makedonsko društvo ALPA-ALPINA v sodelovanju s Kulturnim centrom Ohrid in Občino Ohrid, v sklopu znamenitega Ohridskega festivala ponovno organizira 4-dnevni kulturni festival SLOVENIJA NA OHRIDU 2019: https://www.nasizbori.si/event/kulturni-festival-slovenija-na-ohridu-2019/ PODROBNOSTI Začetek: 22. 6. 2019Konec: 26. 6. 2019Kategorije: Dogodki v tujini, Koncerti in projekti zborov, Slovenski zbori v sosednjih državah in po svetu ORGANIZATOR Tadeja RozmanTelefon: 041288298E-pošta: slovenijanaohridu2019@gmail.comSpletna stran: https://www.facebook.com/slovenijanaohridu/
Teden ljubiteljske kulture 2019

Teden ljubiteljske kulture 2019

Gledališče Velenje, 5. maj ― Teden ljubiteljske kulture 2019: Nedelja, 26. maj 2019 | 19.30Dom kulture Velenje, mala dvorana Pacienti v čakalnici //KomedijaKD Gledališče Velenje Čakalne dobe, gneča v čakalnicah, taki in drugačni zdravniki, medicinske sestre, birokracija, napotnice, urgenca … Vsi smo že izkusili dobre in manj dobre plati našega zdravstva. In vso našo slabo voljo, nerganje in negodovanje je avtor teksta Andrej Jelačin obrnil na hec. Včasih je smeh še več kot pol zdravja. Pod režijsko taktirko se podpisuje Karl Čretnik, ki poleg Irene Zalar v predstavi tudi igra. Vstopnice: 5 EURZa abonente brezplačno. Brezplačno vstopnico boste kot imetnik Nedeljskega abonmaja prevzeli na blagajni Festivala Velenje. Seznam abonentov bo posredovan na Festival, zato se ne obremenjujte, če ste izkaznico že poslali v smetiščna lovišča.

Dan naše in vaše mladosti v Letnem kinu Velenje

Gledališče Velenje, 4. maj ― Dan naše in vaše mladosti v Letnem kinu Velenje: Sobota, 25. maj 2019 | 21.00Letni kino Velenje Divjad //DramaKD Gledališče Velenje V okviru Festivala DMK povabimo na obujanje dobrih, starih časov v retro dnevno sobo v Letnem kinu Velenje: https://www.facebook.com/events/2435258520028980/ Pripravljamo Vinilno čajanko, poslušanje žanrsko raznolike glasbe iz gramofonov, delavnice recikliranja, oblačilnico lepotilnico, Čitalnico na dvorišču, pravljično urico Mojca Pokrajculja in druge zgodbe, Zemljo krast, gumitvist, Ljubljana, Zagreb, Beograd, Sarajevo, Titograd, Skopje, igre naše in vaše mladosti, pa gledališko predstavo Divjad, v izvedbi Gledališča Velenje. Vljudno vabljeni!

Divjad v Gornjem Gradu

Gledališče Velenje, 6. april ― Divjad v Gornjem Gradu: V soboto gostujemo v Gornjem Gradu: Date: sobota, 13 April, 2019 - 19:00 Opis dogodka: Kulturno društvo Gornji Grad vas vabi na zadnjo letošnjo abonmajsko gledališko predstavo “DIVJAD”, v izvedbi KD gledališče Velenje. Predstava bo v soboto, dne 13.4.2019, ob 19.00 uri, v Kluturnem domu Gornji Grad. Vljudno vabljeni!
Divjad

Divjad

Gledališče Velenje, 4. april ― Nedelja, 14. april 2019 | 18.00Dom kulture Velenje, mala dvorana Divjad //DramaKD Gledališče Velenje Nedeljski abonma Nejc GazvodaRežija: Romeo Grebenšek Igrajo: Noemi Čop, Jana Flego, Petra Hribernik, Urban Hrastnik, Jože Školc, Nejc Škorjanc Minilo je šest mesecev od Blaževe smrti in njegovi prijatelji se zberejo v gorski koči, daleč od vseh. Poznajo se že iz šolskih klopi. Ampak to, kar naj bi bil prijeten skupni večer v Blažev spomin, se spreobrne v lov za resnico. Zavore popustijo in resnica počasi, a nezadržno prihaja na površje. Kdo je divjad? Kaj se skriva na podstrešju? Vstopnice: odrasli 10 EUR, 8 EUR dijaki in upokojenci, brezposelni brezplačno

Oživljamo paciente

Gledališče Velenje, 1. april ― Komedija »Pacienti v čakalnici« je bila premierno predstavljena v letu 2006 in je imela 38 ponovitev. Za oživitev komedije smo se odločili, ker je besedilo aktualno tudi v današnjem času. Avtor Andrej Jelačin je dogajanje v čakalnici predstavil na preprost humoren način ter ga mestoma obogatil celo z resničnimi anekdotami in dogodki. Sicer pa predstava ne išče in ne daje odgovorov na zapletena življenjska vprašanja, temveč želi predvsem zabavati. Cenjeni gledalci, iskreno upamo, da se boste ob njej razvedrili in za nekaj trenutkov pozabili na vsakdanje skrbi. Saj veste: SMEH JE NAJBOLJŠI ZDRAVNIK in nanj ni treba čakati v nobeni čakalnici. Karl Čretnik - režiser Petek, 12. april 2019 | 19.30Dom kulture Velenje, mala dvorana Pacienti v čakalnici //KomedijaKD Gledališče Velenje Čakalne dobe, gneča v čakalnicah, taki in drugačni zdravniki, medicinske sestre, birokracija, napotnice, urgenca … Vsi smo že izkusili dobre in manj dobre plati našega zdravstva. In vso našo slabo voljo, nerganje in negodovanje je avtor obrnil na hec. Včasih je smeh še več kot pol zdravja! Komedija Pacienti v čakalnici je delo Andreja Jelačina. Pod režijsko taktirko se podpisuje Karl Čretnik, ki poleg Irene Zalar v predstavi tudi igra. Vstopnice: 5 EUR
še novic