TOREK, 30. MAJ 2023 OB 19:00Predstavitev knjige: Talija...

TOREK, 30. MAJ 2023 OB 19:00Predstavitev knjige: Talija...

Gledališče Velenje, 23. maj ― TOREK, 30. MAJ 2023 OB 19:00Predstavitev knjige: Talija velenjska 1962 - 2022Mestna Galerija Šoštanj Pogovor o nastanku in vsebini knjige, ki je izšla ob 60-letnici delovanja Gledališča Velenje bosta sooustvarjala Karli Čretnik in Jože Krajnc.Velenjčan Karli Čretnik je že 58 let gledališki igralec in režiser. Prejemnik Napotnikove, Kajuhove in Linhartove nagrade. Nazadnje se je predstavil v monoigri Talia Velenjska - ljubezen moja, V letu 2022 je izšla knjiga Talija Velenjska v kateri so predstavljene pomembnejše in markantne predstave ter režije.Jože Krajnc je obiskoval gimnazijo v Celju, na FSPN v Ljubljani je zaključil študij novinarstva. V letih 1978−1980 je bil kot novinar zaposlen pri časopisnem podjetju Naš čas, 1980−1991 pa tudi pri mariborskem Večeru. Od 1991 je v samostojnem poklicu kot stalni zunanji sodelavec RTVS. Poleg naštetega je neutruden kulturni delavec, režiser, igralec in nepogrešljiv Šmarčan.Poleg pogovora bo čas predstavitve almanaha minil tudi v igri in ponazoritvi posameznih gledaliških del, ki se jih je nabralo nekaj deset.Prijazno in veselo vabljeni.

Kokoška Emilija v Brežicah

Gledališče Velenje, 18. maj ― V četrtek gostujemo v Brežicah: Zaključni prireditvi bosta v četrtek, 25. maja 2023, v telovadnici Gimnazije Brežice (vhod bo urejen in označen s strani parkirišča pred knjižnico):ob 16.30 predstava za okoliške vrtce in šole,ob 18.00 predstava za Vrtec Mavrica Brežice in Osnovno šolo Brežice. Vljudno vabljeni!

31. festival DMK

Gledališče Velenje, 11. maj ― 31. festival DMK: Nedelja, 21. maj 2023 | 19.00Klub eMCe plac Predstava: Večerja za generalaVstop prost! Večerja za Generala je dvodelna komična skica. Prirejena je na osnovi dvodelne komične skice z naslovom Večerja za enega, znane tudi kot 90. rojstni dan, ki jo je britanski avtor Lauri Wylie napisal za gledališče leta 1934. Zgodbo smo prestavili v Slovenijo, kjer star general Mraz praznuje svoj 90. rojstni dan skupaj s svojimi starimi prijatelji. Le-ti so duhovi – spomini na njegovo pestro javno in skrito življenje. Predstava oziroma gledališka skica je sestavljena iz dveh delov. V prvem konferencier Nejc uglasi gledalce in prostor na delavno temperaturo. V drugem pribočnik Miha na poseben način postreže generala Mraza in njegove prijatelje z večerjo. Uživajte z nami, s sabo in svojimi duhovi. Priredba in režija: Kajetan ČopIgrajo: Nejc Škorjanc (konferansje Nejc), Miha Šilc (pribočnik Miha) in Matej Mraz (general Mraz)

Pekarna Mišmaš

Gledališče Velenje, 29. april ― Pekarna Mišmaš: Sobota, 13. maj 2023 | 10.30Dom kulture Velenje, mala dvorana Pekarna MišmašKD Gledališče Velenje Pekarna Mišmaš, pisateljice Svetlane Makarovič, govori o naslovnem liku Mišmašu, ki je pek in peče dober kruh. Prav zaradi tega je med prebivalci Mišje vasi in sosednjih krajev zelo priljubljen. Ima pa skrivnost, saj si do dobrega kruha pomaga s čarovnijo. Mišmaš je namreč škrat in vsako noč se v njegovi kleti zgodi prava magija. To pa ni všeč Mišmaševi prodajalki moke Jedrt in Mišmaševemu konkurentu, peku iz Kurje vasi. Slednji podari Jedrt ključ, s katerim nekega večera vdre v Mišmaševo klet in odkrije njegovo skrivnost. Naslednji dan jo razkrije vaščanom in v vasi se odvijejo nenavadni dogodki. Predstava traja 35 minut in je namenjena otrokom, starejšim od treh let.Vstopnice: 8 EUR

Večerja za Generala

Gledališče Velenje, 27. april ― Nedelja, 7. april 2023 | 18.00Dom kulture Velenje, mala dvorana Večerja za Generala //Nedeljski abonmaKD Gledališče Velenje Priredba in režija: Kajetan Čop Večerja za Generala je dvodelna komična skica. Prirejena je na osnovi dvodelne komične skice z naslovom Večerja za enega, znane tudi kot Devetdeseti rojstni dan, ki jo je britanski avtor Lauri Wylie napisal za gledališče leta 1934.Zgodbo smo prestavili v Slovenijo, kjer star general Mraz praznuje svoj devetdeseti rojstni dan skupaj s svojimi starimi prijatelji. Le-ti so duhovi, spomini na njegovo pestro javno in skrito življenje.Predstava je sestavljena iz dveh delov. V prvem konferasje Nejc uglasi gledalce in prostor na delavno temperaturo. V drugem pribočnik Miha na poseben način postreže generala Mraza in njegove prijatelje z večerjo.Uživajte z nami, s sabo in svojimi duhovi. Igrajo: Nejc Škorjanc (konferansje Nejc), Miha Šilc (pribočnik Miha) in Matej Mraz (general Mraz) Vstopnice: 10 EUR / 8 EUR upokojenci, dijaki, študenti
Sobota, 6. maj 2023 | 10.30Dom kulture Velenje, mala...

Sobota, 6. maj 2023 | 10.30Dom kulture Velenje, mala...

Gledališče Velenje, 20. april ― Sobota, 6. maj 2023 | 10.30Dom kulture Velenje, mala dvorana Pekarna Mišmaš //PremieraKD Gledališče Velenje Pekarna Mišmaš, pisateljice Svetlane Makarovič, govori o naslovnem liku Mišmašu, ki je pek in peče dober kruh. Prav zaradi tega je med prebivalci Mišje vasi in sosednjih krajev zelo priljubljen. Ima pa skrivnost, saj si do dobrega kruha pomaga s čarovnijo. Mišmaš je namreč škrat in vsako noč se v njegovi kleti zgodi prava magija. To pa ni všeč Mišmaševi prodajalki moke Jedrt in Mišmaševemu konkurentu, peku iz Kurje vasi. Slednji podari Jedrt ključ, s katerim nekega večera vdre v Mišmaševo klet in odkrije njegovo skrivnost. Naslednji dan jo razkrije vaščanom in v vasi se odvijejo nenavadni dogodki. Režija: Romeo GrebenšekGlasba: Peter HarlKoreografija: Lucija BorutaLuč: Davorin ŠtorgeljTon: Rok RednakScena: Nina Kavzar, Gledališče VelenjeOblikovanje: Nina Kavzar Igrajo: Nina Breznik, Tomaž Dornik, Nik Kaligaro, Ana Vita Leban, Marko Pavlović, Tajda Podvratnik, Sašo Potočnik, Zoran Radivojević, Tanja Urbančnik Predstava traja 35 minut in je namenjena otrokom, starejšim od treh let. Vstopnice lahko rezervirate na vstopnice@festival-velenje.si ali 03/898 25 90.
Nedelja, 16. april 2023 | 19.30Dom kulture Velenje, mala...

Nedelja, 16. april 2023 | 19.30Dom kulture Velenje, mala...

Gledališče Velenje, 1. april ― Nedelja, 16. april 2023 | 19.30Dom kulture Velenje, mala dvorana Večerja za Generala //Premiera komične skiceKD Gledališče Velenje Režija: Kajetan Čop Večerja za Generala je dvodelna komična skica. Prirejena je na osnovi dvodelne komične skice z naslovom Večerja za enega, znane tudi kot Devetdeseti rojstni dan, ki jo je britanski avtor Lauri Wylie napisal za gledališče leta 1934.Zgodbo smo prestavili v Slovenijo, kjer star general Mraz praznuje svoj devetdeseti rojstni dan skupaj s svojimi starimi prijatelji. Le-ti so duhovi, spomini na njegovo pestro javno in skrito življenje.Predstava je sestavljena iz dveh delov. V prvem konferasje Nejc uglasi gledalce in prostor na delavno temperaturo. V drugem pribočnik Miha na poseben način postreže generala Mraza in njegove prijatelje z večerjo.Uživajte z nami, s sabo in svojimi duhovi. REŽIJA IN DRAMATURGIJA: Kajetan ČopMASKA: Tanja UrbančnikLUČ: Davorin ŠtorgeljOBLIKOVANJE: Pia Rihtarič IGRAJO:Konferasje Nejc - Nejc ŠkorjancPribočnik Miha - Miha ŠilcGeneral Mraz - Matej Mraz VSTOPNICE: 8 € Rezervacije vstopnic na vstopnice@festival-velenje.si ali na telefonski številki 03 898 25 70.
Kar v vrsto, prosim

Kar v vrsto, prosim

Gledališče Velenje, 23. marec ― Nedelja, 2. april 2023 | 17.00Dom kulture Velenje, mala dvorana Kar v vrsto, prosim //Nedeljski abonmaKPD Josip Lavtižar Kranjska Gora Režija in priredba: Dušan Teropšič Kar v vrsto, prosim je sodobna farsa, ki vključuje noro zmedo, ko se razkrijejo nekdanje romantične zveze. Koncertni pianist in njegova žena, zvezdnica telenovel, se znajdeta v komični zmedi, ko se med intervjujem za škandalozno revijo pojavita dva presenetljiva obiskovalca iz njune preteklosti!Predstava gledalcu zagotavlja dobro zabavo in je plod domišljije energičnega ameriškega pisatelja Jacka Sharkeyja.Prevod originala je za Kulturno prosvetno društvo Josip Lavtižar Kranjska Gora izdelala Anja Smrdel. Predstavo je za Ta bol’ teater priredil ter režiral Dušan Teropšič, plesalec, performer, koreograf, pedagog. Delo predstavlja prvenec v slovenskem prostoru. Beseda režiserja: Za dramsko predlogo komedije Kar v vrsto, prosim smo se odločili skupaj z igralci Ta bol’ teatra. Oni so predlagali, jaz sem izbral. Razlog je bil, da je predloga obetala veliko različnih situacij in dinamičnih premikov, ki morajo biti koreografija natančnosti, točnosti in struktura naravnih in nepoudarjenih gibov igralcev, kakor tudi podajanje teksta. V teh situacijah sem videl komičnost dramske predloge, katere vsebina se na nek način lahko zgodi ali dogaja vsakemu od nas.Proces nastajanja predstave je potekal odlično, saj so igralci že na začetku pokazali ogromno željo in ljubezen do gledališkega dela in ju s svojim delom tudi upravičili.Želim vam, da bi se ob gledanju zabavali, se nasmejali in se mogoče celo prepoznali v kakšni situaciji.Dušan Teropšič Vstopnice: 10 EUR, 8 EUR (upokojenci, dijaki, študenti)
še novic