Javni sklad RS za kulturne dejavnosti Območna izpostava...

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti Območna izpostava...

Gledališče Velenje, 25. januar ― Javni sklad RS za kulturne dejavnosti Območna izpostava VELENJE Predavatelji in mentorji: TOMAŽ GUBENŠEK Seminar TEHNIKA GOVORA – TRENING GOVORNEGA APARATA je namenjen vsem ljubiteljskim gledališkim igralcem, tako začetnikom, kot tistim, ki bi radi svoje znanje dopolnili in nadgradili, ter vsem, ki se srečujejo z javnim nastopom. Delavnice priporočamo tudi mentorjem gledaliških skupin. VSEBINA»Govorni trening« je zelo pomembni del igralskega treninga, s katerim govornik vzdržuje govorno kondicijo. Le s stalnimi vajami za artikulacijo lahko dosežemo in vzdržujemo visok govorni nivo. Trening je namenjen predvsem tistim, ki so v stalnem stiku z javnim nastopanjem – igralcem, napovedovalcem, govornikom idr. POTEK IN TRAJANJESeminar obsega 16 ur, kar pomeni, da se bomo družili 4 zaporedne petke, od 4. do 25. februarja 2022 od 17. do 21. ure. LOKACIJA: sporočimo naknadno ROK PRIJAVE in PLAČILO:Cena seminarja je 30,00 Eur.Na podlagi vaše prijave vam bomo poslali predračun. PRIJAVNICA: https://forms.gle/cewXTHwNoAoxzWn68 Strokovno vodstvo: TOMAŽ GUBENŠEK Univerzitetni diplomirani igralec, je redni profesor za odrski govor na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo, trenutno pa tudi dekan UL AGRFT. Do zaposlitve na AGRFT leta 1998 je sodeloval s praktično vsemi slovenskimi gledališči. Poleg predavanj na Akademiji sodeluje pri predstavah v neinstitucionalnih produkcijah kot igralec in svetovalec za govor (Gledališče ŠKUC, Lazareti Dubrovnik, Gledališče Glej…), igra pa tudi v različnih lutkovnih predstavah za odrasle in otroke. Poleg s praktičnim delom se ukvarja tudi z znanstvenim raziskovanjem gledališkega govora, članke pa objavlja tako v slovenskih kot mednarodnih strokovnih publikacijah. Je mentor številnih gledaliških delavnic in šol za poklicne in ljubiteljske igralce.
Butalci

Butalci

Gledališče Velenje, 11. januar ― Petek, 21. januar 2022 | 19.30Dom kulture Velenje Butalci //KomedijaKD Gledališče Velenje Le kdo še ni slišal za Butale? In kdo ne pozna njenih prebivalcev, slavnih Butalcev? V novi predstavi Gledališča Velenje se bomo z njimi trudili razširiti stene vaške cerkve, da bi lahko vsi sodelovali pri maši, gojili najbolj ostro sol na svetu, preganjali Turke, sočustvovali z županovim sinom glede njegove neizmerne ljubezni, z njimi plesali, peli in še in še. V družbi Butalcev sta zabava in smeh zagotovljena! Avtor: Fran MilčinskiDramatizacija: Jaša JamnikRežija: Romeo GrebenšekGlasba: Peter HarlKoreografija: Lucija BorutaScena: Romeo GrebenšekIzdelava scene: Marko JanešKostumi: Gledališče VelenjeIgrajo: Ana Vita Leban, Zoja Lešnik, Nejc Škorjanc, Matej Mraz, Vid Hrovat, Marko Pavlović, Sašo PotočnikProdukcija: Gledališče Velenje in Festival Velenje Vstopnice: 10 EUR
Smrtna past

Smrtna past

Gledališče Velenje, 6. januar ― Nedelja, 16. januar 2022 | 17.00Dom kulture Velenje Smrtna past //KriminalkaKPD Josip Lavtižar Kranjska Gora Avtor: Ira LevinRežija: Tatjana Peršuh Prizorišče gledališke predstave Smrtna past je delovni kabinet Sidneyja Bruhla v Westportu v ameriški državi Connecticut na oktobrski večer. Kabinet je poln orožja, ki je odrski rekvizit, nastopajoči liki so dokaj vsakdanji, umori se dogajajo še pred našimi očmi – pa vendar do konca ne vemo, kdo je pravi morilec ter kdo je ali ni ubit. Zapletov je več kot dovolj, pasti za gledalce in tudi igralce še več… Vstopnice: 10 EUR, upokojenci in otroci 8 EUR
Silvestrska predstava

Silvestrska predstava

Gledališče Velenje, 10. december 2021 ― Silvestrska predstava: Petek, 31. december 2021 | 20.00Dom kulture Velenje Butalci //Silvestrska predstavaKD Gledališče Velenje Le kdo še ni slišal za Butale? In kdo ne pozna njenih prebivalcev, slavnih Butalcev? V novi predstavi Gledališča Velenje se bomo z njimi trudili razširiti stene vaške cerkve, da bi lahko vsi sodelovali pri maši, gojili najbolj ostro sol na svetu, preganjali Turke, sočustvovali z županovim sinom glede njegove neizmerne ljubezni, z njimi plesali, peli in še in še. V družbi Butalcev sta zabava in smeh zagotovljena! Avtor: Fran MilčinskiDramatizacija: Jaša JamnikRežija: Romeo GrebenšekGlasba: Peter HarlKoreografija: Lucija BorutaScena: Romeo GrebenšekIzdelava scene: Marko JanešKostumi: Gledališče VelenjeIgrajo: Ana Vita Leban, Zoja Lešnik, Nejc Škorjanc, Matej Mraz, Vid Hrovat, Marko Pavlović, Sašo PotočnikProdukcija: Gledališče Velenje in Festival Velenje Vstopnice lahko rezervirate na: 03/898 25 90 ali na vstopnice@festival-velenje.siVstopnina: 10 € Za obisk dogodka je potreben PCT pogoj (prebolel, cepljen, testiran) za starejše od 12 let, pri čemer je potrebno predložiti tudi veljaven osebni dokument, ter spoštovanje vseh takratnih ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa, ki veljajo za izvajanje kulturnih dejavnosti. Obvezna je uporaba mask. Vljudno vabljeni!

Namenitev dela dohodnine za donacije

Gledališče Velenje, 1. december 2021 ― Namenitev dela dohodnine za donacije: Spoštovani, na vas se obračamo s skromno prošnjo. KD Gledališče Velenje deluje kot društvo v javnem interesu na področju kulture. Pri razvoju gledališke dejavnosti v Šaleški dolini smo odvisni predvsem od pomoči sponzorjev, uspešnih prijav na javne razpise ter donacij. Del dohodnine lahko namenite našemu društvu in nam tako pomagate pri nadaljnjem ustvarjanju. Tisti, ki se odloči za takšen način doniranja, ne bo v ničemer finančno prikrajšan. Če se za donacijo ne odloči, gre 1 % od odmerjene dohodnine (skupaj z ostalimi 99 %) v proračun RS. Podrobnosti o donacijah lahko preberete v nadaljevanju. Ime oziroma naziv upravičenca: KULTURNO DRUŠTVO GLEDALIŠČE VELENJEDavčna številka upravičenca: 31117791 Iskrena hvala vsem, ki se boste za donacijo odločili. Namenitev dela dohodnine za donacije: https://edavki.durs.si KdoDavčni zavezanec rezident lahko zahteva, da se do 1 % dohodnine, odmerjene po zakonu o dohodnini od dohodkov, ki se vštevajo v letno davčno osnovo, nameni za financiranje upravičencev do donacij (nevladne organizacije, politične stranke, reprezentativni sindikati ter registrirane cerkve in druge verske skupnosti). KdajDavčni organ upošteva veljavne zahteve, s katerimi razpolaga na dan 31. decembra leta za katero se dohodnina odmerja. Za leto 2020 upošteva veljavne zahteve, s katerimi razpolaga na dan 31. maja 2021. Zahteva velja do trenutka, ko davčni organ prejeme novo zahtevo ali preklic zahteve. Kje in kako Obrazec za namenitev dela dohodnine lahko zavezanec odda:• elektronsko preko storitev elektronskega poslovanja FURS eDavki,• osebno ali po pošti pri pristojnem finančnem uradu. Obrazec: https://edavki.durs.si/OpenPortal/Dokumenti/doh_don.i.sl.pdf Navodila: https://edavki.durs.si/OpenPortal/Dokumenti/doh_don.n.sl.pdf Seznam upravičencev do donacij za leto 2021: http://pisrs.si/Pis.web/npb/2021-01-2987-p1.pdf

Butalci

Gledališče Velenje, 11. november 2021 ― Butalci: Ponedeljek, 29. november 2021 | 19.00Dom kulture Velenje Butalci //Premiera gledališke predstaveKD Gledališče Velenje Avtor: Fran MilčinskiDramatizacija: Jaša JamnikRežija: Romeo GrebenšekGlasba: Peter HarlKoreografija: Lucija BorutaScena: Romeo GrebenšekIzdelava scene: Marko JanešKostumi: Gledališče VelenjeIgrajo: Ana Vita Leban, Zoja Lešnik, Nejc Škorjanc, Matej Mraz, Vid Hrovat, Marko Pavlović, Sašo PotočnikProdukcija: Gledališče Velenje in Festival Velenje Le kdo še ni slišal za Butale? In kdo ne pozna njenih prebivalcev, slavnih Butalcev? V novi predstavi Gledališča Velenje se bomo z njimi trudili razširiti stene vaške cerkve, da bi lahko vsi sodelovali pri maši, gojili najbolj ostro sol na svetu, preganjali Turke, sočustvovali z županovim sinom glede njegove neizmerne ljubezni, z njimi plesali, peli in še in še. V družbi Butalcev sta zabava in smeh zagotovljena! Za ogled predstave je potreben PCT pogoj (prebolel, cepljen, testiran) za starejše od 15 let ter spoštovanje vseh takratnih ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa, ki veljajo za izvajanje kulturnih dejavnosti. Vstopnice lahko rezervirate na: 03/898 25 90 ali na vstopnice@festival-velenje.siVstopnina: 10 € Vljudno vabljeni!

Razstava gledaliških plakatov, listov in fotografij

Gledališče Velenje, 2. november 2021 ― Razstava gledaliških plakatov, listov in fotografij: 02.11.2021 - 31.12.2021Knjižnica Velenje Domoznanska zbirka Knjižnice Velenje je letos bogatejša za gradivo iz arhiva Amaterskega gledališča Velenje. Delček bogate zbirke gledaliških plakatov, listov, fotografij in video posnetkov predstavljamo na razstavi. Razstavo je pripravil Silvo Grmovšek in bo na ogled do konca decembra 2021.
Ne sprehajaj se no vendar čisto gola!

Ne sprehajaj se no vendar čisto gola!

Gledališče Velenje, 28. oktober 2021 ― Nedelja, 7. november 2021 | 17.00Dom kulture Velenje, mala dvorana Ne sprehajaj se no vendar čisto gola! //KomedijaKD Gledališče Velenje Georges FeydeauRežija: Romeo Grebenšek Igrajo: Zoja Lešnik, Urban Hrastnik, Nejc Škorjanc, Vid Hrovat, Jože Školc Enodejanko je v začetku 20. stoletja napisal največji mojster vodvila, George Feydeau. Komični zapleti v družini, nekoliko svobodneje razmišljujoča žena in ob njej zadrt in kariere željan mož, sta recept za vrsto komičnih in absurdnih situacij, ki jih dobro obvladujeta glavna protagonista tega gledališkega dela. Pa tudi ostali dobro odigrajo svoje vloge, tako da je hkrati zabavno in polno gledališkega užitka. ABONMAJSKI CENIKNOVI IN DOSEDANJI ABONENTIredni: 30€upokojenci/mladina: 30€vstopnica za izven: 10 €mladina/upokojenci: 8 €za brezposelne je vstop prost - največ dve predstavi na sezonoVstopnice lahko kupite na blagajni v avli male dvorane eno uro pred vsako predstavo.način plačila: z gotovino ob vpisu, možnost plačila v 2 obrokihrezervacije in informacije: gledalisce.velenje@gmail.com041 576 548 (Nejc)040 900 358 (Zoja)
Gledališče Velenje vpisuje NEDELJSKI ABONMA 2021/22  7. 11. Ne...

Gledališče Velenje vpisuje NEDELJSKI ABONMA 2021/22  7. 11. Ne...

Gledališče Velenje, 24. oktober 2021 ― Gledališče Velenje vpisuje NEDELJSKI ABONMA 2021/22  7. 11. Ne sprehajaj se no vendar čisto gola!, komedija16. 1. Smrtna past, kriminalka20. 2. Micka se moži, komedija 13. 3. predstava KDGV april dodatna predstava Predstave bodo na sporedu ob nedeljah ob 17. uri v mali dvorani Doma kulture Velenje. ABONMAJSKI CENIK NOVI IN DOSEDANJI ABONENTI redni: 35€ upokojenci/mladina: 35€   vstopnica za izven: 10 € mladina/upokojenci: 8 € za brezposelne je vstop prost - največ dve predstavi na sezono   Vstopnice lahko kupite na blagajni v avli male dvorane eno uro pred vsako predstavo.   način plačila z gotovino ob vpisu, možnost plačila v 2 obrokih rezervacije in informacije: gledalisce.velenje@gmail.com 041 576 548 (Nejc) 040 900 358 (Zoja)
Podlaga zakonske sreče

Podlaga zakonske sreče

Gledališče Velenje, 7. oktober 2021 ― Nedelja, 17. oktober 2021 | 17.00Dom kulture Velenje, mala dvorana Podlaga zakonske sreče //KomedijaKUD Pirniče Jakob AlešovecRežija: Peter Militarev Igrajo: Lojze Ropret, Lucija Grm, Mojca Firm Logar, Bine Knapič, Zlata Trampuš, Aljaž Rezar Rekonstrukcija tipizirane čitalniške prireditve “Velika beseda” 1861-1867“Režiser in njegovi igralci naj svoje znanje in moč povsem posvetijo nalogi, da bodo oživeli na odru to, kar je pisatelj ustvaril na papirju. Drama je bistvena.”J.B. PriestleyIn prav to - avtorjev odnos do svojega časa, nas morda najbolj upravičuje, da danes znova Alešovčevo delo. Kako smo se tega dela lotili, kakšen je naš odnos do njega in kakšna je naša interpretacija - o tem gre beseda režiserju. Na tem mestu naj bo zapisana ena sama opomba: vedeli smo, da mora biti naša upodobitev historična, to se pravi rekonstrukcija čitalniškega večera okrog leta 1865. Gotovo je, da bo že zaradi tega naša “Velika beseda” komična, ne glede na Alešovčev humor. Prav iz tega pa je rasla nevarna čer, ki se je je bilo treba za vsako ceno ogniti in kar prav gotovo ni bila lahka naloga: Naša predstava naj bo historična upodobitev čitalniškega nastrojenja, ne sme pa biti niti od daleč posmeh tem prizadevnim, pa četudi včasih nebogljenim letom domače gledališke preteklosti. Cena abonmaja* - 4 predstave + 1 gratis (mogoče tudi 2 :)): 35€Cena vstopnic za izven: 10€ / 8€ za mladino in upokojenceRezervacije vstopnic: gledalisce.velenje@gmail.comBlagajna v avli male dvorane se odpre eno uro pred predstavo.*Datume ostalih abonmajskih predstav vam javimo naknadno.Se vidimo v nedeljo!Ekipa Gledališča VelenjeNa dogodku bodo dosledno upoštevani vsi PCT pogoji.
še novic