Regijsko Linhartovo srečanje

Gledališče Velenje, 20. maj ― Vabimo na ogled predstave Samotni zahod in slavnostno podelitev priznanj regiske selektorice Dunje Zupanec v nedeljo, 26. maja 2024, ob 19. uri v Kulturni dom Mozirje. Glavna moška vloga: Miha Šilc za vlogo Pribočnika Miho v predstavi Večerja za generala, Gledališče Velenje Vljudno vabljeni!
PREMIERA: Martin Krpan

PREMIERA: Martin Krpan

Gledališče Velenje, 6. april ― Sobota, 20. april 2024 | 10.30Dom kulture Velenje Martin Krpan //Premiera Gledališča VelenjeKD Gledališče Velenje Igrana predstava po predlogi Frana LevstikaRežija: Romeo Grebenšek Nekoč je živel Martin Krpan, močan in samosvoj človek. Nekega zimskega dne, ko je Krpan tovoril sol na svoji kobilici, mu je prišel naproti voz, na katerem je bil sam cesar, ki pa ga Krpan ni prepoznal. Ker se je voz hitro bližal, je Krpan dvignil kobilico in jo brez težav prestavil, da je ne bi povozili. Cesarja je Krpanova moč presenetila, zato ga je ogovoril, nato pa se odpravil naprej. Leto dni po tem dogodku je po Dunaju začel razsajati strašen velikan Brdavs. Takrat se je cesar spomnil na Krpana in ga dal poklicati. Krpan se je odzval in prišel na Dunaj. Za boj z Brdavsom je posekal najlepšo lipo na dvornem vrtu in se s tem zameril cesarici, a si nazadnje le priskrbel orožje ter premagal Brdavsa. Režija in scenografija – Romeo Grebenšek, asistentka režije in kostumografija – Petra Hribernik, glasba – Peter Harl, koreografija – Lucija Boruta, izdelava scene – Nina Kavzar Igrajo: Martin Krpan – Nejc Škorjanc, Brdavs – Borut Ring, Cesar – Nik Kaligaro, Cesarica – Tanja Urbančnik, kočijaž – Marko Pavlovič, minister Gregor – Miha Klančnik, pripovedovalka: Tajda Podvratnik 8 EUR | 40 min, 6+
Burundanga

Burundanga

Gledališče Velenje, 4. april ― Nedelja, 14. april 2024 | 18.00Dom kulture Velenje, mala dvorana Burundanga //Nedeljski abonmaKD Gledališče Velenje Jordi GalceránRežija: Romeo Grebenšek Burundanga je bizarno ime droge, ki (vsaj v predstavi) človeka pripravi do tega, da govori čisto resnico. “Pripomoček” je zelo pripraven za mladenko Berto, ki je zanosila in bi se rada prepričala, da jo izbranec Manel resnično in globoko ljubi. Burundanga resnično deluje in ponudi zaželjeno potrditev, da ljubezen ni pod vprašajem, nepričakovano pa se pokažejo “stranski učinki” čiste resnice. Berta odkrije, da je Manel član baskovske teroristične organizacije in da je povabil prijatelja Gorko na sestanek k njej zaradi načrtovanja skrivnostnih kriminalnih načrtov. V vrtoglavem klopčiču dogodkov, komičnih preobratov in duhovitih zamenjav, v katerega se vpleteta tudi Bertina sostanovalka in njen stric, je na koncu vendar najpomembnejše tisto prvo – ljubezen. Po predstavi sledi pogostitev. Vstopnice: 10 € / 8€ za upokojence, študente in dijake.Rezervacija vstopnic na gledalisce.velenje@gmail.com, 041 576 548 (Nejc), 040 900 358 (Zoja)

Večerja za Generala

Gledališče Velenje, 10. marec ― Nedelja, 24. marec 2024 | 18.00Dom kulture Velenje, mala dvorana Večerja za GeneralaKD Gledališče Velenje Večerja za Generala je dvodelna komična skica. Prirejena je na osnovi dvodelne komične skice z naslovom Večerja za enega, znane tudi kot 90ti rojstni dan, ki jo je britanski avtor Lauri Wylie napisal za gledališče leta 1934. Zgodbo smo prestavili v Slovenijo, kjer star general Mraz praznuje svoj 90ti rojstni dan skupaj s svojimi starimi prijatelji. Le ti so duhovi - spomini na njegovo pestro javno in skrito življenje. Predstava, oziroma gledališka skica, je sestavljena iz dveh delov. V prvem konferencier Nejc uglasi gledalce in prostor na delavno temperaturo. V drugem pribočnik Miha na poseben način postreže generala Mraza in njegove prijatelje z večerjo. Uživajte z nami, s sabo in svojimi duhovi. IGRAJO: Konferansje Nejc - Nejc Škorjanc, Pribočnik Miha - Miha Šilc, General Mraz - Matej Mraz Vstopnice: 5 EURZa abonente Nedeljskega gledališkega abonmaja je predstava gratis.
Star fotr

Star fotr

Gledališče Velenje, 7. marec ― Nedelja, 17. marec 2024 | 17.00Dom kulture Velenje, mala dvorana Star fotr //Nedeljski abonmaKD Gledališče Velenje Režija in igra: Karli Čretnik Karli Čretnik bo s komedijo Star fotr avtorja Bjarni Haukur Thorssona obeležil svoje 60-letno delovanje v Gledališču Velenje. Monokomedija govori o tem, kako Karli z leti pozabi, kje ima očala ter podobne reči, a uživa v vlogi starega fotra. Vstopnice: 10 EUR, 8 EUR (upokojenci, dijaki, študenti)

Gledališka predstava Gledališča Velenje: VEČERJA ZA GENERALA Večerja za Generala je dvodelna komična…

Gledališče Velenje, 28. februar ― Gledališka predstava Gledališča Velenje: Večerja za generala Gledališka predstava Gledališča Velenje: VEČERJA ZA GENERALAVečerja za Generala je dvodelna komična skica. Datum | 9. 3. 2024Ura | Pričetek ob 20.30 uriLokacija | Mladinski kulturni klub eMCe placVstopnina | 5 € Prirejena je na osnovi dvodelne komične skice z naslovom Večerja za enega, znane tudi kot 90ti rojstni dan, ki jo je britanski avtor Lauri Wylie napisal za gledališče leta 1934. Zgodbo smo prestavili v Slovenijo, kjer star general Mraz praznuje svoj 90ti rojstni dan skupaj s svojimi starimi prijatelji. Le ti so duhovi – spomini na njegovo pestro javno in skrito življenje. Predstava, oziroma gledališka skica, je sestavljena iz dveh delov. V prvem konferencier Nejc uglasi gledalce in prostor na delavno temperaturo. V drugem pribočnik Miha na poseben način postreže generala Mraza in njegove prijatelje z večerjo. IGRAJO: Konferansje Nejc – Nejc Škorjanc, Pribočnik Miha – Miha Šilc, General Mraz – Matej Mraz Uživajte z nami, s sabo in svojimi duhovi.
Kje je Shakespeare?

Kje je Shakespeare?

Gledališče Velenje, 15. februar ― Nedelja, 25. februar 2024 | 17.00Dom kulture Velenje, mala dvorana Kje je Shakespeare? //Nedeljski abonmaKoroški deželni teater Od kod velikemu Shakespearu ideja o dveh ljubimcih iz Verone. Serina Descu nas s svojim tekstom “Kje je Shakespeare” razsvetli. Seveda, točno tako je bilo! Tako je Shakespeare dobil idejo, tako je spoznal Romea in Julijo. Žal pa je v življenju tako, da odgovor na eno vprašanje porodi mnoga druga. Zato se sedaj lahko sprašujemo v kateri vrsti se je ta velikan gledališča hahljal v svojo bradico in se muzal ob (ne)spretnosti glumačev, predvsem pa se sprašujem v kateri vrsti boste sedeli vi in uživali v popolnoma zmešani komediji Koroškega deželnega teatra. Režija: Sergej DolencIgrajo: Matej Blažun, Renata Cigale, Helena Dolenc in Sergej Dolenc Vstopnice: 10 EUR, 8 EUR (upokojenci, dijaki, študenti)
Petek, 2. februar 2024 | 19.00 Dom kulture Velenje, mala dvorana

Petek, 2. februar 2024 | 19.00 Dom kulture Velenje, mala dvorana

Gledališče Velenje, 26. januar ― Petek, 2. februar 2024 | 19.00Dom kulture Velenje, mala dvorana Samotni zahod //Črna komedijaKD Gledališče Velenje Tekst Samotni zahod Martina McDongha, izvrstnega sodobnega irskega dramatika, je zgodba dveh bratov, ki pri tridesetih še vedno živita skupaj in nikakor ne uspeta ustvariti lepega, pozitivnega odnosa. Niti s pomočjo vaškega župnika, ki si blazno prizadeva za mir in sočutno vedenje v celotni vasi, v kateri vsi prebivajo. Svoje k zgodbi pridoda še dekle, ki se je tudi ujela v vrtinec vasi in odnos bratov. V Samotnem zahodu se tako lahko skozi njihove prepire in zagate smejimo, užalostimo, ujezimo, jočemo – začutimo življenje in pristna čustva… Produkcija: Gledališče Velenje, Festival VelenjeOblikovanje: Peter ŽagarNaslovna fotografija: Romeo GrebenšekGlasba: Peter HarlRežija: Romeo GrebenšekIgrajo: Petra Hribernik/Zoja Lešnik, Nik Kaligaro, Marko Pavlović, Nejc Škorjanc Cena vstopnice: 10 €Vstopnice lahko rezervirate na mail naslovu vstopnice@festival-velenje.si ali na telefonski številki 03/898 25 90.
Seks in ljubosumnost

Seks in ljubosumnost

Gledališče Velenje, 4. januar ― Nedelja, 14. januar 2024 | 17.00Dom kulture Velenje, mala dvorana Seks in ljubosumnost //Nedeljski abonmaTeater Rajhenburški Bernard odkrije, da ga žena vara. Z zvijačo organizira srečanje na štiri oči z njenim ljubimcem Robertom in ga postavi pred izbiro: ali ga bo ubil ali pa mu naj pripelje za kompenzacijo svojo ženo. Robert izbere drugo možnost, a na dogovorjeno večerjo pripelje namesto žene plačano spremljevalko. Vse se odvija v dogovorjeni smeri, dokler se nenadoma ne pojavi Robertova prava žena. Nastane vrsta zapletenih situacij, izmikanj in zapletov. Robert se iz kazanove vse bolj spreminja v osmoljenca, Bernard pa zvito pretkano razvija svojo ljubezensko prihodnost. Avtor: Marc CamolettiPrevod in priredba: Jaša JamnikRežija: Margareta MarjetičIgrajo: Matej Krmelj, Matej Ulčnik, Mojca Kranjec, Kristina Virant Krmelj, Karmen Kerle, Nina Župevc Vstopnice: 10 EUR, 8 EUR (upokojenci, dijaki, študenti)

Gledališče Velenje se vrača na oder eMCe placa!

Gledališče Velenje, 3. januar ― Gledališče Velenje: Gledališka predstava Samotni Zahod • Klub eMCe plac Sobota, 13. januar 2024 | 19.30Mladinski kulturni klub eMCe plac Samotni zahodKD Gledališče Velenje Tekst Samotni zahod Martina McDongha, izvrstnega sodobnega irskega dramatika, je zgodba dveh bratov, ki pri tridesetih še vedno živita skupaj in nikakor ne uspeta ustvariti lepega, pozitivnega odnosa. Niti s pomočjo vaškega župnika, ki si blazno prizadeva za mir in sočutno vedenje v celotni vasi, v kateri vsi prebivajo. Svoje k zgodbi pridoda še dekle, ki se je tudi ujela v vrtinec vasi in bratov odnos. V Samotnem zahodu se tako lahko skozi njihove prepire in zagate smejimo, užalostimo, ujezimo, jočemo – začutimo življenje in pristna čustva. Vstopnina: 5 €
še novic