ODPOVED abonmajske predstaveUkrepi Festivala Velenje ob pojavu SARS-COV-2 (COVID) v...

Gledališče Velenje, 11. marec ― ODPOVED abonmajske predstave Ukrepi Festivala Velenje ob pojavu SARS-COV-2 (COVID) v Sloveniji Pozdravljeni, v skladu z ukrepi ob pojavu SARS-COV-2 (COVID) v Sloveniji, ki jih je sprejel Festival Velenje, je odpovedana tudi abonmajska predstava Ljubezen na predzadnji pogled, 15. 3. 2020 ob 17h. O nadomestnem terminu vas bomo obvestili. Hvala, da razumete. Povezava do izjave Festivala Velenje: http://www.festival-velenje.si/novice/2020/03/144-Prepoved-javnih-prireditev-v-zaprtih-javnih-prostorih-za-VECJE-prireditve Ukrepi Festivala Velenje ob pojavu SARS-COV-2 (COVID) v Sloveniji Ostanite zdravi!

ODPOVED abonmajske predstave

Gledališče Velenje, 11. marec ― ODPOVED abonmajske predstave: Pozdravljeni,v skladu z ukrepi ob pojavu SARS-COV-2 (COVID) v Sloveniji, ki jih je sprejel Festival Velenje, je odpovedana tudi abonmajska predstava Ljubezen na predzadnji pogled, 15. 3. 2020 ob 17h. O nadomestnem terminu vas bomo obvestili.Hvala, da razumete.Povezava do izjave Festivala Velenje: Prepoved-javnih-prireditevOstanite zdravi!

Gledališka delavnica z Markom Mandićem

Gledališče Velenje, 17. februar ― Gledališka delavnica z Markom Mandićem: Že tradicionalno v mesecu marcu združijo moči velenjski ljubiteljski ustvarjalci. Tokrat pripravljamo ZKD Šaleške doline, JSKD – Območna izpostava Velenje in KD Gledališče Velenje za vas gledališki seminar V AKCIJO, TELO!Seminar bo potekal v mali dvorani Doma kulture Velenje v soboto, 7. marca 2020, od 10. do 18. ure. Pred tremi leti smo imeli v Velenju gledališko delavnico V akcijo, telo!. Tri leta in tri dni kasneje organiziramo gledališko delavnico Akcija v telesu. Gledališki in filmski igralec Marko Mandić, ki bo delavnico vodil najavlja naslednji načrt/urnik za tokratno aktiviranje domišljije:10.00 – Telo11.00 – Glas12.00 – Reakcija13.00 – Problem14.00 – Kosilo15.00 – Prizor16.00 – Zaplet17.00 – Prikaz18.00 – Slovo Delavnico bo vodil gledališki in filmski igralec Marko Mandić, 1974 Diplomiral na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo v Ljubljani. Študijsko se je izpopolnjeval na The Lee Strasberg Theatre Institute v New Yorku in v HB Studiu. Glede na številne vloge v matičnem gledališču, je skoraj nemogoče, da bi gostoval še v drugih slovenskih gledališčih, zato tudi ni vezan na posamezne poetike ali režiserje, saj je delal z večino slovenskih režiserjev, ki so soustvarjali repertoar ljubljanske Drame. Vendar je prav v tem prostoru raznolikosti režijskih poetik oživil s svojo poglobljeno študioznostjo karakterne, pretresljive like, ki so nastajali pod peresi sodobnih avtorjev. Je član Ljubljanske Drame PRIJAVNICA: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdMVUhOeLDXeV383MHMXy1DDpCU8Uz9x3mAnomIWQnrRrMNCQ/viewform?vc=0&c=0&w=1 Kotizacija: 35,00 €. Račun za seminar boste prejeli po pošti. Na seminarju bo poskrbljeno za prehrano. Rok prijave: 2. marec 2020.
Nedelja, 16. februar 2020 | 17.00Dom kulture Velenje, mala dvoranaBlaznost igre //Komedija...

Nedelja, 16. februar 2020 | 17.00Dom kulture Velenje, mala dvoranaBlaznost igre //Komedija...

Gledališče Velenje, 6. februar ― Nedelja, 16. februar 2020 | 17.00Dom kulture Velenje, mala dvorana Blaznost igre //Komedija absurdaHlodi, KUD France Kotar, Trzin Nebojša Pop TasićRežija: Sebastjan Starič Igrajo: Ana Cimperman, Gabrijel Gales, Aleksandra Kmetič, Tina Lipovec, Jure Strmljan, Matija Šmuc, Veronika Weixler, Anže Zupanc - vloge nimajo posebnih imen  Izhodišče za predstavo so nočne more, ki jih je avtor beležil zadnjih dvajset let, in spoznanje, da je meja med sanjami in resničnostjo nejasno zarisana. To ga je pripeljalo do orwellovske ugotovitve, da se, v našem civilizacijskem razvoju, lahko vsak pojem spremeni v svoje nasprotje: svoboda postane prisila, ljubezen postane sovraštvo, razum se prelevi v norost, zgodovina v mit, vse skupaj pa veže igra kot nekakšna prisilna nevroza, ali kot piše Gertrude Stein: Igram, igram, igram vsak dan, igram to igro, ki zdaj jo igram. Srečna je igra, ki jo igramo, poznamo, igramo, igraš me, igram. Blaznost igre se ukvarja z raziskavo prostora igre kot vedno želenega, a nikoli doseženega prostora svobode. Polje raziskovanja so torej prisila k igranju in mehanizmi te prisile. Blaznost igre je rojstvo glasbe iz tragedije besede. NAGRADEMatički  2019 – 58. Linhartovo srečanje, Festival gledaliških skupin SlovenijePredstava je prejela nagrado ZA ODRSKO NOROST ALI BLAZNOST IGRE.ANŽE ZUPANC pa je prejel nagrado za PREBOJ PETE STENE BRAVO! Komaj čakamo. ;) Vstopnice za izven: 10 € / 8 € za mladino in upokojence Blagajna bo odprta pol ure pred predstavo. Rezervacije sprejemamo na e-naslov gledalisce.velenje@gmail.com in na telefonskih številkah 041 576 548 (Nejc).
še novic