Napovedan zadnji razpis i-Portunus

CED, 12. julij ― Goethe-Institut sporoča, da bo tretji in s tem zadnji letošnji razpis i-Portunus za podporo individualni mednarodni mobilnosti objavljen 14. avg. 2019. Priložnost za umetnike in kulturne delavce s področja uprizoritvenih in vizualnih umetnosti. Ponovno možna skupinska prijava in segmentirana mobilnost, tokrat med 15 in 60 dni. Rok za prijave: 5. sept.

Kultura e–novice, 20. junij 2019

CED, 20. junij ― Pozdravljeni, tik pred vstopom v poletje smo prejeli veselo novico. Radio Študent je skupaj s partnerji uspel na razpisu Music Moves Europe – Online and Offline Distribution, na katerem je bilo sicer izbranih zgolj 9 projektov. Omenjeni razpis je eden od štirih ukrepov v okviru pobude Music Moves Europe – paketa ukrepov za glasbeni sektor,[...]

Znani rezultati prvega razpisa za mobilnost i-Portunus

CED, 11. junij ― V sklopu pilotnega projekta s podporo Evropske komisije, namenjenega spodbujanju mobilnosti v kulturi, je na prvega izmed treh letošnjih pozivov prispelo več kot 1.200 prijav. Podporo za mobilnost bo tokrat prejelo 122 umetnikov in kulturnih delavcev s področja uprizoritvenih in vizualnih umetnosti. Med njimi je tudi gledališka režiserka Eva Nina Lampič iz Slovenije – čestitamo!

DSAF ponovno uspešen na razpisu za dostop do trgov

CED, 3. junij ― Društvo slovenskega animiranega filma je s projektom CEE Animation Forum 2020, največjim koprodukcijskim dogodkom za dvig kompetenc na področju animacije v Srednji in Vzhodni Evropi, na letošnjem razpisu MEDIA za dostop do trgov doseglo izjemno visoko oceno in zvišanje podpore na 75.000 EUR. Gre za kar 25 % več dodeljenih sredstev kot na lanskem razpisu – čestitamo!

EPK 2025: »Končno Gorenjska«

CED, 29. maj ― V sklopu kandidature Kranja za naziv EPK 2025 bo 3. in 4. jun. 2019 potekala konferenca o razvojnih potencialih Gorenjske »KONČNO GORENJSKA«. V Kranju bo tudi Motovila (CED Slovenija), ki bo predstavila priložnosti za mednarodno sodelovanje v kulturi v okviru evropskega programa Ustvarjalna Evropa.
še novic