Aktualne MEDIA priložnosti na festivalu v Cannesu

CED, 15. maj ― Evropska komisija na 72. mednarodnem filmskem festivalu v Cannesu (14.– 25. maj) vabi strokovno javnost na Evropski filmski forum o evropskih filmskih talentih in druge priložnosti za razpravo o aktualnih temah na MEDIA stojnici. Na festivalski tržnici in drugih platformah bodo tudi slovenski MEDIA talenti in filmi.

Filmska nagrada LUX 2019

CED, 14. maj ― Cilj filmske nagrade LUX je približati raznolikost in bogastvo evropskega filma največjemu možnemu številu Evropejcev in spodbuditi javno razpravo o temah, ki jih obravnavajo filmi v izboru za nagrado LUX posameznega leta. Uraden izbor za nagrado LUX 2019 bo znan junija. Do takrat vabljeni na Filmski teden Evrope.

Da bi v novem sklicu Evropskega parlamenta sedeli kulturno ozaveščeni poslanci

CED, 10. maj ― Društvo Asociacija je skupaj z zavodom Motovila in v sodelovanju z Radiom Študent 7. maja 2019 v Ljubljani organizirala predvolilno soočenje s kandidati za Evropski parlament. Zanimalo nas je, kako razumejo pomen kulture in njen potencial za različna področja ter kako si bodo prizadevali za razvoj kulture. Stališča kandidatov si lahko ogledate tudi v video posnetku soočenja.

Kako oblikovati poslovni pristop za prihodnost?

CED, 29. april ― Ali si prizadevate, da bi našli delujoče in izvedljive načine, s pomočjo katerih bo vaša organizacija v prihodnosti uresničila zastavljeni program in dosegla učinke, ki udejanjajo njeno poslanstvo? Potem vas vabimo na strokovni seminar "Kako oblikovati poslovni pristop za prihodnost?" v Ljubljano, 27. maja ali v Maribor, 28. maja. Rok za prijave: 20. maj.

CEE Animation Forum 2019

CED, 18. april ― CEE Animation Forum, največje koprodukcijsko srečanje producentov, ustvarjalcev in prikazovalcev animiranih filmov iz Srednje in Vzhodne Evrope, bo med 6. in 8. majem potekalo v Třeboňu. Poleg osrednjega dela srečanja – pitchinga projektov, tridnevni program ponuja številna predavanja, razprave in projekcije. Vzporedno bo potekal tudi zaključni del usposabljanja CEE Animation Workshop. Oba dogodka potekata pod vodstvom Društva slovenskega animiranega filma in s podporo MEDIA.

Nov spletni register evropskih filmov

CED, 17. april ― Filmskim ustvarjalcem, javnim institucijam in širši javnosti je od 16. aprila 2019 na voljo nov register evropskih filmov – LUMIERE VOD. Dolgo pričakovano digitalno orodje je namenjeno spodbujanju spletne prepoznavnosti in dostopnosti evropskih filmov.

V Kopru na kupu kar trije nagrajenci EUPL

CED, 17. april ― Knjigarna Libris v Kopru vas v sodelovanju s KUD Sodobnost International in EIBF 24. apr. 2019 vabi na literarni večer s prejemniki nagrade Evropske unije za književnost (EUPL). Tam bodo Selja Ahava (Finska) in Jasmin B. Frelih (Slovenija) in Lidija Dimkovska (Makedonija/Slovenija). Z avtorji se bo pogovarjala Diana Pungeršič.

Evropska nagrada mladega filmskega občinstva

CED, 17. april ― Evropsko nagrado mladega filmskega občinstva (EFA) na pobudo Evropske filmske akademije podeljujejo od leta 2012. V projektu vsako leto sodeluje več evropskih držav in mest, letos rekordnih šestinpetdeset mest iz petintrideset držav. Kot edini slovenski predstavnik v projektu že šest let sodeluje tudi Izola (Zavod Otok).
še novic