CON-FRONT glasbeno-vizualni dogodek

CED, 6. november ― Fundacija Poti miru v Posočju v sklopu projekta CON-FRONT s podporo Ustvarjalne Evrope vabi v Tolmin (12. nov.), Ljubljano (13. nov.) in Gorico (14. nov.) na glasbeno-vizualno predstavo in dokumentarni film, ki govori o zgodbah vojn v času prve svetovne vojne in danes ter usodah ljudi, ki bežijo iz konfliktnih območji.

Kultura e–novice, 8. oktober 2019

CED, 8. oktober ― Pozdravljeni, pa je tu, težko pričakovani razpis Kultura za projekte sodelovanja 2020. Zadnji v tej generaciji Ustvarjalne Evrope! Rok za oddajo vlog je 27. november 2019 do 17. ure. Če razmišljate o prijavi na razpis Ustvarjalne Evrope … se dobro prepričajte, ali ste vi in vaši partnerji upravičeni do kandidature, tj. da izpolnjujete »osnovne« pogoje:[...]

Znani rezultati tretjega razpisa i-Portunus za mobilnost

CED, 8. oktober ― Znani so rezultati tretjega in zadnjega letošnjega razpisa pilotnega projekta i-Portunus za spodbujanje mobilnosti v kulturi in s fokusom na uprizoritvene in vizualne umetnosti. Med 586 prispelimi vlogami bo podporo prejelo 90 umetnikov/kulturnih delavcev. Podporo za mobilnost iz Slovenije prejme Mitja Obed, ki deluje na področju uprizoritvenih umetnosti – čestitamo!
še novic