Kultura e–novice, 23. december 2019

CED, 23. december 2019 ― Pozdravljeni, za nami je še eno rekordno leto. K letošnji beri uspehov Slovenije v Ustvarjalni Evropi (Kultura in MEDIA) je prispevalo 50 različnih organizacij, ki sodelujejo v 62 projektih, za katere so slovenski vodje pridobili 3 milijone evrov podpore EU. Veseli nas, da se evropski kulturni projekti pogosteje »selijo« tudi izven prestolnice in da se[...]

Kako KUL je KULturna dediščina

CED, 21. december 2019 ― Združenje zgodovinskih mest Slovenije, koordinator projekta REFRESH s podporo Ustvarjalne Evrope, je decembra letos v Škofja Loki organiziralo zaključni dogodek in otvoritev razstave »Osvežena dediščina« pri katerem so sodelovali mladi umetniki iz Slovenije, Italije, Romunije in Španije.

Za slovenske založbe skoraj pol milijona EUR iz Ustvarjalne Evrope!

CED, 10. december 2019 ― Iz zavoda Motovila (CED Slovenija) sporočamo, da se je Slovenija spet neverjetno odrezala v programu EU Ustvarjalna Evropa! Na razpisu za projekte literarnega prevajanja podprograma Kultura za leto 2019 je absolutna zmagovalka po številu uspešnih projektov in skupni podpori EU. Devet slovenskih prijaviteljev je pridobilo skoraj pol milijona evrov podpore EU za prevajanje evropskega leposlovja.
še novic