Animateka in Liffe tudi letos s podporo Ustvarjalne Evrope!

CED, 15. november ― Od skupaj 34 evropskih festivalov, podprtih v drugem razpisnem krogu, sta podporo prejela tudi Animateka in Liffe. Poleg tega je Animateka prejela še podporo v okviru mreže CEE Animation Festival Network. Gre za izjemen uspeh, saj je podporo prejelo zgolj šest evropskih mrež festivalov. To je edina podprta mreža iz regije, ki povezuje festivale iz držav z nizko produkcijsko zmogljivostjo. Čestitamo!

Uspešno … ustvarjalno 2014–2020. Praznujmo skupaj!

CED, 11. november ― Motovila ob zaključku uspešnega leta in neverjetnega sedemletnega obdobja vabi predstavnike slovenskih organizacij s podporo Ustvarjalne Evrope (Kultura in MEDIA) na tradicionalno srečanje Uspešno … ustvarjalno. Letos praznujemo nekoliko drugače – virtualno in v več etapah. Začnemo 12. novembra! SPREMLJAJTE nas: #Motovila #CEDSlovenia #UstvarjalnaEvropa

Kmalu novi razpisi i-Portunus za mobilnost

CED, 3. november ― Evropska komisija je iz programa Ustvarjalna Evropa namenila 1,5 milijona EUR za podporo mednarodni mobilnosti. Novi razpisi i-Portunus za umetnike in kulturne delavce bodo objavljeni decembra 2020 in v začetku leta 2021. Mednarodna mobilnost bo tudi sestavni del novega programa Ustvarjalna Evropa.

Motovila odšteva CED Slovenija

CED, 22. oktober ― Tako kot Ustvarjalna Evropa tudi CED Slovenija z decembrom 2020 zaključuje svoj sedemletni cikel delovanja. Upamo, da bomo tudi od leta 2021 dalje sektorju lahko omogočali brezplačno strokovno podporo pri črpanju sredstev EU, možnost dostopa do relevantnih strokovnjakov, mednarodnih partnerjev in koproducentov ter drugih priložnosti za mednarodno (so)delovanje. In ostali zanesljiv smerokaz na poti po labirintih politik in finančnih mehanizmov EU za kulturo in film!

Rezultati 2020 za Slovenijo po posameznih sklopih Ustvarjalne Evrope

CED, 14. oktober ― Motovilin »EU barometer« rezultatov za leto 2020 programa Ustvarjalna Evropa je dosegel (za doslej zaključene razpise) 18,5 milijona EUR za slovensko kulturo in film. To je skupna vrednosti podpore EU, s katero je Evropska komisija letos podprla 51 projektov, ki jih kot vodja ali partner izvaja 47 različnih slovenskih organizacij (nekatere večkrat), in sicer 31 nevladnih oz. zasebnih in 16 javnih institucij.
še novic