Napotki za prijavitelje na razpis za projekte sodelovanja 2019

CED, 9. november ― Svetujemo, kaj naj upoštevajo prijavitelji (in njihovi partnerji) pri pripravi projektne vloge na razpis Kultura za projekte sodelovanja 2019. Natančno preberite razpisno dokumentacijo, upoštevajte prednostne naloge, pravočasno pridobite PIC kodo, preverite novosti aktualnega razpisa, berite strateške dokumente, poiščite navdih in preverite svoje partnerje. Rok prijave: 11. dec. 2018 do 12.00.

Novembra na Goli oder!

CED, 7. november ― Zavod Federacija s partnerji med 20. in 25. nov. v Ljubljani organizira 14. mednarodni festival improvizacijskega gledališča, ki je del projekta »Our Lives« s podporo Ustvarjalne Evrope. V šestih dneh si bodo obiskovalci lahko ogledali osem predstav vrhunskih performerjev iz Češke, Finske, Francije, Kanade, Nemčije in Slovenije. Vabljeni!

10 nasvetov za krepitev veščin pisanja in pripovedovanja zgodb

CED, 6. november ― V sredo, 17. okt. 2018 je Zavod Motovila v sodelovanju s Centrom za kreativnost, MAO, v prostorih projektne pisarne centra v Mariboru organiziral seminar o inovativnih pristopih komuniciranja v kulturnem in ustvarjalnih sektorjih. Dogodka so se udeležili predstavniki različnih kulturnih organizacij in gostje študijskega obiska »Onkraj horizontov: fokus Ukrajina«, v okviru katerega je bil dogodek organiziran.

Samozaposleni v kulturi in bolniške

CED, 6. november ― KUD Trivia / Novičnik za samozaposlene v kulturi vas 19. nov. 2018 vabi na delavnico v Ljubljani, ker boste prejeli odgovore na vprašanja o bolniški odsotnosti in nadomestilih, statusnih in davčnih vidikih opravljanja dejavnosti ter aktualnih zadevah za samozaposlene v kulturi.

Info dan & delavnica Obzorje 2020

CED, 6. november ― Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ) vabi na informativni dan z naslovom »Obzorje 2020: na poti k uspehu« in delavnico »MSCA RISE: kako se prijaviti?«, v sredo, 7. nov. 2018, v prostorih MIZŠ, Masarykova 16, Ljubljana. Dogodka sta del Meseca znanosti.

Z Motovilo na festival LIFFe

CED, 29. oktober ― Med 7. in 18. nov. vabljeni na 29. edicijo mednarodnega filmskega festivala. Program vključuje tudi MEDIA podprte evropske filme in tiste, nominirane za nagrado LUX. Z znanjem in srečo si lahko zagotovite brezplačne vstopnice za ogled filmov Stix in Bojevnica. Simon Popek, direktor festivala, ju uvršča med filme, ki znajo politično spretno in nevsiljivo vtkati v svojo zgodbo. Spremljate FB CED Slovenia MEDIA!

Ponovno odličen MEDIA uspeh distributerjev Fivie in Demiurga

CED, 29. oktober ― Distribucijski hiši Fivia in Demiurg sta skupaj s 33.600 EUR podpore za 12 evropskih filmov v okviru drugega roka razpisa za selektivno distribucijo (EACEA 12/2017, rok 14. jun. 2017) ponovno med vodilnimi evropskimi distribucijskimi hišami po številu podprtih projektov – čestitamo! V letu 2019 se razpis za selektivno distribucijo korenito spreminja.

Objavljen razpis Kultura za projekte sodelovanja 2019

CED, 26. oktober ― Evropska komisija je 16. oktobra 2018 objavila redni razpis Kultura za projekte sodelovanja za leto 2019 (EACEA 34/2018), ki prinaša nekatere spremembe. Rok za prijave: 11. dec. 2018 do 12. ure (CET). Prijaviteljem priporočamo udeležbo na brezplačni tehnični delavnici, ki bo v četrtek, 8. nov. 2018 v Ljubljani.

Creative stories

CED, 26. oktober ― Zavod Motovila, ki gosti Center Ustvarjalna Evropa v Sloveniji, je pripravil serijo t. i. ustvarjalnih zgodb (Creative Stories) z namenom promocije EU programa Ustvarjalna Evropa. Izpostavljamo uspešne pobude, ki so jih slovenski kulturni izvajalci razvili skupaj s svojimi evropskimi partnerji. Vabljeni k ogledu!

Kultura e–novice, 12. oktober 2018

CED, 12. oktober ― Pozdravljeni, potem ko smo na Ustvarjalnih obzorjih povezali ustvarjalce in raziskovalce, ki jih zanimajo priložnosti programov EU Ustvarjalna Evropa in Obzorje 2020, bomo prihodnji teden povezali ustvarjalce in odločevalce, tudi Onkraj horizontov. Med 15. in 19. okt. namreč gostimo skupino umetnikov, kulturnih menedžerjev in kustosov iz Ukrajine (pokukajte v PROFILE udeležencev). Obisk bo odlična priložnost[...]
še novic