BABA

Carmina Slovenica - Novice, 22. april ― BABA je choregie projekt, ki obsega glasbeni, glasbeno gledališki in literarni del.  Navdihnjen je zvirdžinami– ženskami, ki prevzamejo moško ime in identiteto, oblečejo moška oblačila, opravljajo moška dela, kadijo, pijejo rakijo, guslajo ... in se vključijo v moški svet.BABA je platno, na katero so projicirane vsebine zavesti družbe, njena prepričanja, zgodovina in sedanjost, vedenja in zablode. Spomni nas na ozkogledost družbe, ki obsoja vsak korak in vsako dejanje; ženskam je odpela hvalnico z besediščem, okitenim s pojmi, kot so tradicija, družina, čast in častnost, zanje pa skrila mitomanijo in mizoginost. Spomni nas, kdo je ustvaril in pokopal junakinje – Floro, Liljano, Suni, Lindito. 

PRASONATA

Carmina Slovenica - Novice, 27. december 2020 ― SPLETNI KONCERT 3.1.2021 KURT SCHWITTERS: PRASONATA Beseda v območju čiste zvočnosti V Prasonati beseda prehaja na območje čiste zvočnosti. Beseda pokaže svojo notranjo alkimijo in ima svoje mesto,...

Pevska šola CS v 2020

Carmina Slovenica - Novice, 28. julij 2020 ― Pevska šola CS v letu 2020 ne bo izvajala programa rednega izobraževanja.  Zaradi novih okoliščin, povezanih s Covid 2019 in posledično s financiranjem kulturnih dejavnosti, v letošnjem letu ne bomo razpisali rednih programov Pevske šole CS (Junior CS, PU, ...) Projektne vsebine bodo objavljene na spletni strani in na družabnih omrežjih.  Vabimo, da nam sledite in se nam pridružite!
še novic