Tovariški abonma 2021/2022

Zlata paličica, 26. oktober ― Tovariški abonma je abonma štirih neodvisnih odrov in gledališkega muzeja za pedagoške delavce: Stara mestna elektrarna, Gledališče Glej, Center kulture Španski borci, Plesni Teater Ljubljana, SLOGI – Gledališki muzej. Vključeval bo 10 gledališko-plesno-performersko obarvanih predstav (po 2 iz ponudbe vsakega izmed neodvisnih odrov), aktiven kreativen obisk gledališkega muzeja in spremljevalni program, ki bo sestavljen iz spremljajočih delavnic, […] The post Tovariški abonma 2021/2022 appeared first on Zlata paličica.

Kulturni bazar v regiji 2021

Zlata paličica, 13. oktober ― Strokovno usposabljanje Kulturni bazar v regiji 2021 bo potekalo 15. novembra v SNG Maribor in na drugih prizoriščih v mestu. Enodnevno bienalno strokovno usposabljanje vključuje več kot trideset dogodkov z vseh področij kulturno-umetnostne vzgoje. V ospredju so programi in projekti kulturnih in strokovnih organizacij iz podravske, pomurske in koroške regije, predstavljeno bo pa tudi aktualno dogajanje v […] The post Kulturni bazar v regiji 2021 appeared first on Zlata paličica.

Kako uprizoriti slikanico ali knjigo za mlade

Zlata paličica, 7. oktober ― Od 2. do 4. decembra 2021 bo v Slovenskem gledališkem inštitutu (SLOGI) potekalo strokovno izobraževanje Kako uprizoriti slikanico ali knjigo za mlade, ki je vključeno v katalog programov nadaljnjega izobraževanja in usposabljanja strokovnih delavcev v vzgoji in izobraževanju (KATIS) Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport RS. Izobraževanje bo potekalo v dvorani SLOGI v 1. nadstropju, […] The post Kako uprizoriti slikanico ali knjigo za mlade appeared first on Zlata paličica.

Ustvarjalni pristopi pri poučevanju literature

Zlata paličica, 5. avgust ― Slovenski gledališki inštitut (SLOGI) organizira med 24. in 27. avgustom 2021 v Ljubljani štiridnevno strokovno izobraževanje namenjeno učiteljem slovenščine in tujih jezikov, učiteljem izbirnih predmetov s področja kulture ter mentorjem gledaliških skupin na osnovnih in srednjih šolah. Na izobraževanju bodo udeleženci spoznali sodobne načine, kako otrokom in mladini s prožnimi oblikami učenja in interdisciplinarnimi pristopi […] The post Ustvarjalni pristopi pri poučevanju literature appeared first on Zlata paličica.

Mlado gledališče, 14.–16. junij 2021

Zlata paličica, 21. junij ― V uvodnem delu 56. Festivala Borštnikovo srečanje, je med 14. in 16. junijem 2021, že 4. zaporedoma potekalo usposabljanje za strokovne delavce v šolstvu in kulturi – Mlado gledališče. Umetniški program je udeležencem nudil ogled raznolikih predstav za mlade, vodene pogovore z ustvarjalci po ogledu predstave in aktivne delavnice. Program je bil sestavljen iz 5 […] The post Mlado gledališče, 14.–16. junij 2021 appeared first on Zlata paličica.

Kulturni bazar 2021

Zlata paličica, 1. junij ― V torek, 29. junija 2021, bo v Cankarjevem domu v Ljubljani potekal že trinajsti Kulturni bazar, nacionalno strokovno usposabljanje za strokovne delavce v vzgoji, izobraževanju in kulturi. Program največjega strokovnega usposabljanja na področju kulturno-umetnostne vzgoje, Kulturni bazar 2021, letos vključuje več kot štirideset dogodkov: predstave, filmske projekcije, predstavitve, predavanja, okrogle mize, delavnice, vodstva po razstavi, […] The post Kulturni bazar 2021 appeared first on Zlata paličica.

Mlado gledališče 2021

Zlata paličica, 20. maj ― V okviru osrednjega gledališkega festivala Borštnikovo srečanje, bo potekalo strokovno izobraževanje MLADO GLEDALIŠČE! Festival Borštnikovo srečanje se z jesenskega termina seli na prehod iz pomladi v poletje, z njim pa tudi uvodni programski sklop Mlado gledališče z usposabljanjem za strokovne delavce v šolstvu in kulturi. Letos bo usposabljanje potekalo med 14. in 16. junijem 2021. […] The post Mlado gledališče 2021 appeared first on Zlata paličica.

GLEDALIŠČE POD DROBNOGLEDOM – Priročnik za gledališko opismenjevanje

Zlata paličica, 5. maj ― Slovenski gledališki inštitut je v okviru projekta Gleda(l)išče izdal priročnik Gledališče pod drobnogledom, ki je podstat za razvoj in krepitev kreativnega partnerstva med umetnostjo ter vzgojo in izobraževanjem, je spodbuda za pridobivanje novih znanj, veščin in kompetenc, je orodje za razvoj inovativnih učnih okolij in prožnih oblik učenja, je pomočnik na poti do vzgoje mladega kritičnega gledalca in ljubitelja gledališča. V poglavjih izpod peresa poklicnih […] The post GLEDALIŠČE POD DROBNOGLEDOM – Priročnik za gledališko opismenjevanje appeared first on Zlata paličica.

Celovit in kakovosten obisk gledališča za razvoj gledališke pismenosti ter socialnih in komunikacijskih kompetenc

Zlata paličica, 10. februar ― Strokovno izobraževanje za trajnostni razvoj gledališke pismenosti med 9. in 18 marcem 2021 v organizaciji Slovenskega gledališkega inštituta in SNG Drama Ljubljana. The post Celovit in kakovosten obisk gledališča za razvoj gledališke pismenosti ter socialnih in komunikacijskih kompetenc appeared first on Zlata paličica.

Gledališče dialoga kot metoda pri delu z mladimi

Zlata paličica, 17. december 2020 ― V januarju 2021 bo v Mariboru potekalo spletno strokovno usposabljanje Gledališče dialoga kot metoda pri delu z mladimi izvajalca Pekarna Magdalenske mreže Maribor, ki je vključeno v katalog programov nadaljnjega izobraževanja in usposabljanja strokovnih delavcev v vzgoji in izobraževanju (KATIS) Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport RS. V družbi individualizma smo premalo osredotočeni na razumevanje drugih, […] The post Gledališče dialoga kot metoda pri delu z mladimi appeared first on Zlata paličica.

Mlado gledališče, 12.–14. oktober 2020

Zlata paličica, 28. oktober 2020 ― V uvodnem delu 55. Festivala Borštnikovo srečanje je od 12. do 14. oktobra 2020 potekalo tridnevno strokovno usposabljanje Mlado gledališče, ki je bilo namenjeno strokovnim delavcem iz vzgoje, izobraževanja in kulture. Letošnji program se je usmerjal v obravnavo tem na robu kadra in spodbujal k inkluzivnemu družbenemu ravnanju. Umetniški program je udeležencem nudil prikaz raznolikosti uprizoritvene umetnosti […] The post Mlado gledališče, 12.–14. oktober 2020 appeared first on Zlata paličica.

Izvajanje kulturno-umetnostne vzgoje v šolskem letu 2020/21

Zlata paličica, 16. september 2020 ― V želji, da se otrokom in mladim ter tudi strokovnim delavcem vzgojno-izobraževalnih zavodov omogoči neposreden stik s kakovostno umetnostjo in kulturo ter da se nadaljujejo začrtane smernice razvoja kulturno-umetnostne vzgoje na nacionalni ravni, so Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Ministrstvo za kulturo in Zavod RS za šolstvo pripravili dodatna priporočila in pojasnila za izvajanje […] The post Izvajanje kulturno-umetnostne vzgoje v šolskem letu 2020/21 appeared first on Zlata paličica.
še novic