Katja Gartner Krapež: Srebro v laseh, modrost in nasmeh v očeh

Foto klub Kamnik, 26. november ― V prostorih Doma starejših občanov Kamnik bo od torka, 28.11.2023 na ogled samostojna fotografska razstava članice Foto kluba Kamnik Katje Gartner Krapež z naslovom Srebro v laseh, modrost in nasmeh v očeh. Razstava nas popelje v prostore doma starejših občanov Kamnik, kjer se je na pobudo ljubiteljske fotografinje več kot trideset stanovalcev v sodelovanju z […] The post Katja Gartner Krapež: Srebro v laseh, modrost in nasmeh v očeh appeared first on Foto klub Kamnik.

Ana Stanovnik Perčič: Sirene

Foto klub Kamnik, 4. oktober ― O razstavi Fotografije Ane Stanovnik Perčič ne prinašajo kronološkega vpogleda v delovanje zbora, kot je to v navadi, ko obeležujemo podobne življenjske in druge mejnike. Ni nabor fotografij z nastopov in pevskih revij, ki so se zvrstili v letih od ustanovitve in bi bržkone zunanjega opazovalca pustile precej brezbrižnega. Razstava prinaša precej več. Odstira namreč […] The post Ana Stanovnik Perčič: Sirene appeared first on Foto klub Kamnik.

Erik Rak: Bliskavice skozi okno

Foto klub Kamnik, 4. oktober ― Predstavljam svojo prvo samostojno fotografsko razstavo Predstavljam vam svoje delo, ujeto skozi okno v projektu, ki sem ga poimenoval Bliskavice skozi okno. Na ogled bo od  11. 10. do 18.10. med 19. in 21. uro v galeriji Foto kluba Kamnik. Na tej razstavi sem se osredotočil na fotografije strel, ki so se v svoji nepredvidljivi […] The post Erik Rak: Bliskavice skozi okno appeared first on Foto klub Kamnik.

Razgrnitev velike fotografije

Foto klub Kamnik, 21. avgust ― Vabljeni na razgrnitev velike skupinske fotografije članov Foto kluba Kamnik, ki bo v četrtek, 24. avgusta ob 19:00 na zidu nad kavarno Veronika.     V zadnjem času je skozi orodja kot so ChatGPT ali Midjourney umetna inteligenca čez velika vrata vstopila v vsakdan običajnih ljudi. Na eni strani ponuja ogromno možnosti razvoja, na drugi […] The post Razgrnitev velike fotografije appeared first on Foto klub Kamnik.

Dušan Letnar: Pulfrfabrka

Foto klub Kamnik, 19. avgust ― V soboto 26. avgusta 2023 ob 19:00 uri lepo vabljeni na fotografsko razstavo Pulfrfabrka, Dušana Letnarja, v galerijo Foto kluba Kamnik. Kamniška Barutana je vedno vzbujala nešteto vprašanj in je bila zavita v tančico skrivnostnosti. Ograjena z žičnato ograjo in skrita pred očmi navadnih smrtnikov je misteriozno pričala na eni strani o nevarnosti, ki vsakodnevno […] The post Dušan Letnar: Pulfrfabrka appeared first on Foto klub Kamnik.

Reševanje fotografskega materiala Jošta Franka

Foto klub Kamnik, 11. avgust ― V začetku avgusta so z obilnim dežjem Slovenijo zajele poplave, ki so povzročile veliko gmotno škodo. V poplavah je bil uničen tudi fotografski arhiv Jošta Franka in Nike Autor. Jošt je mednarodno uveljavljen fotograf in naš bivši član, ki nas letos mentorira pri izdelavi serij, za razstavo FKK OFF. Člani smo po svojih močeh pomagali […] The post Reševanje fotografskega materiala Jošta Franka appeared first on Foto klub Kamnik.

Zvezdne noči

Foto klub Kamnik, 8. avgust ― V galeriji Foto kluba Kamnik je do ponedeljka 14.8.2023 na ogled fotografska razstava Polone Smolnikar z naslovom Zvezdne noči. Razstava Polone Smolnikar nas popelje med zvezdne pokrajine v okolici Kamnika, ki jih Polona lovi v objektiv v bolj ali manj mrzlih nočeh. Fotografije prikazujejo lepoto zvezdnega neba, ki je golim očem skrita. Fotografija pa zaradi […] The post Zvezdne noči appeared first on Foto klub Kamnik.

Fotografija iz škatle

Foto klub Kamnik, 2. junij ― Letos smo člani Foto kluba Kamnik zavzeto pristopili k fotografskemu ustvarjanju ob svetovnem dnevu kamere luknjičarke. V seriji delavnic smo razvili fotografije, narejene s kamerami, izdelanimi iz kartonskih škatel, kovinskih zabojčkov ter s kupljenimi kamerami luknjičarkami. Fotografije smo zajemali na fotografski papir in film. Svoja dela bomo predstavili v sredo, 14. junija ob 20. uri, […] The post Fotografija iz škatle appeared first on Foto klub Kamnik.

FKK OFF!

Foto klub Kamnik, 5. december 2022 ― Otvoritev fotografske razstave v sredo, 7. decembra, ob 20. uri Letošnje leto je bilo za Foto klub Kamnik ustvarjalno precej pestro. Pospremili smo kar štiri samostojne razstave naših članov, pri tem pa ponovno aktivno soustvarjali program tudi na zidu Kreativne četrti Barutana in drugih kamniških razstaviščih ter prvič doslej za galerijo uporabili lastne prostore.Po Tihožitjih […] The post FKK OFF! appeared first on Foto klub Kamnik.

Ilona Mrgole: Gmajna

Foto klub Kamnik, 28. november 2022 ― otvoritev fotografske razstave v sredo, 30. novembra, ob 19. uri Ljudje menimo, da naravo poznamo do obisti. S svojim človeškim pogledom opazujemo svet okoli sebe, ga analiziramo in tako menimo, da je naša percepcija tista, ki je pravilna in vseobsegajoča. Redkokdaj pa se zavemo, da je naš pogled le en od mnogih in da ni […] The post Ilona Mrgole: Gmajna appeared first on Foto klub Kamnik.

Tihožitje

Foto klub Kamnik, 25. oktober 2022 ― Otvoritev razstave Tihožitje bo v sredo, 26. oktobra ob 20. uri.   Člani Foto kluba Kamnik odpirajo prvo skupinsko razstavo v svojih prostorih. Tokrat so se lotili klasične teme v likovni umetnosti – tihožitij, ki so jih ujeli v fotografski objektiv. Do tematike je vsak avtor pristopil na svoj način. Med razstavljenimi fotografijami tako vidimo […] The post Tihožitje appeared first on Foto klub Kamnik.

APN!

Foto klub Kamnik, 10. avgust 2022 ― Vabljeni na otvoritev razstave APN! Dušana Letnarja v prostore Foto kluba Kamnik, v sredo 10. 8. 2022 ob 19:30.     Dušan Letnar se na Kamfest vrača z novo razstavo. Po ulični razstavi fotografij iz Barutane, ki je ovekovečila stavbe nekdanje smodnišnice in je na ogled postavila tudi katero, ki je danes ni več, tokrat […] The post APN! appeared first on Foto klub Kamnik.

Živali in prijatelji Bojana Mijatovića

Foto klub Kamnik, 10. avgust 2022 ― Vabljeni na otvoritev in ogled razstave Animals and Friends avtorja Bojana Mijatovića pri Zidu Kreativne četrti Barutana od petka 5. 8. 2022 ob 19:30.     V seriji najdemo ostanke podob živali iz avtorjevega večletnega arhiva, ki jih skozi različna obdobja obdeluje. Skozi eksperiment razvija jezik, ki se, čeprav gre za različne pristope, ponavlja. Ta […] The post Živali in prijatelji Bojana Mijatovića appeared first on Foto klub Kamnik.

Janez Glavač: Ptiči – fotografska razstava

Foto klub Kamnik, 5. marec 2022 ― Vabljeni na otvoritev fotografske razstave Ptiči Janeza Glavača, ki bo v sredo, 9. marca ob 18. uri pri Zidu Kreativne četrti Barutana.     Janez Glavač je član Foto kluba Kamnik, ki se z naravoslovno fotografijo resneje ukvarja dobrih deset let. Tokrat na barutanskem zidu predstavlja serijo sedemnajstih velikoformatnih fotografij ptic, ki jih je na […] The post Janez Glavač: Ptiči – fotografska razstava appeared first on Foto klub Kamnik.

Razstava Anje Papuga: Približati nežno

Foto klub Kamnik, 6. januar 2022 ― park Evropa, Kamnik v soboto, 18. december, od 11.00 do 12.30 (90 minut) Performativna fotografska razstava Približati nežno je prva samostojna ekspozicija Anje Papuga, študentke na Oddelku za fotografijo v Sežani in članice foto kluba Kamnik. Serija fotografij, skozi katero nežnost pronica v še preostale medprostore hiperkapitalistične ideologije, skuša merljivost telesa in duha nadomestiti z […] The post Razstava Anje Papuga: Približati nežno appeared first on Foto klub Kamnik.
še novic