Jaz sem Opera… sem ali nisem?

Jaz sem Opera… sem ali nisem?

Odzven, 25. marec ― Nova produkcija ljubljanske operne hiše je znova razburkala duhove. Eni so za, drugi proti, nekateri nekje vmes – mednje se umeščam tudi sama in vprašanje po tej uprizoritvi znova ostaja v zraku. Kaj v sodobnem času opera sploh je.
Skladiščenje časa v ljudski glasbi

Skladiščenje časa v ljudski glasbi

Odzven, 15. marec ― Lani je vzniknilo kar nekaj zvočnih albumov s tako imenovano ljudsko glasbo. Simona Moličnik se v besedilu dotika tistih, ki vznemirijo v pozitivnem smislu, prinašajo nova spoznanja ter odločno zanikajo splošno prijeto floskulo, ki ljudsko enači z nižjo, slabšo, drugorazredno.
Miren pristan

Miren pristan

Odzven, 14. marec ― Če se je prvenec zasedbe Your Gay Toughts ali YGT komu slišal kot stičišče na trenutke nezdružljivih, sila nekonvencionalnih glasbenih izrazov, potem ta zdaj na svojem drugem glasbenem celovečercu dokazuje in potrjuje, da je redkost v glasbi naključja. Šteje le clear sound and clear picture, se pravi čisti zvok in čista slika.
Ali kvaliteta zadošča za domače uho?

Ali kvaliteta zadošča za domače uho?

Odzven, 12. marec ― Ljubljanski heavy metal kvintet SkyEye je svoj žanr aktualiziral s prvencem Digital god. Tema je kot nalašč za revitalizacijo retra pred vrati 2020., svežemu domačemu izvajalcu pa ga je v dvanajstih pesemskih delih v angleškem jeziku tudi uspelo oživiti.
Prostranstva improvizacije

Prostranstva improvizacije

Odzven, 4. marec ― Prvič pri nas je nastopilmladi francoski organist Baptiste-Florian Marle-Ouvrard. Za svoj prvi nastop v Sloveniji je pripravil spored, ki ga je zasnoval tako, da svojemu novemu občinstvu razkaže predvsem svojo izjemno tehnično spretnost in umetnost improvizacije, s katero je zaslovel.
še novic