Turelove spremembe

Turelove spremembe

Odzven, 20. maj ― Izbrana dela Bora Turela, nastala med letoma 2004 in 2010, pomenijo vrnitev k pristopu skladanja za instrumente in elektroniko. V njih zasijejo domišljija, skrb za slušno prezentnost gradiva in ustvarjalna forma, ki jo je v tistih letih vzdrževal skladatelj.
RŠe na mnoga leta!

RŠe na mnoga leta!

Odzven, 13. maj ― Četudi je četrtkovo vreme na dan zmage (pre)formatiralo izbiro koncertnega prizorišča za sklepno rojstnodnevno praznovanje Radia Študent, se je nostalgični spomin razkrajal pred Kinom Šiška na asfaltu, oprašenem s svežim dežjem.
50 mlad RŠ

50 mlad RŠ

Odzven, 6. maj ― V letu 2019 je izziv vztrajati pri načelnem prepričanju o splošni relevantnosti starih medijev, kakršen je radio. Vendar radio hkrati tudi ni kar katerikoli stari medij, sploh pa star medij nikakor ni Radio Študent, in to kljub svojim petdesetim letom.
Kaj še ostane velikimi?

Kaj še ostane velikimi?

Odzven, 30. april ― V rock glasbi je dandanes sila težko (p)ostati izviren, ohranjati uporniško držo in (iz)zveneti pridigarsko kredibilen. Našteti pridevniki, sveto trojstvo rock izražanja, so pravo nasprotje prevladujočega populizma, hitre in poceni zabave za množice. A to nikakor ne pomeni, da bi bil rock v krizi. Dokaz za to je skupina Dan D.
Bolanbient

Bolanbient

Odzven, 29. april ― Pass The Bless je album sodelovanj med domačim dubovsko, a svetovno razpršeno orientiranim elektronskim dvojcem Darla Smoking in bližnjevzhodnimi glasbeniki in emsiji iz Turčije, Palestine in Irana.
Oguljena eleganca

Oguljena eleganca

Odzven, 25. april ― S ploščo Torch The Frictions nadaljuje v smeri, nastavljeni na Halogen Sky, a to novi plošči še zdaleč ne zmanjšuje vrednosti. Bolj kot za nadaljevanje gre tu za vrlo nadgradnjo.
Raziskovalno glasbeno popotovanje

Raziskovalno glasbeno popotovanje

Odzven, 24. april ― V prostorih Bežigrajske galerije 2 se je v dneh od 16. do 18. aprila odvijal glasbeni festival O’zvočenje 17, ki poteka od leta 2002. Na drugem večeru festivala je nastopila že legendarna skupina Saeta, ki je festival skupaj z nekaterimi skladatelji tudi zasnovala.
Cmok v misli

Cmok v misli

Odzven, 22. april ― Kaj je glas? Kaj je jezik? Kaj je poslušljivo? In nenazadnje, kaj je eksistenca? Vsa ta vprašanja zastavlja poslušanje albuma Cmok v grlu / Lump In the Throath Irene Z. Tomažin.
še novic