Ne smemo se odreči koreninam

Ne smemo se odreči koreninam

Odzven, 24. januar ― Pevska skupina Cintare v nespremenjeni postavi in pod umetniškim vodstvom Mire Nastran neprekinjeno deluje že od leta 2003. Članice so posnele tri albume, s katerimi v enaki meri kot z živimi nastopi spodbujajo umetniško ustvarjalnost in ohranjajo ljudsko izročilo ter obenem posredujejo kulturne vrednote.
Na pragu jubileja

Na pragu jubileja

Odzven, 20. januar ― S ploščo Ma ne že spet … Mef je Drago Mislej Mef ob soborcih iz NOB dostojno in ponosno stopil na prag okroglega jubileja, ki ga bo obeleževal letos jeseni. In očitno plošči sledi nadaljevanje.
Več kot praznovanje Zavoda Sploh

Več kot praznovanje Zavoda Sploh

Odzven, 15. januar ― 27. in 28. december sta bila v prostorih dvoran v Španskih borcih rezervirana za obeleženje delovanja Zavoda Sploh, ki je nastal leta 1999. Dvodnevni program je ponujal improvizirano in interaktivno zvočno dogajanje s pridihom eksperimenta.
Pet odtenkov sive

Pet odtenkov sive

Odzven, 14. januar ― You(th) je točno to, kar je sam želel, da bi bil. Čuti se, ko skupina začuti sebe in ne sprejema kompromisov. Pogumno, zaletavo, brezglavo, zvesto. Je post-mladost. Sama zase.
Metabonma v Klubu Gromka

Metabonma v Klubu Gromka

Odzven, 13. januar ― Zadnjih šest let se v klubu odvija Metabonma, vsakoletni ciklus koncertov sodobne glasbe, katerega cilj je v prostore Metelkove pritegniti ljubitelje te glasbe in tako združiti klasično z alternativnim. Letos je bilo v Gromki pet koncertov v izvedbi zasedbe Drumartica, Trobilnega kvinteta Contrast, Tria Weawe, Dua Enßle–Lamprecht ter zasedbe Jana Fridau, Luka Poljanec in Jošt Lampret.
Čarobni svet sanj, grotesk in potovanj

Čarobni svet sanj, grotesk in potovanj

Odzven, 10. januar ― Album Milka Lazarja je izšel že junija letos na Japonskem. Na njem so zabeležena nekatera izmed Lazarjevih najnovejših del, natančneje tista, v katerih skladatelj predstavi lastno raziskovanje zvočnosti in izraznosti čembala, tokrat združenega s kontrastnim sogovorcem, violino.
Plimno valovanje

Plimno valovanje

Odzven, 9. januar ― V primeru skupine Tidal Waves in istoimenskega mini albuma se trdoživost kitarske godbe, ki se zgleduje po pestri paleti sebi kompatibilnih žanrov iz strun, možganov in mesa, potrjuje z vsakim novim in naslednjim poslušanjem.
Prvi v svetu

Prvi v svetu

Odzven, 9. januar ― Tik pred zaključkom leta je bila v Semiču premiera prve tamburaške opere na svetu, Ambrož in Katarina, skladatelja Gregorja Zagorca. Nastala je v koprodukciji Tamburaškega orkestra Dobreč in Kulturnega centra Semič.
Zgodba o človeku

Zgodba o človeku

Odzven, 7. januar ― Gašper Selko (X.U.L.) je na svojem prvencu VOID – A Story About a Man uspel skladateljstvo prestaviti v dodatno ležišče ali dodati še eno koordinato k poslušalčevemu dojemanju glasbe.
še novic