Pianista. Solista

Pianista. Solista

Odzven, 15. april ― Oba glasbenika, Rok Zalokar in Drago Ivanuša, sta v nastopu ohranila svoj prepoznavni slog, medtem ko ju je združevalo ozadje, ki sega k tradicionalni motiviki in opiranju na literaturo.
Samoironičen in distanciran pogled

Samoironičen in distanciran pogled

Odzven, 10. april ― Na plošči Veleranjki L. G. se je Gluvić odločil svojih bivanjskih razmišljanj lotiti s samoironičnega in nekolikanj distančnega aspekta; na tak način je teme lahko še bolj poosebil, ne da bi ob tem postal sentimentalen ali patetičen.
Jezdeci na srednje proge

Jezdeci na srednje proge

Odzven, 9. april ― Fed Horses niso nekakšni country sentimentalci, temveč predvsem rockerji z (občasnim) odnosom do ameriškega izročila, kar bi bilo lahko celo pogubno zanje, vendar znajo svojo privrženost z izvajalsko razigranostjo in sproščenim temperamentom podpreti.
Radikalno živo

Radikalno živo

Odzven, 7. april ― Vsak koncertni nastop Damirja Avdića je kantavtorska noire monodrama, v katero kot poslušalci vstopamo s krčem na obrazu in iz nje izstopamo z visoko dvignjeno pestjo.
Gremo na Bunkovc

Gremo na Bunkovc

Odzven, 5. april ― V režiji in s scenarijem Maje Pavlin smo dobili dokumentarni film o zasedbi, ki je definirala sodobni zasavski rokenrol, z njim pa nove aspekte tamkajšnje (in tudi siceršnje) avtorske glasbe in svetovnih godb, ki odmevajo tudi mednarodno.
Veliko zares, malo za hec

Veliko zares, malo za hec

Odzven, 3. april ― Črno na belem je album, ki ima vse, kar album Mi2 mora imeti, in povrhu še tisto, kar je fajn, da ima. Dolgo se je medil in sproti dopolnjeval. Lahko deluje kot celota, vendar se mu pozna, da je sestavljen iz singlov, ki so se vrstili ne le po komadu, ampak celotnem albumu Čista jeba.
še novic