Disciplina na širokopasovnici

Disciplina na širokopasovnici

Odzven, 1. april ― V sedmih letih obstoja je rockovski trio Jegulja menjal bobnarje kot po tekočem traku. Z zadnjim, šestim po vrsti, Juretom Kolškom, ki je skupaj s kitaristoma Janom Kozlevčarjem in Juretom Gašperjem dobro leto dni, je pred kratkim objavil drugi album.
Pol stoletja APZ France Prešeren Kranj

Pol stoletja APZ France Prešeren Kranj

Odzven, 30. marec ― Akademski pevski zbor France Prešeren Kranj je lani praznoval abrahama. Polstoletni mejnik so pevci na čelu z zborovodjo Fernandom P. Mejíasom in v sodelovanju z nekdanjimi dirigenti obeležili s slavnostnima koncertoma v Slovenski filharmoniji in domačem Kranju, razstavo o zgodovini zbora ter izdajo zgoščenke Pol stoletja.
Šunka, sir, gobice

Šunka, sir, gobice

Odzven, 27. marec ― Zdaj je čas je hard rock klasika. Dobra stara šunka, sir, gobice. Kar je včasih čisto dovolj, če je klasika tisto, kar pogrešate oziroma na kar prisegate. San Di Egu na tretjem albumu v sedmih letih ni treba dokazovati ničesar. Dela, kar zna najbolje. Žaga, kriči, rohni.
To je prava aktualnost!

To je prava aktualnost!

Odzven, 25. marec ― Je Helahirn novo ime domače elektronske scene? Ker gre za peti glasbeni izdelek Luke Tavčarja, je to že utečeni izvajalec, ki ponuja enajst angleško naslovljenih skladb v bolj ali manj podobni maniri sodobnega digitalno zvočnega sveta.
Čas sprememb

Čas sprememb

Odzven, 25. marec ― Jure Pukl se je z albumom Broken Circles osredotočil na kompozicijske gradnike in pri tem klavir zamenjal z barvno precej drugačno kitaro.
Razkužilo za ušesa

Razkužilo za ušesa

Odzven, 24. marec ― Drugi del studijske trilogije, ki jo podpisuje Črt Trkman aka Terranigma, ne le nadgrajuje lani poviti mini album Booster Pack, temveč zvočno in vsebinsko globoko zarezuje nostalgične brazde v sodobno elektronsko glasbo širšega spektra talnih in ožjega spektra podtalnih žanrov.
Prostorska stiska glasbenih nevladnikov

Prostorska stiska glasbenih nevladnikov

Odzven, 17. marec ― Preverili smo, pod kakšnimi pogoji v svojih ali najetih prostorih delujejo glasbene organizacije. Kako hitro je lahko organizacija ob prostor, v katerem deluje, se je pokazalo ob kalvariji, ki jo je doživela Cirkulacija 2, ko je januarja letos ostala brez prostorov.
Naseliti se v jazz

Naseliti se v jazz

Odzven, 15. marec ― Bodočim profesionalnim glasbenikom Kreativna Jazz Klinika Velenje pomeni veliko, saj nudi možnost povezovanja, tako medgeneracijskega kot medkulturnega, pri čemer je najmanj zanemarljivo prepletanje mladih z že uveljavljenimi imeni.
še novic