Ujeti trenutek

Ujeti trenutek

Odzven, 21. september ― Istrsko-kraški Meduzalem se je po dobrih štirih letih spet oglasil z novo, koncertno ploščo, posneto v živo lani poleti na plaži Študent v Ankaranu. »Brez planov, brez okvirov, brez nasnemavanj, brez editinga.«
Potovanje v svet modularnega in drugačnega

Potovanje v svet modularnega in drugačnega

Odzven, 20. september ― Miho Šajino aka Shekuza poznamo od skladanja za animirane kratke filme Koyaa prek njegovih elektronsko pogojenih programov za plesišča do soavtorstva pri skupini Moveknowledgement. Krona njegovega ustvarjanja nekonvencionalnih zvokov je letos izdani album De Sica.
Trboveljska hrupna nihanja

Trboveljska hrupna nihanja

Odzven, 15. september ― Poročamo s prvega dne mednarodnega noise festivala, ki se je 6. in 7. septembra odvijal v prostorih Termoelektrarne Trbovlje, z ločeno projekcijo v prostoru v Hrastniku in dvema preddogodkoma v Ljubljani in Mariboru.
Uroš Rojko: »Na neki način sem gotovo fetišist zvoka«

Uroš Rojko: »Na neki način sem gotovo fetišist zvoka«

Odzven, 12. september ― Uroš Rojko združuje v sebi ustvarjalno, poustvarjalno in pedagoško poslanstvo, saj je skladatelj, klarinetist in univerzitetni profesor, hkrati pa tudi član Slovenske akademije znanosti in umetnosti. Razpet je med tremi glavnimi mesti: Ljubljano, Dunajem in Berlinom, živi torej, kar mu nudijo tri različna evropska okolja.
Bistven je tvoj kulturni prispevek

Bistven je tvoj kulturni prispevek

Odzven, 10. september ― Marko Soršak – Soki, bobnar zasedbe Elvis Jackson, o projektu 20 za 20: »Neumno bi bilo nehati s projektom, ker je pustil pečat. Nadgradnja projekta ni to, da obdariš vse šole, temveč da predajaš sporočilo naprej.«
Stelarno ujemanje v dobi kaosa

Stelarno ujemanje v dobi kaosa

Odzven, 29. avgust ― Plošča Age of Chaos Free Stellar tria je ta hip ena izmed redkih odvodov domače v tradiciji free jazza ukoreninjene improvizacijske naveze, ki se komponiranja loti šele ob živem srečanju svojih sestavnih delov.
Latinščina v ljudskih pesmih?

Latinščina v ljudskih pesmih?

Odzven, 27. avgust ― Dr. Marjeta Pisk iz Glasbenonarodopisnega inštituta ZRC SAZU tokrat z drugim prispevkom iz prihajajočega raziskovalnega projekta »Pesemski odsevi medkulturnega sobivanja«. V njem razmišlja o latinščini v ljudskih pesmih.
Tlakovana vrnitev iz hibernacije

Tlakovana vrnitev iz hibernacije

Odzven, 22. avgust ― persons from porlock se z novimi štirimi komadi vračajo prevetrenih glav in ušes, predvsem so bolj suvereni pri aranžiranju komadov, ki brez odklonov sledijo viziji neopsihedeličnega rocka in so stilistično dorečeni in prečiščeni, pisani in slojeviti.
še novic