Trobenta, romanca, Buh in kontrabas

Trobenta, romanca, Buh in kontrabas

Odzven, 12. november ― Počasi in previdno je plošča dvojnosti, je album razlik in izdelek celote, ki je vzklila iz (individualne) želje. V času, ko je previdneje (in bolj uspešno) izdajati single, bi tudi Manca Udovič z Romanco lahko izbrala lažjo pot. Ni je. Izbrala je klasično. Težjo. Lepšo.
Ostanki, ki ostajajo

Ostanki, ki ostajajo

Odzven, 11. november ― To je meditativna, repetitivna simfonija, ki odzvanja v ušesih, še dolgo po tistem, ko naši predvajalniki obmolknejo. V vakuumskem odzvenu ostaja senzibilni notni zapis, ki se poslušalcu vtisne pregloboko, da bi ga zlahka pozabil ali izbrisal.
Zvočni desant skozi nikotinski oblak

Zvočni desant skozi nikotinski oblak

Odzven, 28. oktober ― Ko zamenjaš strune za računalnik, ti ne preostane drugega kot to, da se poskušaš držati vsaj dveh kitarskih načel: bodi silovit in silen ter skladaj spotoma in spontano. Ravno tako (iz)zveni solističen prvenec Gašperja Letonje, ki sliši na ime Nicotiana Tabacum.
Komična opera

Komična opera

Odzven, 15. oktober ― Slovensko komorno glasbeno gledališče je v letošnji sezoni med drugim postreglo z novo predstavo. Premiera predstave Ženitev je bila v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma v torek, 8. oktobra.
še novic