Ogolelo mesto in ljudje

Odzven, 18. julij ― V tretje se Balans nič ne zbalansira! Še bolj je glasen in brezkompromisen, da o kakršnemkoli ravnovesju ne izgubljamo besed. Balans nam predstavi polnokrvno, inteligentno, zelo direktno in iskreno godbo, ki ji ni moč pripisati nobenega konkretnega glasbenega žanra.

Briški sludge v trisu

Odzven, 16. julij ― Briški trio Goragorja predstavlja svoj drugi glasbeni izdelek. Album Akarma lahko razumemo kot zvočno nadaljevanje dve leti starejšega zvočnega doprinosa benda s ploščo Ulkus.
Sublimna lepota deških glasov

Sublimna lepota deških glasov

Odzven, 12. julij ― Pojoči dečki augsburške stolnice pod Steinemannovim vodstvom so se nam predstavili s premišljeno sestavljenim sporedom, katerega glavnina je posegla v zakladnico franko-flamske šole ter njenih odmevov v italijanski renesančni glasbi.
Čas smeha

Čas smeha

Odzven, 10. julij ― Biografije Zlatka Čordića se je lotil Jurij Hudolin, človek z dolgoletnimi izkušnjami v publicistiki in pisateljevanju, sicer Čordićev prijatelj, ki je preko tekstopistva neposredno povezan s slovensko popularno glasbo.
Koncerti na prostem Opere SNG Maribor

Koncerti na prostem Opere SNG Maribor

Odzven, 9. julij ― Popularizacija opere je zahtevna naloga, ki terja prilagodljivost glede na konkretno situacijo in inovativnost tistih, ki želijo operno petje približati kar najširšemu krogu poslušalcev. V ta namen je Opera SNG Maribor s pomočjo lokalnih prirediteljev ob koncu sezone 2018/19 izvedla cikel koncertov na prostem na različnih lokacijah po Sloveniji.
Iz živalskega vrta Goga

Iz živalskega vrta Goga

Odzven, 5. julij ― Čeprav Parliament Attack nastopa kot punk rock bend, je že s prvencem pred tremi leti segel čez rudimentarne in ortodoksno punkovske planke z dokaj samoniklim pristopom. Na začetku izkazani potencial je prišel še bolj na plano na kompozicijsko pestrejši in bogatejši novi plošči.
Planinska roža

Planinska roža

Odzven, 4. julij ― V današnjem času je na uprizoritev Planinske rože moč gledati iz zornega kota negovanja kulturne (operetne) dediščine in hkrati kot na razvedrilo, saj lahkotna zgodba, obarvana z ikonografijo slovenske alpske »eksotike«, prijetni napevi in obilica humornih situacij zabavajo tudi sodobnega človeka.
Slabih dvajset minut dobrega filma

Slabih dvajset minut dobrega filma

Odzven, 1. julij ― Širša glasbena javnost ima Berlinske filharmonike za enega najboljših orkestrov v svetu klasične glasbe in njegovi člani lahko postanejo le najboljši glasbeniki. Zato smo lahko prav posebej ponosni na hornista Andreja Žusta: leta 2011 je namreč opravil avdicijo ter postal zaenkrat edini Slovenec, ki je član tega svetovno znanega orkestra.
še novic