Reši me z lažmi iz bede

Reši me z lažmi iz bede

Odzven, 14. januar ― V časih, ko politiki in mediji govoričijo o silni gospodarski rasti, ki ima v realnosti povprečnega delovnega človeka bolj značaj pravljic bratov Grimm, je naslov, ki smo ga izbrali, menda kar pravšen za zapis o plošči, ki je pred nami. Robert Jukič je zbral pisano zasedbo in spisal jezno, angažirano ploščo.
Tuzemskost

Tuzemskost

Odzven, 10. januar ― V ZircuSu od začetka navdušeno raziskujejo, navihano iščejo nove poti in izzive, odkrito hrepenijo po večžanrski izraznosti. Na tej poti so se lotili marsičesa in spletli marsikaj čudaškega, vesoljskega, bizarnega, nevsakdanjega, drugačnega, futurističnega. In po štirih letih se je preusmeritev spektra ZircuSa od futurizma k tuzemskosti izlila v novi album.
Same babe – vsi za enega, eden za vse

Same babe – vsi za enega, eden za vse

Odzven, 8. januar ― Pred premierno predstavitvijo četrtega albuma z naslovom Vražji bend, ki bo 19. januarja v Kinu Šiška, so Same babe Viki, Miha in Ugo spregovorili o petnajstih letih bendovanja, o ustvarjanju komadov, kameradstvu, snemanju in še marsičem.
Notranje muziciranje?

Notranje muziciranje?

Odzven, 4. januar ― Doživljanje glasbe je del našega vsakdanjika. Notranje glasbeno življenje omenjamo med raznoraznimi pogovori; pravimo na primer, da nas glasba spremlja kot v filmu, da svet skoznjo doživljamo in razumemo. Glasbena notranjost odzvanja tudi kot izvedba, in to ne le v smislu predanega nastopanja, temveč tudi kot vsakdanje žvižganje ali pomrmravanje. Ob vsakem trenutku pa imamo možnost, da muziciramo navznoter.
S Kreslinom za volanom

S Kreslinom za volanom

Odzven, 27. december 2018 ― Režiser Miran Zupanič se je lotil filmskega portreta Vlada Kreslina na preprost način. Prepustil se je njegovi neposrednosti in spontanosti ter sproti lovil utrip vseljudskega godca in pevca, ki ga imajo radi najmlajši in najstarejši; je povezovalec generacij.
Glasbeni izvoz–uvoz

Glasbeni izvoz–uvoz

Odzven, 22. december 2018 ― Peter Baroš si že nekaj let prizadeva za vzpostavitev svojstvenega Music Export Officea v Sloveniji – telesa in ustrezne strategije za načrtno promocijo in razvoj podpornih mehanizmov domačega glasbenega ustvarjanja v tujini.
Slowindova zadnja dva koncerta?

Slowindova zadnja dva koncerta?

Odzven, 18. december 2018 ― Na zadnjih dveh koncertih letošnjega Festivala Slowind so se s svojimi novitetami predstavili mladi in malo starejši domači skladatelji ob boku Vinka Globokarja. Poudarek zaključnega festivalskega koncerta je bil na Kvintetu Slowind.
še novic