Carpe Artem – oprijemljiva umetnost na novem CD-ju

Carpe Artem – oprijemljiva umetnost na novem CD-ju

Odzven, 18. julij ― CD Zapisi, ki prinaša posnetke skladb, izvedenih na koncertih cikla Carpe artem, ki ga v Mariboru prireja Društvo za komorno glasbo Amadeus. Na njem so predstavljena glasbena dela, ki so bodisi relativno nova ali celo napisana po naročilu prireditelja, ter skladbe, ki so onkraj običajnega kanona komornoglasbenih del.
Jazz v parku

Jazz v parku

Odzven, 17. julij ― Dvomim, da se je kdaj toliko govorilo in šušljalo pred kakim domačim jazz festivalom ali podobnim dogodkom, kot se je letos ob objavi programa za 59. izdajo Jazz festivala Ljubljana.
Demolition group dela za nas

Demolition group dela za nas

Odzven, 15. julij ― V svojih častitljivih, več kot petintridesetih letih glasbenega obstoja je zasedba Demolition Group postala in obstala kot temeljna slovenska vokalno inštrumentalna skupina, ki brez lažne ali pretirane patetike sodi med unikum domače alternativne in hkrati popularne glasbene kulture. Dokaz tega je tudi zadnji album Pojdiva tja.
Preplet izkušenj in hotenj

Preplet izkušenj in hotenj

Odzven, 13. julij ― Velenjski kvartet NakaJima velja za logično nadaljevanje zasedbe Wreck, ki je delovala na začetku novega stoletja, in to ne le zato, ker v aktualni zasedbi najdemo kar tri četrtine Wrecka, ampak tudi zato, ker se drži smernic post-hard core-noise rocka.
Desetletje nasilja

Desetletje nasilja

Odzven, 11. julij ― LP film Laibach režiserja Igorja Zupeta je tretji v nizu filmov pod skupnim naslovom Glasba je časovna umetnost, ki jemljejo pod drobnogled prelomne albume – prvence slovenske rock glasbe.
Dvojina enosti

Dvojina enosti

Odzven, 5. julij ― Osrednja karakteristika novega projekta Jureta Pukla je brez dvoma dvojina. Gre za glasbo dveh tenorskih saksofonistov, ki se jima pridružita Joe Sanders na basu in Gregory Hutchinson na bobnih.
Iskanje ritma

Iskanje ritma

Odzven, 3. julij ― Godalni kvartet Corcoras je novomeška zasedba, ki združuje različne glasbenike in glasbene žanre, raznovrstno občinstvo ... Sestavljajo jo tri mlade akademske glasbenice, poleg njih pa po potrebi vzame v roke violino ali violo še Marijan Dović. Z njegovo ustvarjalnostjo je prežet tudi prvi album, Got Rhythm?
»Nič jamranja, sam' bluesenje!«

»Nič jamranja, sam' bluesenje!«

Odzven, 2. julij ― Domači glasbeni kvartet Easywalkers je istoimensko albumsko novost pred nedavnim izdal pri domači založbi Jazz & Blues Records. Prinaša devet pesmi v slovenskem jeziku, ki kljub močni opori na čikaški bluesovski izraz suvereno predstavlja lastno bluesovsko različico.
Lebdeče harmonije in »pesmi brez besed«

Lebdeče harmonije in »pesmi brez besed«

Odzven, 26. junij ― Organična prepletenost izvirnika s priredbami, avtorstva in soavtorstva, predloge in improvizacije dajejo glasbi renesanse poseben čar, pestrost in življenjskost. Ta prilagodljivost vokalnih skladb skladateljev cinquecenta se je zrcalila v interpretacijah prilagodljive zasedbe musica cubicularis, ki je izbrani repertoar predstavila v inštrumentalnih priredbah.
še novic