Ponedeljki v oktobru

Kinodvor, 29. september ― Kino na Kolodvorski je svoja vrata odprl pred stotimi leti in od takrat je luč njegovega projektorja ugledalo na tisoče filmov. Ob prebiranju tega obsežnega repertoarja bi se vsakemu ljubitelju filma zagotovo pocedile sline – vse tiste celuloidne sanje, in še toliko jih je treba odkriti! Smisel našega ponedeljkovega srečanja je prav v tem … in tako bo tudi v oktobru. Kateri filmi nas čakajo?

Nočni pogovor z Mojco v Kinodvoru

Kinodvor, 28. september ― Na pogovor po premieri filma Potniki noči smo povabili Mojco Blažej Cirej, voditeljico nočnih pogovorov na Radiu Slovenija. V pogovoru s Saro Horžen je spregovorila o lastnostih, ki jih človek potrebuje za takšno delo, o zgodbah poslušalcev in poslušalk, anekdotah in dogodivščinah ter vzdušju, ki ga pričara med nočnim delom.

Filmski program 8. festivala Kinotrip

Kinodvor, 28. september ― Šest celovečernih filmov s filmsko klasiko in program kratkih. Startali bomo globoko v džungli, zajahali bleščečo mavrico in preskočili vse meje, se z upanjem zazrli v prihodnost in v nemogočem iskali ljubezen. Celoten program po izboru mlade programske ekipe!

Peter Kocjančič: filmski plakati

Kinodvor, 25. september ― Razstava reprodukcij filmskih plakatov iz zbirke Narodne in univerzitetne knjižnice, od 27. septembra 2023 v galeriji Kinodvora. V naši Knjigarnici so naprodaj izbrane reprodukcije plakatov z razstave.
še novic