Letni Kinodvor na Kongresnem trgu 2020

Letni Kinodvor na Kongresnem trgu 2020

Kinodvor, 9. avgust ― Brezplačno prireditev pripravlja Kinodvor v poklon pomembnim zgodovinskim obletnicam. Otvoritveni večer bo z Velikim diktatorjem potekal v znamenju 75. obletnice konca 2. svetovne vojne.Naslednji večer se bomo poklonili stoletnici rojstva legendarnega igralca Yula Brynnerja z ikoničnim vesternom Sedem veličastnih. S projekcijo filma Rim, ljubezenskega pisma mestu, ki ga je režiser poimenoval »najčudovitejša filmska kulisa na svetu«, bomo naredili uvod v jesensko retrospektivo Fellinijevih filmov v Slovenski kinoteki.
Na sporedu: Ne pozabi dihati

Na sporedu: Ne pozabi dihati

Kinodvor, 3. avgust ― Kinotrip izpostavlja: Petnajstletnega Klemena čaka poletje, ki ga ne bo pozabil! Ne pozabi dihati je film o tegobah odraščanja, ki se zrcalijo v nemirnih valovih zelene Kolpe. Na sporedu v nedeljo, 9. avgusta ob 19. uri.
Gremo v Letni Kinodvor na Kongresnem trgu

Gremo v Letni Kinodvor na Kongresnem trgu

Kinodvor, 30. julij ― Film pod zvezdami, ki ga pripravljamo v soorganizaciji z Ljubljanskim gradom, bomo v soboto, 8. avgusta, zaključili z Vikendovo predpremiero filma Pod belimi pečinami, do takrat pa si lahko v čarobnem ambientu Grajskega dvorišča ogledate še 9 filmskih vrhuncev preteklega leta, med drugim posebno projekcijo Skritega življenja Terrencea Malicka. Kmalu zatem se bomo preselili na osrednji mestni trg, kjer bo od 11. do 13. avgusta potekal tradicionalni Letni Kinodvor na Kongresnem trgu. Brezplačno prireditev s projekcijami filmskih klasik pripravljamo v poklon pomembnim zgodovinskim obletnicam.
FILM POD ZVEZDAMI – Včeraj brez zvezd!

FILM POD ZVEZDAMI – Včeraj brez zvezd!

Kinodvor, 25. julij ― Zaradi slabe vremenske napovedi je bila včerajšnja posebna projekcija filma Marianne & Leonard: Ljubezenske pesmi odpovedana. Film si lahko ogledate danes, 25. 7. ob 16:00, 18:45 ali 21:30, na eni od treh nadomestnih projekcij v Kinodvoru.
še novic