Za 8. marec v Kinodvoru filmi režiserk

Kinodvor, 4. marec ― Ob svetovnem dnevu žensk bosta Kinodvorovi platni rezervirani za filme z rednega sporeda, ki so jih posnele režiserke. Nekateri izmed njih obravnavajo življenja resničnih zgodovinskih osebnosti, drugi jih dokumentirajo, tretji si ženska življenja zamišljajo skozi filme z žanrskimi primesmi. 8. marec bomo pričeli z dodatno projekcijo ljubljenca letošnje sezone nagrad, Anatomije padca francoske režiserke Justine Triet ...

Pogovor po premieri filma Neskončni spomin

Kinodvor, 28. februar ― Po ogledu filma smo se pogovarjali s Štefanijo Lukič Zlobec, predsednico Spominčice - Alzheimer Slovenija in Vido Drame Orožim, dr. med., spec. psihiatrije in nevrologije, članico strokovnega sveta Spominčice. V pogovor so se vključili tudi številni obiskovalci, med katerimi je bilo tokrat veliko število nevrologov, psihiatrov, psihoterapevtov in psihologov, ter posameznikov, ki se jih je tema demence tako ali drugače dotaknila.

Metkina Kinoknjižnica

Kinodvor, 16. februar ― Direktorica Metka Dariš v februarju in marcu s polic naše Knjigarnice priporoča film Saint Omer (Saint Omer, Alice Diop, Francija, 2022), knjigo Richard McGuire, Tukaj (VigeVage knjige, Ljubljana, 2021) in izdelke z reprodukcijami filmskih plakatov Petra Kocjančiča.

Valentinovo v Kinodvoru

Kinodvor, 6. februar ― Na valentinovo v Kinodvor prihajata filma o dveh različnih zgodbah o ljubezni. Priscilla (Sofia Coppola, 2023) je rahločutna zgodba o dekliškem hrepenenju, odraščanju v pravljici in iskanju lastne življenjske poti. Vsi mi tujci (Andrew Haigh, 2023) pa je nostalgična, sanjava zgodba o izgubi, osamljenosti in moči ljubezni. Oba filma bosta na rednem sporedu od 14. februarja, na valentinovo pa si ju lahko ogledate ob posebni kavarniški ponudbi za zaljubljence.

Za pedagoško dušo – priporočilo

Kinodvor, 2. februar ― Vabljeni v kino - toplo priporočamo ogled filma Bartonova akademija. Alexander Payne (Stranpoti) se z obilo človeške topline in humorja poglobi v nemalo zapleten odnos med učečim in učenci, profesorjem in njegovimi dijaki. Od 7. februarja v Kinodvoru, ne zamudite.

Februarski Ponedeljki se pričenjajo z Možem in kamero

Kinodvor, 2. februar ― Vznemirljivi eksperiment nizozemskega dokumentarista Guida Hendrikxa, ki nas sprašuje: "Kaj se zgodi, ko muha na steni postane muha v sobi?", si je najbolje ogledati, ne da bi o njem karkoli vedeli. Ob ponedeljkih v februarju bomo razmišljali, kako so se spremenile vloga kamere ter pomen in vrednost množice zajetih podob - s tremi filmi, ki so tako ali drugače filmi "odpora". Preberite več ...
še novic