Na sporedu: Mali Joe

Na sporedu: Mali Joe

Kinodvor, 4. junij ― Kinotrip izpostavlja: nenavadna filmska izkušnja za vse ljubitelje žanra skrivnostnega! Vizualno in zvočno premišljeno zasnovana alegorija o odnosih, odtujenosti in novi vrsti rože, ki zapeljivo nevarno osrečuje. Na sporedu danes, 4. junija, ob 20:30 in v soboto, 6. junija, ob 20:00.
Prvi obiskovalci ob ponovnem odprtju

Prvi obiskovalci ob ponovnem odprtju

Kinodvor, 2. junij 1. junija smo ponovno odprli kino. Tako so se z nami veselili prvi obiskovalci, ki jih je pred projekcijo pozdravila naša direktorica Metka Dariš. Vsem, ki ste se udeležili ponedeljkovih projekcij, se iskreno zahvaljujemo za obisk in upamo, da se čim prej spet vidimo.
Na sporedu: Parazit in Svetilnik

Na sporedu: Parazit in Svetilnik

Kinodvor, 2. junij ― Kinotrip izpostavlja: dve veliki filmski uspešnici lanskega leta, ki vsaka v povsem svojem avtorskem izrazu odražata aktualne strukture družbe in intime. Parazit na sporedu 2. junija ob 20:00, Svetilnik pa 3. junija ob 20:30.
Nepoškodovane

Nepoškodovane

Kinodvor, 28. maj ― Zgodbe o lokalnih aktivistih, ki v vsakodnevnem življenju bijejo boj za čiste, divje in nezajezene reke na Balkanskem polotoku. #FilmNaDan
S polnimi jadri naprej!

S polnimi jadri naprej!

Kinodvor, 27. maj ― Jadralke ponovno na sporedu! Dokumentarni film o Tracy Edwards in prvi ženski jadralski ekipi, ki je dokazala, da je mogoče prav vse: o ženskah v moškem svetu in športu, o pogumu in prijateljstvu. Ujemite veter navdihujočih filmskih podob v izbranih junijskih terminih.
Andersson: svet brez senc

Andersson: svet brez senc

Kinodvor, 22. maj ― Razstava fotografij in plakatov iz filmov Roya Anderssona, brezplačno na ogled v naši Galeriji. Zadnji film švedskega avtorja O neskončnosti na Kinodvorov spored prihaja 1. septembra, redno distribucijo filma pa bo pospremila tudi celovita retrospektiva Fokus: Roy Andersson v Slovenski kinoteki.

Odpiramo 1. junija!

Kinodvor, 19. maj ― Obiskovalce z velikim veseljem obveščamo, da Kinodvor ponovno odpira svoja vrata. Spored za obdobje od 1. do 10. junija bomo objavili v torek, 26. maja.
Last Round

Last Round

Kinodvor, 13. maj ― Lars je na poti iz države, ko si v zadnjem trenutku premisli. Z ukradenim denarjem bo raje preživel še nekaj časa s svojimi prijatelji ... Last Round je diplomski film danskega režiserja in soavtorja manifesta Dogme 95 Thomasa Vinterberga.
še novic