Foto utrinki s premiere filma Črni čaj

Kinodvor, 13. junij ― Premiera filma Črni čaj, s katero smo odprli letni kino Kinodvorišče, se je zaradi slabega vremena preselila v Dvorano. Ob za ta čas ne ravno običajno nizkih temperaturah so bili gledalci še toliko bolj veseli darila čajne hiše CHA - vrečke kitajskega črnega čaja Yunnan. Premierna projekcija je bila del Otoka v Ljubljani.

Pričetek cikla Trikrat Mizoguchi

Kinodvor, 11. junij ― V ponedeljek, 10. junija, smo s filmom Življenje kurtizane Oharu pričeli cikel treh filmov japonskega režiserja Kenjija Mizoguchija. Občinstvo sta nagovorili veleposlanica Japonske Akiko Yoshida in direktorica Kinodvora Metka Dariš. Druženje se je v naši Kavarni nadaljevalo po filmu, tudi ob kozarčku sakeja.

Kinodvorovo poletje s filmi na prostem

Kinodvor, 6. junij ― Poletje je tu in z njim čas za poletni kino. Kot že vrsto let ga bomo v Kinodvoru pričeli s Kinodvoriščem, letnim kinom v atriju Slovenskih železnic, na katerem bomo platno razprli v sredo, 12. junija, s premiero filma Črni čaj, ki je del letošnjega Otoka v Ljubljani. Veliki poet afriškega filma Abderrahmane Sissako se vrača z melanholično romanco, postavljeno v afriško četrt tretjega največjega kitajskega mesta.

Trikrat Mizoguchi

Kinodvor, 3. junij ― Junija in julija 2024 bomo prikazali tri filme velikega japonskega avtorja Kenjija Mizoguchija: Življenje kurtizane Oharu, Križana ljubimca in Zgodbo o pozni krizantemi. Vstopnice so že v prodaji!

Binetova Kinoknjižnica

Kinodvor, 3. junij ― Kinooperater Bine Debeljak v poletnih mesecih s polic naše Knjigarnice iz svoje pisateljske in poetične duše priporoča Trierjevo Reprizo, zvezke in svinčnike Zavezani filmu in po brechtovsko kar vse knjige z naših polic, saj so te orožje.

Otok v Ljubljani

Kinodvor, 27. maj ― Izbrani filmi festivala Kino Otok se v okviru programa Otok v Ljubljani predstavijo tudi v Kinodvoru. Že 3. junija začenjamo s filmom Kitajka v režiji Jean-Luca Godarda in nadaljujemo s filmom Samo en gib, svobodno priredbo filma Kitajka. V programu Kinobalon 9. junija predvajamo film Pot in na projekciji gostimo režiserja. 12. junij pa je dan za ganljivo odo filmski umetnosti Na pokopališču filma in večerno otvoritev Kinodvorišča s filmom Črni čaj. Septembra in oktobra se obetajo še filmi Tukaj, El Eco, Stari hrast, Eureka, Portreti duhov in uvodni film retrospektive Kire Muratove.

Pridruži se 9. generaciji Kinotripa!

Kinodvor, 27. maj ― Obožuješ filme? Ti je kino fajn? Uživaš v pogovorih o različnih filmskih svetovih? Te zanima, kakšna je priprava čisto pravega mednarodnega filmskega festivala? Potem iščemo prav tebe za 9. Kinotripov filmski klub. Za udeležbo ni potrebno predznanje, samo veliko zanimanja in volje! Rok prijave je 19. junij.
še novic