Pogovor z režiserko na premieri filma Črta

Kinodvor, 22. marec ― Na otvoritvi Festivala frankofonskega filma smo se po premierni projekciji filma Črta prek Zooma pogovarjali z režiserko Ursulo Meier. Pogovor je vodila Varja Močnik. Pred začetkom filma je gledalce v dvorani nagovorila gospa Gabriele Schreier, veleposlanica Švice v Sloveniji.

10 let Kurje polti – razstava fotografij

Kinodvor, 20. marec ― »In če ne hodimo v kino zaradi vznemirjenja, če že kot otroci sprejemamo kulturne standarde omikanih odraslih, če imamo tako malo zagona in energije, da pristajamo na 'dober okus', potem nam za film bržkone nikoli ne bo resnično mar.« - Pauline Kael, »Trash, Art, and the Movies«, Harper's Magazine, 1969

Predvajanje filma Zakaj kolesarimo? in pogovor o kolesarjenju

Kinodvor, 20. marec ― Mestna občina Ljubljana v okviru mednarodnega dogodka "Mesta za podnebno nevtralnost" in v sodelovanju s kolesarskim županom Ljubljane Matejem Praprotnikom v petek, 24. marca med 9.30 in 12.30, v Kinodvoru organizira posebno srečanje: na ogled bo nizozemski dokumentarec Zakaj kolesarimo?, ki mu bo sledil pogovor na temo kolesarjenja z raznolikimi sogovorniki. Vstop je prost.

Podobe avtističnega sveta

Kinodvor, 17. marec ― Ob svetovnem dnevu zavedanja o avtizmu se bodo mladi z Aspergerjevim sindromom predstavili skozi svojo filmsko ustvarjalnosti. Na dogodek, ki bo 2. aprila v Kinodvoru v okviru festivala Bobri, toplo vabljeni tudi strokovni delavci iz vrtcev in šol!

Vse povsod naenkrat veliki zmagovalec 95. oskarjev!

Kinodvor, 17. marec ― Znanstveno-fantastično komedijo o kitajski Američanki, ki ne more rešiti težav z davčno inšpekcijo in namesto tega reši svet, si lahko v Kinodvoru ponovno ogledate na velikem platnu. Oskar za najboljši film, režijo, glavno igralko (Michelle Yeoh), stranskega igralca (Ke Huy Quan), stransko igralko (Jamie Lee Curtis), izvirni scenarij in montažo.

Konferenca kultnega filma 2023

Kinodvor, 16. marec ― Projekt nastaja v sodelovanju z Univerzo Northumbria (Newcastle, VB). Konferenco povezuje dr. Russ Hunter, višji predavatelj filmskih in televizijskih študij na Univerzi Northumbria. Predavanja potekajo v angleškem jeziku. Vstop prost.

Kajenje povzroča kašelj: film in razstava kot uvertura v festival Kurja polt

Kinodvor, 15. marec ― Na preddogodku festivala Kurja polt, smo premierno predstavili film Kajenje povzroča kašelj francoskega absurdista Quentina Dupieuxa, sledilo je odprtje razstave fotografij ob desetletnici festivala. Pred projekcijo je gledalce v dvorani pozdravil tudi Nao, robot iz inštituta "Jožef Stefan". Film si je moč ogledati na rednem programu Kinodvora. Na spletnem Kinodvoru pa si lahko ogledate Dupieuxova prejšnja filma, Mandibule in Neverjetno, a resnično.
še novic